Şimdi Ara

Pil ölçümü yaparak bataryanızın durumunu öğrenin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
0
Favori
28.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar pil ölçümü diye bir şey varmış galiba.Pilin bozuk olup olmadığını gösteriyormuş.Eğer gerçekten böyle bir şey varsa 5800'ımda bu işlemi nasıl yaptırabilirim.Yoğun kullanımda şarjı 1,5 - 2 gün gidiyor gerçi ama yinede yapmak istiyorum şu ölçümü.

EDİT: GeceBekcisi üstadımızın yardımlarıyla pil ölçümü yaptım arkadaşlar.Yapmak isteyen varsa baksın buradan.Aşağıda GeceBekcisi'nin çıkardığı sonuç N82'ye aittir.

@http://forum.donanimhaber.com/m.asp?m=35245170

pulpa:
    Aynı sıkıntıdan ben de muzdaribim, bu nedenle ben de pil değiştirmeyi düşünüyordum; fakat eldeki pilin performansını ölçmeden yenisini almamak gerek, bu yüzden uygulaman gereken bazı testler var:

1. Cihazını tamamen şarj et, şarj tamamlanınca şarj aletini çıkarma.
    2. "Nokia Energy Profiler" indir/kur/aç. Ayarlardan ölçüm değerini 1s veya 5s olarak ayarla (5 daha iyidir)
    3. Şarj aletini çıkartır çıkartmaz "Nokia Energy Profiler" ile kayda başla.
    4. Pil tamamen boşalıp cihaz kendi kendine kapanana dek kaydı asla durdurma, şarj aletini takma.
    5. Telefonu aç (şarjı bitmiş olacağı için şarja takılı olup olmaması önemli değil)
    6. "Nokia Energy Profiler" ı aç, sana son kaydı kurtarmak isteyip istemediğini soracak, evet'i seç.
    7. Pil tamamen boşalana dek kaç mAh güç harcandığını, sarı grafik gelene dek 0 a basarak gör.

Bildiğiniz üzere cihazın içindeki BP-6MT pil 1050 mAh güç sağlayabilmeli. "Nokia Energy Profiler" ile hesaplanan değer 1050 mAh'in ciddi miktarda altındaysa pilin değişme vakti gelmiş demektir. Fakat hesaplanan değer 1050 mAh'a eşit veya yakın miktardaysa, hem cihazını hem de "Nokia Energy Profiler" ile oluşturduğun kaydı incelemen gerekecek. Şunları kontrol et:

- basılı kalmış herhangi bir tuş var mı?
    - arka planda pili tüketecek bir uygulama mevcut mu? (mesela Garmin XT'ye ait TSRAutoStart.exe gibi)
    - beklenmedik miktarda 2G/3G şebeke değişimi veya 3G şebeke kullanımı mevcut mu?

Herhangi bir sonuca ulaşamazsan pil değiştirmekten çok cihazı kapsamlı testlere tabi tutulması için yetkili bir servise vermeniz gerekir.

Bu arada ben kendim için 20 aylık pilde 600-700 mAh gibi değerler hesaplıyorum, değişme vaktinin geldiği ortada. Sizin de değiştirmeniz gerekirse birlikte alırız pilleri

Umarım yardımcı olabilmişimdir.@http://forum.donanimhaber.com/m.asp?m=36650584

Programı açtıktan sonra kaydı kurtarıp, 0 tuşuna peşpeşe basıp (basılı tutmayıp) aşağıdaki ekrana gelin:

Burada:

- 544 mAH toplam harcanan enerjiyi (6,5 saatin sonunda)
    - 322 mAH yatay çizgiye dek harcanan enerjiyi (4 saatin sonunda)
    - 512x ise grafikten uzaklaşma miktarını (* ve # tuşları ile yakınlaşıp/uzaklaşabilirsiniz)

gösteriyor. Pilin kapasitesi için dikkate alacağım değer 544 mAH.
    Orjinal kapasite 1050 mAH olduğuna göre, bataryanın mevcut kapasitesi (544/1050=) %52 çıkıyor.

Siz de kendi değerinizi buna göre yorumlayın

Çok çok teşekkürler GeceBekcisi. Bu sonuçlar N82'ye aittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 24 Haziran 2010; 17:58:10 >

• seninki yine iyiymiş. benimki yoğun kullanımda 5 saat garantiye vericem yarın daha yeni aldığım teli.
  • Onlar zaten anca o kadar gidiyor ki.
  • Daha önce benzeri bir hadise geçtiğinde aşağıdakileri yazmıştım:
    quote:

@http://forum.donanimhaber.com/m.asp?m=35245170

pulpa:
    Aynı sıkıntıdan ben de muzdaribim, bu nedenle ben de pil değiştirmeyi düşünüyordum; fakat eldeki pilin performansını ölçmeden yenisini almamak gerek, bu yüzden uygulaman gereken bazı testler var:

1. Cihazını tamamen şarj et, şarj tamamlanınca şarj aletini çıkarma.
    2. "Nokia Energy Profiler" indir/kur/aç. Ayarlardan ölçüm değerini 1s veya 5s olarak ayarla (5 daha iyidir)
    3. Şarj aletini çıkartır çıkartmaz "Nokia Energy Profiler" ile kayda başla.
    4. Pil tamamen boşalıp cihaz kendi kendine kapanana dek kaydı asla durdurma, şarj aletini takma.
    5. Telefonu aç (şarjı bitmiş olacağı için şarja takılı olup olmaması önemli değil)
    6. "Nokia Energy Profiler" ı aç, sana son kaydı kurtarmak isteyip istemediğini soracak, evet'i seç.
    7. Pil tamamen boşalana dek kaç mAh güç harcandığını, sarı grafik gelene dek 0 a basarak gör.

Bildiğiniz üzere cihazın içindeki BP-6MT pil 1050 mAh güç sağlayabilmeli. "Nokia Energy Profiler" ile hesaplanan değer 1050 mAh'in ciddi miktarda altındaysa pilin değişme vakti gelmiş demektir. Fakat hesaplanan değer 1050 mAh'a eşit veya yakın miktardaysa, hem cihazını hem de "Nokia Energy Profiler" ile oluşturduğun kaydı incelemen gerekecek. Şunları kontrol et:

- basılı kalmış herhangi bir tuş var mı?
    - arka planda pili tüketecek bir uygulama mevcut mu? (mesela Garmin XT'ye ait TSRAutoStart.exe gibi)
    - beklenmedik miktarda 2G/3G şebeke değişimi veya 3G şebeke kullanımı mevcut mu?

Herhangi bir sonuca ulaşamazsan pil değiştirmekten çok cihazı kapsamlı testlere tabi tutulması için yetkili bir servise vermeniz gerekir.

Bu arada ben kendim için 20 aylık pilde 600-700 mAh gibi değerler hesaplıyorum, değişme vaktinin geldiği ortada. Sizin de değiştirmeniz gerekirse birlikte alırız pilleri

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    quote:

@http://forum.donanimhaber.com/m.asp?m=36650584

Programı açtıktan sonra kaydı kurtarıp, 0 tuşuna peşpeşe basıp (basılı tutmayıp) aşağıdaki ekrana gelin:

Burada:

- 544 mAH toplam harcanan enerjiyi (6,5 saatin sonunda)
    - 322 mAH yatay çizgiye dek harcanan enerjiyi (4 saatin sonunda)
    - 512x ise grafikten uzaklaşma miktarını (* ve # tuşları ile yakınlaşıp/uzaklaşabilirsiniz)

gösteriyor. Pilin kapasitesi için dikkate alacağım değer 544 mAH.
    Orjinal kapasite 1050 mAH olduğuna göre, bataryanın mevcut kapasitesi (544/1050=) %52 çıkıyor.

Siz de kendi değerinizi buna göre yorumlayın

• yoğun kullanımda bir günü tamamlayabilen arkadaşlar bence hiç karıştırmasınlar kafalarini. Benimki 3 gün gidiyo diyen tiplere de kulak asmayın .atış serbest. Bu tarz geniş ve parlak ekranli muhtelif bağlantı yollarini kullanan cihazlar enerji harcar bu kadar basit birşey bu. Telefonun şarji bir gün gidiyo diye mesaj atan adama yeni batarya ile dene diyen sivri zekalilar var bir de. Şarj et güzel kardeşim telefonunu ışte her gece. En fazla bitirirsin pilin ömrünü gider o zaman alırsın yeni bataryayi. Kullan telefonunu keyif al. Keyfinden çok dert vermesin cihaz sana. Her neyse. Gereksiz bi yorum kattım sanki ama sıkıldım artık şu forumda 5800 pil ömrü ile ilgili entry görmekten :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: execut

yoğun kullanımda bir günü tamamlayabilen arkadaşlar bence hiç karıştırmasınlar kafalarini. Benimki 3 gün gidiyo diyen tiplere de kulak asmayın .atış serbest. Bu tarz geniş ve parlak ekranli muhtelif bağlantı yollarini kullanan cihazlar enerji harcar bu kadar basit birşey bu. Telefonun şarji bir gün gidiyo diye mesaj atan adama yeni batarya ile dene diyen sivri zekalilar var bir de. Şarj et güzel kardeşim telefonunu ışte her gece. En fazla bitirirsin pilin ömrünü gider o zaman alırsın yeni bataryayi. Kullan telefonunu keyif al. Keyfinden çok dert vermesin cihaz sana. Her neyse. Gereksiz bi yorum kattım sanki ama sıkıldım artık şu forumda 5800 pil ömrü ile ilgili entry görmekten :)

Çok teşekkür ediyorum, kardeşim.. Benimde duygularıma aracı olmuşsun...

• quote:

yoğun kullanımda bir günü tamamlayabilen arkadaşlar bence hiç karıştırmasınlar kafalarini. Benimki 3 gün gidiyo diyen tiplere de kulak asmayın .atış serbest. Bu tarz geniş ve parlak ekranli muhtelif bağlantı yollarini kullanan cihazlar enerji harcar bu kadar basit birşey bu. Telefonun şarji bir gün gidiyo diye mesaj atan adama yeni batarya ile dene diyen sivri zekalilar var bir de. Şarj et güzel kardeşim telefonunu ışte her gece. En fazla bitirirsin pilin ömrünü gider o zaman alırsın yeni bataryayi. Kullan telefonunu keyif al. Keyfinden çok dert vermesin cihaz sana. Her neyse. Gereksiz bi yorum kattım sanki ama sıkıldım artık şu forumda 5800 pil ömrü ile ilgili entry görmekten :)

Polemik yaratmak istemem ve herkesin düşüncesine de saygı duyarım ama o kadar para verip aldığınız telefondan beklentinizin bu kadar az olmasına şaşırıyorum. Bu telefonun sizce ,en azından üretici firmanın yada satış firmasının vadettiği özellikleri barındırması gerekmiyor mu?
    Bu konuda yazmamın sebebi benimde 5800 almam ve reset atma problemi yaşamam.Sorunumu yazdığımda forumda bana da kızanlar oldu."Ne olacak canım arada bir de reset atıversin." , "O kadar özelliği olan telefonun reset atması normal, wifi kullanmazsan reset atmaz, pilin altına kağıt sıkıştır vs." ya da "hayır reset atma problemi yoktur telefonun,telefonu kötülemeyin" yazanlar bile oldu.

Demek istediğim şudur:
    1. Nasrettin Hoca ağaçtan düşmüş.Komşular toplanmışlar başına.Doktor çağıralım demişler.Hoca: "Bana doktor değil ağaçtan düşmüş birini getirin.Halimi ancak o anlar." demiş.
    2. Telefonunuzun bir problemi olduğunu düşünüyorsanız araştırınız, gerekirse yetkili servise danışınız.Siz telefona para öderken (Garanti için) telefonla ilgili sorunlarınızın çözülmesi için de para ödediniz.
    3. Tüketici hakları hakkında bilgi edininiz.Yasal haklarınızı kullanınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaansoy

quote:

Polemik yaratmak istemem ve herkesin düşüncesine de saygı duyarım ama o kadar para verip aldığınız telefondan beklentinizin bu kadar az olmasına şaşırıyorum. Bu telefonun sizce ,en azından üretici firmanın yada satış firmasının vadettiği özellikleri barındırması gerekmiyor mu?
    Bu konuda yazmamın sebebi benimde 5800 almam ve reset atma problemi yaşamam.Sorunumu yazdığımda forumda bana da kızanlar oldu."Ne olacak canım arada bir de reset atıversin." , "O kadar özelliği olan telefonun reset atması normal, wifi kullanmazsan reset atmaz, pilin altına kağıt sıkıştır vs." ya da "hayır reset atma problemi yoktur telefonun,telefonu kötülemeyin" yazanlar bile oldu.

Demek istediğim şudur:
    1. Nasrettin Hoca ağaçtan düşmüş.Komşular toplanmışlar başına.Doktor çağıralım demişler.Hoca: "Bana doktor değil ağaçtan düşmüş birini getirin.Halimi ancak o anlar." demiş.
    2. Telefonunuzun bir problemi olduğunu düşünüyorsanız araştırınız, gerekirse yetkili servise danışınız.Siz telefona para öderken (Garanti için) telefonla ilgili sorunlarınızın çözülmesi için de para ödediniz.
    3. Tüketici hakları hakkında bilgi edininiz.Yasal haklarınızı kullanınız.

Ama maalesef polemik yarattın.Bizede el-cevap düşüyor.O kadar para verip aldığımız telefon 500 lira.Piyasadaki fiyatına göre en iyi dokunmatik telefon.iPhone ise 1500 lira.Ama onun şarjı 5800dan daha kötü gidiyor.Ee napcaz 5800 satıp iPhone mu alacağız.Hayır.Ha bir de , Satış firmasının vadettiği özelliklerin hangi birisini barındırmıyor söyler misin?

Reset atma problemi senin telefona yüklediğin 3. parti yazılımlardan kaynaklanıyor.Telefon ilk aldığın haliyle hiçbir şey yüklü değilken niye reset atsın ki.Ha hiç bir program yüklü değilken reset atıyorsa o telefonda bir sorun var demektir orası ayrı mesele.Benim telefonum da reset atıyor ekran çizgi çizgi oluyor renkli oluyor pin sormadan açılıyor.Bende de var bu sorun ama ben nedenini biliyorum.Nedeni BEN.Yüklediğim oyunlar.

Ayrıca telefonun şarjı durmadan oyun-wifi vs. arasında mekik dokursanız 1 gün bile gitmez.Yani fazla abartmaya gerek yok.Bu tip telefonların şarjı yoğun kullanımda 1 gün gidiyor.İlk mesajımda belirttiğim gibi bnimki yoğun-normal kullanımda 1,5 gün gidiyor.Bazen 1 gün bile gitmediği oluyor.Yani 1320 mAH'lık bir pili fazla abartmaya geek yok.

@ execut

Güzel yazmışsın ama bir yer yanlış olmuş.Şarjı 3 gün gidenler var.Yani telefonu hiç kullanmazsan 3 gün dayanabilir.Ha tabi senin okuduğun mesaj nasıldı bilemem.Eğer adam o kadar kullanıyorum 3 gün gidiyor diyorsa atıyordur.

@ GeceBekcisi

Allah razı olsun kardeş.Güzel ir program telefonda yüklüydü ama nasıl kullanılacağını bilmiyordum.Senin sayende öğrenmiş oldum.

@ TheWorldLord

Kardeş sen 5 saat napıyorsun telefonda.Eğer sürekli 5 saat boyunca wireless kullanıyorsan,oyun oynuyorsan,film izliyorsan 5 saatte biter.Ha tabi ara sıra kullanıyorum bazen kullanmıyorum 5 saatte bitiyor diyorsan bilmiyorum artık.Servis çözüm olur inşaallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 19 Haziran 2010; 11:11:16 >

• @ kaansoy: bnm yazdıklarım sadece şarj içindi. telefonun res atıosa tabiki bunu halletmeye çalışacaksın. daha 10 dakka evvel yaşadığım bi olayla fiyat konusuna da açıklık getireyim. arkadaşımla karşılaştım az evvel ve yeni aldığı telefonu gördüm. samsung un yandan klavye çıkan bir modeli . wifi yok 240*320 256k ekran. 400 lira vermiş. daha konuşmanın alemi yok.

@NomandCRY : tabiki 3 günden kastım aktif kullanımda 3 gün.

tekrar çekinmeden söylüyorum , aktif olarak kullanıp 1 günü hakkıyla tamamlayan arkadaşlar keyiflerine baksınlar kimseye kulak asmasınlar.

herkese saygılar
  • quote:

Reset atma problemi senin telefona yüklediğin 3. parti yazılımlardan kaynaklanıyor.Telefon ilk aldığın haliyle hiçbir şey yüklü değilken niye reset atsın ki.Ha hiç bir program yüklü değilken reset atıyorsa o telefonda bir sorun var demektir orası ayrı mesele.Benim telefonum da reset atıyor ekran çizgi çizgi oluyor renkli oluyor pin sormadan açılıyor.Bende de var bu sorun ama ben nedenini biliyorum.Nedeni BEN.Yüklediğim oyunlar.

İşte yukarıda yazdıkların tam da söylemek istediğim şeye denk düşüyor. Telefonumun reset attığını söylüyorum, ama "Reset atma problemi senin telefona yüklediğin 3. parti yazılımlardan kaynaklanıyor.Telefon ilk aldığın haliyle hiçbir şey yüklü değilken niye reset atsın ki" düşüncesi geliyor aklına ilk olarak.Aslında ben de böyle düşündüğümden aldım bu telefonu. Aklımıza NOKIA gibi bir firmanın ayıplı mallar satacağı gelmedi."Mutlaka kullanıcı hatasıdır" diye düşündük. Ama seninde dediğin gibi "Ha hiç bir program yüklü değilken reset atıyorsa o telefonda bir sorun var demektir orası ayrı mesele"

Birde bu telefonu 500 tl değilde 50 tl olsa da aynı hassasiyeti göstermemiz gerekir bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaansoy

quote:

İşte yukarıda yazdıkların tam da söylemek istediğim şeye denk düşüyor. Telefonumun reset attığını söylüyorum, ama "Reset atma problemi senin telefona yüklediğin 3. parti yazılımlardan kaynaklanıyor.Telefon ilk aldığın haliyle hiçbir şey yüklü değilken niye reset atsın ki" düşüncesi geliyor aklına ilk olarak.Aslında ben de böyle düşündüğümden aldım bu telefonu. Aklımıza NOKIA gibi bir firmanın ayıplı mallar satacağı gelmedi."Mutlaka kullanıcı hatasıdır" diye düşündük. Ama seninde dediğin gibi "Ha hiç bir program yüklü değilken reset atıyorsa o telefonda bir sorun var demektir orası ayrı mesele"

Birde bu telefonu 500 tl değilde 50 tl olsa da aynı hassasiyeti göstermemiz gerekir bence.

Sonuçta iyi telefon

@ execut

Seni nick'imi doğru yazman konusunda uyarıyorum.

• Evet iyi telefon.Aradığım bütün özellikleri üzerinde barındırıyor.Ama fabrikadan hatalı çıkan ürün sayısı çok.Bir de bu kadar satış başarısı yakalayınca piyasada bir sürü çeşitli arızalı 5800 bulunması gayet normal.
  • yogun kullanımda 5 saat anca gidiyo benım telefonda

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

yogun kullanımda 5 saat anca gidiyo benım telefonda

Bunlar şimdi mi söylenir Bilseydim telefonu garantiye göndermezdim :S Tam da bataryanın aşırı ısınması sorunu çözülmüştü Ama olsn bi gezmiş olur :D
    quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

@ TheWorldLord

Kardeş sen 5 saat napıyorsun telefonda.Eğer sürekli 5 saat boyunca wireless kullanıyorsan,oyun oynuyorsan,film izliyorsan 5 saatte biter.Ha tabi ara sıra kullanıyorum bazen kullanmıyorum 5 saatte bitiyor diyorsan bilmiyorum artık.Servis çözüm olur inşaallah.

yeni aldığımda 5 saat boyunca wifiye girmedim 3g açıktı full müzik dinledim arka planda. ve ayrıca 5 saat neredeyse hiç tel başından kalkmadan oyun fln oynadım internette gezdim aşırı yüklenmişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahit.lafci -- 22 Haziran 2010; 1:01:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheWorldLord

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

yogun kullanımda 5 saat anca gidiyo benım telefonda

Bunlar şimdi mi söylenir Bilseydim telefonu garantiye göndermezdim :S Tam da bataryanın aşırı ısınması sorunu çözülmüştü Ama olsn bi gezmiş olur :D
    quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

@ TheWorldLord

yeni aldığımda 5 saat boyunca wifiye girmedim 3g açıktı full müzik dinledim arka planda. ve ayrıca 5 saat neredeyse hiç tel başından kalkmadan oyun fln oynadım internette gezdim aşırı yüklenmişim

E o kadar kullanmışsın normal bir şey niye servise gönderdin telefonu

• ya işte topic fln açtm ama normal değil dediler kapasitörler bozuk olabilr dediler.
  • şu şarj bitsin de deneyim bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: knsrky

şu şarj bitsin de deneyim bakalım

Dene bakalım.Buraya da yazarsın.Telefon ney bu arada?
  • http://forum.donanimhaber.com/m_40487952/tm.htm
    quote:

Merhaba. 2 gün önce black 5800 xm aldm. ilk şarjını 7 saat yaptm ancak bi kaç kez yanlışlıkla şarj çubuğı çıktı. ancak telefon hep kapalı idi. diğer 2 şarjı da yaptım 4 saatte tam doldu kapalı iken. Ve malesef eski 6300 şarj aleti ile şarj etmiştim. aynı sanıyordum ama değilmiş. 5800 çıkış amperi daha yüksekmiş. ondan sonra da 1 kez orj şarj aleti ile şarj ettim. 2 saatte doldu. ve telefonu aldığımdan beri şarjı sadece 4 saat kullanımda bitiyor. bugünkü 2. şarjını yapıyorum şu an. bir sorun mu var acaba ? diğer arkadaşlara 2 gün gidiyormuş

Söylediğin Mesajın yukarda.

quote:

ya işte topic fln açtm ama normal değil dediler kapasitörler bozuk olabilr dediler.

Onu ben söyledim.Ama sen de öyle bir anlatmıştın ki,dört saatte boşalıyor hiçbirşey yapmıyorum gibilerden.Öyle yazarsan insanın aklına akla başka birşey gelmez ki

quote:

Bunları yazsan herşey normal kurcalama teli derdim.Şimdi sen de beni yalancı çıkardın.

• quote:

Orijinalden alıntı: f@tih

http://forum.donanimhaber.com/m_40487952/tm.htm
    quote:

Merhaba. 2 gün önce black 5800 xm aldm. ilk şarjını 7 saat yaptm ancak bi kaç kez yanlışlıkla şarj çubuğı çıktı. ancak telefon hep kapalı idi. diğer 2 şarjı da yaptım 4 saatte tam doldu kapalı iken. Ve malesef eski 6300 şarj aleti ile şarj etmiştim. aynı sanıyordum ama değilmiş. 5800 çıkış amperi daha yüksekmiş. ondan sonra da 1 kez orj şarj aleti ile şarj ettim. 2 saatte doldu. ve telefonu aldığımdan beri şarjı sadece 4 saat kullanımda bitiyor. bugünkü 2. şarjını yapıyorum şu an. bir sorun mu var acaba ? diğer arkadaşlara 2 gün gidiyormuş

Söylediğin Mesajın yukarda.

quote:

ya işte topic fln açtm ama normal değil dediler kapasitörler bozuk olabilr dediler.

Onu ben söyledim.Ama sen de öyle bir anlatmıştın ki,dört saatte boşalıyor hiçbirşey yapmıyorum gibilerden.Öyle yazarsan insanın aklına akla başka birşey gelmez ki

quote:

Bunları yazsan herşey normal kurcalama teli derdim.Şimdi sen de beni yalancı çıkardın.

Sakin f@tih.Seni de kudurttular hack konusunda ne hale geldin.Artık her şeye sinirleniyorsun sayelerinde

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.