Şimdi Ara

AMD'nin Phenom II X4 işlemcisi hava soğutmayla 4.4GHz'i gördü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD geçtiğimiz ay lanse ettiği 45nm üretim teknolojisine sahip Phenom II X4 işlemcilerinin özellikle hız aşırtma başarımına vurgu yapmış ve işlemcilerin farklı soğutma koşullarında yüksek saat hızlarına ulaşabileceğini ifade etmişti. Çeşitli etkinliklerde dört çekirdekli Phenom II X4 ailesinin hız aşırtma başarımına yönelik gösterile yapan firma cephesinden hız aşırtmacıların dikkatini çekebilecek yeni bir haber geldi.

Sıvı azot kullanımı gibi ekstrem koşullarda 6GHz'in üzerine çıkabilen Phenom II X4 işlemcilerinin hava soğutma çözümleriyle sergileyeceği hız aşırtma başarımı oldukça önemliydi zira işlemcileriyle hız aşırtma yapmak isteyen kullanıcıların çok büyük bir kısmı hava soğutma kullanacağı ve ulaştıkları hızı günlük uygulamalarda da kullanmak isteyecekleri için hava soğutma ile elde edilen değerler tartışma konusu olmuştu.

Gelen yeni bir habere göre AMD'nin Phenom II X4 işlemci ailesi hava soğutma ile 4.4GHz'i gördü. Chew rumuzlu kullanıcının yaptığı çalışmada modeli açıklanmayan mühendislik örneği Phenom II X4 işlemcisiyle (muhtemelen Phenom II X4 940 BE) 1.55v geriliminde 4.4GHz'in görüldüğü bildiriliyor. Dört çekirdeğin aktif tutulduğu çalışmada Gigabyte'ın 790GX yonga setli 790GP-DS4H anakartının kullanıldığı belirtiliyor.

CPU-Z onayı için buraya, detaylar içinse buraya tıklayabilirsiniz.

• Ben max 4014mhz Görebildim soğutucu yetmedi haliyle:) sıvı soğutma gelsin bizde yaparız birşeyler :)

Bir sorum olacak yukarıdaki resimde HT link neden 1000mhz? zaten çarpanla artırmışlar Şuan benim ht link 2600mhz

AMD'nin Phenom II X4 işlemcisi hava soğutmayla 4.4GHz'i gördü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BroK€NSaf€ty -- 22 Şubat 2009; 16:42:15 >
  • çok guzel o.c olan islemciler fiyat performans olarak da kullaniciya hitap eden işlemciler. Amd tarafından raf ömürleri sonlandircak olmasi üzücü oldu. en azindan bir sene daha piyasada olabilirdi :)
  • iyide bizim için cpu z alınmış bir görüntüden ziyade tam yüklemede dengeli çalışması önemli

o açıdan bakıldığında 3,8 ghz in üstüne çıkmış sistem yok.

mesela benim şu andaki phenom 9850 ile 3,3 ghz de cpu z alıyorum

ama 3 ghz in üstünde mutalaka bir yerde dengeli çalışma sorunu yaşıyorum mesela prime de 1 saat çalışan veya gerçek uygulamalarda

örneğin video edit ve winrar gibi tam yükleme yaparak uzun süre 3,2 ghz de çalıştırdığım sistem hiç alakasız cpu ya tam yükleme bile yapamayan bir oyunda dengeli çalışma sorunu oluyor.

yani bütün uygulamalarda sorunsuz çalıştığı frekans 3 ghz oluyor.

onun için 4,4 ghz de alınmış bir cpuz işlemcinin nereye kadar gideceği için bir yol olsada dengeli çalışmada 3,8 şuan için aşılmış değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyalForce -- 22 Şubat 2009; 14:54:46 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BroK€NSaf€ty -- 22 Şubat 2009; 16:55:28 >
  • Phenom II 945dir o yahu yoksa neden tanımasın cpu-z .Hem mühendislik örneği demiyor mu orada.Eee 940ın mühendislik örneği olacak hali mi kaldı.Bikaç ay sonra revizyona girip ortadan kalkacak zaten..Bu 945ler sanki bi miktar daha iyi o/c olacak gibi duruyor.Geçen kırılan 3dmark 2006 rekoruda 945 ile yapılmıştı.

quote:

Orjinalden alıntı: K.Kahriman

amd artık inteli yakalamaya başlıyor diyecek söz yok phenom II lere

"çok guzel o.c olan islemciler fiyat performans olarak da kullaniciya hitap eden işlemciler. Amd tarafından raf ömürleri sonlandircak olmasi üzücü oldu. en azindan bir sene daha piyasada olabilirdi :) "
    Sevgili kardeşim üzülecek birşey yok.Bunların yerine 945ler gelicek ,aynı özelliklere sahip .Hatta bir de fazladan ddr3 bellek desteği sunacak.Zaten o yüzden 940lar sonlanıyo ya..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya bize dandik işlemcileri gönderiyorlar ya da onlara özel üretiliyor... 4 ghz göremedik biz daha adam 4.4 ghz görmüş. bence saçma bişi. adam neyle sogutmuş o bile belli degil.
  • Rated FSB 1004.4mhz'de yalnış ölçülmüş değer zaten oc.siz o değerde olması lazım ki.HT linkten kasıtta 3200 olması lazım bence anlamadım gitti cpu_z yi resime bak...
  • fx 57

kuyuya bir taş attın kimse çıkaramıyor
  • Çalışmayı yapan kullanıcı 4.4GHz'de CPU-Z onayı aldığını belirtiyor. Yani hava soğutma ile 4.4GHz'de günlük stabil kullanım en azından şu anki çalışmalar ışığında pek mümkün değil. Ancak Phenom jenerasyonunu düşündüğümüzde Phenom II ailesinin yeni üretim teknolojisinin de katkısıyla hız aşırtma konusundaki iddiası bir kez daha gündeme gelmiş oldu.
  • birde önemli olan 4GHz lik bir phenom2 kaç ghz lik bir C2D işlemcisi ile eş değer??? herhalde her ikiside aynı frekansta aynı performans değerlerini verecek değil.. sadece frekans artırmanın performansı artırmak anlamına gelmediği gösteren ilk AMD idi.. şimdi C2Dlar ile o frekansta test sonuçlarını karşılıklı gösterseler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

birde önemli olan 4GHz lik bir phenom2 kaç ghz lik bir C2D işlemcisi ile eş değer??? herhalde her ikiside aynı frekansta aynı performans değerlerini verecek değil.. sadece frekans artırmanın performansı artırmak anlamına gelmediği gösteren ilk AMD idi.. şimdi C2Dlar ile o frekansta test sonuçlarını karşılıklı gösterseler.

Görünüşe bakılırsa geçen gün verilen testlere göre 3dmark 2006'dan aldığı değerlerle sanırım bir Q6600@3.6-3.8'in skorlarıyla eşit. Bu da AMD'nin gayet iddialı geldiğini gösteriyo
    Sis651-Geforce 2mx400-Geforce 4 mx440 -Fx5200- Radeon 9200-9250-9550-9600xt-Geforce 6200-6600- 6600GT-7100GS-7200GS-7300LE-7300GS-x600xt-x1800GTO-x1900GT-x1950pro-HD2600xt-HD3850-HD4830-HD4770-HD4850-HD4870-HD5870-HD7850-HD7870 EZ- R9 280- R9 280x- R9 290- R9 290x-RX 480-RX 5600xt-GTX1070-GTX 1070Ti-GTX 1080-GTX 1080Ti
  • soğutucu alıym denicem bende bi şeyler
    Sistem 1: Phenom II x2 555 BE@x4 3,2 GHz Sunbeam CCF|:|Gigabyte 790X-UD4 f7d Bios |:|Asus GTX650Ti Boost DirectCu II 2GB |:| A-Data 4*2 GB@800MHz 5-5-5-15 |:| 120GB Sandisk SSD |:| 1TB |:| 1TB |:| 8TB Seagate Archive |:| XIGMATEK Utgard 700W |:| Samsung 22" 226BW |:| FSP 800VA UPS |:| Windows 7 64 bit |:|
    Sistem 2: Ryzen 9 3950X + Dark X127|:|Asrock AB350 Pro4 |:|EVGA GTX1050Ti 4GB |:| 4x16GB G.Skill Flare X@3200Mhz 16-18-18-38 |:| 128GB Sandisk SSD |:| 1TB WD Green |:| Dark N10 |:| FSP 500W-60AHBC |:| ViewSonic VA2445-LED 24" |:| FSP 800VA UPS |:| Windows 11 |:|
    Sistem 3: Ryzen 7 7700X + Deepcool AG620|:|MSI PRO B650-P WIFI|:|Sapphire RX 7900 XTX Pulse 24GB |:| 2x16GB Team Elite Plus 4800Mhz CL40-40-40-77 |:| Kingston NV2 2TB SSD |:| 4TB Toshiba P300 HDD |:| Dark Maxima V20 |:| Bitfenix Whisper M 850W |:| Daewoo 65DM54U 65" 4k TV |:| Tescom Leo+ 2200VA UPS |:| Windows 10 64bit |:|
  • quote:

Orjinalden alıntı: GuitarMania

quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

birde önemli olan 4GHz lik bir phenom2 kaç ghz lik bir C2D işlemcisi ile eş değer??? herhalde her ikiside aynı frekansta aynı performans değerlerini verecek değil.. sadece frekans artırmanın performansı artırmak anlamına gelmediği gösteren ilk AMD idi.. şimdi C2Dlar ile o frekansta test sonuçlarını karşılıklı gösterseler.

Görünüşe bakılırsa geçen gün verilen testlere göre 3dmark 2006'dan aldığı değerlerle sanırım bir Q6600@3.6-3.8'in skorlarıyla eşit. Bu da AMD'nin gayet iddialı geldiğini gösteriyo

bence aynı saat hızındaki bir C2D dan daha düşük performans veriyorsa (ki görünüşe göre öyle) AMD hala kendi kendi ile yarışıyor demektir.. sadece kendini aşıyor intelin işlemcileri karşısında hala geride demektir. Bence intelin nehalemi çıkardığı şu son zamanlarda AMD nin C2D lara fark atması ve gözüne nehalemi kestirmesi gerekiyordu diye düşünüyorum... Phenomun rakibi hala intelin eski nesil C2D ları olmamalıydı.. En azından bunları geçmeliydi..

• Bu phenom2 sanırım 3.0ghz olanıdır.Yaklaşık %50 oranında o.c yemiş.2000mhzyi gören ram kullanmışlardır herhald.Benim epox anakartım var %20 oc.li kullnıyom ancak nedendir bilemiyom hız aşırtma yaptığımda ramlerinde clock değeri artıyor 667 olan ramler 800mhzde çalışıyor ama stabil kullnıyom.İlk işim herlade ocz reaper hpc 800mhz dual olacak.Valla anlamadım bu rated fsb oranını.3800X2 2400Mhz de kullanıyom rated fsb 240 gösteriyo cpu_z'yi çözmek zor...
  • mavi arkadasım ıslemcıde fsb yı arttırınca ramler de artar.bu yuzden ramlerını 667 e al o sekılde ıslemcını oc yap.
    ınca 22 '' monitor --- sapphire 2gb oc 7850 ----amd phenom x3 710 2.6--- maxtor 500gb 32mb hdd 7200rpm-- mushkin extreme performance 2x2gb 1066mhz cl5 ram --- --anakart gigabayt ma770 ud3 ---500 watt coler master psu----NZXT Tempest full tower kasa.
  • Şu anda tek istediğim işlemci :)) Biraz daha fiyat düşmesini bekliyorum gözü kapalı dalacam :))
  • 4.4 bir yana 4.2 bile yeter bana yeterki stabil calıssın... paramız cope gitmesin. 1 sefer alayım tam alayım bari.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.