Şimdi Ara

PIC a başlayacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar PIC e başlayacağım 14 yaşındayım fakata PIC in mikrodenetleyici olduğu ve programlama olduğu dışında hiçbirşey bilmiyorum. Daha önce C ve Phyton ile ilgilenmiştim bu programlama dilleri ile bayağı haşır neşir olmuşluğum var 4 yıl kadar. neyse bana nereden başlayacağımı söylerseniz ne alacağımı hangi programlama dillerini indireceğimim falan çok mutlu olurum. Forumda konular açılmış fakat ben pek birşey anlamadım. Yardım edenlere Teşşekür Ederim.

• https://www.altaskitap.com/Mikrodenetleyiciler-ve-PIC-Programlama-16F628A,PR-32.html

Önce Orhan Altınbaşak'ın bu kitabını alıyosun. Ordan başlıyosun :)
  • Bir önceki arkadaşın bahsettiği gibi bir kitap al ama örnekli olmasına dikkat et.Ben dil olarak CCS C yi tercih ediyorum.Başlangıç için 16F628A iyi ama ilerledikçe özellikleri artan PICler alabilirsin 16F88 & 16F877A vs. gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaGini

https://www.altaskitap.com/Mikrodenetleyiciler-ve-PIC-Programlama-16F628A,PR-32.html

hocam bu kitap yetermi ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkan Yazıcı

quote:

https://www.altaskitap.com/Mikrodenetleyiciler-ve-PIC-Programlama-16F628A,PR-32.html

Bu şekilde düşünmeyin hocam.Bir alanda başarılı olmak için sadece okuyup denemek yetmez.Araştırmanızda gerekir.Kitap hakkında bir fikrim yok ama araştırmacı olmaya çalışın.

• quote:

quote:

C biliyorsan uzak dur. Bakayım dedim kitap asm anlatıyor, birde onunla uğraşma.

Pic ile kullanacağın neredeyse bütün yazılımlar ücretlidir. Crack le falan uğraşmamak, yazılım hırsızlığından uzak durmak için eğer seçim şansın varsa ben Atmel mikrodenetleyicileri tavsiye ederim. Standart C ile %100 uyumlu, kaliteli geliştirme ortamı vardır, ücretsizdir. Ayrıca kullanması piclerden daha kolay ve daha ucuzdur.

• quote:

quote:

Bu şekilde düşünmeyin hocam.Bir alanda başarılı olmak için sadece okuyup denemek yetmez.Araştırmanızda gerekir.Kitap hakkında bir fikrim yok ama araştırmacı olmaya çalışın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

quote:

Başlamak için anlamında söylemiştim fakat haklısınız bir konuyu öğrenmek öyle bir kitap bitirmekle olmuyor

• "Bu kitabı alın. Başka bişeye ihtiyacınız yok. Herşey orda." gibi anlaşıldıysa dediklerim, özür dilerim. Ben onu kastetmemiştim.

Arkadaş hiçbirşey bilmediğini söylemiş pic'ler hakkında. En basit kavramlar ve işin temelini öğrenmesi için tavsiye ettiğim kitabın arkasındayım hala. Giriş seviyesinde daha iyisine rastlamadım. Biraz daha ilerledikten sonra zaten kendiside farkedecektir başka dillerde oldugunu ve MicroC yada CCS C gibi dilleride kendisi araştıracaktır mutlaka.

"Bilgisayar Bağımlısı" sizede kesinlikle katılıyorum, bir kitap tabiki yetmez. Bu alanda sınırsız bir bilgi olduğunu ve sürekli geliştiğinide düşünürsek araştırmak kaçınılmaz. Ama dediğim gibi biryerden başlanıcaksa kitaplar bu işin için emin kaynaklar.

"elektro_gadget" arkadaş pic dediği için atmeli düşünmedim bile ama evet kitap assembly anlatıyor. Benim düşüncem işin temelini bilmeden diğer dillerin öğrenilmemesi yönünde. Tartışmaya açılabilir tabi ama temel kavramlara hakimiyetin uzmanlık yolunda en önemli şey olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BF8E9B238

quote:

quote:

Pic ile kullanacağın neredeyse bütün yazılımlar ücretlidir. Crack le falan uğraşmamak, yazılım hırsızlığından uzak durmak için eğer seçim şansın varsa ben Atmel mikrodenetleyicileri tavsiye ederim. Standart C ile %100 uyumlu, kaliteli geliştirme ortamı vardır, ücretsizdir. Ayrıca kullanması piclerden daha kolay ve daha ucuzdur.

Alıntıları Göster

+1

Eskiden lisedeyken bi 16F628A kullanırdık.

ATMEL gerçekten başarılı bir denetleyici ve C ye %100 uyum sağlıyor. Hem ekonomik.

Yehu Atmel

Yehu Atmel

NOT:Salaklaştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C834D35AF -- 29 Ocak 2014; 16:32:43 >

• Yaşıtız dostum.

PIC mikrodenetleyiciler kullanımı kolaydır.Atmel kullanmadım fakat en fazla her türlü harici özellik kullanılsa bile 3-4 dkya devre kurulur.

Dil olarak C dili ile başlamanı tercih ederim.Öğrenmesi cidden çok kolay bir dildir.Videolu anlatımları mevcuttur.İlerde başka mikrodenetleyicilerle kullanırsan sana kolaylık sağlar.Ayriyetten araştırarak başla.Bir kitap ile picleri öğreneceğini kesinlikle düşünme!

Breadbord
    Programlayıcı
    Kristal ve 22pf Kondansatör
    1k-330 ohm-100ohm 10k ohm direnç ve 100nf kondansatör ve 7805 bulunursa yararına olur.

Bulunduğun şehir neresi?Eğer bulunduğun yerdeki imkanların kısıtlıysa yurt dışından ürünler getirt.Hem bedava kargo, hemde ülkemize oranla çok daha ucuz.Tek kötü yolu 21 gün civarında gelmesi.
  • bende PIC Programlayıcı aldım öyle bir köşede yatıyor bi başlayamadık arkadaş kitap şart bize uygulama yapmamız lazım bol bol öyle hemen öğrenilmiyor malesef
  • Dediğiniz gibi 4 yıldır c ile uğraşıyorsanız ek bilgiye gerek yok(anlamada zorlanmazsınız). Yani eğer 1 sene bile c dili ile uğraşıp kavrarsanız pic çok kolay gelecektir ki siz bayadır uğraşıyormuşsunuz.... (4yıl)
  • quote:

Orijinalden alıntı: wert95

Dediğiniz gibi 4 yıldır c ile uğraşıyorsanız ek bilgiye gerek yok(anlamada zorlanmazsınız). Yani eğer 1 sene bile c dili ile uğraşıp kavrarsanız pic çok kolay gelecektir ki siz bayadır uğraşıyormuşsunuz.... (4yıl)

şaka yapmıyorum gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: secollah

Yaşıtız dostum.

PIC mikrodenetleyiciler kullanımı kolaydır.Atmel kullanmadım fakat en fazla her türlü harici özellik kullanılsa bile 3-4 dkya devre kurulur.

Dil olarak C dili ile başlamanı tercih ederim.Öğrenmesi cidden çok kolay bir dildir.Videolu anlatımları mevcuttur.İlerde başka mikrodenetleyicilerle kullanırsan sana kolaylık sağlar.Ayriyetten araştırarak başla.Bir kitap ile picleri öğreneceğini kesinlikle düşünme!

Breadbord
    Programlayıcı
    Kristal ve 22pf Kondansatör
    1k-330 ohm-100ohm 10k ohm direnç ve 100nf kondansatör ve 7805 bulunursa yararına olur.

Bulunduğun şehir neresi?Eğer bulunduğun yerdeki imkanların kısıtlıysa yurt dışından ürünler getirt.Hem bedava kargo, hemde ülkemize oranla çok daha ucuz.Tek kötü yolu 21 gün civarında gelmesi.

Ankarada oturuyorum. Yarın araştıracağım

• Furkan Yazıcı F kullanıcısına yanıt
    ben de şaka yapmıyordum boşuna masraf yapmayın diye bilgilendirmek için yazdım
    picde c dili çok işe yarar ve c bilmek pic kodları öğrenmek için avantajdır ; pic yazmak için sadece bir kaç giriş çıkış kodlarını da bilmek gerekir.
    Ankara'da konya sokakta mikrodenetleyici adına çoğu şeyi bulabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.