Şimdi Ara

Phenom II, Core 2 Quad, Core i7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sistemimi baştan sona yenilemeyi düşünüyorum bugünlerde yani upgrade olmaksızın herşeyi yeniden alacağım. AMDnin intelden önde olduğu günlerde almıştım sistemimi fakat günümüzde durum değişti. WoW oynadığım için genelde ona yönelik en iyi işlemciyi seçmem lazım.

Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 7 Aralık 2013; 14:13:13 >

Intel Core i9 13900KS - ASUS ROG Maximus Z790 Extreme - ASUS RTX 4090 Strix Gaming OC - 34" Alienware AW3423DW - Caselabs SMA8 &amp; Custom Watercooling - Corsair 32GB DDR5 7200MHz CL34 Dominator - Corsair Ax1600i - Samsung 990 Pro - Corsair K70 RGB MK.2 SE - Logitech G502X Plus - Creative Sound Blaster ZXR - Beyerdynamic DT 1770 Pro &amp; Mmx 300 2nd Gen

• MAX. Bütçeniz nedir ? belirtirseniz bu üçlü için bir sistem toplayıp bakarız.
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • Hocam genel olarak oyuna bakarsan Intel daha üstündür.

Burada da Q serisi mi yoksa İ serisi mi diyecek olursak Q serili bir sistem hem ekonomik olur hemde performansı yeterli gelir.

Ancak Q9650 fiyatına yakın i7 920 2.66ghz'lik işlemci var,

bu durumda da; i7 seçilirse o grupta alınacak bir anakartta nerden baksanız 400-450 lira civarında, ayrıca bellek olarak ddr3 kullanmak gerekicek fiyatları ortada zaten 315 liraya 1*3 kanallı kitler var performans için bunlar tercih edilmeli.

Q serili sisteme bakarsak, seçilen 300 liralık bir anakart 2*2 4gb lık 145 liralık bellekler işinizi görücektir.

Edit: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 23 Şubat 2009; 16:59:57 >
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • 1500-2000 arası bir bütçeniz varsa
    amd nin dragon platformunu öneririm
    A-DATA Vitesta 2*2 4gb 1066mhz ddr2 --- 145 lira
    SEAGATE 500gb 32mb Sata NCQ --- 130 lira
    SAMSUNG 22x Sata DVD-RW --- 45 lira
    AKASA ZEN 520w Kasa --- 250 lira

1.915 lira kdv dahil.

Bu sistemi isterseniz değerlendirin.
  • asıl önemli olan nokta şu..ilk önce core q yu kullanacağın platform sonlanmak üzere ilerde işlemci almaya kalkarsan yada i7 ye geçmek istersen geçemeyeceksin ya da masraf ediceksin..bence p2 940 da alma .1-2 ay sabret am3 platformuna geç p2 945 işlemci alırsın aynı zamanada ddr3 ler bir miktar daha düşer zira anakartlarda amd tarafında daha hesaplı ayrıca çarpan kilitli olduğu için o.c yapmakta çocuk oyuncağı hemde amd intele göre daha uzun ömürlü-uyumlu platforma sahip.
    Biz cahil dediğimiz zaman,mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz.Kastettiğimiz ilim,hakikati bilmektir.Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi,hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
  • Am3 platformu da extra bir seçenek bunu da dikkate alabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • amd piyasada %20-35 pahalı satılıyor fiyat bakımdan inteldenden farkı yok

Bu yukarıdaki üçlü ile AMD nin üst seviyedeki 'Dragon' platformu oluşturuldu.

- Western Digital 500GB 32MB SATA2 7200 Rpm Caviar Black Harddisk 140TL (Vatan)
    - SUNBEAM CORE-CONTACT FREEZER CPU soğutucusu +- 85/90TL
    - Corsair Dominator 2x2gb 1066 mhz 210 TL civarı
    - DVD yazıcı 45/50 TL

Kasa :Çok alternatifli.Tavsiyem : HAF 932.O kadar harcama dersenizde RC690.

• ne i7 ne phenom II en yüksek f/p Q9550 E0 rev. işlemcide var core contact freezer ile 4-4.250 ghz kullanırsın günde
    Quad Q9650 neden secmedim i7 platformuna olanak vermiyor, sabit olarak takılman gerekecek ust platformlara ulasamayacaksın oyle degil mi? peki param neden cope gitsin surekli islemci,sistem degistirmeyen biri isen aklında bulundur.
    İ7 ye ise gucum yetmez,senin gucun yetiyor ise 3 sn işlemi,2 sn de yapsın istersen gerekli goruyorum diye dusunuyorsan neden olmasın.
    amd-intel umrumda degil sadece olanak ve imkanları iyi olanı tercih ederim.
    Bu benim gorusumdur. ne kadar saglıklı bir gorustur orası takdirine kallır,bilmedigim bir sey var ise arkadasların anlatması makbule gecer...

Orjinalden alıntı: sfrr

Degerli arkadasım Nessarien bende senin gibi bir sistem toplama hazırlıkları icerisindeyim.
    İslemci olarak AMD Phenom II X4 940 sectim neden dersen, fiyat olarak intelden iyi geldi ve am3 platformuna olanak veriyor hava sogutma o.c 4.4 ghz gordu bana 4.2 yeter.
    Quad Q9650 neden secmedim i7 platformuna olanak vermiyor, sabit olarak takılman gerekecek ust platformlara ulasamayacaksın oyle degil mi? peki param neden cope gitsin surekli islemci,sistem degistirmeyen biri isen aklında bulundur.
    İ7 ye ise gucum yetmez,senin gucun yetiyor ise 3 sn işlemi,2 sn de yapsın istersen gerekli goruyorum diye dusunuyorsan neden olmasın.
    Bu benim gorusumdur. ne kadar saglıklı bir gorustur orası takdirine kallır,bilmedigim bir sey var ise arkadasların anlatması makbule gecer...

phenom II 940 BE yi şuanda normal kullanıcılar 3.8 ghz seviyesinde kullanıyor yanlış bilgilendirme olmasın " o işlemci 940 değildi mimarlık harikası yazıyordu 945 olabilir"

• Şu kriz zamanında bir işlemciye 400-500 vermek bence büyük israf.

AMD:
    AMD - ATHLON 64 X2 7750 BLACK KDV DAHİL YTL TUTARI 190,01 tl
    790gx anakart 250 civarı
    Ekran kartı: 4870 ya da 9800GTX

Intel:
    E7000 serisi 300 tl den başlıyor anakart olarak iyi bir şey almaya kalksan 200-300 tl arası

Şu an bu önerdiğim sistemlerin oyunlara çok rahat yetmesi lazım ekran kartlarına bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum, ha 2 sene sonra yetmezse o zaman gider şu an ki işlemcileri yarı fiyatına alırsın.
    Logitech Cordless Rumblepad 2 / Skystar 2.6c / Asus 1814BLT / Windows 7

• quote:

Orjinalden alıntı: K.Kahriman

quote:

Orjinalden alıntı: sfrr

Degerli arkadasım Nessarien bende senin gibi bir sistem toplama hazırlıkları icerisindeyim.
    İslemci olarak AMD Phenom II X4 940 sectim neden dersen, fiyat olarak intelden iyi geldi ve am3 platformuna olanak veriyor hava sogutma o.c 4.4 ghz gordu bana 4.2 yeter.

phenom II 940 BE yi şuanda normal kullanıcılar 3.8 ghz seviyesinde kullanıyor yanlış bilgilendirme olmasın " o işlemci 940 değildi mimarlık harikası yazıyordu 945 olabilir"

K.Kahriman arkadasım,haberde ''mühendislik örneği Phenom II X4 işlemcisiyle (muhtemelen Phenom II X4 940 BE) 1.55v geriliminde 4.4GHz'in görüldüğü bildiriliyor''. yazıyor, dedigin gibi olabilir. Fakat, kaynagı takip ettigim vakit verilen linklerde 940 gosterilmis.
    Acıklamaların icin Teşekkürler.

http://forum.donanimhaber.com/m_29965979/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfrr -- 24 Şubat 2009; 2:00:59 >

• PM
    DDR3 ram fiyatlarını açıkcası hiç tasvip etmiyorum.AM3 AMD nin yeni soketine verdiği ad.Kısaca yeni seri daha yüksek bant genişliği sunan DDR3 ram kullanma imkanı sunucak ve geriye doğru uygun AM2 anakartlar ile kullanmak mümkün olucak (Size yadığım anakart gibi) Link için tık. 2 inci link için tık

Dragon ise : Phenom II işlemcileri,790 serisi anakart ve 4800 serisi Ati ekran kartı ile oluşturulan platforma AMD tarafından verilen ad. (Soket farketmez AM2 olsun AM3 olsun gerekli donelerdeki cpu lar ile oluşturulabilir bu platform)
    AMD Phenom II : Türkçe sayfa&iyi açıklama
    Kısaca evet AMD nin üst seviye&gerçekten performanslı platformu.İşlemci ve anakart fiyatı bu platformun en üst seviye parçalarından oluştuğu için size biraz yüksekmiş gibi gelebilir ama İntel bazlı bir sistem aldığınızda orta/girişseviye bir kart almaz iseniz (Görece 'performanslı' ve 'iyi' tabir edilen i7 anakartlar 600 TL den başlıyor) aradaki fiyat farkı hiçde küçümsenecek gibi değil.Ek olarak i7 için triple DDr3 ram fiyat farkını da eklerseniz arada ciddi bir fiyat farkı oluşuyor.
    İntel i7 nin şu an oyunlarda önemli bir performans farkı söz konusu değil hatta lga 775 e göre bu alanda biraz geride kaldığı dahi oluyor.Kısaca :AMD nin size yazdığım parçaların benzeri ile topladığım 2 inci sistemimden çok memnunum tavsiye ederim.

• Aslında göz attığım kadarı ile şuandaki sisteminizi bilmiyorum. Ayrıca hangi bileşenleri de tam olarak güncelleme niyetindesiniz bunu da bilmiyorum.

Sistem tavsiyesinin en önemli kriteri Amaç + Bütçe dir.

İleriye dönük kelimesini artık pek kullanımıyorum çünkü gün geçmiyor aldığınız sistem yada parça demode olmasın. Bunu blogumda 2008 yılında yazdığım bir yazıda belirtmiş 2009 dan itibaren ( Ekonomik krizi tahmin etmeden ) maddi nedenlerden dolayı insanların sistem yenileme hevesinden vaz geçeceğini ayrıca şu anda çekirdek üzerine süre gelen yarışın 2012 yılında da çekirdek yerine ( daha önceden Ghz üzerinden yapılan yarışın ) başka bir boyuta aktarılacağını dile getirmiştim.

Hali hazırda şuanda yeni bir sistem almak aslında mantıklı olarak şirket seçimi yapılacak ise ibre aslında AMD yi ve X4 leri gösteriyor. Ve
    ya biraz daha bekleyip belkide CoreI7 yerine 1066 soket Corei5 leri düşünmek te bir tercih olabilir.

Corei5 ler 7 lere oranla daha ekonomik olacaklar zira Triple bellek yerine hem DDRII bellek hemde Dual Bellek kullanacaklar. Ve Quad Core ile Corei7 arasında bir yerde olacaklar.

Intel 4 çekirdekli işlemci almak mantıklı değil şu sıralar. Ta bi yukarıdan aşağıya hep sıfır ürün alımı için söylediklerimiz geçerli. Pek ala Q6600 ve P34 -45 bir yonga seti ( ICHR10 ) anakart performans olarak daha 2 -3 sene ezilecek gibi gözükmüyor ve 2 El maliyetleri açısından performans olarak ta bakıldığında en iyi seçimlerden biri olacaktır.

Sıfır ürünlerde Corei7 için cidden erken. Quad Serisi Intel tarafında demode olmak üzere ve kısa bir süre sonra yerini Corei lara bırakabilecek gibi. Ancak Corei5 lerin başarısız olması durumda QuadCore bir süre daha piyasada kalabilir ve bu seçim de risk içereceği için şu anda Intel Platformundan uzak durmak lazım.

Hem anakart hem parça bulunabilirliliği hem Fiyat/performans hem de ileriye dönük ( kısmen de olsa :) ) destek açısından işlemci seçimi bence PII x4 lerden yana olması daha avantajlı olabilir.

Ekran kartı seçimi ise Bulabilirseniz kesinlikle GTX260 '2 ( 216 Shader ve 55nm ) den yana kesinlikle 2 El olarak yapın. Sıfır ekran kartı kesinlikle almayın.

Bu arada aslında WarCraft o kadar fazla sistemi zorlayan bir oyun değil aslında neden dolayı sistemi yenilemeyi düşünüyorsunuz veya şuandaki sisteminizi ufak takviyelerle durumu kotarmak mümkün gözükmüyor mu ?

• intel 2010da tekrar bi devrim yapıp 32nm ye geçecek büyük ihtimal soketler ve anakart uyumluluğu yine değişecektir

amd ise ddr3 destekli anakartlarını sunmaya başladı ddr3ün her ne kadar %5-10 arası performans artışı getirdiği söylense de yeni am3 serisinin 6 ve 8 çekirdekli işlemcilerini de destekleyecektir diye düşünüyorum

amd her zaman kullanıcı dostu olmuştur intel ise her yıl soket değiştiriyor

bunları göz önünde bulundurarak am3 yonga setli ddr3 destekli anakartlı bir sistem oluşturman daha akılcı olabilir ama yok bende para çok 2 yıl sonra sistemi yeniden tamamen yenilerim diyorsan intel al derim

Orjinalden alıntı: musandia

Şu kriz zamanında bir işlemciye 400-500 vermek bence büyük israf.

AMD:
    AMD - ATHLON 64 X2 7750 BLACK KDV DAHİL YTL TUTARI 190,01 tl
    790gx anakart 250 civarı
    Ekran kartı: 4870 ya da 9800GTX

Intel:
    E7000 serisi 300 tl den başlıyor anakart olarak iyi bir şey almaya kalksan 200-300 tl arası

Şu an bu önerdiğim sistemlerin oyunlara çok rahat yetmesi lazım ekran kartlarına bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum, ha 2 sene sonra yetmezse o zaman gider şu an ki işlemcileri yarı fiyatına alırsın.

arkadaşım E7000 serisi max 250 ytl 300 tl den sonra q serisi başlıyor birde E8000 serisi
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.