Şimdi Ara

Amazon'dan ses sistemleri alışveriş kulübü , Son Fırsatlar (192. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.848
Cevap
114
Favori
176.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hunhun34 kullanıcısına yanıt

    Arkadaşlar 10 Ocak 2021 tarihinde sipariş verdiğim Dual Pikap :

    https://www.amazon.de/gp/product/B0076Z72RQ/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1&ref_=d6k_applink_bb_marketplace 5 gün sonra ( 15 Ocak ) teslim edildi ancak pikap kapagı kırık çıktı. Bunun üzerine iade ve değişim işlemi talep ettim ve amazon müşteri hizmetlerinden Almanyada çalışan bir kızımız bu durumu düzeltmek için siparişi hemen yeniledi ve 2 ay içinde elimdeki pikapı iade edebilecegimi belirterek hemen yeni sipariş oluşturdu

    15 ocak tarihinde verilen yeni sipariş ,20 Ocakta 5 gün sonra teslim edildi . Bu sefer gelen pikap hasarsız şekildeydi . 1 gün sonra kurdum ama aynı sipariş paketinde gelen kablo nun ilk siparişi teslim edilemediği için sipariş tekrarlandı ve muhtemelen 5 veya 6 şubatta elimde olacak. Ondan sonra gerekli testleri yapıp sizle detaylı şekilde paylaşacagım.


    Asıl olay Kapagı hasarlı gelen pikapın almanyaya geri yollanması sürecinde PTT kargo ile yaşadıgım ilginç süreçti.Müşteri temsilcisi kızımız iade için pandemi ortamında acele etmem gerekmediğini ve PTT kargo ile yolladıktabn sonra bana ücretini hemen iyade edeceğini belirterek yeni gelecek pikaptan sonra uygun bir zamanda PTT kargo ile iade işlemini yapabilecegimi belirtti.


    Bende 20 ocakta yeni pikapı teslim aldıktan sonra , PTT üzerinden iade işlemi için yolumun üzerindeki bağlıca PTT şubesine paketi götürüp iade işlemi yapmak istediğimi belirttim. Şubede çalışan bayan eleman ilk defa Yurt dışına bir paket gönderiyormuş gibi bir sürü yere telefon edip , sonunda işi yokuşa sürerek bana bir fatura veremiyecegini ve bu kargoyu başka bir şirket üzerinden yollamamın daha iyi olacağını sızlanarak anlatınca ,belki bir aksilik olur diye bende bu küçük şube yerine başka bir şubeyi deneyeyim dedim.


    Aynı gün , yine yolumun üzerindeki Gazi mahallesindeki biraz daha büyük bir PTT şubesinde şansımı deneyeyim dedim ve bu şubeye gittim . Gazi mahallesindeki şube nispeten daha büyük 3 çalışanı olan bir şube. burada kargo işlerine bakan bayan memur önce yurtdışına gidecek her koliyi açıp kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.Bende gayet güzelce paketlediğim ve bantladıgım kutuyu açarak buyrun kontrol edin diye beklerken , o eleman ortadan kayboldu ve başka bir hanım gelerek kutunun içindeki eşyanın ne oldugunu sordu. cevap olarak Pikap diyince hanımın gözleri parladı ve ," beyefendi hiç ugraşmayın biz elektronik eşyaları Almanyaya gönderemiyoruz eşyalar Gümrükten geri dönüyor biz kabul edemeyiz " diyerek kibarca kapıyı gösterdi.


    Moralman baya dağılmış olarak ve paketi arabadan eve taşırken baya yorularak eve döndüm ve burnumdan soluyarak bir kaç gün geçirdim. Neyse , Hafta sonu yasagından sonra Pazartesi günü , Bizim semtteki büyük ve her zaman çok kalabalık olan Dikimevi postanesini denemeye ve aynı sorunla karşılaşırsam amazon almanyayı aranaya karar verdim. Nispeten daha sakin olur diye saat 11.30 gibi Dikimevi PTT nin yolunu tuttum . allahtan PTT oldukça boştu ve 3 kargo bankosundan ilkinde kutuyu direk tezgaha koyup bu paketi amazon Almanyaya geri iade edecegimi belrttim. Bankodaki delikanlı kutuyu hemen tartarak hangi tür postayı tercih etiiğimi sorunca ferahladım . surface veya uçak kargomu seçeneginde az bir fark olduğunu görünce Uçak kargoyu tercih ettim ve PTT elemanı her işlemi yaparak yaklaşık 6.9 kg paket için 246 TL maliyet çıkardı ve hemen kabul ettim.PTT görevlisi 246 TL aldı makbuzunu oluşturdu birde gönderi belgesi vererek işlemi tamamladı.


    işlem bitince PTT kargo görevlisi arkadaşla amazon almanyanın verdiği hizmetin güvenirliği, TR deki bu tip aletlerdeki vergiler falan bayagı sıkı bir muhabbetten sonra ayrıldım. Eve gelince aldıgım makbuzu ve ödeme fişini taratarak almanya amazona yoladım . 1 saat sonra amazon almanyadan tekrar beni aramalarını istedim , bir iki dakika sonra telefonum çaldı ve şansınamı yoksa sistem otamatik olarak mı belirledi bilmiyorum ama ilk işlemimi yapan kızımız çıktı ve ismen benim paketile ilğili gönderdiğim makbuzdaki ücreti euroya çevirerek 27.50 euroyu söz verdiğim gibi banka kredi kartı hesabınıza hemen iade ediyorum dedi ve sipariş bilgilerimde geri iade ücretimin iade edildiğini hemen gördüm. 2 gün sonra kredi kartına iade işlemimde yansımıştı.


    Bu işlemlerden ,


    1. Amazon her zaman oldugu gibi dürüst güvenilir ve müşteri dostu olduğunu gösterdi
    2. PTT ile iade yurt dışı işlemi yapacaksanız mutlaka büyük PTT şubelerini tercih edin ,küçük şubelerdeki elemanlar ya acemi yada ilgisiz olabiliyor .


    Kablo ile ilğili maceramı teslim edildikten sonra ayrıca yazacagım

    Selamlar





  • Gelelim RCA kablo konusuna,
    Yine 10 Ocakta siparişini verdiğim
    https://www.amazon.de/gp/product/B00FQK327M/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
    RCA kablodan pikapın gelmesine rağmen uzun bir süre haber alamadım ,her ne kadar DHL ile gönderildiği belirtideyse bir verdikleri teslimat tarihine kadar her hangi bir ses çıkmadı . Bir kaç defa paketiniz gecikti özür dileriz mesajlarına rağmen 30 ocağa kadar bir sonuç alamadık. Kargo DHL ile gönderildi mesajına rağmen DHL kendi sitesinde kargonun teslim alınmadığı sadece konşimentonun geldiği belirtilmektedir. Son tarih 30 ocakta geçince bende Almanya'daki arama talep ettim ve amazon Almanya'daki hemen telefonla aradılar. Müşteri temsilcisi Türk hanım kızımız durumu anlatınca bir özür ile derhal yeni ürünün gönderilmesi için yeni sipariş oluşturuldu ve 1 şubat tarihi ile sipariş verildi. Siparişim 5 Şubat ta bu gün teslim edildi.
    Birde sürprizle, Siparişim sırasında bu siparişin bir hediyesi var diye bir bildirim vardı.Ve hediyede hediye olarak geldi
    https://www.amazon.de/dp/B00FQK4SAM?ref_=ast_sto_dp
    Linkte belirtilen 2xRCA ve Y kablosu pro serisi pakette hediye olarak çıktı.
    Değer olarak neredeyse benim aldığım kabloyu yakın bir Fiat ve aynı kablonun amazon tr deki linklerde

    https://www.amazon.com.tr/dp/B00FQK4SAM/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_Q8P4TMDCDNKH6Z4QAVWH
    Ve başka bir satıcıdan ise fiatı tam 2 misli olarak
    https://www.amazon.com.tr/dp/B00DI89MSM/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_Y3VJ4PJH1KFVJF9AZXKG

    Özet olarak Amazon candır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunhun34 -- 5 Şubat 2021; 21:20:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Heco victa 702 siparişi çift gelen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi pazarlar , geçtiğimiz yıllarda bu konu sayesinde amazondan amfi almıştım bazı üstadlarla halen sohbetimiz devam ediyor. Canlı tutmak adına bu tarz fiyat indirimi paylaşımlar yapılsa iyi olur diye düşünüyorun
  • Amazon almanyada satıcısı amazon olan bazı ürünler amazon türkiye rarafıındanda getiirtilmekte bu ürünlerede göz atmakta fayda var fiatlar bir birine çok yakın,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SacredDivinity

    Arkadaşlar, amazon'dan çift kule tipi hoparlör gelir mi?

    Mantıken gelmesi lazım ama ebat olayı işin rengini değiştirir mi, bilemiyorum.

    Bilgisi olan var mı arkadaşlar?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuleleri tek tek 2 tane sipariş verirseniz sorunsuz olarak geliyor . Bu geçmişte ( 2, 3 sene önce ) de böyleydi şimdide sorun yok yeterki satıcı amazon.de olsun ve TR ye gönderilen ürün olsun. Her bir kule için ayrı pakette ve gümrük işlemlerini ayrı yappıyorlar. Paket kargoda 25 kg ve 1500 € kısıtlaması var her bir işlem için . Bu sebeple kulenin tekinin agırlıgı ve degeri bu degerleri geçmezse sorun yaşamazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunhun34

    Kuleleri tek tek 2 tane sipariş verirseniz sorunsuz olarak geliyor . Bu geçmişte ( 2, 3 sene önce ) de böyleydi şimdide sorun yok yeterki satıcı amazon.de olsun ve TR ye gönderilen ürün olsun. Her bir kule için ayrı pakette ve gümrük işlemlerini ayrı yappıyorlar. Paket kargoda 25 kg ve 1500 € kısıtlaması var her bir işlem için . Bu sebeple kulenin tekinin agırlıgı ve degeri bu degerleri geçmezse sorun yaşamazsınız.

    Teşekkürler hocam cevabınız için, peki amazon.com olmaz mı ya da co.uk? İlla .de mi olması lazım?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SacredDivinity -- 8 Şubat 2021; 13:56:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu amazon.de'de ne arasam yok yahu!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SacredDivinity kullanıcısına yanıt

    Amazon . almanyada geçerli olan kdv yi düşüyor , birde müşteri hizmetleri türk elemanlar çalışıyor ve bir sorun olursa çok yardımcı oluyorlar , diger amazon ları Fr Veya UK denemedim , bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarımızın tecrübelerini paylaşmaları faydalı olur. Amazon abd den alınan Amplilerde sorun olabiliyor ABD ve Tr arasındaki voltaj farklarından dolayı çok dikkatli olmak lazım.

  • Teşekkürler hocam, evet abd den asla bakmam, elektrik işi şakaya gelmez.

    Ben .de ürün yelpazesinin bu kadar dar olmasına şaşırdım esas, hiçbir şey yok, umarım dönemseldir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon Germany’den iki çift Magnat kule hoparlör sipariş ettim, iki siparişimde de çift hoparlör yazmasına rağmen birer tek hoparlör gönderildi, müşteri hizmetlerine sorunu ilettiğimde iade sadece seçeneği sundular, iade kabul etmedim tüketici hakem heyetine başvurdum bilmiyorum bir sonuç çıkacak mı, çift hoparlör yazıp tek hoparlör gönderip tüketiciyi kandırıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: selonizm

    Amazon Germany’den iki çift Magnat kule hoparlör sipariş ettim, iki siparişimde de çift hoparlör yazmasına rağmen birer tek hoparlör gönderildi, müşteri hizmetlerine sorunu ilettiğimde iade sadece seçeneği sundular, iade kabul etmedim tüketici hakem heyetine başvurdum bilmiyorum bir sonuç çıkacak mı, çift hoparlör yazıp tek hoparlör gönderip tüketiciyi kandırıyorlar.

    Ulan bu şerefsizlerde hep aynı boku yiyor yeter be artık bi bok bildikleri yok bu müşteri temsilcilerinindeAmazon'dan ses sistemleri alışveriş kulübü , Son Fırsatlar 

  • Amazon.com.tr'de Almanya gönderimli Polk Audio Signature S55E kargo dahil tekinin fiyatı 2.951,45 TL'ye geliyor. İkili alım yaptığınızda vergiden dolayı fiyat yükseliyor bu yüzden tek tek 2 adet almak mantıklı.


    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07J6BFZBS

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarkTemplar

    Amazon.com.tr'de Almanya gönderimli Polk Audio Signature S55E kargo dahil tekinin fiyatı 2.951,45 TL'ye geliyor. İkili alım yaptığınızda vergiden dolayı fiyat yükseliyor bu yüzden tek tek 2 adet almak mantıklı.


    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07J6BFZBS

    bunda sorun yok zaten adet diye belirtmiş bunu bilerek tek tek sipariş verilebilir, benim siparişimde bir çift yazdığı halde tek gönderdiler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerros

    Daha önce satın alanların yorumlarından ürünün çift olacağını anlıyorum. "Marc Bianchi" isimli alıcı yorumunda çoğul anlatıma uygun açıklamalarda ve Almancada çoğul anlamına gelen "sie" öznesini kullanmış. Hoffman, kutulardan birisinden çıkan kulenin marka ambleminde hata olduğunu yazmış, yani iki kuleden bahsediyor. Neredeyse tüm yorumlar kulelerin çift olarak geldiğini gösteriyor.


    Ayrıca Amazon'da iade sorunu yaşanmayacağı gibi telafi olarak (tek gelmesi halinde) güzel ikramlar gelecektir.


    Ben fiyatı uygun buldum, bir kaç karşılaştırma izledim. Bu fiyata gerçekten uygun geldiği için sipariş verdim. Ocak sonuna kadar teslim edilmiş olur, gerçi en son Amazon.de siparişimde ve Amazon.com siparişimde, hedeflenen süreden 1 hafta önce gelmişti siparişler.


    Sonuç olarak almak isteyenler çekinmeden alabilirler.

    benim magnat kule siparişim 1 çift yazmasına rağmen tek geldi, sadece iade seçeneği sundular iade etmedim, tüketici hakem heyetine başvuru yaptım, Amazon firmasından savunma istediler bakalım nasıl bir yanıt gelecek, çok fazla da umutlu değilim.





  • selonizm kullanıcısına yanıt
    Amazon almanya yımı tüketici hakem heyetine şikayet ettiniz , Yurt dışındaki bir firma ile ilgili Tüketici hakem heyetinin işlem yapması mümkün olabiliyormu ? . Bende tüketici hakem heyeti başvurusunun sonucunu merak ediyorum bilgi verirseniz çok iyi olur .Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunhun34 -- 14 Şubat 2021; 20:19:48 >
  • Amazon Global Store Hüküm ve Şartları (Son Güncelleme: 1 Ekim 2020)

    Ürün Bilgisi

    Aksi özellikle belirtilmedikçe, Amazon EU Uluslararası Ürünler’in üreticisi değildir. Uluslararası Ürünler’in ürün bilgilerinin ve ürün bilgilerinin çevirilerinin doğruluğunu temin etmeye çalışsak da, Uluslararası Ürünler veya ürün ambalajı ve materyalleri internet sitesinde belirtilenden farklı olabilir. Uluslararası Ürünler’e ilişkin internet sitesinde yer verilen tüm bilgiler sadece bilgilendirme amacıyla sağlanmaktadır ve Amazon EU, Uluslararası Ürünler’e ilişkin bilgilerin veya bu bilgilerin, otomatik olarak da yapılabilecek, herhangi bir çevirisinin doğru, tam, güvenilir, güncel veya hatasız olduğunu garanti etmemektedir. Hukuken mümkün olduğu ölçüde, doğru olmayan ürün bilgisi durumunda tek sorumluluğumuz iade politikalarımız doğrultusunda Uluslararası Ürün’ün iadesini ve tüketicinin korunması hukuku altındakiler dahil olmak üzere hukuken sahip olduğunuz diğer hakları kabul etmektir. Yalnızca internet sitemizde yer alan bilgilere itimat etmemenizi tavsiye ederiz. Lütfen kullanmadan önce her zaman Uluslararası Ürün’le birlikte sağlanan etiketleri, uyarıları ve yönlendirmeleri okuyunuz.

    Amazon EU, Uluslararası Ürünler hakkında üreticiler veya diğer üçüncü taraflarca sağlanan hatalı veya yanıltıcı bilgiler hakkında herhangi bir yükümlülük kabul etmez.

    Bir Uluslararası Ürün’e ilişkin olarak herhangi bir güvenlik endişeniz olursa veya ürün hakkında daha fazla bilgi isterseniz, lütfen Uluslararası Ürün’le birlikte gelen bilgilendirmeleri dikkatlice okuyun, üreticiyle iletişime geçin veya endişenizi bize bildirin.


    Size iade hakkınızı kullanın diyecekler büyük ihtimalle.

    Hakem heyeti com.tr ile ilgili işlem yapabilir, .de ile ilgili işlem yapamaz.

    com.tr zaten iade hakkını sunduk diyecektir büyük ihtimal, artı genel hükümde olaya değinmişler zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdson -- 14 Şubat 2021; 20:28:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdson

    Amazon Global Store Hüküm ve Şartları (Son Güncelleme: 1 Ekim 2020)

    Ürün Bilgisi

    Aksi özellikle belirtilmedikçe, Amazon EU Uluslararası Ürünler’in üreticisi değildir. Uluslararası Ürünler’in ürün bilgilerinin ve ürün bilgilerinin çevirilerinin doğruluğunu temin etmeye çalışsak da, Uluslararası Ürünler veya ürün ambalajı ve materyalleri internet sitesinde belirtilenden farklı olabilir. Uluslararası Ürünler’e ilişkin internet sitesinde yer verilen tüm bilgiler sadece bilgilendirme amacıyla sağlanmaktadır ve Amazon EU, Uluslararası Ürünler’e ilişkin bilgilerin veya bu bilgilerin, otomatik olarak da yapılabilecek, herhangi bir çevirisinin doğru, tam, güvenilir, güncel veya hatasız olduğunu garanti etmemektedir. Hukuken mümkün olduğu ölçüde, doğru olmayan ürün bilgisi durumunda tek sorumluluğumuz iade politikalarımız doğrultusunda Uluslararası Ürün’ün iadesini ve tüketicinin korunması hukuku altındakiler dahil olmak üzere hukuken sahip olduğunuz diğer hakları kabul etmektir. Yalnızca internet sitemizde yer alan bilgilere itimat etmemenizi tavsiye ederiz. Lütfen kullanmadan önce her zaman Uluslararası Ürün’le birlikte sağlanan etiketleri, uyarıları ve yönlendirmeleri okuyunuz.

    Amazon EU, Uluslararası Ürünler hakkında üreticiler veya diğer üçüncü taraflarca sağlanan hatalı veya yanıltıcı bilgiler hakkında herhangi bir yükümlülük kabul etmez.

    Bir Uluslararası Ürün’e ilişkin olarak herhangi bir güvenlik endişeniz olursa veya ürün hakkında daha fazla bilgi isterseniz, lütfen Uluslararası Ürün’le birlikte gelen bilgilendirmeleri dikkatlice okuyun, üreticiyle iletişime geçin veya endişenizi bize bildirin.


    Size iade hakkınızı kullanın diyecekler büyük ihtimalle.

    Hakem heyeti com.tr ile ilgili işlem yapabilir, .de ile ilgili işlem yapamaz.

    com.tr zaten iade hakkını sunduk diyecektir büyük ihtimal, artı genel hükümde olaya değinmişler zaten.

    siparis ozetimin altinda boyle yaziyor


    Bu sipariş, Amazon EU Sarl (“Amazon Germany”) tarafından satılan ve sevk edilen bir veya daha fazla ürünü içerir. Bunlar Türkiye dışındaki uluslararası ürünlerdir. Üretici garantisi geçerli olmayabilir. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamındaki yasal haklarınız etkilenmemektedir. Siparişinizi vererek, Amazon EU Sarl'a gümrükleme için bir taşıyıcı ataması ve sizin (veya alıcı) için geçerli ithalat vergileri, vergiler ve ücretler ödemesine izin verirsiniz. Gümrük beyannameleri buna göre yapılır. Amazon Global Store siparişinizin tüm şart ve koşullarını burada bulabilirsiniz.





  • Siparişini verdiğim Dual Pikap ile ilğili maliyetleri sizinle paylaşmak istedim :


    https://www.amazon.de/gp/product/B0076Z72RQ/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UTF8&psc=1


    Ben Sipariş verdiğimde fiatı 249 Eurodan 164 Euro ya inmiş idi şimdi biraz yükselmiş


    Dual DTJ 301.1 USB DJ-Plattenspieler (33/45 U/min, Pitch-Control, Magnet-Tonabnehmer-System, Nadelbeleuchtung, USB Kabel) schwarz ( 164 € dan %20 Almanya KDV sini İndirmişler ve ürünün çıplak Fiatı )

    138,65 €


    Kargo Ücreti 46,35 €



    Toplam 185.00 €


    Gümrük depozitosu 70.30 €


    KK dan çekilen miktar Toplam 255.30 €


    Kapağı Kırık gelen Pikapı iade ettikten sonra hesabıma yatırılan iade ( Nakliye ücreti Hariç ) 8.40 €



    Şimdilik son maliyet fiatı 246.9 €


    KK ödemesi bu ayın 22 sinde o günkü kurdan € alıp ödemeyi tamamlayacağım , başka bir iade olursa o konuda da sizleri bilgilendiririm

    Selamlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunhun34 -- 14 Şubat 2021; 20:40:12 >




  • 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.