Şimdi Ara

Phılıps 8694 mü Samsung 651 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3-4 günden beri forumunuzu ziyaretçi olarak takip ediyorum.Hala çok kararsızım.2800 Tl bütcem var.Bana bu fiyatlarda hangi 106 ekran lcd tvi yi öneriirsiniz? Hala bu 2 model arasında kararsızım.İkisinden hangisini alayım yada hangi modeli önerirsiniz?

PHILIPS:
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110011211&CS_Category=_LCD_TV853&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU

SAMSUNG:
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110011077&CS_Category=_LCD_TV853&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU

CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.ALBANİ ÜSTADIM BİR EL ATARSAN ÇOK SEVİNİRİM. SAYGILAR.

• Arkadaşlar bende aynı çelişkideyim yardımlarınız için teşekkürler......
  • Bende aynı çelişkide kaldım sonunda philipsi seçtim. Nedenini anlatayım:

Samsungun artısı media player özelliğinin daha gelişmiş olması (mkv, altyazı gibi) Ama bunlar basit bir player ile çözülebilecek şeyler. 100TL civarı bir media player alırsın çözersin. Hatta çoğu yerde Philips için kampanya dahilinde blu-ray player veriyorlar.

Ama görüntüye gelirsek Samsungun renkleri ile Philips arasında çok fark var. Samsung olduğundan daha canlı abartılı göstermeye çalışıyor. Bir çimen gösteriyor, sen biliyorsun ki öyle bir çimen yok, o renk bir çimen olamaz. İnsanlar olsun eşyalar olsun olduğundan çok farklı, çok abartı renklerle gösteriyor. Ha bazıları bu renk üretimini beğenebilir. Ama ben hiç beğenmedim. Philips renk üretimi konusunda çok başarılı. Gerçekten renkler çok gerçekçi, görüntüler harika. Herşey olduğu gibi ama yine capcanlı tabiki.

Normal televizyon yayınını da daha güzel gösteriyor. Mesela insanları basık basık göstermiyor. Kenarlardan biraz biraz kırpıp ekrana öyle bir oturtuyor ki kırpma olduğunu anlamıyorsun ama insanları olduğu gibi görebiliyorsun.

Ekstra olarak ambilight özelliği gerçekten çok güzel bir özellik. Film izlerken ekrana çok güzel bir derinlik katıyor ve bir süre sonra alışıyorun kapattığın zaman görüntü eksik kalıyor gibi hissediyorsun. Tercih sebebi olabilecek bir özellik.

Ayrıca panel parlamıyor, ekrana ışık vursa bile parlama olmuyor. Tasarım olarak ta Philips bence bir adım önde. Gerek panel gerek çerçeve gerekse kumandası bile daha güzel bence.

Teknosa gibi yerlerde görüntünün puslu gibi görünmesine yada kalitesiz görünmesine aldanma. Yayın bölündüğü için ve ayarlar kötü yapıldığı için kötü gibi görünüyor. Ama evde özellikle HDMI ile bağlarsan görüntü o kadar net, parlak ve güzel oluyor ki ben daha önce TV izlememişim diyorsun, insanlar ekrandan çıkacakmış gibi duruyor.

Ancaaaaaaakkkk.... İzleme mesafesine göre tercih yapmak çok önemli. Mesafe kısa ise ve büyük ekran aldıysan özellikle yayın kalitesi düşük kaynaklarda veya kanallarda bir miktar piksellenme oluşur. İşin sırrı mesafeyi düzgün ayarlamakta. Gideyim en büyüğünü alayım demek çok yanlış. İhtiyacına göre al derim.

Son olarak ayarları da doğru yapmak çok önemli. Cem Yılmazın dediği gibi ses sonda, renk te sonda olmasına gerek yok

Kısacası ben Philipsten (8404, 8694, 8654 hepsi aynıdır) memnunum tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sentenced
    ...
    Ayrıca panel parlamıyor, ekrana ışık vursa bile parlama olmuyor. Tasarım olarak ta Philips bence bir adım önde. Gerek panel gerek çerçeve gerekse kumandası bile daha güzel bence.
    ...

Sentenced çok güzel yorumlamış, bende bu ayrıntıda bişeyler eklemek istedim;

Samsung bayisinde 2.5 metre karşısına sandalye çekip oturdum, siyah ağırlıklı görüntülerde yansımada kaşıma gözüme kadar belirginliği seçebiliyor olmam gerçekten çok rahatsız etti beni... Bu kadar yansıması (benim için) kullanım açısından büyük problem olduğu için vazgeçtim.

Eski tüplü TV deneyimlerime göre Philips en kabul edilebilir yansımaya sahip LCD lerden biri olduğu için Philips 8404 almaya kararlıyım. Tabi 37" ' leri bitirdikleri için hala bekliyorum...

LG ler bu konuda çok daha mat ama feragat ettiği görüntü canlılığını not etmek gerekiyor...

Umarım en kısa zamanda edinir güle güle kullanırsınız...

• peki w5500 mü 8694 mü ben de 8694 daha ağır basıyor ama bi yandanda sony işte sizler nediyorusnuz
  • Bana göre sony w5500 veya w5800 daha ağır basıyor... samsung u hiç düşünmedim philips i arkadaşımı aldık bende kısmetse sony alcam...
  • Teknosadan aldım bende eğer kamapanya bitmedi ise philipsin yanında 400 tl lik blue ray de var. Bende ikisi arasında idim ama içim hep phlipste idi öyle oldu. phlips gerçekten güzel. Siteden alırsan blue ray hediye hakkında bilgi sahibi değilim... Hepsiburadada 8404 2500 lira. Tek fark gizli hoperlör ve 10 watt ses olmasıdır.

Edit: Sanırım blue ray kampanyası bitti üzgünüm...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben daha önce Samsung 40b651 kullanıyordum ve yansıma olayından hiç memnun değildim. SD performansı iyiydi ama kişinin kendini ve eşyalarını ekranda görmesi sinir bozucuydu. 40b651'i elden çıkarıp 2 gün önce Teknosa'dan hediyesi ile birlikte Philips 42pfl8694 aldım. 8694'ten memnunum gerek tasarımı gerekse de görüntü kalitesi beni tatmin etti. Üstelik yansıma gibi bir sorun yok, ses kalitesi Samsung'a göre çok iyi ve ambiligt özelliği de artısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okko

peki w5500 mü 8694 mü ben de 8694 daha ağır basıyor ama bi yandanda sony işte sizler nediyorusnuz

Sony, samsung panel kullanıyor diye biliyorum. B65x ten çok farklı olacağını düşünmüyorum ama sony için araştırma yapmadım hiç onu belirteyim. Bence yine de philips 8 serisi.
  • Phılıps'i almalısın
  • quote:

Bende aynı çelişkide kaldım sonunda philipsi seçtim. Nedenini anlatayım:

Samsungun artısı media player özelliğinin daha gelişmiş olması (mkv, altyazı gibi) Ama bunlar basit bir player ile çözülebilecek şeyler. 100TL civarı bir media player alırsın çözersin. Hatta çoğu yerde Philips için kampanya dahilinde blu-ray player veriyorlar.

Ama görüntüye gelirsek Samsungun renkleri ile Philips arasında çok fark var. Samsung olduğundan daha canlı abartılı göstermeye çalışıyor. Bir çimen gösteriyor, sen biliyorsun ki öyle bir çimen yok, o renk bir çimen olamaz. İnsanlar olsun eşyalar olsun olduğundan çok farklı, çok abartı renklerle gösteriyor. Ha bazıları bu renk üretimini beğenebilir. Ama ben hiç beğenmedim. Philips renk üretimi konusunda çok başarılı. Gerçekten renkler çok gerçekçi, görüntüler harika. Herşey olduğu gibi ama yine capcanlı tabiki.

Normal televizyon yayınını da daha güzel gösteriyor. Mesela insanları basık basık göstermiyor. Kenarlardan biraz biraz kırpıp ekrana öyle bir oturtuyor ki kırpma olduğunu anlamıyorsun ama insanları olduğu gibi görebiliyorsun.

Ekstra olarak ambilight özelliği gerçekten çok güzel bir özellik. Film izlerken ekrana çok güzel bir derinlik katıyor ve bir süre sonra alışıyorun kapattığın zaman görüntü eksik kalıyor gibi hissediyorsun. Tercih sebebi olabilecek bir özellik.

Teknosa gibi yerlerde görüntünün puslu gibi görünmesine yada kalitesiz görünmesine aldanma. Yayın bölündüğü için ve ayarlar kötü yapıldığı için kötü gibi görünüyor. Ama evde özellikle HDMI ile bağlarsan görüntü o kadar net, parlak ve güzel oluyor ki ben daha önce TV izlememişim diyorsun, insanlar ekrandan çıkacakmış gibi duruyor.

Ancaaaaaaakkkk.... İzleme mesafesine göre tercih yapmak çok önemli. Mesafe kısa ise ve büyük ekran aldıysan özellikle yayın kalitesi düşük kaynaklarda veya kanallarda bir miktar piksellenme oluşur. İşin sırrı mesafeyi düzgün ayarlamakta. Gideyim en büyüğünü alayım demek çok yanlış. İhtiyacına göre al derim.

Son olarak ayarları da doğru yapmak çok önemli. Cem Yılmazın dediği gibi ses sonda, renk te sonda olmasına gerek yok

Kısacası ben Philipsten (8404, 8694, 8654 hepsi aynıdır) memnunum tavsiye ederim.

altına imzamı atıyorum

aynı gerekçelerle samsung almadım bende 42 inch 8404 aldım ve memnunum tavsiye olunur...

• quote:

Orijinalden alıntı: aviator35

quote:

Bende aynı çelişkide kaldım sonunda philipsi seçtim. Nedenini anlatayım:

altına imzamı atıyorum

aynı gerekçelerle samsung almadım bende 42 inch 8404 aldım ve memnunum tavsiye olunur...

altına bende atıyorum imzamı

bende samsungun caf caflı renklerinden dolayı almadım, piyasada tek dogal renk üreten tv philips.

• Bende epeydi araştırıyorum, En Son Samsung la Philips arasında kaldım, Şimdilik Philips in 7 serisinine karar verdim, eğer fikrim değişmesse

Nedenine gelince

- Evim gün boyu güneş alıyor, philps en az yansımaya sahip ama canlı renklerden de fedakarlık etmediğini gördüm

- Renkler abartı değil, gerçeğe daha yakın.

- Philps in 7 serisinden sonraki modelleri estetik olarak bana çok şık geldi.

- Philps sunduğu teknik özelliklere rağmen, fiyatı diğerlerine göre daha makul seviyede.

Daha iyisini ve daha ucuzunu bulana kadar bende şimdilik tercihimi philipsten yana yaptım. Fiyat araştırması yaparken, en uygun fiyatı hepsiburada buldum, satın al kısmına girince size özel indirim dedi, ve 42 7404 olan lcd nin fiyatını 2199 dan 1999 a düşürdü, bu konu hakkında bilgisi olan varmı.
  • samsungmu philipsmi?? kesinlikle philips.. bende arkadaşların samsung için yaptığı abartı renk yorumlarına katılıyorum ve benim fikrim lg de de durum böyle belki daha da kötü :) sony de düşünebilirsin yeni serileri çok başarılı ex500 kullanıyorum philipsten vazgeçip almıştım bende (7404) parlamama ve doğal renk konusunda da en az philips kadar başarılı sony bence
  • Philips 47 8404 aldım, bütün tv leri çok araştırdım, kesinlikle philips diyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.