Şimdi Ara

Philips 46pfl5007k 2 adet ölü piksel çıktı. (Ürünü iade ediyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepsiburadadan başlıktaki ürünü aldım. Servis bugün ürünün kurulumunu yaptı. Görüntü kalitesi vs. güzel ama ortaya yakın sayılabilecek bir bölgede yan yana iki adet koyu renklerde belli olan kırmızı ölü piksel çıktı. Yanyana olduğu için 2-2.5m uzaktan bile görülüyor. Miyop olmasam daha uzaktan bile görebilirim heralde. Test programıyla biraz sonra daha detaylı inceleyeceğim başka var mı diye.

1-Şimdi merak ettiğim philips in bu konudaki tutumu nedir? Kendi sayfalarında bu konuda herhangi bir bilgi bulamadım.
    2-Tüketici haklarına göre bu ayıplı ürün sayılır mı? Philipsin 2 adet normal demesi halinde buna itiraz etme hakkım var mı?

Eğer yapacak bir şey yoksa ürünü bir hafta iade süresi dolmadan iade edip tekrar alacağım Ama bu durumda 100tl hediye çeki yanacak ay sonuna kadar tekrar alamazsam world puan kampanyası da gidecek.

Ürün hakkında merakı olan varsa kısaca doğal yumuşak bir görüntüsü olduğunu ancak menülerin ve smart tv özelliğinin bir miktar ağır kaldığını söyleyebilirim. Dahili uydunun kanal geçişleri biraz yavaş çok da değil. Detaylı videolu falan bir inceleme yapıp, 5000 serisi genel kullanıcı başlığı açacaktım. Ama ölü piksel çıkınca bir süre ertelemem gerekiyor.

Birde bu konuyu albani okursa bu tv için önerdiği ideal ayarları söyleyebilirse sevinirim. Sanırım kızında mı ne varmış bunun 5507 olan modeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 27 Eylül 2012; 22:20:40 >

• servise rapor tutturdun mu.. ben olsam servise kurdukları gibi kutuya koydurur geri yollardım
  • gecmiş olsun benim de 46es8000 samsung tv de 1 adet mavi canlı(ölü)piksel çıktı servis teknisyeni hemen degisim verdi onay bekleniyor herhalde 10-15 güne kadar değişim olur diye umut ediyorum çok bekleyenler varmış ama... eğer siyah ölü piksel çıksaydı 5 e kadar(sayıdan emin dilim) değişim yapmıyorlardı ama renkli canlı piksel çıktığından 1 tane de bile değişim verdiler...
    umarım philipsde de vardır bu servise sorun derim
    iyi şanslar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: PearBear

servise rapor tutturdun mu.. ben olsam servise kurdukları gibi kutuya koydurur geri yollardım

Servis geldiğinde sabah saatleriydi. Ortam aydınlık olduğu için bir de yeni uyandığım için akşam saatlerinde fark ettim. Belki de sonra oldu bilmiyorum. Akşam açtıktan 2dk sonra fark ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 25 Eylül 2012; 20:58:57 >

Hatalı pixel için,TR de aslında bir standard yok!!

Ancak bir kaç tane stuck-pixel,daha belirgin ve göze battığı için değişim daha geçerli bir durumdur!!

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Bahsettiğiniz hatalı pixel "stuck-pixel" dediğimiz,sabit halde sürekli yanan pixeldir
    ölü olsaydı zaten ölmüş olup ışık vermeyecekti!

Hatalı pixel için,TR de aslında bir standard yok!!

Ancak bir kaç tane stuck-pixel,daha belirgin ve göze battığı için değişim daha geçerli bir durumdur!!

Yarın ilk iş servisi arayacağım bakalım. Hocam şu kalibrasyon işine de bir el atıversen yav.

Aslında ilk günler yaptım ama bizimkiler ben gidince değiştiriyorlardı yaw
    onlar vivid/sature v.s seviyorlar,ayar filan tutmadı onlarda bende bir daha ellemedim!

Benim işim "FILM" diğerleri hikaye,Standard/Normal Mode için kafanıza göre ayarlayın,zaten panele
    alıştığınız zaman(resim kalitesi olarak)gözünüzle bazı değerleri bir şekilde zaten çözüyorsunuz(SD&HDTV
    yayınlardan bahsediyorum;"FILM" ler hariç)

Panelin Default Movie Mode ayarı oldukça düzgün geliyor!
    Col.Temp;Normal
    HD Natural motion;minimum
    yapın
    SD lerde ise Sharpness 1 olabilir

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşte ben de yaptım dediğiniz bir mesajınızı okudum forumda o yüzden diyorum Annem falan da pek sevmez vivid tonları. Biraz renklere yüklenince adamların yüzü niye böyle kırmızı falan demeye başlar. Kendim çok olmasa da biraz kurcaladım. Bir yerde aha oldu diyorum ışık değişince hoşuma gitmiyor. Ya da hareketli sahnelerde titreme oluyor falan. Onu düzeltiyorum bu sefer de başka birşey hoşuma gitmiyor Şu an güç tasarruf modununun parlaklık ve kontrastı biraz yükseltilmiş hali ve renk sıcaklığı normal yapılmış şekilde duruyor. Şu ölü pikseli bi halledelim hele sonra bakarız bunlara.

• Bugün bizimkilere tekrar gittim,benim LGE nin BD-670 BluRay cihazını da onlara satmıştım ve hem test yaptım hem de
    nedir v.s diye şöyle bir inceledim;

5xx Serisi gerçekten SD&HDTV ve BD media görüntülerinde iyiden öte gerçekten çok iyi

Avatar filmini koyduk(bu arada film de org.değil copy,damat gidip bir yer bulmuş oradan almış)
    Crosstalk ve diğer tüm falsolar neredeyse sıfır,tam sorunsuz diyebilirim! resim kalitesi çok iyi

Bir tane de başka bir film koyduk,bunu çok az izledim buda copy!!! ancak resim kalitesi nefisti!

DT den Belgesel kanalı açtım,resim kalitesi yayına bağlı olarak düşüktü ama buna rağmen çok iyi idi

Sonuç olarak daha öncede yazdığım gibi şuanda piyasada bulabileceğiniz en F/P panel budur
    Ayrıca F/P sini geçtim ama gerçekten performans olarak bu fiyata en mükemmel panel diyebilirim!

Motionhandling olarak panel çok çok iyi!!

Panelin dahili DVB-S/S2 Tunerini beğenmedim,zaten bizimkilerde bunu kullanmıyor bu arada!
    Bizimkiler sadece DT nin,aslında benim aman aman beğenmediğim Receiver ını kullanıyorlar!

Haftaya asıl teste geçeceğim benim;şu imzamda görülen ve en kaliteli Receiver ları götürüp birde
    böyle kaliteli Receiver lar ile panel ne yapıyor ona bakacağım! çünkü DT nin cihazı hikaye!!!

Ancak burada bir sorun var sanırım;örneğin DT nin olduğu Uydu(Eutel.7)var sadece bizimkilerde ve bu Uyduda
    FTA kanallar varmıdır??? veya FTA HD kanallar?? cihazları götüreceğim ama hangi FTA kanallar var 7derecede,yoksa
    paneli alıp bizim eve geleceğim
    İşin bu kısmını çözemedim

• Panel güzel olmasına güzel de bir de şu piksel hatası olmayaydı Değişmde zorluk çıkarmasalar bari.

Görüntüyü ne kadar tarif edebilirim bilmiyorum ama Samsugların abartılı parlak tonlarının aksine yumuşak gözü rahatsız etmeyen, ipeksi bir görüntüsü var diye tarif edebilirim kısaca. Şu anki ayarlarda kontrast biraz düşük ama onu da halledeceğim biraz sonra. Bizimkiler izliyor şu an tv yi

Ben paneli calibre etmedim!

Aslında ilk günler yaptım ama bizimkiler ben gidince değiştiriyorlardı yaw
    onlar vivid/sature v.s seviyorlar,ayar filan tutmadı onlarda bende bir daha ellemedim!

Benim işim "FILM" diğerleri hikaye,Standard/Normal Mode için kafanıza göre ayarlayın,zaten panele
    alıştığınız zaman(resim kalitesi olarak)gözünüzle bazı değerleri bir şekilde zaten çözüyorsunuz(SD&HDTV
    yayınlardan bahsediyorum;"FILM" ler hariç)

Panelin Default Movie Mode ayarı oldukça düzgün geliyor!
    Col.Temp;Normal
    HD Natural motion;minimum
    yapın
    SD lerde ise Sharpness 1 olabilir

Sayın albani benim tv de hd natural motion maximumda. Acaba maximum ve minumum arasındaki fark nedir. Yada hd natural motion görüntüde ne gibi özelliği var?
    PS4+HUAWEİ MATE20 LİTE+asus tablet

• Motion hareketlerini düzenliyor,ancak içeriğe göre farklı tepki veriyor!

OFF ile başlayın veya Min yapın yeterlidir!

• quote:

Motion hareketlerini düzenliyor,ancak içeriğe göre farklı tepki veriyor!

OFF ile başlayın veya Min yapın yeterlidir!

Sizi bu yüzden çok seviyorum. Hiç üşenmeden herkese yardımcı oluyorsunuz.
    PS4+HUAWEİ MATE20 LİTE+asus tablet
  • quote:

Bugün bizimkilere tekrar gittim,benim LGE nin BD-670 BluRay cihazını da onlara satmıştım ve hem test yaptım hem de
    nedir v.s diye şöyle bir inceledim;

5xx Serisi gerçekten SD&HDTV ve BD media görüntülerinde iyiden öte gerçekten çok iyi

Avatar filmini koyduk(bu arada film de org.değil copy,damat gidip bir yer bulmuş oradan almış)
    Crosstalk ve diğer tüm falsolar neredeyse sıfır,tam sorunsuz diyebilirim! resim kalitesi çok iyi

Bir tane de başka bir film koyduk,bunu çok az izledim buda copy!!! ancak resim kalitesi nefisti!

DT den Belgesel kanalı açtım,resim kalitesi yayına bağlı olarak düşüktü ama buna rağmen çok iyi idi

Sonuç olarak daha öncede yazdığım gibi şuanda piyasada bulabileceğiniz en F/P panel budur
    Ayrıca F/P sini geçtim ama gerçekten performans olarak bu fiyata en mükemmel panel diyebilirim!

Motionhandling olarak panel çok çok iyi!!

Panelin dahili DVB-S/S2 Tunerini beğenmedim,zaten bizimkilerde bunu kullanmıyor bu arada!
    Bizimkiler sadece DT nin,aslında benim aman aman beğenmediğim Receiver ını kullanıyorlar!

Haftaya asıl teste geçeceğim benim;şu imzamda görülen ve en kaliteli Receiver ları götürüp birde
    böyle kaliteli Receiver lar ile panel ne yapıyor ona bakacağım! çünkü DT nin cihazı hikaye!!!

Ancak burada bir sorun var sanırım;örneğin DT nin olduğu Uydu(Eutel.7)var sadece bizimkilerde ve bu Uyduda
    FTA kanallar varmıdır??? veya FTA HD kanallar?? cihazları götüreceğim ama hangi FTA kanallar var 7derecede,yoksa
    paneli alıp bizim eve geleceğim
    İşin bu kısmını çözemedim

7E'de TRT kanalları FTA olması lazım. Kurulum yapan elemanlar kutu aktive edilmeden önce TRT1'i açıp görüntü alıyorlardı.

http://buyukbang.blogspot.com

• Ben en iyisi paneli bir ara bizim eve getireyim!

TRT ile filan olmaz bu iş,bir sürü kanala bakmak gerekiyor,veya bizimkilere 1 tane Türksat Çanak taktırayım,valla bana daha ucuz ve zahmetsiz gelir

Benim gayem paneli birde çok kalite Receiver lar ile hem SD hemde HD olarak merak etmem!!yoksa bizimkiler anlamaz bu işlerden neyi görseler süper diyorlar

Bugün 3D izlediler,valla ben bile şaşırdım ve panel bana göre 9xx dan daha iyi 3D performansı veriyor gibi geldi bana
    Ayrıca bu panelin Processor sistemi farklıdır! 9xx lardan bu konuda daha iyi iş çıkarıyor!

Beklediğim falsoları hemen hiç yapmıyor gibi!

9706 da örneğin doğru renk üretiminde sorun var biraz! Blue/Red örneğin tam doğru değil!

Phil böyle enteresan işler yapardı eskiden de,2011 e kadar 9x lar Hi-End ama 8x ler hep en performanslı,stabil ve en az sorun çıkaranlar idi!
    (Sharp Modül kullanılan paneller ama!! LGD oldumu işler yine değişiyordu!)ondan öncede 7xx ler en stabil ve performanslı olanlar idi!

Phil de Serilerin performansı ters orantılı olarak üste doğru değil de ortalara doğru optimum oluyor ve sanırım bu gelenek henüz değişmedi!!
    9707 ye ait bazı Testler okudum,ülen bumu 9xx serisi dedim ama bir de fiyata bakıyorum tam absürt!

Not;dün 8xx inceledim,gerçekten fiyatını bir kenara koyarsam 9706 dan daha iyi bir panel üretmiş herifler

Gerçekten "TPV" ile evlilik inanılmaz işine yaramış Phil in
    Yoksa bütün bu işleri Phil in tek başına başarması kesinlikle mümkün değildi,herifler evlenmeseydi resmen bitmişlerdi!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 26 Eylül 2012; 1:48:21 >

• Ölü piksel sayısı teke düşmüş. Dün biraz ovalamıştım o bölgeyi. tv yi kapatıp açınca teki gitmiş. Biraz daha deneyelim bakalım ne olcacak?
  • az önce ilçe servisi ve genel müdürlükle konuştum. Kimi 4 kimi 5 taneye kadar normal diyor. Bu konuda internet üzerinde bilgi de yok. 5 olsa 7 diyecekler belki. Ayrıca ben model falan söylemeden direk 5 diye salladı. Yok mu garantili satılan modeller vs. Neye göre 4-5 diyor bunlar?
    Bu arada tekrar 2 tane oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 26 Eylül 2012; 13:39:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: GATIRCAN

az önce ilçe servisi ve genel müdürlükle konuştum. Kimi 4 kimi 5 taneye kadar normal diyor. Bu konuda internet üzerinde bilgi de yok. 5 olsa 7 diyecekler belki. Ayrıca ben model falan söylemeden direk 5 diye salladı. Yok mu garantili satılan modeller vs. Neye göre 4-5 diyor bunlar?
    Bu arada tekrar 2 tane oldu

Kırmızı piksel oldugundan ölü değil sıkışmış veya canlı piksel diye geçiyor.. Samsung 1 taneyi bile değiştiriyor bence bir servis çağırın gösterip yüzyüze konuşun.

• Ya saçma sapan adamlarla görüşüyorum. Doğrudan arayabilecegim Philips den birileri yok mu. İade edebilirim ama iade et, tekrar sipariş et, yeniden kurulum yaptır. Uzun iş. O yüzden Philips Türkiye halletsin istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 26 Eylül 2012; 13:53:43 >

-ovalama/bastırma v.s gibi metodlar,eski ama pratik bir uygulamadır bazen iş görür bazen iş görmez!
    bu arada kurşun-kalem ucuyla hafiften ittirmek olabilir veya o bölgeye tıkt-ık hareketleri(kalemin ucu sivri olmayıp
    küt gibi olacak ve peçete ilede kapatın iz yapmasın!)

Bu metodu biz yeni üretim safhasında da kullanırdık,"canlandırmak" için;iş görür ama genelde görmez!

Herkese de tavsiye etmem,birisini canlandırırken diğerini gebertebilirsiniz

-Matrix hatasıdır bunlar ve Samsung Modüllerde oran olarak en fazla görülür,eskiden beri aynen böyledir
    (Class-II/III/IV tipler için!!)
    Sizdeki Modül "Samsung_PSA[HW] Class III" dür ve buna ait referans tablosuna göre teknik değişim olmaz!!

ANCAK,gerek ilk Satıcılar(Distribütör den bahsediyorum)gerekse de nihai Satıcı(Mağazalar/Bayi v.s) bu kabil
    hatalarda öncelikle "müşteri memnuniyeti" kapsamında bir panel değişimi yaparlar/yapıyorlar(genelde böyle oluyor)
    dolayısıyla burada "hatalı pixel sayısının" pek bir önemi kalmıyor ve 1 tane bile olsa değişim gerçekleştiriliyor!

Diğer yandan tam tersi olup işi yokuşa sürenlerde olmaktadır tabiki,TR de bu işin bir standardının olmadığını yazmıştım daha önce!
    Aynı durum aslında USA/Avrupa içinde bu şekilde söz konusudur,ancak oradaki "müşteri memnuniyeti" gerek zihniyeti gerekse de
    uygulama prosedürleri ve ilgili THK ları bizden çok farklı olduğu için,sorunsuz değişim söz konusu olmaktadır!

-Birde bu konuda kısa genel bir bilgi vereyim(buna daha öncede çok yazmıştım!)

Ana Modül üreticileri(örneğin burada Samy/LGD/AUO/CMI/CHwa/ve diğerleri gibi) Modül hatalarında kendi belirledikleri bir
    "CLASS" dediğimiz sınıflandırma ile hatalı pixel değerlendirme tablosu vardır ve sadece "Class-I" Modüller sıfır hata olarak
    kabul edilirler!!! diğerleri sınıfına göre 3/5/10 diye devam eder ve tabibi bunlarında Matrix üzerindeki konumlarıda bir konum
    tablosuna göre değerlendirilmektedir!

X Marka Modül de diyelimki 2 adet hatalı pixel var ama bunu bir şekilde değiştirdiler;ancak ana üretici bunu kabul etmez ve değerlendirmek
    için ilgili tabloya bakar!! ve buna göre tasnif dışı ise,dğeişimi yapmaz(daha doğrusu bedelini düşmez!!) dolayısıyla bu bedeller
    panel üreticisinin cebinden çıkar!!!

Ancak bu cepten çıkan bedel ve diğer riskler içinde zaten üretici bunun bedelini sizden yine bir şekilde çıkarır,kısaca son faturayı siz ödersiniz

++

Phil de bu işlerin bir fix uyglaması yoktur ama diğer üreticilerde de durum aynen böyledir,adamların keyfine kalıyorsunuz!

++

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.