Şimdi Ara

Peu 406 ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.

    Benim 406 da hoparlör den çok kötü çızırtılar gelmekte. 1 taneside patlamış durumda

    Bir adet mp3 cihazıda takarak tüm sistemi elden gecirecek ve hoparlör leri değiştirecek güvenilir bir usta biliyorsanız bana önerebilirmisiniz.

    İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum.

    Şimdiden teşekkür ederim



  • Eskidji diye biyer var duydun mu bilmiyorum. Eskici de derler. Yenibosna da Çobançeşme Mahallesinde. Aradığın şeyler orda gidebilirsen ne dediğimi anlarsın:)
  • Eskidjiye uğrarsanız muhtemelen 2 katı harcama yaparsınız.

    Ben hiçbirşeyden anlamayarak oraya gittiğimde, dışarıda 160 TL olan sıfır teybin 2. elini sözbirliği yapmış gibi tüm esnaf 230 TL' ye bana satmaya çalıştı.

    Sistemden anlamam, şu şkilde bir ihtiyacım var, yardımcı olur musunuz dediğimde,

    Bana önerdikleri amfiler,

    alpin
    harward
    jameson

    Bu amfileri, 150-250 TL aralığında bana vereceklerdi. Sistemi ise arabaya 250 TL' ye montajlayacaklardı.

    Size tavsiyem, aracınızdaki hoparlörlerin ebatlarını öğrenip buraya yazın. Biz de sie teyp ve hoparlör tavsiyesi yapalım. Sonra da ya oturup sisteminizi kendiniz bağlayın, yada muhakkak bildik dürüst bir esnafa bağlatın. Alacağı rakam maksimum 20, bilemedin 30 TL' dir. Amfi bağlamayacak, kablo çekmeyecek, ayar yapmayacak...
  • Patlak hoparlörünüz kapıda ise buyuk ihtimalle kapı paneliniz söküleceği için işçilik maliyeti 30Tl ile sınırlı kalmaz... Çıkacak patlak hoparlörünüzün kasası kendinden çıkıntılı ise:

     Peu 406 ses sorunu


    yani yukardaki gibi bir hoparlörünüz var ise, ya orjinal hoparlörü kesip plastik kasaya yeni hoparlörünüzü vidalayacak, ya da orjinal hoparlörünüzü kasası ile birlikte sokecek, orjinalinde var olan derinliği yaratmak için de mdf'den şablonlar keserek orayı yukseltecek, hoparlörü de şablona monte edecek... Bu onunuze çıkabilecek en zor iş... Böyle bir işin değeri ilk gittiğiniz müzik setçi ise ve ekonomik bi setçi ise 80TL civarındadır... Müzikseti için 15TL alsa maksimum 95TL'ye montaj yaptırırsınız...

    Ancak büyük ihtimalle şablon kesme probleminiz olmaz... Şablon kesmezse ön hoparlörleri 50TL civarına monte eder sanırım...




  • Derinlik yakalamak için,

    Mukavva kağıdı alınır. Yeni alınan hoparlörün kutusundaki çevre diagramı kesilir, mukavva kağıdından bu ölçülerde ihtiyaca göre bir-iki tane çember kesilir.

    Maliyeti 3-4 TL

    Teyp bağlamak içinse, yeni alınan teybin bağlantı şeması kucağınıza çarşaf gibi açılır. Gösterilen şekilde orjinal teybin arkasındaki kablolar kesilerek yeni teybin arkasındaki sokete montaj yapılır.

    Maliyeti 0 TL

    4 TL
    0 TL
    ......
    4 TL toplam maliyetle iş bitirilir.

    Ses, mdf çemberlerin arasında muhakkak boşluk kalacağından, mukavva kağıdından kesilmiş çemberlerde daha az boşluk kalacağından daha güzel bir ses elde edilir.

    Kendi işini kendin görmenin mutluluğu içerisinde minik tebessümler saçılarak aracınızla bir tur atılır.

    Aracı parkedip eve giderken ise, geriye dönüp bakılır, tekrar bir tebessüm edilir ve evin yolu tutulur.

    Sonuç,

    Mukavva kağıdı 3-4 TL
    İşçilik 0 TL

    Aracına kendi kendine teyp ve hoparlör montajlamanın mutluluğu - PAHA BİÇİLEMEZ




  • Hehehe!!! Bana kalsa ben de oyle yaparım da... Arkadaş belki, ki çok muhtemelen kendi yapmayacak!! O yuzden bilgi vermek gerek...

    Ayrıca yukarda fotografını koyduğum kapı içi focus2'nin ön kapısı. Focus ön kapısı gibi bir kapıda mukavva ile uğraşılmaz! 8-10 mukavva olur!! Ben 3 mdf ile hallettim, ikisi 1.8cm biri 1cm toplam 4.6cm!! Mukavva deli eder adamı!! Tabii allahtan kapıda o boşluk jilet gibi dumduzdu, direkt oturttum, saca vidaladım, sıcak silikonla da tam hava yalıtımı yaptım... Yaptığım şablona da hoparlörü vidaladım...

    Neyse neticede bu bir emektir... Müziksetçi kişinin şablon kesmesi gerekirse kapı başına maksimum 30 dakka daha uğraşır, o da maliyeti arttırır... İlk defa giden müşteri olarak dediğim gibi fiyatlara çıkman lazım ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 10 Şubat 2010; 15:20:01 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Hutnu!

    Hehehe!!! Bana kalsa ben de oyle yaparım da... Arkadaş belki, ki çok muhtemelen kendi yapmayacak!! O yuzden bilgi vermek gerek...

    Ayrıca yukarda fotografını koyduğum kapı içi focus2'nin ön kapısı. Focus ön kapısı gibi bir kapıda mukavva ile uğraşılmaz! 8-10 mukavva olur!! Ben 3 mdf ile hallettim, ikisi 1.8cm biri 1cm toplam 4.6cm!! Mukavva deli eder adamı!! Tabii allahtan kapıda o boşluk jilet gibi dumduzdu, direkt oturttum, saca vidaladım, sıcak silikonla da tam hava yalıtımı yaptım... Yaptığım şablona da hoparlörü vidaladım...

    Neyse neticede bu bir emektir... Müziksetçi kişinin şablon kesmesi gerekirse kapı başına maksimum 30 dakka daha uğraşır, o da maliyeti arttırır... İlk defa giden müşteri olarak dediğim gibi fiyatlara çıkman lazım ama.


    1000' lik woofer mi gömdün yahu 4,6 cm derinlikle

    Bazı araçlarda yükseltmeye gerek bile kalmıyor. Örneğin benim arabamda Hertz midler cuk oturdu plastik yuvaya...




  • Focus'ta plastik yuva yok işte... Kapı içleri de çok dar... Cam düzeneğinden sonra 3 cm sonra resimde gözüken sac başlıyor... Plastik yuva hoparlörün kasası. ikisi ayrılmıyor yani... PLastik yuva yani hoparlör kasası da 4.5 cm cıkıntı yapıyor... Orjinal hoparlörü herhangi bir düz yuzeye (plastik kasa ustunde oldugundan) Kapalı kutu gibi monte edebilirsiniz yani . Boyle bir durumda iki şey yapabiliyorsunuz... Orjinal hoparlöre tecavüz edip maket bıçağıyla keserek plastik yuvanızı hoparlörden ayırabilirsiniz... Ya da 4.5 cm yukseltmeniz lazım!! Bende hoparlör olarak infinity kappa perfect 6.1 var... Montaj yerinden sonraki derinliği rahat 4.5cm var!
  • Hmm,

    Şimdi tam olarak anlaşıldı.

    Bahsettiğiniz gibi en mantıklı çözümü orjinali bozmadan oraya kabin yapmak. Siz de gayet güzel üstesinden gelmişsiniz.

    Tebrik ederim...
  • Cevaplar için çok teşekkür ederim
    Internete baglanamadım bir ara o yuzden gec yaziyorum.

    Malesef kendim yerlestirebilecek yetenek ve bilgiye sahip değilim.

    Bir usta bulup beni kazıklamamasını ve güzel işcilik yapmasını umut ederek yaptıracağım.
    Tekrardan teşekkür ederim
  • Kapılar 16.5 cm (6.5 inch) , arkadakiler 6x9 inch. Eğer aracınızda anfi varsa (sv bva model araç) önler kolay da arkalardaha zor çünkü anfi 8 kanal ve arka hoparlörlerde tizlere ayrı hat, basa ayrı hat var. Hoparlör ne alırsanız alın anfi varsa 2 ohm olması lazım. Önlere JBL in gto serisi 6507 gibi bir modeli uyuyor ama 2 ohm olmasına dikkat edin. Arkada ise hoparlörler kendine özgü bir sistemle monteli. bagaj tarafından 2 adet kelebek vida ile bağlanıyor. Teyp bağlantısı ise anfi yoksa direkt soketten sokete takılacak alacağınız teypde de iso standardı soket olacağından sorun yaşatmaz. Eğer daha detaylı bilgi gerekirse e-posta ile ulaşabilirsiniz. sozuak@hotmail.com. Lütfen msn ye eklemeyin çok kişi olduğundan ekleme yapmadan tüm istekleri siliyorum. Zaten yazışmaya vaktim de pek olmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Hutnu!

    Patlak hoparlörünüz kapıda ise buyuk ihtimalle kapı paneliniz söküleceği için işçilik maliyeti 30Tl ile sınırlı kalmaz... Çıkacak patlak hoparlörünüzün kasası kendinden çıkıntılı ise:





    406'larda kapı hoparlörü montajı için kapı panellerini sökmeye gerek yoktur, eli alet tutan-tutmayan herkes kolaylıkla halledebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.