Şimdi Ara

Philips 46pfl5007k 2 adet ölü piksel çıktı. (Ürünü iade ediyorum) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aldığınız veya alacağınız TV yi test etmek için yeterli ekipmana sahip olmayanlara yardımcı olmak amacıyla dün bir yazı yazdım. Bu yöntem ilk defa LCD TV alacaklar içindir.

Dün; 16:23:57http://forum.donanimhaber.com/m_66170224/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Percipience -- 26 Eylül 2012; 15:42:28 >

eMail den soran kişi siz iseniz,bunu cevapladım??

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • quote:

Orijinalden alıntı: GATIRCAN

Ya saçma sapan adamlarla görüşüyorum. Doğrudan arayabilecegim Philips den birileri yok mu. İade edebilirim ama iade et, tekrar sipariş et, yeniden kurulum yaptır. Uzun iş. O yüzden Philips Türkiye halletsin istiyorum.

Aldığınız yere verin en doğrusunu yapmış olursunuz. Genel merkezlerle boğuşmaktan iyidir.

Orijinalden alıntı: Apache40

quote:

Orijinalden alıntı: GATIRCAN

Ya saçma sapan adamlarla görüşüyorum. Doğrudan arayabilecegim Philips den birileri yok mu. İade edebilirim ama iade et, tekrar sipariş et, yeniden kurulum yaptır. Uzun iş. O yüzden Philips Türkiye halletsin istiyorum.

Aldığınız yere verin en doğrusunu yapmış olursunuz. Genel merkezlerle boğuşmaktan iyidir.

Öyle yapacağım gibi görünüyor. Son bir kez daha philips ile yazılı iletişime geçeceğim. Olmazsa Cuma gün TV gidici. Siyah piksel olsa bu kadar sorun yapmayıp kullanacağım ama hem kırmızı hem iki tane yan yana olunca bariz belli oluyor.
  • Niey kendine dert ettin :) Bence mutlaka servis çağır daha hızlı çözülür, aldığın yere bırakırsan, onlar da servisle irtibata geçecek sonuçta, yani iş yetkili serviste bitiyor. Sen en kısa yoldan servisle irtibata geç bence belirttiğin gibiyse zaten değişim verirler.

ben de servis değiştirsin diye uğraştım sözlü ve yazılı olarak iletişime geçtim. Ama herifler 5 tane olacak diyor başka birşey demiyor. Yoksa ne diye uğraşayım hepsiburadaya ürünü geri ver, tekrar sipariş et, yeniden kurdur falan.

En son adamlara bunu yazdım elimden geldiği kadar samimi ve uygun bir dille. Daha ne yapayım. Sonuçta internetten alınan bir ürünü 1 hafta yasal olarak iade etme hakkım var.
    quote:

Merhaba Sayın Philips Yetkilisi
    Geçtiğimiz hafta hepsiburada.com üzerinden 1 adet 46pfl5007k model Philips tv aldım ve bu cumartesi teslim edildi. Televizyonun kurulumu yapıldıktan kısa bir süre sonra 2 adet sürekli kırmızı yanan bozuk piksel olduğunu fark ettim. Bunun üzerine bölge servisi ve genel merkezinizi aradım ancak birisi 4 diğeri ise 5 taneye kadar ölü pikselin normal olduğunu ve rahatsız edici olmadığını söylediler. Ancak durum onların düşündüğünden biraz daha kötü. Tamamen siyah renkli ışık geçirmeyen ölü piksel olsa bu konuda haklı olabilirler fakat bu pikseller hem sürekli kırmızı yandığı hem de yan yana olduğu için görülebilmesi de çok kolay oluyor. Karanlık bir film sahnesinde 2-2.5m uzaktan bile görülebiliyor ve ekrana dağılmış 4-5 pikselden daha rahatsız edici duruyor. Sd yayın ile Hd yayın arasındaki kalite farkını ayırt edemediğim mesafeden bile pikseller görülebiliyor. Bu durum nasıl normal karşılanıyor anlamış değilim.
    Televizyonun görüntü kalitesinden çok memnunum muadil başka marka ve modellere yönelmek istemiyorum. Ancak ürünün ayıplı olması memnuniyetimi azaltmış durumda. Ürünün ayıplı ürün kategorisine alınmasını ve değişimini istiyor ve beni bu konuda mağdur etmeyeceğinizi umuyorum.
    Ayrıca çeşitli forumlarda tek pikselde bile ürün değişimi yapılan insanların yorumlarını okudum. Çeşitli markalar özellikle bendeki üründe olduğu gibi parlak piksellerde servislerin değişim konusunda zorluk çıkarmadıklarını birçok yerde okudum.
    Bana acil olarak ulaşmanızı bekliyorum. Eğer bugün içinde geri dönüş yapmamanız halinde ürünü 1 haftalık iade sürem dolmadan iade hakkımı kullanarak cuma günü iade etmiş olacağım. Hem de markanıza olan güvenimi tekrar gözden geçireceğim. Ayrıca hepsiburada.com bu konuda sadece aracı firma olduğu için sonuçta iade edilen ürün sizi ilgilendiriyor olacak.

Onlar da bu şekilde cevap verdiler.

quote:

Tüketici Danışma Merkezimize iletmiş olduğunuz e-mailiniz için teşekkür ederiz.

Belirtmiş olduğunuz konunuz ile ilgili olarak; Avrupa Standartları Kalitesine göre LCD teknolojili ürünlerde 5 adete kadar ölü piksel olması standart sayıldığından dolayı talebiniz tarafımızca olumlu olarak değerlendirilememektedir.

Her türlü konu ve önerilerinizde size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Saygılarımızla

Philips TV Tüketici Danışma Merkezi

Ben de siz 5 tane bozuk pikseli olan tv yi Avrupa ülkelerinde zor kakalarsınız dedim ve geri göndermeye karar verdim. Yanyana olmasalar veya siyah falan olsalar gerçekten hiç uğraşmayacağım ama tam kırmızı renkli olunca hata bariz belli oluyor.

Bu arada ben 1 hafta cezalı olduğum için önceki mesajları kardeşimin hesabıyla attım. Tv yi asıl alan kişi benim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 27 Eylül 2012; 22:23:41 >

• Bu tv de clouding ve bulutlanma yaşayan varmı?
    Bendeki tv de daha çok sol tarafta ve sağ altta bazen görünüyor bazen görünmüyor. Mesela kanal geçişlerinde ekran siyah olunca hepsi görünüyor yada cnbce seyrederken altta ve üstte kalan siyah kısmın alt köşelerinde fark ediliyor ama discovery science seyrederken gözükmüyor iki kanalın farkı altta ve üstte kalan siyah kısım discovery science de cnbce nin yarısı kadar. Servis çağırsam bir şey yapabilirlermi? Philipsin clouding konusuna yaklaşımı nasıl bilen varmı? Teşekkürler..

Not:D-Smart SD kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtcakmak -- 28 Eylül 2012; 9:42:00 >

• Farklı izleme modlarında -Sinema veya Doğal gibi- daha az veya daha çok görünebilir,değişik ayarlar yaparak denediniz mi?Bende ekranda görüntü varken hiç farkedilmiyor.Dediğiniz gibiyse servisin hata olarak kabul edeceğini sanmam yine de servisi çağırabilirsiniz ,kaybedecek birşeyiniz olmaz servisi beklemekten başka!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talin -- 28 Eylül 2012; 10:05:00 >

Orijinalden alıntı: talin

Farklı izleme modlarında -Sinema veya Doğal gibi- daha az veya daha çok görünebilir,değişik ayarlar yaparak denediniz mi?Bende ekranda görüntü varken hiç farkedilmiyor.Dediğiniz gibiyse servisin hata olarak kabul edeceğini sanmam yine de servisi çağırabilirsiniz ,kaybedecek birşeyiniz olmaz servisi beklemekten başka!

Ayarlarla pek oynamadım akşam biraz kurcalarım. Teknik servisi aradım yarın gelecekler ama daha telefonda bunu kabullenmem için ikna etmeye çalışıyorlar "hiçbir tv de siyah tam siyah olmazmış, bu normalmiş falan" bakalım gelip tv yi servise götüreceklermiş.

• Bendede bu tvden var. pc ile tv yi ethernetten nasıl bağlayabilirim acaba ? yardım edebilecek var mı ?

Orijinalden alıntı: Nicola Tesla

Bendede bu tvden var. pc ile tv yi ethernetten nasıl bağlayabilirim acaba ? yardım edebilecek var mı ?

cevap verebilecek arkadaş yok mu ?

quote:

Bendede bu tvden var. pc ile tv yi ethernetten nasıl bağlayabilirim acaba ? yardım edebilecek var mı ?

Hocam ethernet ile bağlayıp ne yapmak istiyorsunuz. Onun yerine bilgisayar ile TV aynı ağ içerisinde olduktan sonra çeşitli server programları ile TV üzerinden bilgisayarındaki fotoğraf-video-müzik dosyalarına zaten ulaşabilirsin...? Veya HDMI ile bağlayıp direk bilgisayarını TV ekranında da görebilirsin? Ethernet bağlantısı ile ne yapmak istiyorsunuz?

quote:

Router' ınız var mı? Ya da router özelliği olan modeminiz var mı? Önce donanımınız konusunda bilgi verirseniz daha fazla yardımcı olabiliriz.

Eğer Router veya router özellikli modeminiz varsa TV' nizi Cat 6e(CAT5 almayın sinyal sıkıntısı çekebilirsiniz) kablosu ile router' a bağlayacaksınız. Bağladıktan sonra TV ayarlarından zaten auto seçeneği ile kablolu yapılandırma yapabilirsiniz. Bu yapılandırmadan sonra PC' nizde kuracağınız plex, serviio, samsung pc share manager, mezzmo gibi serverlarla PC' nizde film, fotoğraf, müzik klasörlerini paylaştırıp, TV' nizin DLNA özelliği sayesinde bunları oynatabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BD91AF42D -- 25 Ekim 2012; 12:23:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Apache40

quote:

quote:

Router' ınız var mı? Ya da router özelliği olan modeminiz var mı? Önce donanımınız konusunda bilgi verirseniz daha fazla yardımcı olabiliriz.

Eğer Router veya router özellikli modeminiz varsa TV' nizi Cat 6e(CAT5 almayın sinyal sıkıntısı çekebilirsiniz) kablosu ile router' a bağlayacaksınız. Bağladıktan sonra TV ayarlarından zaten auto seçeneği ile kablolu yapılandırma yapabilirsiniz. Bu yapılandırmadan sonra PC' nizde kuracağınız plex, serviio, samsung pc share manager, mezzmo gibi serverlarla PC' nizde film, fotoğraf, müzik klasörlerini paylaştırıp, TV' nizin DLNA özelliği sayesinde bunları oynatabilirsiniz.

biraz geç oldu kusura bakmayın ; bende airtires modem var . tvden modde cat5 kablosu ile bağlantı yapptım. nete modem üzerinden giriyorum. + olarak C: deki win 7 nin ortak klasörünü tvden görebiliyorum (örnek müzikler örnek videolar v.s). ama D/: deki filimlerimin olduğu klasörü paylaştırıp yetki verdiğim halde hala göremiyorum. hatta filmi C: deki win 7 nin ortak klasörünü attığım halde göremiyorum. Sebebi nedir anlamadım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tvefsanesi

quote:

quote:

Hocam ethernet ile bağlayıp ne yapmak istiyorsunuz. Onun yerine bilgisayar ile TV aynı ağ içerisinde olduktan sonra çeşitli server programları ile TV üzerinden bilgisayarındaki fotoğraf-video-müzik dosyalarına zaten ulaşabilirsin...? Veya HDMI ile bağlayıp direk bilgisayarını TV ekranında da görebilirsin? Ethernet bağlantısı ile ne yapmak istiyorsunuz?

biraz geç oldu kusura bakmayın ; bende airtires modem var . tvden modde cat5 kablosu ile bağlantı yapptım. nete modem üzerinden giriyorum. + olarak C: deki win 7 nin ortak klasörünü tvden görebiliyorum (örnek müzikler örnek videolar v.s). ama D/: deki filimlerimin olduğu klasörü paylaştırıp yetki verdiğim halde hala göremiyorum. hatta filmi C: deki win 7 nin ortak klasörünü attığım halde göremiyorum. Sebebi nedir anlamadım ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tvefsanesi

quote:

quote:

Film formatı TV tarafından desteklenen bir format değilse olabilir. Bu konuda kullanma kılavuzuna bakabilirsiniz. Orada TV'nin hangi formatları destekelediği belirtilir. SAdece görüntü değil filmin ses formatı da önemli...

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 15 Aralık 2012; 23:48:58 >

Orijinalden alıntı: albani

++

Hocam 46pfl5007k ile 46pfl5507k panelleri ve görüntü kaliteleri aynı mıdır acaba?

Tek fark 3d mi?

Emin olmak için soruyorum.

3d benim için önemli değil, görüntü kalitesi iyi olsun, renkleri düzgün versin yeter.

F/p oranı iyi dediğiniz tavsiye ettiğiniz PFL5507 ile benim almayı düşündüğüm PFL5007'nin panelleri aynı ise boşuna 3dye fazla para vermek de istemiyorum. Zaten gözlükleri de aktif pahalı olanlardan...

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 15 Aralık 2012; 23:55:29 >
    15 aralıktan beri servisi arayıp duruyorum gelmeyi red ediyorlar
    gelsek bile rapor tutamayız mekez izin vermiyor diyorlar
    onları gelmeye ikna ettim inşallah gelirler
    ancak rapor yazmayı red ediyorlar
    böyle bir durum söz konusu olabilir mi bana çok komik geldi çünkü
    bir ölü piksele rapor tutulmuyormuş
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.