Şimdi Ara

Petlas 4 Mevsim Lastik Öneri? Edit : Test Ettim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar wv golf aracım için petlas 4 mevsim İmperium lastiklerinden almayı düşünüyorum.. Tavsiye edermisiniz? Genelde petlas hakkında iyi yorum duymadım ama kendini geliştirdiğini söyleyenler var ve yerli malı olduğu içinde destek amaçlı almayı düşünüyorum hemde fiyatı diğer lastiklere göre daha uygun.. Sizce ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titanic70 -- 19 Haziran 2020; 23:49:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pt555 den bahsediyorsanız bence alınır deseni güzel

urun.n11.com
    Petlas 205/55 R16 91h Multı Actıon Pt555 Lastik - n11.com
    https://urun.n11.com/oto-lastik/petlas-20555-r16-91h-multi-action-pt555-lastik-P329344899

• kalitesiz olduğu için uygun zaten.
    michelin ve pirelli desenlerini taklit etmeye çalışıyor ama olay desen değil lastik hamuru hala onu anlayamadılar.
    hayatımda 1 kez pt 515 veya 525 kullandım lastik leş.
    yağmurda kayar, ses yapar, çabuk aşınır nefret ettim.

michelin goodyear olmazsa pirelli continental
    onlar da olmazsa nokıan veya hankook bakın.
    PETLAS ALMAYIN.
  • Arkadaşımın 2013 Corsasında kullandım. Arabayı arkadaşımın rahatsızlığı sebebiyle kullanmam gerekti arabasını. İnince la dedim bu arabaya ne lastik taktın, bir baktım 4 mevsim Petlas. Lastikler daha 4-5 aylık. Ben hayatımda bu kadar gereksiz ve kötü bir lastik görmedim. 4 mevsim zaten gereksiz de bu lastik ekstra kötüydü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-12B15DEEB

kalitesiz olduğu için uygun zaten.
    michelin ve pirelli desenlerini taklit etmeye çalışıyor ama olay desen değil lastik hamuru hala onu anlayamadılar.
    hayatımda 1 kez pt 515 veya 525 kullandım lastik leş.
    yağmurda kayar, ses yapar, çabuk aşınır nefret ettim.

michelin goodyear olmazsa pirelli continental
    onlar da olmazsa nokıan veya hankook bakın.
    PETLAS ALMAYIN.
    Good year ve michelin inceledim ama fiyatları çok yüksek geldi bana lassa nasıldır hocam bilgin varmıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Arkadaşımın 2013 Corsasında kullandım. Arabayı arkadaşımın rahatsızlığı sebebiyle kullanmam gerekti arabasını. İnince la dedim bu arabaya ne lastik taktın, bir baktım 4 mevsim Petlas. Lastikler daha 4-5 aylık. Ben hayatımda bu kadar gereksiz ve kötü bir lastik görmedim. 4 mevsim zaten gereksiz de bu lastik ekstra kötüydü.
    Lassa nasıldır peki bilginiz var mı yerli olsun diyoruz fakat yerli ürünleri kendini bir türlü geliştiremiyor maalesef

• titanic70 T kullanıcısına yanıt
    lassa bence gereksiz bir firma iyi de değil kötü değil.
    ben almam da önermem de ama siz bilirsiniz.
    hankook alın onlar da kabaca aynı fiyatta.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 kış lastiği yeter mi?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: predator93

pt555 den bahsediyorsanız bence alınır deseni güzel

https://urun.n11.com/oto-lastik/petlas-20555-r16-91h-multi-action-pt555-lastik-P329344899
    Petlas 4 m vsim lastik var mıymış?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Petlas 4 m vsim lastik var mıymış?

Alıntıları Göster
    Evet var İmperium diye geçiyor hatta

• quote:

Orijinalden alıntı: titanic70

Evet var İmperium diye geçiyor hatta

Alıntıları Göster
    Şahsen para kısıtlı ise falken as210 en mantıklı seçenek

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Şahsen para kısıtlı ise falken as210 en mantıklı seçenek

Alıntıları Göster
    Falken de inceliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: titanic70

Falken de inceliyorum

Alıntıları Göster
    Usta 5 sene Goodyear vector 4 season's kullandım kötü değil ama çokta iyi değil gen 2 iyi diyorlar ama bu sefer falken as210 kullanacam bakalım gen1 goodyeardan iyi çıkacak'mı

• PT 535 i kullanıyorum

Daha önce michelin - Continental kullanan biri olarak kesinlikle tavsiye ediyorum

Ankarada kullanıyorum zaten konusu da var oraya da yazmıştım çok memnunum

En ufak kayma , güvensizlik yok ki virajlarda zorlamayı severim :)

Frenlemede hiç sorun yaşamadım

Ankarada , yüksek rakımlı bol yokuşlu dikmenin üzerinde kullanıyorum

Bundan önceki lastikler C-C-71Db etiketli Continental idi yakıt tüketimim bu E etiketli olmasına rağmen contilerden düşük

Lastik çok dengeli jant koruma var bu yol tutuşu yanak rijitedisini artırıyor

Contilerde nerdeyse 20cm lik denge kurşunu petlas da 2-3cm e düştü çünkü lastik dengeli

Bence Kesinlikle al , çok memnunum ,yurt dışı sitelere bak golfe clio ya avrupalı takıyor tekrar alırmısın sorusuna evet diyor burada tu-kaka

Petlas fabrikasında üretilen falken yere göğe sığdıralamıyor :))

PT -535 in güzelliği yaz desenine yakın PT-555 yeni çıktı performansını bilmiyorum.

Ama kışlık petlas snwmasterdan da pt-535 dende çok memnunum arkadaşta yeni kasa civic e PT-741 yaz lastiği aldı oda çok memnun kaldı

• quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

PT 535 i kullanıyorum

Daha önce michelin - Continental kullanan biri olarak kesinlikle tavsiye ediyorum

Ankarada kullanıyorum zaten konusu da var oraya da yazmıştım çok memnunum

En ufak kayma , güvensizlik yok ki virajlarda zorlamayı severim :)

Frenlemede hiç sorun yaşamadım

Ankarada , yüksek rakımlı bol yokuşlu dikmenin üzerinde kullanıyorum

Bundan önceki lastikler C-C-71Db etiketli Continental idi yakıt tüketimim bu E etiketli olmasına rağmen contilerden düşük

Lastik çok dengeli jant koruma var bu yol tutuşu yanak rijitedisini artırıyor

Contilerde nerdeyse 20cm lik denge kurşunu petlas da 2-3cm e düştü çünkü lastik dengeli

Bence Kesinlikle al , çok memnunum ,yurt dışı sitelere bak golfe clio ya avrupalı takıyor tekrar alırmısın sorusuna evet diyor burada tu-kaka

Petlas fabrikasında üretilen falken yere göğe sığdıralamıyor :))

PT -535 in güzelliği yaz desenine yakın PT-555 yeni çıktı performansını bilmiyorum.

Ama kışlık petlas snwmasterdan da pt-535 dende çok memnunum arkadaşta yeni kasa civic e PT-741 yaz lastiği aldı oda çok memnun kaldı
    Fiyatıda diğerlerine göre uygun alıp denemek lazım aslında

• Kışa girerken pt555 aldım. Kış performansı oldukça iyi. Alırken falken ile arasında kararsız kalmıştım. Ben aldığım dönemde falken fiyatı bi anda anlamsız şekilde arttı (1 lastikte 35-40 tl kadar). Petlası tercih ettim.

Kış performansı çok iyi, zaten yazında kullanılabilen kış lastiklerinden. Deseni çok hoş. Frenleme ve virajlarda güvensizlik yaratmadı. Ancak ben sakin kullanırım onu da belirteyim.

Yazın performansı ne olacak bakalım. Şu ana kadar ılık-sıcak havalarda da bir güvensizlik yaşatmadı.

Eskişehirde yaşıyorum bu arada, babamın aracına falken(as210) aldık aynı zamanlarda, acaba bende mi falken alsaydım diyorum arada. Sanki daha yumuşak bir sürüşü var gibi. Ya da psikolojik :) Komşunun tavuğu komşuya kaz görünürmüş hesabı.

Ama bu tarz 4 mevsim lastiklerin asıl performansı 1 yaz 1 kıştan sonra ortaya çıkıyor. Bakalım önümüzdeki kış belli etmeye başlar kendini.
  • 2015 yılında aldığım Polo'ya 4 adet Petlas PT 515 taktırmıştım.

5 yıl 80.000 km kullandım. Bence PT 515 güzel bir lastik.

Evimin yolu yaklaşık 300-400 metre yokuşun sonunda.

Yağmurda, hafif karda hiç kayma savrulma gibi sorunlar yaşamadım.

Aracı sattığımda ise lastiklerin diş kalınlığı halen iş yapar seviyedeydi.
  • 2 gün oldu bende yeni aldım PT555 modelini. işin açıkcası sırf fiyatının diğer lastiklere göre ucuz oluşu yüzünden aldım.
    Bakalım umarım sorun çıkarmaz.
  • 4 mevsim değilde, yazlık lastik almanı tavsiye ederim.
  • Daha önce hep michelin kullandım ama belli bir süredir yazları köy yollarında dolaşmaya başladığımdan michelinler 2 sene ve 26,000 km de eridi baktım olacak gibi değil , petlas pt 515 yaz lastiği aldım 195 65 15 95t
    evet 95t aldım 91 h olması gerekirken çünkü biraz daha dayanıklı olacağını düşündüm , 3 sene oldu yaklaşık 40,000 km yaptım 3 yaz boyunca köy yollarında hiç özenmeden kullanıyorum evet sert lastik ama dayanıklı asfaltta hiç dezavantajını görmedim arabada tavana kadar yük dolu (sw) ve içeride 5 kişi ile otoyolda çok rahat ve yol tutarak sıcakta ve yağmurda yol yaptım zaten senelerdir karda arabamı dışarı çıkarmam . ben memnunum daha dün baktım lastiklerin dişleri yerinde belki seneye belki daha sonra yine petlas yaz lastiği alacağım .

bende yaz lastiği almanızı ve kışın biraz dikkatli sürmenizi öneririm zaten bence 4 mevsim diye bir
    lastik olamaz .

bu arada tabii isteyen tabii yaz - kış lastiğini ayrı olarak kullanabilir.

hayırlısı

• sonunda aldım arkadaşlar evimizin hemen yakınındaki petlas bayisinden .. pt 535 aldım 4 mevsim lastik .. şuana kadar iyi gözüküyor 3 gün oldu alalı tabiki ama sessiz bir sürüşü var fren mesafeside iyi gibi 1 ayı geçtikten sonra editlerim.

ayrıca yerli üretime de destekte bulunmak istedim ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titanic70 -- 7 Haziran 2020; 3:22:55 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.