Merhaba Arkadaslar; pikapların içini açıp anlayamacağım için sıfır pikap almaya karar verdim.
Aklıma Audio Technica AT-LP140XP modeli ya da Audio Technica AT-LP5X Manuel. Tavsiyelere açığım 2.Amfi konusunda kimse güvence vermiyor, piyasadaki vintageler konusu tam bir piyango, phono girişli bir amfi de arıyorum. aklımda ise pioneer sx 750 var ama bu makine de bulunmuyo ha diyince. 3.amfi uyumlu bir hoperlöre de ihtiyac olacak tabi. Yeni bir hoparlor denedim, q-acustic 3020i , küçük bu bookshelflerden , ingiliz markasıymıs sesler acayp hoşuma gitti. not: 1. dönem baskı dinleyecek bütçem yok
|
PİKAP TAVSİYESİ (51. sayfa)

-
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunhun34 -- 5 Nisan 2021; 15:25:52 >
-
Ben 4400e at-lp140xp aldım, 3 aydır araştırıyorum, hatta daha da fazla.. Reloop turn 3 ile bu model arasında kaldım, yabancıların incelemelerini de izledim, bence 4500 bandına kadar alınabilecek sıfır en iyi pikap. Bu hafta gelir, incelemesini yaparım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: cengolojik
Ben 4400e at-lp140xp aldım, 3 aydır araştırıyorum, hatta daha da fazla.. Reloop turn 3 ile bu model arasında kaldım, yabancıların incelemelerini de izledim, bence 4500 bandına kadar alınabilecek sıfır en iyi pikap. Bu hafta gelir, incelemesini yaparımHayırlısı olsun,audio technica almıssınız. Ynai dj pikaplarından sonra vazgeçtim. Dj performansı yapmıycam sonucta, tabi tercih meselesi.
Bu arada Piooner Pl 300 Auto return cihaz aldım, çok temiz durumda idi.
sırada amfi ve hoperlör var; yeni generasyon bakacaktım ama vintage al die baskı görüyorum.
-
Selamlar, shure v15 type 3 için vn35he iğne almam gerekiyor. Jico ve lp gear dışında elle tutulur bir seçenek bulamadım. Bunlar da paypal ile ödeme kabul ediyorlar. Türkiye'de bu iğnenin kaliteli bir muadilini bulabilir miyim? Nasıl bir yol izlemeliyim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Jico ile iletişim kurup alternatif ödeme yöntemi konusunda esnek olup olmadıklarını sorabilirsiniz.
Lpgear ise PayPal dışında kredi kartı da kabul ediyor.
Kargo ücretleri ~$35
-
Teşekkürler siz söyleyince fark ettim, kabul ediyormuş evet. Peki sipariş verince buradan, ekstra gümrük vs bir ücret ödemem gerekir mi, bilginiz var mı?
Siz yazınca denedim... $80'ın üzeri kargo ücretsiz yazıyordu, $110'lık bir iğne seçtim, yine kargo bedeli yazdı. Belki yurtdışına ücretsiz kargo yoktur.
Fiyatlara gümrük vergisi dahil değil bildiğim kadarı ile...
Gümrük vergisi tutarı pek belli olmuyor.
Gümrük vergisi umalım 50 TL civarında olsun...
Sitede Shure V15 Type III iğnesi VN35E iğnesinin $50'dan $200'a değişik versiyonları var.
Ucuzu orijinali gibi eliptik, fakat kesiti 2x7 mil olan orijinalinden farklı, 3x7 mil.
$113'lık bir iğne var, o Lpgear'in özel profilli bir iğnesi...
$199'lık iğne Jico üretimi SAS iğnesi (Lpgear Jico bayii)...
Yine $199'a Lpgear'in kendi Shibata profilli iğnesi var.
-
Evet ben de eliptik olan ile 113 dolarlık hiper eliptik arasında kaldım aslında ama ucuzunu seçeceğim sanırım. Dolar kuru, gümrük, kargo derken zaten oldukça yükseliyor fiyatlar.
-
Bu marka hakkındaki görüşleriniz nedir?
Biraz araştırdım da pek tutarlı değil yorumlar, iyi diyen de var kötü diyen de. Ucuz ama riskli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YT -- 22 Nisan 2021; 1:18:27 > -
$40'lık kartuş için $35 kargo ödemektense bu kargo bedelini daha üst düzey iğne için ödemek bence daha mantıklı.
Ben şahsen Jico SAS veya Shibata iğneyi tercih ederdim.
Bugün Türkiye'de Shibata elmas kesimli iğnesi olan bir kartuş almak isteseniz, fiyatları kontrol etmedim ama en az 4-5 bin TL ödersiniz.
Seçim pikaptan ne beklediğinize bağlı... Çalsın yeter veya benim plaklarım zaten iyi durumda değil diyorsanız ucuz iğneye yönelmek mantıklı olabilir.
Amazon'daki iğne-kargo-gümrük dahil $40'lık Pfanstiehl iğne fazlası ile ucuz.
Hani Frenklerin,
"If it is too good to be true it probably is" ve
"You get what you pay for" sözleri duruma uygun.
Bizim deyişimizle"daha iyisi Şam'da kayısı :)"...
Pfanstiehl markasını duymuştum, ama bu kadar takoz ürün çıkardığını bilmiyordum.
Ben tercih etmezdim.
Ben gümrük bedelinden pek çekinmiyorum.
Bugüne kadar yüzlerce dolarlık ürün sipariş verdim. 56 TL'den fazla gümrük ödediğimi hatırlamıyorum.
Sadece alış veriş yaparken not yazma olanağı varsa paketin üzerine ürün bedelini kargo ücreti hariç yazmalarını hatırlatmakta yarar var.
Geçenlerde bir İngiliz firması toplam yazıp geçmiş, kargo ücreti için de gümrük ödemiştim!
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kursun_$40'lık kartuş için $35 kargo ödemektense bu kargo bedelini daha üst düzey iğne için ödemek bence daha mantıklı.
Ben şahsen Jico SAS veya Shibata iğneyi tercih ederdim.
Bugün Türkiye'de Shibata elmas kesimli iğnesi olan bir kartuş almak isteseniz, fiyatları kontrol etmedim ama en az 4-5 bin TL ödersiniz.
Seçim pikaptan ne beklediğinize bağlı... Çalsın yeter veya benim plaklarım zaten iyi durumda değil diyorsanız ucuz iğneye yönelmek mantıklı olabilir.
Amazon'daki iğne-kargo-gümrük dahil $40'lık Pfanstiehl iğne fazlası ile ucuz.
Hani Frenklerin,
"If it is too good to be true it probably is" ve
"You get what you pay for" sözleri duruma uygun.
Bizim deyişimizle"daha iyisi Şam'da kayısı :)"...
Pfanstiehl markasını duymuştum, ama bu kadar takoz ürün çıkardığını bilmiyordum.
Ben tercih etmezdim.
Ben gümrük bedelinden pek çekinmiyorum.
Bugüne kadar yüzlerce dolarlık ürün sipariş verdim. 56 TL'den fazla gümrük ödediğimi hatırlamıyorum.
Sadece alış veriş yaparken not yazma olanağı varsa paketin üzerine ürün bedelini kargo ücreti hariç yazmalarını hatırlatmakta yarar var.
Geçenlerde bir İngiliz firması toplam yazıp geçmiş, kargo ücreti için de gümrük ödemiştim!
Ses olarak duruma bakarsak benim kartuşun üzerinde de orijinal ya da jico kalitesinde bir iğne olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen internette satılan 300 tl'lik jenerik iğnelerdendi. Ama gayet güzel bir sesi vardı. Okuması da iyiydi. Ama yapı olarak biraz yumuşak ve narindi ve biraz çabuk tükendi. Tabi benden önce çok kullanıldıysa bilmiyorum, satan arkadaş orijinal ve yeni takıldığını söyledi ama kartuşun markasından bile haberi yoktu. Pfanstiehl alırsam ses olarak çok bir problem yaşamam ama servis süresi ve durabilite olarak bakarsak en azından uygun fiyatlı olan eliptik lp gear iğnesini tercih etmek daha mantıklı olabilir. 35 dolar kargo vereceksem de iki adet iğne alabilirim, yedek olur. Böylece 100 dolara 35 dolar ödemişim gibi düşünebilirim. Jico sas vb iğneler kullanacak kadar bir arşivimiz yok henüz evde. Ben dijital kaynaklardan dinliyorum genelde müziği. Pikap biraz nostalji biraz etkinlik olarak dinleniyor evde...
-
Pikabı 2. el aldıysanız üzerinde gelen kartuşun iğnesinin durumuna satıcı ne söylerse söylesin güvenmek zor.
Zaten yeni değiştiyse orijinal olmasına imkan yok. Bu kartuşun 40 yıl önce üretimine son verildi.
Shure V15 Type III'ün orijinal iğnesinin kesit profil ölçüleri 2x7 mil. Önerilen düşey ağırlık aralığı 0.75-1.25 gram arası. İdeali 1 gramın az üzeri...
Lpgear'inve Pfanstiehl'ın $40'lık iğnelerinin profil ölçüleri 3x7 mil.
Bunu görünce acaba daha yüksek bir gramajda çalışmak üzere mi tasarlanmış diye düşünmüştüm.
Gerçi Pfanstiehl'ın yorumlarında 1.5 gramda iğnenin çöktüğünü, altında da izleri sağlıklı okuyamadığını okudum...
E-bay'deki şu iğne dikkatimi çekti:
https://www.ebay.com/itm/402467615033?hash=item5db4f07139:g:XocAAOSwysZgYVa9#shpCntId
No-name denilebilecek bir iğne...
Özelliklerine baktığınız zaman,
"Tracking Force: 0.75~2.50 grams" olarak belirtilmiş.
Hiç bir iğne için bu kadar geniş toleranslı bir düşey ağırlık belirlenemez.
Neticede daha önce belirttiğim $40'lık iğneler de dahil, böyle abuk sabuk iğnelere para yatırmamanızı öneririm.
Yedek iğne almanızı önermem. Sizin kullandığınız şekilde alacağınız iğne size 10-15 yıl hizmet verecektir. Yeter ki pikabınızın kol ayarları doğru olsun, plaklarınız temiz olsun... Elmas iğneler bir kaza geçirmedikçe öyle kısa sürede "tükenmez".
Eski gramofonlarda çelik iğne kullanılırdı. Her plakta iğnenin değiştirilmesi gerekirdi. Yedek iğneler bir küçük metal kutuda 200'lük olarak satılırdı...
Ondan sonra safir iğneler kullanıldı. Onların da ömrü 40 saat kadardı... Bu iğneleri hala ucuz seramik kartuşlarda görebilirsiniz.
Elmas iğneler için kesin bir kullanım süresi vermek zor. Fiyatları da yüksek olduğundan periyodik olarak değiştirmektense mikroskop ile ucun incelenmesi, keskin kenarların oluşmadığı kontrol edilmesi gerekir. Plaktaki toz iğnede zımpara etkisi yaratır. Bu nedenle plakları temiz tutmakta yarar var.
-
bilgi aktarımı için teşekkürler. Kol ayarı vs ben hiç anlamıyorum. Pikabı satın alırken hangi pikabı alsam derdinden kartuş vs hiç bakmadım nedir ne değildir. En azından üzerindeki kartuş kaliteli çıktı 😃 Tecrübesizlik işte ne yapalım. Koldaki ayar kısmını çevirsem de çok bir fark olmuyordu, bozuk mudur bilmiyorum. Umarım alacağım ürün düzgün çalışır. Thorens TD160 bu arada pikap.
Pikabınız da değerli, bugün hala aranan bir pikap.
Kol terazi prensibi ile çalışır, bozulmaz.
Yalnız ben bu anlamıyorum kelimesini hiç anlamıyorum... :)
Bugün internet bir bilgi hazinesi...
Yarım saatinizi bile ayırsanız çok şey öğrenebilirsiniz.
Pikap kolunuzu doğru ayarlamazsanız alacağınız ürün de düzgün çalışmaz.
Örnek video'lar:
-
Evet aslında araştırmayı öğrenmeyi seven biriyim ama plaklara pek ilgim olmadı, nişanlım çok istiyordu, onun için aradım taradım thorens buldum bir tane. Bayağı araştırmıştım alırken hatta bu başlığın hepsini okudum. Cihazı nasıl aldığım da başka bir hikaye zaten, gece 12'de satan arkadaş getirdi eve. Neyse süprizi yaptık yapmasına o gece de evde plak yok :) sonraki hafta plağı koyup pürüzsüz sesi alınca içimiz rahatladı. Kol olayından anlamıyorum belki bozuk olabilir dememin sebebi, sağa sola en uç noktalara getirdim çevirerek ayarı ama değişiklik olmadı seste pek. Sıkıntılı bir durum ile karşılaşınca insan araştırıp öğreniyor yoksa :) biraz da nişanlım ilgilensin istiyorum, onun hobisi sonuçta ama nerdeee. İki gün şehir dışına çıktım döndüğümde iğne mefta 😂
Sistemden memnunum ama thorens td160 gayet güzel, hk 330c ile de uyumlu çalıyor. İğne almak gerekiyor şimdi ama. Diğeri elimde kaldı düzelteyim derken. Ucu da bitmiş ya da düşmüş bilmiyorum, elimle yokladım dümdüz gibiydi iğnenin uç kısmı. Neyse kırıldı zaten oynarken 🤓
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Videolar için teşekkürler bu arada. Şimdi izledim de ben sadece anti skate ayarını çeviriyormuşum 😃 İğne aldığımızda ayarlarım artık düzgün şekilde.
Gerçekten iyi bir seçim yapmışsınız. Thorens TD160 + Shure V15 Type III ikilisi 100.000 TL'lik bir high end sistemde dahi beklentileri karşılayacak tatmin edici ses verir.
Nadir de olsa elmas ucun iğneden ayrılıp düştüğü oluyor. Benim de bir kez başıma gelmişti. Üstelik orijinal iğnede...
İğnenin montajında işçilik hatasından kaynaklanabilir.
Bir de, elmas uç genellikle bir yapıştırıcı ile monte edildiğinden, iğneyi özel fırça ile temizlerken fırçaya saf izopropil alkol damlatmaktan, yapıştırıcıyı eritebileceğinden, kaçınılmalı.
Yeni iğnenizi aldığınızda pikabınızı güle güle kullanın.
-
Teşekkürler 😊
pikabın devirlerini iphone üzerine yüklediğim rpm uygulaması ile kontrol ettim ama tekrar bakayım dikkatlice.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X