Şimdi Ara

Şarjlı pil ve voltaj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Çok gerekli olmadığından uzun süre kullan at tipi pil kullandım fakat şimdi ihtiyaçtan şarjlı pile geçeyim dedim. Şarjlı pil paketinde ‘Şarj dolu olarak gelir’ gibi bir ibare vardı. Ancak bugün şarj edeyim dedim üstünde yazan değer 1.2v olmasına rağmen 1.32V gibi bir değer çıktı ve şarj aleti (Nitecore D2) şarjı boş gibi gösterdi. Muhtemelen 1.4v-1.5v arası bir maksimum değeri vardır zaten fakat benim merak ettiğim şey şu: Bu alet pili tamamen boş gösteriyor, dolduracağım diye pili patlatmasın ? Eneloop Pro ve GP denedim ikisinde de pil boş gösteriyor ve 1,35 V gibi rakamlara rahatça çıkıyor, devam etmeden çıkarttım pilleri.


    Pilleri kendi haline bırakayım makine %100 mü yapsın? Yoksa şu voltajdan fazlası zararlı dediğiniz bir limit mi var?


    Not: Makine Ni-Mh/Ni-CD olduğunu algılıyor ve -DV/Dt diye bir moda geçiyor.




  • bahsettiğiniz cihazı bilmiyorum ve kullanmadım o yüzden o konu hakkında bişey diyemem ama diğer soruları sırayla cevaplıyım. bende senin gibi düşünüp evdeki aa ve aaa pilleri ni-mh lerle değiştirdim. tüm ni-mh ler 1.2v kutu üstündeki dolu gelir ibaresi %50 -60 civarı pillerin içerisi dolu oluyor. 1.2v lerin full hali 1.45V bitik hali ise 1V ile 0.9V arası (bendeki şarj aleti liitokala 202 bu cihaz 0.9V ye kadar bu pilleri görüp şarj edebiliyor.) eğer piler sağlamsa patlama ihtimali yok zaten şarj aletlerinde aşırı şarj koruması oluyor 1.45e gelince kesiyo şarj etmeyi. 3 gün önce laptoptan çıkma li ion şarj ettim mesela şarj aleti ısrarla bu pil bozuk demesine rağmen ben yüklendikçe yüklendim sonuç olarak pil içindeki elektrolik aktı şarj aleti mahvoldu. pilleri evde yokken şarj etme tak cihaza şarj olsunlar ara sıra kontrol et ısınma veya akma varmı diye. tavsiye edilen kullanım şekli nimhleri fulleyip bitene kadar kullanıp yeniden şarj etmek. yarısını kullan sonra şarj et tekrar %50 kullan yapınca pilin veriminde düşme oluyor.. umarım yardımcı olmuşumdur.

  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt

    bende şarj edilebilir pil alayım dedim ama ilk maliyet 200 tl oluyor . a101 pilleriyle daha ekonomik ve mantıklı değil mi ? şuan 6 lı pil 11 tl .

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    kaç adet pil 200 tl. mesela ikeanın ladda 1900 mah pilleri 4 adet 70 tl adeti 17,5 tl ye geliyor. a101 pilinden 6 paket alabiliyosun.6 paket içinden 6 adet çıksa 36 adet eder. Eğer ikea ladda yı 9 kere şarj edip kullanırsak 10uncu kullanımda karda oluyoruz. Bu arada laddanın şarj deşarj döngüsü 1000. Yani doğru şarj yöntemi ile pili 1000 kere kullanabiliriz. Ama 1.2v pillerdede şöyle bi sıkıntı var mesela bende bi multimetre var 2 adet aaa pille çalışıyo. Şarj edilebilir pilleri takınca ekran parlaklığı hafif sönükken 1.5v normal alkalin pili taktığımda ekran parlaklığı cayır cayır yanıyor. 1.2V ler 1.5V ye oranla düşük voltajda çalıştığı için her pille çalışan cihazda tatmin edemeyebiliyor. Ekonomi kısmında ekonomik diyebilirim ayrı zamanda biten pilleri çöpe değil geri dönüşüme atmak gerekiyor evde pilli alet çok olunca her 6 ay poşet poşet pil çıkıyo. çevre içinde şarj edilebilir piller bence ideal. tavsiye ederim.

  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 29 Mart 2022; 22:42:22 >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    şarj aletleri maalesef çok pahalı ben üstteki örneği şarj aleti olduğunu varsayaraktan vermiştim. indirim varken gearbest ten liitokala 500 diye ürün sipariş etmiştim. çoğu model pil türünü şarj edebiliyor. dediğiniz gibi ilk maliyet biraz fazla tutuyo ama uzun vadeli düşününce ekonomik. linkteki ürünü mesela asla 200 tl vermem çünkü değmeyecek bir ürün onun yerine 20 paket a101 daha mantıklı.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Ben maliyet için geçmedim açıkçası. En kritik ve olmadık yerde çat pil bitiyor, almaya kalksanız açık yer yok. ‘40 tane açılmamış pil alaydın kardeşim?’ diyebilirsiniz, bu piller de uzun vadede akıyor, bozuluyor, taşınmıyor vs. vs. ve çok çevreci olmasam da çevreye verilen zarar da çabası. İlk başta gidip şundan alıyorsunuz:


    GP USB E411 4x Pil Şarj Cihazı 4 Adet 1000 AAA İnce Pilli Set https://www.amazon.com.tr/dp/B09DPJCNPL/ref=cm_sw_r_cp_api_i_2YGBWQGK2ZH63QNDPCY9


    (Ya da AA lazımsa o modelden)


    Daha sonra da ihtiyacınız olan pil miktarına göre alım yaparsınız. Ben 8 tane AAA 8 tane AA pil aldım.


    İşin matematiği şöyle:


    Bim’de 6 tanesi 11₺ demişsiniz. GP Şarjlı pilin 6 tanesi 194₺ GP diyor ki ‘300 kullanıma kadar sorunsuz kullanırsın.’ Hadi biz bunu 200 varsayalım ve 1 adet bim Pili 1,83’e geliyor. 1 GP Pili 32,3₺’ye geliyor.



    BİM’den 200 pil alırsanız: 366₺

    200 kere şarj ederseniz : 32.3₺


    Harcanan elektrik hariç tabi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.