Şimdi Ara

Pikap iğnesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yakın zamanda elime bir yakınımdan goldstar gsm6630 pikap geçti.
    Cihaz çalışır durumda. Fakat, yeni plakları çalarken bile çok fazla cızırtı duyuyorum.
    Sanırım iğnesinden kaynaklanan bir durum. (Çok fazla bilgi sahibi değilim)
    Bu pikap için, kolayca bulabileceğim ve kaliteli bir iğne tavsiye edebilir misiniz?
    İğneler için model vs uyumluluğu gerekiyor mu? (Satın aldığımız herhangi bir iğneyi takıp kullanabilirmiyiz?)
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Porksoda -- 19 Ağustos 2013; 1:02:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İstediğiniz herhangi bir iğneyi kullanamazsınız.Üzerindeki iğnenin marka ve modeli ne ise onu kullanacaksınız.Ayrıca plak dinlerken çıtırtı yapması iğne ile ilgisi yoktur,plağın durumu ile alakalıdır.Plak ne kadar çok dinlenmiş ise, yani deforme olmuş ise o kadar fazla çıtırlı artar.
  • porksoda kullanıcısına yanıt
    Goldstar Gsm6630 adlı bir pikap hiç duymadım ama bahsettiğiniz cızırtı, iğne veya kartuştaki sorundan kaynaklanabilir. Özellikle kullanım ömrünü dolduran iğnelerde.

Öncelikle iğne, kartuş konusunu irdelemek gerekir. Kartuşu değiştirmeden iğneyi değiştirebilirsiniz fakat ikisi de hemen hemen aynı maliyette olduğu için iğne değişimiyle uğraşmadan kartuşu değiştirmeniz tavsiye edilir.

Kartuş değişikliğindeki en önemli unsur, kullanılan pre amfinin MC veya MM yapıda olup olmadığını bilmektir. Eğer MM bir pre amfi mevcutsa MM yapıda bir kartuş edinmeniz gereklidir.
    Eski Kartuşun markası ve modeline göre seçim yapmak diye bir şey olamaz, pikabın kol ve pre yapısına uygun dilediğiniz kartuşu seçebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken nokta pikabın seviyesine ve kalitesine göre bir kartuş seçilmesi gerekliliğidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: simsek07

Goldstar Gsm6630 adlı bir pikap hiç duymadım ama bahsettiğiniz cızırtı, iğne veya kartuştaki sorundan kaynaklanabilir. Özellikle kullanım ömrünü dolduran iğnelerde.

Öncelikle iğne, kartuş konusunu irdelemek gerekir. Kartuşu değiştirmeden iğneyi değiştirebilirsiniz fakat ikisi de hemen hemen aynı maliyette olduğu için iğne değişimiyle uğraşmadan kartuşu değiştirmeniz tavsiye edilir.

Kartuş değişikliğindeki en önemli unsur, kullanılan pre amfinin MC veya MM yapıda olup olmadığını bilmektir. Eğer MM bir pre amfi mevcutsa MM yapıda bir kartuş edinmeniz gereklidir.
    Eski Kartuşun markası ve modeline göre seçim yapmak diye bir şey olamaz, pikabın kol ve pre yapısına uygun dilediğiniz kartuşu seçebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken nokta pikabın seviyesine ve kalitesine göre bir kartuş seçilmesi gerekliliğidir.
    kartuşun modelini biliyorsanız ona göre bir iğne bulabilirsiniz.

Eğer bilmiyorsanız iğne ve kartuşu değiştirebilirsiniz.

Ben Audio Technica AT9x serisini önerebilirim. başlangıç için çok iyiler.

Ayrıca ömrünü doldurmuş iğnelerde sorunlar mutlaka çıkacaktır. İğneyle alakası yoktur denemez.

İyi Günler.

• quote:

Şimşek 07 benim ne yazdığımı tam okumadan cevap yazmışsın.Üzerindeki iğneyi değiştiremezsin dedim ben kartuşu değil.Tabiiki kartuşla birlikte istediği uygun olan iğneyi takabilir .Fakat iğne pikabın üzerindeki kartuşun iğnesi olmalıdır,başka olmaz.

• Cevaplarınız için teşekkür ederim.
    "MM ve MC sistem"den demek istediğinizi anlayamadım? Elimdeki cihazın hangi kategoride olduğunu nasıl anlarım?
    Kafam çok karıştı neyse teşşekürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cecotto

quote:

Şimşek 07 benim ne yazdığımı tam okumadan cevap yazmışsın.Üzerindeki iğneyi değiştiremezsin dedim ben kartuşu değil.Tabiiki kartuşla birlikte istediği uygun olan iğneyi takabilir .Fakat iğne pikabın üzerindeki kartuşun iğnesi olmalıdır,başka olmaz.

Cecotto ben sizin ne yazdığınızı okudum anladım da siz kendi yazdığınızı anlayamamışsınız galiba.

Yazdığınız cümle şu; (Pikabı kastederek) "Üzerindeki iğnenin marka ve modeli ne ise onu kullanacaksınız"

Burada iğne derken kartuşu kastettiğiniz besbelli.

Ayrıca ben size bir cevap niteliğinde veya sizi çürütmek adına bir mesaj yazmadım.

Bu kadar alıngan olmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek07 -- 20 Ağustos 2013; 9:36:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pikap ve topraklanma
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: porksoda

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
    "MM ve MC sistem"den demek istediğinizi anlayamadım? Elimdeki cihazın hangi kategoride olduğunu nasıl anlarım?
    Kafam çok karıştı neyse teşşekürler.

Sn Porksoda, kullandığınız pikabı biraz ayrıntılı tarif ederseniz yardımcı olmak daha kolay olacak.

Muhtemelen dahili preamfiye sahip bir pikaptan bahsediyoruz ve pre amfisi %99 MM yapıdadır.

Pikap tutkunu olmak, analog müzik dinlemek zevkli olduğu kadar dağ gibi sorunlarla baş edebilmeyi gerektirir. Gözümüz korkutmak istemem ama bir cd player kullanmak, cd dinlemek kadar kolay değildir.
  • quote:

quote:

quote:

Cecotto ben sizin ne yazdığınızı okudum anladım da siz kendi yazdığınızı anlayamamışsınız galiba.

Yazdığınız cümle şu; (Pikabı kastederek) "Üzerindeki iğnenin marka ve modeli ne ise onu kullanacaksınız"

Burada iğne derken kartuşu kastettiğiniz besbelli.

Ayrıca ben size bir cevap niteliğinde veya sizi çürütmek adına bir mesaj yazmadım.

Bu kadar alıngan olmayın.

şimşek07; Ben ne yazdığımı iyi biliyorum. İğne (kartuşun ucuna takılan parça) dediysem iğneyi kasdetmişimdir,kartuşu değil. Kendi kendine yorum yapma istersen.

• cecotto C kullanıcısına yanıt
    İyi şeylere vesile olmuş bu durum işte. Kartuş nedir, iğne nedir öğrenmişsin, fena mı?
  • quote:

İyi şeylere vesile olmuş bu durum işte. Kartuş nedir, iğne nedir öğrenmişsin, fena mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: nzmcnfb

quote:

Alıntıları Göster
    Afedersiniz benim pikaplarla ilgili pek bir bilgim yok bana dayım pikabını hediye etti ama elimde sadece pikap var bi ses sistemiydi, bi amfiydi filan yok yani. modeli pioneer PL-980. arkasından ses cıkışı olarak iki tane kablo cıkıyo(kırmızı ve beyaz) ole olunca nereye nasıl bağlanır anlamadım. istanbulda oturuyorum tanire götürceğim bi yer biliyomusunuz artı ne marka ne model ses sistemi almam gerekir
    yardımcı olursanız cok tesekkur ederım :)

• Eren9898 E kullanıcısına yanıt
    Pikabınızda dahili phono pre var ise size bir amfi ve 2 adet hoparlör gerekli. Bahsettiğiniz arkadan çıkan kırmızı ve beyaz uçlu kabloyu amfinin herhangi bir girişine renkleri eşleştirerek (cd player, tape, vs) bağlayabilirsiniz. Bazı amfilerde phono girişi vardır. Eğer pikapınızda dahili phono pre varsa kesinlikle bu girişe bağlamayın.

Eğer pikabınızda dahili phono pre (bazı kaynaklarda dahili equalizer olarakta geçebilir) yok ise size bir phono pre veya phono girişli amfi ve yine 2 adet hoparlör gerekecektir. Bu durumda kablonuzu amfinizin phono girişine bağlamanız gerekir. Bu topicde mm ve mc yapıdaki kartuş ve phonolarla ilgili açıklamalar vardı. Ayrıca nasıl bir ses sistemi konusunda ise bir çok seçenek mevcut.

Bu işe başlamadan önce çok araştırma yapmanız gerekir.

• simsek07 S kullanıcısına yanıt
    dahili phono pre yada equalizer olup olmadığını nerden anlicam. dısında hiç bisey yok fotoda gorebilceğiniz gibi. phono pre yi biraz daha anlatırmısınız
     Pikap iğnesi
  • simsek07 S kullanıcısına yanıt
    pikapıma uyumlu olan bi ses sistemi ve amfi almak isterim yada ole uyumlu olma durumu gecerlimi. bunun için size modelini verdim iğnesinin koduda 305t diye geçiyo yine pioneer
    merhaba hocam size phono çıkışlı bir amfi vede 2 adet hoparlör lazım yada phono adatör alıp başka ses sistemlerinede bağlayabilirsiniz
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    tesekkürler bide eger bilginiz varsa diye soruyorum 500 tl yi geçmeden phono girişli bir amfiyi ve ona bağlicağim iki tane kolon biliyomusunuz
    merhaba hocam önemli değil sahibindende pioneer setler var onlara bakabilirsiniz tabi başka markalarda olur illa pioneer olmasına gerek yok bi araştırın kendinize göre güzel bi set kurarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: des_955

merhaba hocam önemli değil sahibindende pioneer setler var onlara bakabilirsiniz tabi başka markalarda olur illa pioneer olmasına gerek yok bi araştırın kendinize göre güzel bi set kurarsınız
    Pioneer pikabınızı biliyorum set üzeri pikaplardan.İçerisinde preampli katı yoktur.Phono girişli bir ampli gerekli yada phono girişi olan basit portatif bir sistemde olabilir.
  • quote:

Pioneer pikabınızı biliyorum set üzeri pikaplardan.İçerisinde preampli katı yoktur.Phono girişli bir ampli gerekli yada phono girişi olan basit portatif bir sistemde olabilir.

Alıntıları Göster
    goldstar

yani LG nin eski adı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.