Şimdi Ara

Philips ve Ps3 görüntü sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: renzokuken

Yok hayır TV açık ps3 kapalı olacak; hdmi kablo da takılı olacak.

dediklerinizi yaptım daha önceden de yapmıştım sonuç alamadım :(((
  • Internette baktım hepsi aynı şekilde çözmüş, hdmı takılı şekilde ps3 kapalıyken 5 saniye basılı tutup iki bip sesi duyduktan sonra görüntü resetlenmiş oluyor, tv 1080p yi desteklemiyorsa 720p seçin yoksa gene göstermez...

Sizde görüntü resetlendikten sonra ekrana hiç görüntü gelmiyor ise, hdmı ile birlikte composit i de takın kompositten çözünürlüğü 720p olarak seçin diğer tüm seçenekleri kaldırın bu şekilde sorunun çözülmesi lazım.
  • Ps3 görüntü resetlenmesi için ps3 kapalıyken 8 saniyede olmaz en az 30 saniye basılı tut.

Bu sorun ps3 ilk tvye taktığımda başıma geldi.Hdım girişini iyice işine bastırarak tak ps3 e çünkü tam oturmuyor bazen ona iyi bak olmadı başka bişey gelmiyor aklıma.
  • quote:

Internette baktım hepsi aynı şekilde çözmüş, hdmı takılı şekilde ps3 kapalıyken 5 saniye basılı tutup iki bip sesi duyduktan sonra görüntü resetlenmiş oluyor, tv 1080p yi desteklemiyorsa 720p seçin yoksa gene göstermez...

Sizde görüntü resetlendikten sonra ekrana hiç görüntü gelmiyor ise, hdmı ile birlikte composit i de takın kompositten çözünürlüğü 720p olarak seçin diğer tüm seçenekleri kaldırın bu şekilde sorunun çözülmesi lazım.

dediklerinizi tek tek yaptım maalesef hdmı görüntü yok sinyal yok uyarısı alıyorum televizyonlar full hd ledtv 1080p destekli 1920x1080 çözünürlükte. komposit kablo ile görüntü alabiliyorum ayarlarını yapınca seçeneklerde bulunan 1080p kendi seçiyor zaten. lakin hdmı için ayar yaptığımda ekranda siyah oluyor ve öylece kalıyor.

:( :(

• ARKADAŞLAR YOK MU YARDIM EDECEK AKIL VERECEK Bİ İNSAN İNANIN GÜNLERDİR BUNUNLA UĞRAŞIYORUM :(
  • YENİ TELEVİZYON MU ALAYIM NE YAPAYIM NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADIM BİRRLÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aptt -- 29 Aralık 2013; 17:41:30 >
  • 1.4 VERSİYONLU HDMI KABLO ALDIM YİNE GÖRÜNTÜ YOK GELMEDİ
    RESETLEDİM GÖRÜNTÜ YİNE YOK ARKADAŞLAR BAŞKA ÇARESİ YOK MU BU İŞİN YARDIM EDERMİSİNİZ LÜTFEN :(
  • sıkıntı kablo veya televizyonda gibi durmuyor hocam hdmi girişi bozulmuş olabilir ps3'ün. mantıklı olarak düşünürsek hd uydu alıcısını laptobu filan çalıştıran alet ps3 e niye görüntü vermesin görünen o ki hdmi girişi bozulmuş ama yok illa televizyondan diye düşünüyorsan başka bir tv bul onda dene onda da açmıyorsa sıkıntı ps3 hdmi girişinde. takma kafana bence ben kaç ay tüplu tvde oynadım görüntü farkı bana göre fazla yok (görüntü kalitesine önem vermemem etken olabilir).
  • Bahsettiğiniz Philips televizyonların sanırım ikisinde de 3 HDMI girişi mevcut (bende de bunlara benzer bir Philips var)
    Tüm HDMI girişleri denediniz mi? Laptop veya desktop bilgisayarı HDMI üzerinden mi TV ye bağladınız?
    Üç HDMI girişi birden her iki TV de bozuk olamaz, Bence siz birşeyleri yanlış veya eksik yapıyorsunuz. Her HDMI girişini deneyin ve TV menüsünden doğru girişi seçtiğinize emin olun.
  • Arkadaşım aynı problem bende de var. Aynısı hemde. Senin almış olduğun compotent (teknosadan aldığını aynısı) onun ile çözdüm. O kabloyu tak. Ayarlardan YBRPB gibi birşey olarak (HDMI ya da scart değil YRB ile başlayan seçili olacak) . Onu seç 720p ve 1080p yi işaretle görüntü değişecek. Hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.kutsal

sıkıntı kablo veya televizyonda gibi durmuyor hocam hdmi girişi bozulmuş olabilir ps3'ün. mantıklı olarak düşünürsek hd uydu alıcısını laptobu filan çalıştıran alet ps3 e niye görüntü vermesin görünen o ki hdmi girişi bozulmuş ama yok illa televizyondan diye düşünüyorsan başka bir tv bul onda dene onda da açmıyorsa sıkıntı ps3 hdmi girişinde. takma kafana bence ben kaç ay tüplu tvde oynadım görüntü farkı bana göre fazla yok (görüntü kalitesine önem vermemem etken olabilir).

hocam ps3 benim evde ki televizyonlar dışında heryerde çalışıyor 14 tane farklı model marka televizyon denedim istanbul marmara forum teknosada apartmanda komşularımızın televizyonlarında da denedim görüntü geliyor ses de var hersey normal. evde ki televizyonlara ps3 dışında hdmı ile laptop masaüstü dsmart hd uydu alıcısını bağlıyorum görüntü geliyor hiçbir sıkıntı yok. kablo aldım 4 adet farklı marka yine olmadı en son dün bimeks(electroworld) goldmaster versiyon 1.4 olan 1.5metrelik kablo aldım taktım baktım yine sinyal yok diyor bana

• quote:

Orijinalden alıntı: Giannizzero

Bahsettiğiniz Philips televizyonların sanırım ikisinde de 3 HDMI girişi mevcut (bende de bunlara benzer bir Philips var)
    Tüm HDMI girişleri denediniz mi? Laptop veya desktop bilgisayarı HDMI üzerinden mi TV ye bağladınız?
    Üç HDMI girişi birden her iki TV de bozuk olamaz, Bence siz birşeyleri yanlış veya eksik yapıyorsunuz. Her HDMI girişini deneyin ve TV menüsünden doğru girişi seçtiğinize emin olun.

Bahsettiğiniz Philips televizyonların sanırım ikisinde de 3 HDMI girişi mevcut = EVET
    Tüm HDMI girişleri denediniz mi? = EVET
    Laptop veya desktop bilgisayarı HDMI üzerinden mi TV ye bağladınız? = EVET

TEK TEK GÜNLERDİR UĞRAŞIYORUM DENİYORUM HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK SONUÇ ALAMADIM :/

TÜM HDMI GİRİŞLERİNE TEK TEK FARKLI ÜRÜNLER FARKLI KABLOLAR İLE KOMBİNASYONLU OLARAK DENEDİM GAYET GÜZEL VE BAŞARILI GÖRÜNTÜLER ELDE ETTİM LAKİN PS3 TE SİNYAL YOK HATASI ALIYORUM.

• quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

Arkadaşım aynı problem bende de var. Aynısı hemde. Senin almış olduğun compotent (teknosadan aldığını aynısı) onun ile çözdüm. O kabloyu tak. Ayarlardan YBRPB gibi birşey olarak (HDMI ya da scart değil YRB ile başlayan seçili olacak) . Onu seç 720p ve 1080p yi işaretle görüntü değişecek. Hayırlı olsun.

BİR SAAT SONRA İŞTEN ÇIKACAĞIM,HEMEN EVE GİDECEĞİM,DEDİKLERİNİ TEK TEK YAPACAĞIM İNŞALLAH OLUR, EĞER BU İŞ SENİN DEDİĞİN GİBİ OLURSA DİLE BENDEN NE DİLERSEN.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aptt

quote:

Arkadaşım aynı problem bende de var. Aynısı hemde. Senin almış olduğun compotent (teknosadan aldığını aynısı) onun ile çözdüm. O kabloyu tak. Ayarlardan YBRPB gibi birşey olarak (HDMI ya da scart değil YRB ile başlayan seçili olacak) . Onu seç 720p ve 1080p yi işaretle görüntü değişecek. Hayırlı olsun.

BİR SAAT SONRA İŞTEN ÇIKACAĞIM,HEMEN EVE GİDECEĞİM,DEDİKLERİNİ TEK TEK YAPACAĞIM İNŞALLAH OLUR, EĞER BU İŞ SENİN DEDİĞİN GİBİ OLURSA DİLE BENDEN NE DİLERSEN.

Benim ilk dediğim buydu zaten
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aptt

quote:

Benim ilk dediğim buydu zaten

Siz hdmi seçili olacak demişsiniz. O şekilde olmayacak. Beni çok uğraştırdı bu sorun. Fakat dediğim gibi görüntü alacaktır. Yapamazsa yardımcı olurum arkadaşa.

• şuan evdeyim ve yaptıklarımı tek tek yazıyorum

komponent kabloyu taktım
    görüntü geldi
    ekran ayarlarına girdim
    video çıkış ayarlarında Bileşen/D terminali seçtim sonra 1080p seçtim
    ekran koruyucu 20 dakika sonra
    çapraz renk azaltma filtresi açık
    rgb tam aralık(hdmı) tam ve sınırlı diye seçenek var ben TAM olanı seçtim
    Y Pb/Cb Pr/Cr süper beyaz(hdmı) açık ve kapalı seçeneği var ben AÇIK olanı seçtim
    Derin Renk Çıkışı(hdmı) otomatik ve kapalı seçeneği var ben OTOMATİK olanı seçtim

ARKADAŞLAR YAPTIĞIM İŞLEMLER BUNLAR VE ŞUAN İÇİN HALA HDMI DAN GÖRÜNTÜ ALAMIYORUM
  • Bak şimdi sana anlatamıyorum. HDMI ile hiçbir işin yok. HDMI ile görüntü almayacaksın. Sen D-terminalinden 720p ve 1080p ikisinide işaretleyeceksin. Okey. Bağlantını buna göre yapacaksın. Daha sonra kumandadan HDMI seçmeyeceksin. YpBrPr böyle birşey olacak. Görüntüyü bu kanal üzerinden almaya çalışacaksın. Kumandanın üzerinde source diye bir tuş vardır. Yada avdan hdmi ye hangi tuşla geçiyorsan o tuşla bulacaksın. HDMI değil yani YBRPBP her neyse onu bulup onu seç görüntü ekranda olacak.

Ayrıca görüntüyü 720p ve 1080p yap demiştim. Sen sadece 1080p yapmışsın. Böyle yapmamalısın. Sonra oyunlar 520i ile açılır. Çünkü çoğu oyun 1080p desteklemez 720p ile açılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 31 Aralık 2013; 18:28:43 >
  • quote:

Bak şimdi sana anlatamıyorum. HDMI ile hiçbir işin yok. HDMI ile görüntü almayacaksın. Sen D-terminalinden 720p ve 1080p ikisinide işaretleyeceksin. Okey. Bağlantını buna göre yapacaksın. Daha sonra kumandadan HDMI seçmeyeceksin. YpBrPr böyle birşey olacak. Görüntüyü bu kanal üzerinden almaya çalışacaksın. Kumandanın üzerinde source diye bir tuş vardır. Yada avdan hdmi ye hangi tuşla geçiyorsan o tuşla bulacaksın. HDMI değil yani YBRPBP her neyse onu bulup onu seç görüntü ekranda olacak.

Ayrıca görüntüyü 720p ve 1080p yap demiştim. Sen sadece 1080p yapmışsın. Böyle yapmamalısın. Sonra oyunlar 520i ile açılır. Çünkü çoğu oyun 1080p desteklemez 720p ile açılır.

kızdırdıysam özdürdilerim kusura bakma dediklerini defalarca okudum ve tekrarladım hem fikir olalım 720p ve 1080p seçili.

kumandanın üstünde SOURCE TUŞU var

sırasıyla

TV
    EXT1
    EXT2
    VGA
    HDMI
    HDMI SİDE
    AV SİDE
    var.

bunları hepsine tek tek bastım hiçbirinde görüntü yok sadece her zaman ki gibi ext2 de görüntü var

• Peki EXT 2 seçili olunca ayarlardan terminald bileşeninden 720p ve 1080p seçince görüntü değişmiyor mu ? Hdmi kablosu falan takılı olmayacak. Bende Ext 2 yok direk o ybrbpr olarak var. Belki sende o işlevi görmesi için farklı bir isimde atamışlardır. Eğer o şekilde de olmuyorsa bende bir çözüm getiremeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 31 Aralık 2013; 18:49:19 >
  • quote:

Peki EXT 2 seçili olunca ayarlardan terminald bileşeninden 720p ve 1080p seçince görüntü değişmiyor mu ? Hdmi kablosu falan takılı olmayacak. Bende Ext 2 yok direk o ybrbpr olarak var. Belki sende o işlevi görmesi için farklı bir isimde atamışlardır. Eğer o şekilde de olmuyorsa bende bir çözüm getiremeyeceğim.

şöyle izah edeyim görüntü menü de değişiyor yazılar falan 'ince' oluyor boyut olarak yani,onun dışında menü çok canlı oyunlara girince örnek fifa14 ; görüntü bildiğin ps2 görüntüsü oluyor

bu arada hdmı takılı değil.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.