Şimdi Ara

Pilotluk hakkında .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ygs 10k . Thk üniversitesi pilotaj istiyorum tam burslu ancak 5k civarlarında çekebilirsem odtü bilgisayar ile arasında kalıcam gibi.Pilotluğa özel bir ilgim yok sadece iş bulma sıkıntısı çekmemek ve yüksek para kazanmak amaçlı yazıcam gibi.Sizce ne yapmalıyım.Bilgisayar'a ilgim çok daha fazla

• para kazanmaysa derdin tıp yaz.

pilotlukta da güzel para var allah için ayrı konu. zor meslektir ama parası güzeldir. fakat işsiz gezen pilotlar da var. thk iş güvencesi veriyor mu?

eğer idealist isen odtü bilgisayar da iyi bir tercih olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

para kazanmaysa derdin tıp yaz.

pilotlukta da güzel para var allah için ayrı konu. zor meslektir ama parası güzeldir. fakat işsiz gezen pilotlar da var. thk iş güvencesi veriyor mu?

Hocam işsiz gezen pilot sanmıyorum ki olsun çok yüksek düzeyde pilot eksiği var .Ve ayrıca Thk üniversitesi 4 sene eğitim veriyor hiç sanmıyorum işsiz kalacağımı .Çok kararsız kaldım.Bir yandan bu kadar sene çalıştım ettim iyi para kazananmam gerek diye düşünüyorum bir yandada acaba pilotlukta yapamassam diye düşünüyorum .Mühendis olupta açıkta kalanlar da azımsanmıcak kadar çok.
  • Bu arada pilotluk hakkında detaylı bir bilgi verebilecek varmı.

Eskişehir And. Üniversitesinde pilotaj bölümü var bu bölümü kazanınca ayriyeten bir yetenek sınavına falan girmek gerekiyor mu?
  • ucuyorum.com diye bir site var. orda forumlara üye olursa işsiz pilotların da olduğunu göreceksin

pilot olmak için 4 sene okuman gerekmez. 1.5 sene kurs görmen yeterli. bunun için de sınava girmene gerek yok. 50.000 Euro basarsan oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8221453

quote:

Orijinalden alıntı: LcK

Ygs 10k . Thk üniversitesi pilotaj istiyorum tam burslu ancak 5k civarlarında çekebilirsem odtü bilgisayar ile arasında kalıcam gibi.Pilotluğa özel bir ilgim yok sadece iş bulma sıkıntısı çekmemek ve yüksek para kazanmak amaçlı yazıcam gibi.Sizce ne yapmalıyım.Bilgisayar'a ilgim çok daha fazla

Pilot olmak için okul okumaya gerek yok. Yaklaşık 100.000 liraya 1,5 - 2 yıllık kurslar var. Belli bi uçuş sayısında eğitim veriyorlar ve sonra pilotluk hakkın oluyor. Artık torpilin ya da iyi tecrüben varsa büyük havayollarında, ya da keyfine göre minik yerlerde çalışabilecek duruma gelirsin. Maddi durumu iyi olan kişiler 1,5 yıl o eğitimi alıp kendilerine minik uçaklar alıp hobi olarak geziyorlar mesela.

Öte yandan salak olmayan ODTÜ Bilgisayarda okuduktan sonra da çok iş sıkıntısı çekmez sanırım. Hele ki ilgin de varsa.
    İlla kesin para illa kesin para diyorsan ve hayatının önemli kısmını eğitime ayırabileceksen tek çare TIP :)

Hocam doğru diyosunda o kadar param yok .100bin lira diyorsun.O param olmadığı için bu üniversiteyi tercih ediyorum zaten.Tıp konusundada artık çok zor mf3 puanım düşük gelicek mf4den biyolojiyi çok boşladım.Benim duyumlarım bu üniversite 4 senelik eğitim verdiği için ve daha nitelikli insanlar çıkardığı için iş bulma konusunda hiç bir sıkıntısı olmayacağı .Daha detaylı bilgisi olan arkadaşlar varsa onlarında görüşlerini almak isterim

• adam pilotluk ile bilgisayar muh arasında kalmıs tıp dıyorsunuz bence ödtu bilgisayar daha iyidir forumda mıcrosoft ta calısan birinin hikayesi filan vardı odtu mezunu bul oku hosuna giderr
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ HAKKINDA
    15 yıl önce açıldı
    Meslek seçimi hakkında
    3 gün önce açıldı
    Subaylık Hakkında
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence odtü!
  • quote:

işşiz gezen pilot mu var Türkiye de mi? Hiç zannetmiyorum özellikle THY gibi bir bayrak havayolunun %30 u yabancı pilotken hiç zannetmiyorum. Brezilya'dan hong gong dan pilotlar türkiye ye çalışmak için gelirken hiç mi hiç zannetmiyorum. Pegasus 15 gün çalıştırıp first officera 7 bin kaptana 11 bin lira maaş verirken çok zor gibi durmuyor mu?
  • Para için pilotluk yazılmaz havacılık aşkı yoksa çok pişman olursun ve o işi yapamazsın.

Bazı arkadaşlar pilot 1.5 yıldada parayla olabilirsin diyorlar ama onlar Anadolu THK Özyeğin bitirimiş kişilerden birkaç adım önde oluyor.

Çünkü bu üniversiteler iş hayatında çok çok daha referanslı çünkü özellikle Anadolu çok köklü biryer.

İş garantisi öyle yok yani. Tıp gibi ama Tıp da çekilmez bence. İçinde doktorluk aşkı yoksa ama para için pilotlukta çekilmez çünkü içinde o havacılık aşkı olacak yani.

Onun dışında mezun olduktan sonra Tip eğitim var buda 25 bin euro ama sadece THY maaşından keserek bu eğitimi veriyor ama uçuş tecrubesi olmayan bir kişinin oraya girmesi zor gözüküyor. Özellikle yabancı dil çok önemli THY için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mactavish- -- 10 Haziran 2013; 0:56:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe.1905se

adam pilotluk ile bilgisayar muh arasında kalmıs tıp dıyorsunuz bence ödtu bilgisayar daha iyidir forumda mıcrosoft ta calısan birinin hikayesi filan vardı odtu mezunu bul oku hosuna giderr

Hocam merak ettim bahsettiginiz kisiyi. Aradim bulamadim konuyu. Yardimci olabilirmisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: outspring

quote:

işşiz gezen pilot mu var Türkiye de mi? Hiç zannetmiyorum özellikle THY gibi bir bayrak havayolunun %30 u yabancı pilotken hiç zannetmiyorum. Brezilya'dan hong gong dan pilotlar türkiye ye çalışmak için gelirken hiç mi hiç zannetmiyorum. Pegasus 15 gün çalıştırıp first officera 7 bin kaptana 11 bin lira maaş verirken çok zor gibi durmuyor mu?

tr de iş garantisi olan tek meslek tıptır. o da devletin ataması sayesinde. pilot da olsan astronot da olsan işin garanti değil. onu bunu geçtim thy girilmesi en zor şirket. çünkü en iyisi

• tercih dönemi pm atın bana çok yakın bi tanıdık pilot bilgilendiririm sizi de. ben de düşünüyoru burayı
  • Sanırım pilotluk yazmayacağım.Tip olayıda kafamı karıştıran etkenlerdendi .Ancak yinede tercih dönemi uplarım konuyu
  • Bak sana şöyle söyleyim babam pilot cidden ben de baya istiyordum pilotluğu thk için çalışıyordum YGS sıralamam da iyi geldi bir gün babamın arkadaşı geldi oturuyoruz sordu ne istiyorsun diye söyledim. Bana şunu dedi pilotluk güzel meslek dedi ama dedi ben çok mutluyum dedi ama senin yerinde olsam yazmam dedi. Çünkü 22 yaşında üniversite bitse başlasan 35 yaşında kaptansın 42-43 yaşında 777 kullanırsın ama sonra ilerleyebiliceğin bir yer yok dedi. Hayattan sıkılırsın dedi iş hayatında amacın kalmaz dedi. Ben vazgeçtim. Şunu da belirteyim ünide pilotaj okumanın en büyük faydası uçuş saati artırmaktık ilk 1-2 sene uçuş saati işe girmenizde etkendir. Siz düşünün 1.5 yıl uçmakla 4 sene uçmak arasında büyük fark var.

• quote:

Orijinalden alıntı: outspring

Bak sana şöyle söyleyim babam pilot cidden ben de baya istiyordum pilotluğu thk için çalışıyordum YGS sıralamam da iyi geldi bir gün babamın arkadaşı geldi oturuyoruz sordu ne istiyorsun diye söyledim. Bana şunu dedi pilotluk güzel meslek dedi ama dedi ben çok mutluyum dedi ama senin yerinde olsam yazmam dedi. Çünkü 22 yaşında üniversite bitse başlasan 35 yaşında kaptansın 42-43 yaşında 777 kullanırsın ama sonra ilerleyebiliceğin bir yer yok dedi. Hayattan sıkılırsın dedi iş hayatında amacın kalmaz dedi. Ben vazgeçtim. Şunu da belirteyim ünide pilotaj okumanın en büyük faydası uçuş saati artırmaktık ilk 1-2 sene uçuş saati işe girmenizde etkendir. Siz düşünün 1.5 yıl uçmakla 4 sene uçmak arasında büyük fark var.

Çoğu meslek için aynı şey geçerli değilmi.Ki pilotluk en rölantiye binmeyen iş.Bırakında 40ınızdan sonra artık ilerlemeyiverin .Arycaı merak ettiğim 1-2 şey var Tip olayını şirketle anlaşıp maaşından düşürülebiliyor mu .Daha başka bilgileriniz varsa paylaşırmısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Jimador -- 10 Haziran 2013; 14:26:39 >

• Şimdi THY için konuşabilirim ondan bahsedeyim eğer 0 olarak başlarsanız biraz zordur ama sizi ya Boeing Yada airbusla başlarsınız sonra bundan sonra ikisi arasında değişim zordur eğer daha önceden hava yolunda çalıştıysanız o tiple başlarsınız sonra airbus için örnek 320-330-340 diye gider sıralama ilk 320 de first officer(fo) olan biri 1-2 sene uçtuktan sonra şirket sorar 330 veya 340 a geçmek ister misin diye kabul edersen o tip eğitimine başlarsın maaşından kesilir ücreti sonra ama kaptan olucağın zaman 340 da FO olsan bile 340 da kaptan olamaz 320 ye dönüp kaptan olup 1-2 sene uçtuktan sonra 340 a dönersin

• quote:

Orijinalden alıntı: RB26DETT

quote:

adam pilotluk ile bilgisayar muh arasında kalmıs tıp dıyorsunuz bence ödtu bilgisayar daha iyidir forumda mıcrosoft ta calısan birinin hikayesi filan vardı odtu mezunu bul oku hosuna giderr

Hocam merak ettim bahsettiginiz kisiyi. Aradim bulamadim konuyu. Yardimci olabilirmisiniz?

http://forum.donanimhaber.com/m_51288949/tm.htm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RB26DETT

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_51288949/tm.htm

Tesekkurler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.