Şimdi Ara

Petlas Snow Master W651 nasıl bir lastik?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kış lastiği alacağım lastik ebatlarım 195 55 r16, ara ebad olduğu için haliyle fiyatları pahalı biraz. başta goodyear ultra grip düşündüm ama çok masraflı olacak o yüzden petlas almaya karar verdim. Ankara'da kullanacağım bir kaç defa şehir dışı olabilir. Sizce nasıl bir lastik önerir misiniz? kararsız kaldım. teşekkürler.

• araç renault galiba. ben 3 kış kullandım sadece 1 kış kar yağdı. onda da tampona kadar kar olan yerde espsiz arabayla hiç sorun yaşamadım.
  • Ben 3 yıl(2016-17-18)kullandım istanbulda. Okulların 3 gün tatil olduğu senelerde kullanmıştım. Oturduğum yer yokuşu bol olan yerlerdi. 2005 model corolla ile hiç sıkıntı yaşamadım. 15 inç janttı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerotobil -- 1 Ekim 2019; 8:33:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 205/50R17 ebatlarında olanı beş sene kullanmıştım,ilk dört sene bir sıkıntı yaşamadım,yağmurda çamurda karda gayet güzel işimi gördü,ancak beşinci senesinde lastikler sertleşti,ıslak ve karlı zeminde yol tutmamaya başladı.Fiyatına göre tercih edilebilir bir lastik.
  • Maksat karda yolda kalmamak ise iş görür ama ıslak zeminde de güven versin derseniz çok da güven veren bir lastik değil.

3 sene kullandım eski aracım Kia Rio Sedanda aynı 195/55R16 ölçüsü ama ben 205/55R16 ölçüsünde kullandım. O zamanlar muayenede sıkıntı olmuyordu, şimdilerde sıkıntı çıkartıyorlar ebat değişikliğinde.

Karlı yolda performansı güzeldi. Yani hiç araç geçmemiş yolda bile rahat bayır çıkıyordu. Önümde bir cam tırı (tek çeker oluyor) geri geri kayarken hiç iz olmamış güvenlik şeritinden tırın yanından geçip gitmiştim. Islak zeminde ise hemen ABS devreye giriyordu. Yolda kar yoksa pek güven vermiyordu açıkcası.

Şimdiki kışlığım Nokian WR D4. Islak zemin kar farketmiyor tutunması çok güzel. Bir diğer yanı da çok sessiz lastik. Etiket değeri de Tasarruf C, Islak zemin A, Ses 68dB.

Bu arada şimdi kullandığım aracımın (Clio) üstündeki orijinal (jant paketli) ölçüsü 205/45R17. Bu ölçüde lastik fiyatları 800-1000TL civarında olduğu için ben Clio'nun boş donanımındaki gibi kapaklı 15" sac jant + 185/65R15 ölçüsünde kışlıklar aldım. Geçen sene n11'in 11/11 kampanyası ve indirim kuponları ile montaj dahil 1700TL'ye geldi 4 nokian WR D4 lastik + 4 sıfır jant ve 4 kapak. Sizin araç da anladığım kadarıyla B sınıfı bir araç. Siz de boş paketindeki 15 jantlardan (çıkma jant lastik takımı da olabilir) temin edip bu şekilde kışlığı daha uyguna mâl edebilirsiniz.

Sizi yolda tutan şey lastikler. Lastikte ucuza kaçmanın bedeli ağır olabilir. Kazasız belasız sürüşler.

• Ben de Ankara da kullandım. Sessiz bir lastik, kuru ıslak yolda iyi. Ben kar performansını beğenmedim sadece,ilk aldığımda yeni iken bile. Karda daha iyi olan lastikler kullanmıştım daha önce. Geçen yıl lassa snoways 4 aldım karda da çok iyi. 205/55R16 alabilirsiniz fiyatı daha uyguna gelir.
  • ıslak zeminde aracın durmaması dışında güzel lastik, arada çok fark yoksa baska lastik bakmanızı tavsiye ederim, sonucta 4-5sene kullanılacak bişey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel kış lastiğidir. 3-4 seneye kadar muhtemelen aracını satacağını düşünerek fazla para vermeden almanı tavsiye ederim. Lastik markaya göre değil yaşanan yere göre seçilir. Ankara yokuşlu ve soğuk bir yer olduğu için önceliğin kar ve buzlanma olmalı. ESP varsa aracında yağmur çok da sorun değil. W651 de desen yön sorunu mevcuttur.Lastiğin içteki sondan bir önceki kavisli deseni sağ ve solda yönlü olarak doğru bir şekilde konumlanamadığı ( araca takıldığında iki taraftada aynı yöne baktığı) için yağmur performansında bir nebze olsun aracın yanlış konumlandığı tarafında düşük kalıyor. Ama bu sizi rahatsız edecek kadar olmayacaktır. Ben olsam Snow master 601 i tercih ederim uygun ebat varsa. Onda desen yön problemi yok.
  • Çok dandik, ıslak yol performansı çok kötü gerçekten, hiç güven vermiyor. Ucuz diye almıştım ama pişman oldum..
  • Kar ve buzda performansı fena değil ama konfor ve tüketim yönünden vasatın altında. Ayrıca ikinci yıldan itibaren ciddi performans kaybı mevcut. Hep söylerim lastikte ucuza bulaşmamak iyidir.
  • 195 65 15 olanını önceki aracım golfte 5 yıl kullandım, ses sorunu hariç sıkıntısını görmedim fiyatına göre işini iyi yapıyordu.

şimdiki aracıma 215 65 16 nokian aldım sessizlik hariç bir farkını göremedim.
  • Paraya kıyıp continental wintercontact ts 860 aldım arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.