Şimdi Ara

PİKAP TAVSİYESİ (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.180
Cevap
33
Favori
120.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anladım teşekkürler, siz daha ileri seviye ses kalitesi için öneride bulunuyorsunuz ama ben ortalama birşeyler arıyorum. Bluetooth bağlantılı pikap ve bluetooth hoparlör mantıklı gelmeye başladı o konuda biri yardımcı olabilirse çok sevineceğim

• gezgi G kullanıcısına yanıt

Facebook gruplarında daha fazla tavsiye bulabilirsniz. Plak pazarı, hifi türkiye gibi gruplara yazabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezgi

Anladım teşekkürler, siz daha ileri seviye ses kalitesi için öneride bulunuyorsunuz ama ben ortalama birşeyler arıyorum. Bluetooth bağlantılı pikap ve bluetooth hoparlör mantıklı gelmeye başladı o konuda biri yardımcı olabilirse çok sevineceğim

Mesele sadece "ses kalitesi" değil.

Bahsettiğiniz tür pikapları hepsi manyetik değil, piezo elektrik kartuş (iğne) kullanır.

Piezo elektrik kartuşların ucundaki iğne plağı tarla sürer gibi "kazır".

Bir-iki kez çaldıktan sonra çaldığınız plak tüm değerini yitirir.

Bugün bir plak ortalama 200 TL. Yazık değil mi?

Eğer mutlaka dediğiniz tür bir pikap almak istiyorsanız açın D&R web sitesini, gönlünüze, kesenize göre bir pikap seçin:

https://www.dr.com.tr/kategori/Elektronik/Ev-Elektronigi/Pikaplar/grupno=01016

Bunların hangisi iyidir diye sormayın. Hiçbiri iyi değildir. Ama pikap mı? Pikap.

• Bahsi geçen tarzda bir pikap ile plak dinleyecekseniz gerçekten hiç heveslenmeyin. Hepsi sadece para tuzağı, gerçek anlamı ile para tuzağı! Önce kendinize şu soruyu sorun; "Neredeyse bir iki plak parasına sıfır pikap olur mu hiç?". Bu soruya siz olur cevabını veriyorsanız o zaman kimseden bir yorum almanıza zaten gerek yok. Şunu da herkese tavsiye ediyorum, gerçekten düzgün bir pikap ve en önemlisi düzgün bir iğne ile plağınızı okutmayacaksanız cidden bu işe girişmeyin, vaktinize paranıza ve plaklara yazık. mp3 kalitesi dahi alamazsınız, 3 gün sonra da hevesiniz kırılır bu plak işi ne çöp işmiş millet bundan ne anlıyormuş der satmaya uğraşırsınız.

• Herkese merhaba; çok uzun yıllardır kaliteli müzik dineleme peşinde koşan birisi olarak pikap ve plak işinede merak sarmış ucundan kıyısından denemiş ve bilgi eksikliğim nedeniyle foruma başvurmuş bulunmaktayım.

Şimdi, 2 adet çanta pikap dediğimiz ürünlerle(sanırım bunlar seramik iğne denilen grupta olanlardan) deneyimlediğim kadarıyla 0 satın aldığım TARKAN - AHDE VEFA LP'de bass seslerdeki eksikliği hissettim.İlgili albümü cd'den ve spotify'dan çok kez dinledim.Kısa araştırmalarım sonucu manyetik(mm) iğneli-kafalı bir sete ihtiyacım olduğuna karar verdim.

Elimdeki amfide phono girişi ne yazıkki mevcut değil , kendinden preamfili bir pikap almam gerektiğinden , Sony PS-LX310BT yada LX300 modellerinin benim işimi göreceğini düşündüm

Bir diğer seçenekte ses olarak beni tatmin edecek manyetik iğneli bir pikap ve harici pre amp almak olabilir.

Bu işe ayırmak istediğim bütce 2000 max olacağından sony'ler haricinde 0 içime sinen bir modele denk gelemedim,Bu pikaplarda sonraki dönemler için iğne-kafa değişim işleri bulunabilirlik ve maliyet açısından nasıl olur?

Yardımlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum.

• kadirgumussoy kullanıcısına yanıt

Daha önce çanta pikap alarak hata etmişsiniz.

Şimdi seçtiğiniz pikaplar ile hatanızı devam ettiriyorsunuz.

Sony PS-LX310BT: Verdiğiniz paranın bir kısmı bluetooth devrelerine gidiyor.

Pikap alıyorsanız neden bluetooth'a da para veriyorsunuz? Mp3 dinleyecekseniz o başka...

Sony LX-300: Marantz, Denon, Pioneer gibi firmaların fason olarak yaptırdığı en alt düzey bir pikap var. Aslında hepsi aynıdır ama değişik firmalar için farklı kozmetiklerle, üzerinde farklı marka yazan şekilde piyasaya sunulur. Pikap var mı, var türü ürün arayanlar içindir. https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144320954

2000 TL'ye doğru dürüst sıfır olmaz.

İkinci el bakmanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 16 Ocak 2021; 13:3:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gezgi

Anladım teşekkürler, siz daha ileri seviye ses kalitesi için öneride bulunuyorsunuz ama ben ortalama birşeyler arıyorum. Bluetooth bağlantılı pikap ve bluetooth hoparlör mantıklı gelmeye başladı o konuda biri yardımcı olabilirse çok sevineceğim

Merhaba. İon Premier Lp pikap var bende. Bluetooth ile sinema sistemi veya hoparlöre bağlanabilir. Kendi üzerinde de hoparlörü var. İlgilenirseniz daha 17-18 ay garantisi var. Özelden ulaşabilirsiniz.

• Kursun_ kullanıcısına yanıt

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim fakat cihazdaki bt modülü ses çıkışı vermek için sadece,mp3 dinlemek ne alaka  PİKAP TAVSİYESİ 

Bu cihazların sl1200 yada repkiları ayarında olmadığını biliyorum, tamamen bu işe ayırdığım bütçe ile max verim almak amacım.Bu pikapta iğne ağırlık ayarı, anti-skating ayarları fabrikasyon geliyor,shellde değişemiyor,sadece iğne değişebiliyormuş,hangi kafa ve iğneyi kullandığını tam olarak henüz öğrenemedim(AT gibi) ptesi günü servise sorup öğrenmeye çalışacağım.

Şimdi size bu ürün o dandik çanta pikaplar gibi plaklarımı çizer mi?

Ses kalitesi konsunda geride kalırmı ?

• Merhabalar,

Pikap alma niyetindeyim ama hediye olarak alacağım, ve araştırdığım kadarıyla konu oldukça derin (anaolog-tam otomatik/ amfi-kendiliğinden amfili gibi) Dolayısıyla bilenlere danışmak istedim. Bütçe olarak bu konu için az kalsa da max 3-3,5bin gibi düşündüm.

Gördüğüm kadarıyla audio technica, project carbon debut önerilmiş genelde internette, genel olarak sitelerde satılan düşük fiyatlılar göze güzel gelip baya tırt olanlar diye anlıyorum. Ion ve Lenco için de bu durum geçerli midir?

https://www.hepsiburada.com/lenco-l-3808-pikap-p-MUSICLENCO2-B?magaza=DES%C4%B0BELA

https://www.hepsiburada.com/lenco-l-85-pikap-p-MUSICLENCO1-B?magaza=MLS%20TECHNOLOGY%20ELEKTR%C4%B0K%20ELEKTRON%C4%B0K

https://www.hepsiburada.com/ion-superior-lp-7-in-1-muzik-sistemi-p-HBV000002TS7W?magaza=DES%C4%B0BELA

https://www.hepsiburada.com/ion-premier-lp-bluetooth-hoparlorlu-ahsap-pikap-p-HBV00000MK9PW?magaza=DES%C4%B0BELA

Bu yukarıdakilerden tavsiye edecekleriniz olur mu?

Ses kalitesi açısından fiyat/performans ürünü olabilecek bir şey arıyorum.

Bir de elektroniksatis mağazasında şu modelleri gördüm, ama güvenilir bir site mi bilmiyorum. Bir de bu modeller için ek teçzihat gerekiyor mu?

https://www.elektroniksatis.com/urun/audio-technica-at-lp3wh-tam-otomatik-stereo-pikap

https://www.elektroniksatis.com/urun/audio-technica-at-lp60xusb-gm-tam-otomatik-stereo-pikap

https://www.elektroniksatis.com/urun/denon-dp-300f-silver-tam-otomatik-pikap-calar

Bilgisi olup, yardımcı olabilen olursa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Bluetooth uzmanı değilim ama bluetooth'a aktarmak için analog ses dijitize ediliyor ve mp3 gibi kayıplı bir ortama aktarılıyor. Her şey bir yana ayırdığınız sınırlı bütçenin bir kısmı pikabın kalitesini artırmak yerine gereksiz olan bluetooth'a harcanmış oluyor.

Ben de size ayırdığınız bütçe ile bu aletlerle maximum verim alamayacağınızı anlatmaya çalıştım.

Ama anladığım kadarı ile siz bu pikabı almaya karar vermişsiniz. Sormanıza da gerek yok. Alın güle güle kullanın.

bt kısmıyla hiç işim olmayacak aslında ben arkasındaki line çıkışından amfime gireceğim,şuan aklımdaki soru işareti bir önceki mesajımda belirttiğim gibi acaba iğne kısmı iyi ayarlanmışmıdır? plaklarıma zarar verirmi sizce ?

2.elden vintage-antika-eski ürün almak istemediğimden kaçıyorum, güzel bi atlp120 gelse direk alır geçerim zaten :)

Aklınızdaki soru işareti herkes için bir soru işareti...

Bu iğneyi 3-5 sene sonra bulabilecek misiniz?

Bırakın 3-5 seneyi, şimdi piyasada arasanız bulabilecek misiniz?

İğneyi bulamazsanız pikabı atmak zorunda mı kalacaksınız?

Diyelim kartuşun sesini beğenmediniz... Bir Audio Technica AT-VM95E veya Ortofon 2M Red deneyeyim deseniz mümkün olmayacak...

Evet bu soru işaretleri sıkıntı :) ben 2.el üzerinde rahat değişiklik yapabileceğim manuel bir pikap kovalayayım ozaman,teşekkür ederim desteğiniz için.

• İon Premier Lp bluetooth usb pikap var ihtiyacı olan varsa. 18 ay garantisi devam ediyor. Özelden yazabilirsiniz.

BT'nin taşıyabileceği/aktarabileceği ses kalitesi sınırlıdır. Siz ne kadar kaliteli kaynak, medya kullanırsanız kullanın, BT ile aktarılan ses, mp3 kalitesini geçmez. Belki BT 5.0 vs gibi teknolojilerde bu durum değişmiş olabilir, daha da yükselmiştir...araştırmak lazım.

• mickey88 M kullanıcısına yanıt

Elektronik satış güvenilir bir satıcıdır. Ben bu firmanın hepsiburada mağazasından geçen ay Audio Technica AT LP140XP siyah renk pikap aldım. Kendi mağazalarında da satışları var ama oradaki taksit seçenekleri benim kartıma uymadığı için mecburen hepsiburada üzerinden aldım. Ürünü kargoya teslim etmeden önce fotoğraflayarak "paketiniz kargolanmaya hazır" diye haber verdiler. Aynı şekilde kargo paketi sorunsuz bir şekilde geldi. Ben de alışveriş yapmadan önce satıcıyı araştırmıştım, olumlu yorumlardan sonra içim rahatladı ve alışverişimi yaptım. Ekşi sözlükte satıcı hakkında başlık bile açılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: hyperborea61

Elektronik satış güvenilir bir satıcıdır. Ben bu firmanın hepsiburada mağazasından geçen ay Audio Technica AT LP140XP siyah renk pikap aldım. Kendi mağazalarında da satışları var ama oradaki taksit seçenekleri benim kartıma uymadığı için mecburen hepsiburada üzerinden aldım. Ürünü kargoya teslim etmeden önce fotoğraflayarak "paketiniz kargolanmaya hazır" diye haber verdiler. Aynı şekilde kargo paketi sorunsuz bir şekilde geldi. Ben de alışveriş yapmadan önce satıcıyı araştırmıştım, olumlu yorumlardan sonra içim rahatladı ve alışverişimi yaptım. Ekşi sözlükte satıcı hakkında başlık bile açılmış.

Güle güle kullanın.

Audio Technica AT-LP140XP günümüz pikapları içinde ideal bir giriş seviyesi pikaptır.

İstenilir tüm özelliklere haizdir.

1. Direct-drive motor. (Pro-Ject Carbon Debut'un kayış sürücülü motor süspansiyonuna bakarsanız bunu 8 yaşında bir çocuk mu tasarlamış demekten kendinizi alamazsınız.)
    2. Döküm aluminyum döner platform (Rega Planar 1 gibi plastik reçine, Pro-Ject Carbon Debut gibi akrilik değil.)(Pro-Ject'in kulakları çınlamıştır. :)
    3. Standart SME headshell'li S-kol
    4. Full-manual
    5. İçinde gereksiz phono pre, daha önemlisi tüm ucuz pikaplarda maalesef olan USB desteği yok. (Maalesef diyorum zira USB devreleri pikap çıkışında istenmeyen parazitler oluşturur. Bunu önlemek için bir çok pikabın çıkışında iptal edilemeyen ve sesi etkileyen filtreler bulunur.

AT-LP140XP pikap bugün Türkiye'de Avrupa piyasalarındaki satış fiyatına yakın bir fiyata satılıyor.

Avrupa piyasalarında AT-LP140XP, AT-LP120XUSB'den %43 daha pahalı satılmasına rağmen ithalatçısı tarafından Türkiye'de tersi bir fiyat politikası izleniyor. AT-LP120XUSB Türkiye'de Avrupa fiyatının 2 katından fazla bir fiyata satılıyor.

https://www.audio-technica.com/en-eu/turntables/type/direct-drive

AT-LP140XP'nin AT-LP120XUSB'den tek eksisi daha ucuz bir kartuşla gelmesi. Dilediğiniz takdirde değiştirebilirsiniz.

AT-LP120XUSB'nin eksisi: eski modellerinde toprak terminali yoktu. Bu nedenle harici phono pre kullanınca hırıltı sorunu olabiliyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 18 Ocak 2021; 20:49:30 >

Teşekkür ederim.

140'ın üzerinde gelen iğne Audio Technica AT-XP3

120'nin üzerinde gelen iğne ise Audio Technica AT-VM95E

Yerli ve yabancı alışveriş sitelerinde AT-XP3'ün fiyatı AT-VM95E'den daha yüksek. Siz daha ucuz bir kartuşla geliyor derken kalite olarak mı söylediniz?

• hyperborea61 H kullanıcısına yanıt

Evet. Dediğiniz doğru. AT-XP3'ün fiyatı 10€ kadar daha yüksek.

Ama bence AT-VM95E daha istenilir bir kartuş.

AT-VM95E giriş seviyesi kartuş olarak ev sistemlerinde kendini kanıtlamış bir kartuş. İğnesi de eliptik (0.3x0.7 mil).

AT-XP3'ün iğnesi konik (0.6 mil) ve daha ziyade DJ sistemleri için tasarlanmış. Muhtemelen iğnesi daha dayanıklıdır.

İkisi arasında ne ses farkı olur?

AT-VM95E eliptik iğnesi olduğundan tizleri daha iyi verebilir.

AT-XP3'in tüm DJ kartuşları gibi muhtemelen basları kuvvetlidir.

İki farklı karakter...

Esasında biri diğerinden daha iyi denmesi hatalı. Zevke ve kaynak kaydın tonal dengesine bağlı.

Barış Manço'nun Yeni Bir Gün ve Sözüm Meclisten Dışarı albümlerini aldım. Dediğiniz gibi, tizler kulağıma biraz kapalı geldi. Demek ki kartuşun özelliği böyleymiş. Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.