Şimdi Ara

pikap iğnesi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

elimde pioner pl-2 manevi değeri yüksek ama sıradan bir pikap vardı. haliyle zamanla orjinal iğnesi bitti bende iğne arayışına girdim, derken salaş bir elektronik hurdacısından (yenibosna eskidjideki herif) sıfır iğne aldım. sevine sevine eve geldim iğneyi bağladım

sadece mid seslerin olduğu distorsionlu bir ses.. ne yaptıysam düzelmedi derken iğneyi inceledim.

iğne bildiğiniz plastik bişey yani önce orj manyetik metal pioneer iğne ile alakası yok. önceki iğne eski olmasına rağmen çok güzel çalıyordu..

eskidjiden aldığım sıfır iğne bu!

pikap iğnesi sorunu

halen bazı sitelerde satılmakta sanırım bu iğne mid karakterli 1 yada 2w gücünde mono retro plakçalarlar için yapılmış ses çıksın yeter bir iğne.

tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum..

• merhaba hocam aldığınız iğne universal diye geçiyor piyasada genelde ucuza kaçmak için veya çalsın ses gelsin diye üretilmiş bende 1 yıla kadar kullandım pikapla beraber geçenlerde sattım ses kalitesi ise hiç yok boğuk bir ses pikabınızı bilmiyorum ama audio techica veya ortafan dual shure gibi markalara bakabilirsin tabi pikabın shelline uyumuna dikkat et
  • quote:

Orijinalden alıntı: des_955

merhaba hocam aldığınız iğne universal diye geçiyor piyasada genelde ucuza kaçmak için veya çalsın ses gelsin diye üretilmiş bende 1 yıla kadar kullandım pikapla beraber geçenlerde sattım ses kalitesi ise hiç yok boğuk bir ses pikabınızı bilmiyorum ama audio techica veya ortafan dual shure gibi markalara bakabilirsin tabi pikabın shelline uyumuna dikkat et

o markalar çok üst seri ve pahalı ayrıca benim pikabına uyumlu değil, kol bağlantıları farklı. şimdi bu üniversal dediğimizin 2 modeli var, bir benim hata edip aldığım yukarıda ki resimde plastik iğneli olan birde ona çok benzeyen metal iğneli olan (bkz altta ki foto) o metal iğneli olanı alıp deneyeceğim. deneme yanılmadan başka şansımız yok. zaten üstteki iğneye 15tl vermiştim önemi de yok..

iğneyi aldığım adama bir ara gidip şikayetimi dile getirdim. kendisi tabi sen bi hata yapmışsındır dedi esnaflık yaptı. (beni nerden bilsin) aynı iğneyi pir pikaba bağlamış, dandik bi amfi hoparlör ile bi plak çaldı tabi ses rezillik.. "bak diyor mis gibi çalıyor" bu adama ne anlatıcan...

onun anlayacağı dilden bende dedim ki; usta sen gel benim evde plak dinle. CD den daha kaliteli çalıyor sen anla dedim.... (tabi iğne bozulmadan önce)

deneme amaçlı alacağım iğne bu.

35-40tl civarı

pikap iğnesi sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 23 Şubat 2014; 20:48:27 >

• merhaba hocam o zaman üstünden çıkardığın kendi kartuşu duruyorsa iğne bakabilirsin tabi bulabilirmisin bilmiyorum universal olarak bendeki sizin aldığınızın aynısıydı plastikti metalini bilmiyordum sizden öğrendim belki daha iyi olabilir birçok kişi çalsın yeter ses geldi mi gerisi boş hocam hocam resimlere baktım ama aynı gibi geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi des_955 -- 23 Şubat 2014; 20:50:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: des_955

merhaba hocam o zaman üstünden çıkardığın kendi kartuşu duruyorsa iğne bakabilirsin tabi bulabilirmisin bilmiyorum universal olarak bendeki sizin aldığınızın aynısıydı plastikti metalini bilmiyordum sizden öğrendim belki daha iyi olabilir birçok kişi çalsın yeter ses geldi mi gerisi boş hocam hocam resimlere baktım ama aynı gibi geldi bana

dikkatli bak birisinin iğne çubuğu metal diğeri kırmızı plastik

orj pioneer den çıkanda metalin aynısıydı

• merhaba hocam gördüm gördüm dikkat etmemişim
  • Merhaba,

Ben ürünü hiç incelemeden almış bulundum.Plastik iğne uçlu bir iğne...Buna güvenip hiçbir plağımı çalmam çünkü plağa baskısı çok fazla, süspanse etmiyor dolayısıyla plak zarar görecektir.

Ucuz yollu düşünülüyorsa, metal olanı alıp, el yatkınlığıyla eskisine monte etmeye çalışabilirsiniz.

Saygılarımla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pikap iğnesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: csungu

Merhaba,

Ben ürünü hiç incelemeden almış bulundum.Plastik iğne uçlu bir iğne...Buna güvenip hiçbir plağımı çalmam çünkü plağa baskısı çok fazla, süspanse etmiyor dolayısıyla plak zarar görecektir.

Ucuz yollu düşünülüyorsa, metal olanı alıp, el yatkınlığıyla eskisine monte etmeye çalışabilirsiniz.

Saygılarımla

aynısının metal olanını da dinledim malesef cacık..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.