Şimdi Ara

Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy - Türkçe Yama Çalışması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
5
Favori
10.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 8 kişilik bir ekip olarak Türkiye'de oyun çeviri namına katkı sağlamak için TheSkeptical çeviri grubunu kurduk. Bu ölçüde amacımız Türkiye'de rağbet görüp çevirisi yapılmayan ya da çevirisi yarım kalmış oyunları tamamlamak olacaktır. Ekibimiz 6 Kişiden oluşuyor; üçü İngilizce Mütercim/Tercüman Öğrencisi, geriye kalan iki kişi ise İngilizce öğretmenliği okumaktadır. Şuan ki projemiz Phoenix Wright: Ace Attorney oyunu. Baktığımızda çevirisi daha önceden yarım kaldığından dolayı ve hâlâ rağbet gördüğünden dolayı bu oyunu çevirmeye karar verdik.


    Phoenix Wright: Ace Attorney oyununda, Phoenix Wright adlı bir avukat olarak oynuyoruz bu avukat tabiri caiz ise mazlumların kahramanıdır. Sizde bu macerayı sonuna kadar yaşayabilin diye Türkçeye çeviriyoruz.



    Çevirmenlerimiz;

    Korhan YILMAZ

    Nur Sena BEKTAŞ

    Muhammetcan SARIYEL

    Azra Nur KIRDAL

    Umut CEBECİ

    Ege ILICALI

    Berdan0

    Zeynep Aslı ÖZGÜRBUZ



    Yazılımcımız;

    Emre ÖZKAN.


    Dipnot: Texture dosyalarını açamadığımız için bazı yerler İngilizce kalacaktır. Bundan dolayı özür dileriz.


    E-Mail: skepticalcevirigrubu@gmail.com



    discord
    Join the TheSkeptical Discord Server!
    https://discord.com/invite/mghPajNr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skeptical Ceviri Grubu -- 21 Kasım 2023; 20:39:5 >







  • Başarılar dilerim.

  • artık bu tarz konular hiç güven vermiyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MortoZorto

    artık bu tarz konular hiç güven vermiyor

    Anlayabiliyorum ama bu konuda hiç şüpheniz olmasın. Bu Konuyu normalde daha erken açacaktık ama çeviri aracını(tool) halledemediğimizden açmamıştık. Şimdi her şeyi kesinleştirdiğimiz için konuyu açmaya karar verdik aramızda dağılımlar vs her şey yapıldı son hız devam ediyoruz şuan.

  • s-adebisi kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederiz.

  • Bu oyun serisi efsanedir. Süper bir hikayesi ve olay örgüsü vardır, içinde yüzbinlerce satır yazı vardır. Umarım altından kalkabilirsiniz. Oyun Ren'py motoru ile yapıldığı için texture'leri 'unren.bat' kullanarak açabilirsiniz. Biraz photoshop bilgisi ile İngilizce metni silip yerine Türkçe shoplayabilirsiniz. Ayrıca az biraz Python biliyorsanız, Ren'py motorunu kullanıp, kaynak kodlarında ki dil dosyalarına da ulaşabilirsiniz. Lemma Soft Forums' sitesinde Renpy motoru ile ilgili tüm bilgiler, kaynaklar, tavsiyeler ve uzman kişiler vardır, bu zorlu yolculukta yardımcı olur. Bir yanım yamanın çıkacağını umut etsede, diğer yanım çıkmayacağını yarım bırakılacağını söylüyor. Umarım sonunu görürüz saygılar, kolay gelsin.

  • Kolay gelsin  

  • Kolay gelsin, teknik ve çeviri yönünden oldukça zor bir seridir. Metin çevirilerinden çok PS ile uğraşacaksınız. Umarım çevirinizi DS-3DS konsoluna da uyarlarsınız.

  • İyi çalışmalar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: azor ahaii

    Bu oyun serisi efsanedir. Süper bir hikayesi ve olay örgüsü vardır, içinde yüzbinlerce satır yazı vardır. Umarım altından kalkabilirsiniz. Oyun Ren'py motoru ile yapıldığı için texture'leri 'unren.bat' kullanarak açabilirsiniz. Biraz photoshop bilgisi ile İngilizce metni silip yerine Türkçe shoplayabilirsiniz. Ayrıca az biraz Python biliyorsanız, Ren'py motorunu kullanıp, kaynak kodlarında ki dil dosyalarına da ulaşabilirsiniz. Lemma Soft Forums' sitesinde Renpy motoru ile ilgili tüm bilgiler, kaynaklar, tavsiyeler ve uzman kişiler vardır, bu zorlu yolculukta yardımcı olur. Bir yanım yamanın çıkacağını umut etsede, diğer yanım çıkmayacağını yarım bırakılacağını söylüyor. Umarım sonunu görürüz saygılar, kolay gelsin.

    Verdiğiniz Bilgiler bizim açımızdan gerçekten iyi oldu. Şimdiden uğraşmaya başladık Texture dosyalarını açmak için eğer başarırsak cidden güzel olacak. Bizde üzülüyorduk çünkü oyunda bazı yerler ingilizce kalacak diye Tekrardan teşekkürler.


    Bir kenardan unity kısmınıda araştırıyoruz(oyun unityde yapılmış diye biliyoruz) eğer bir şekilde texture dosyalarını açabilirsek çok güzel olacak zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skeptical Ceviri Grubu -- 19 Eylül 2022; 16:55:3 >




  • rewold R kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederiz, şuanlık DS-3DS konsoluna uyarlamak gibi bir planımız yok(o kadar teknik bilgimiz yok ne yazık ki yoksa isterdik uyarlamayı).

  • sinnerclown kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler.

  • Skeptical Ceviri Grubu S kullanıcısına yanıt

    Galiba haklısınız Trilogy 2012'de Unity ile güncellenmiş. 2001 yılında çıkan ilk oyun renpy, 2. oyun renpy, 3.oyun pywright motorunu kullanmış. Hafızamda nedense renpy diye yer etmiş. Gerçekten üzgünüm, yardımcı olsun diye yazmıştım yanılmışım. Unity'den hiç anlamıyorum. Umarım halledersiniz. Tekrar kusura bakmayın, kolay gelsin.

  • azor ahaii kullanıcısına yanıt

    Düşünceniz Yeter. Teşekkür ederiz.

  • Muhteşem bir oyun. Kolay gelsin  

  • Merhaba çok güzel bir iş yapıyorsunuz gerçekten, Kolay gelsin.

  • Oyuna tür olarak oldukça uzak olmama rağmen meme'ler sayesinde bayağı hayranı vardır diye tahmin ediyorum. Umarım sorunsuz şekilde tamamlarsınız. 

  • persona 4 çevirisini 2 yıldır bekleyen bir insan olarak pek ümitli değilim umarım altından kalkabilirsiniz.

  • Umarım yarım kalacak projelerden birisi olmaz takipteyiz

  • Hiç gelişme var mı?

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.