Şimdi Ara

Peşpeşe hız sınırını aşmaktan trafik cezası alınabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soru : "merhaba 7 kilometre arayla hız sınırını ihlalden iki ayrı trafik ceza tutanağı tanzim edilmiştir.
    bunun bir sınırı yok mudur... mütemadi suç kavramında değerlendirilebilir mi... bu kadar kısa aralıkla hız sınırı aşılmasına bağlı olarak iki ayrı trafik ceza tutanağı tanzim edilmesi hukuka uygun mudur."

Bir cevap : Elbette hukuka uygundur. Mütemadi suç olarak değerlendirmek olanaksızdır, zira ilk cezanın kesilmesi ile eylem kesintiye uğramıştır. Hatta olması gereken hukuk açısından, ilk cezaya rağmen kısa süre sonra aynı kuralın ihlalinde ikinci cezanın daha fazla olması gerektiği kanısındayım.

http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=78281

• yorum çok doğru,eskiden bir şehir efsanesi vardı,bir gün içerisinde polis birden fazla ceza yazamaz diye,bu da koca bir yalandı.

bu arada geçmiş olsun.
  • Bence kanunlardaki boşluklardan biri;
    Bir güzergah üzerinde yüz metre aralıklarla MOBESE sistemi dizili olsa hız sınırını aşan bir sürücüye MOBESE sistem sayısı kadar ceza kesilmesi saçma bir durum.
    Aynı şekilde bazen kontrol noktasından geçenlerin hızlanışlarını avlıyan ikincil kontrol noktaları bulunabiliyor.
    Ayrıca polislerin çevirmelerde sana şundan bundan diyerek hoşlanmadıkları kimselere ortaya karışık ceza kesmeleri de hoş bir durum değil.
    Yani bu konular hukuki olarak temin edilmemiş durumlar.

Ayrıca görüş olarak katılmıyorda değilim fakat ülkemizde trafik cezaları yaptırıcı olması için değil de para toplamak için kesildiğinden sürücülerin trafik kurallarına uyması açısından pek etkili olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 4 Haziran 2015; 21:35:54 >
  • mümkün değilse bile mümkün olmalı.
    her 3 yada 5 km aralıklarla radarlar yerleştirilmeli.
    hız sınırının ihlal edildiği her dakika ceza yazılmalı.
    bir yolculukta 10 değil, 100 kez ceza kesilmeli.
    bu yapılmazsa kanunların hükmü, cezaların caydırcılığı olmaz.
    ve sonuç türkiyedeki gibi inanılmaz kazalar, ölümler, yaralanmalar, saygısızlıklarla dolu bir trafik oluşur.
  • Türkiyede radar cezaları para lazım olduğunda kesilir , bir gün fuara giderken durdurdular radara girdiniz ceza yazıcaz dediler peki dedim indim araçtan , daha sora memur cezayı yazdı nereye böyle dedi Afyonda fuara yetişmem lazım dedim tamam burdan ileride 150 km radar yok basabilirsin dedi . Yani ki ben çok yüksek hızla girmemiştim ama adam bunu söyleyince yetişmek için daha çok bastım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2 olarak katlanarak ceza geldiğini biliyorum ama çok emin değilim. çünkü farklı hızlarda yakalanmalarda durum değişebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet-Fe

Türkiyede radar cezaları para lazım olduğunda kesilir , bir gün fuara giderken durdurdular radara girdiniz ceza yazıcaz dediler peki dedim indim araçtan , daha sora memur cezayı yazdı nereye böyle dedi Afyonda fuara yetişmem lazım dedim tamam burdan ileride 150 km radar yok basabilirsin dedi . Yani ki ben çok yüksek hızla girmemiştim ama adam bunu söyleyince yetişmek için daha çok bastım.

Memur bunu diyorsa amac belli degil mi? Amac seni kurala uymaya zorlamak degil, yaptirim degil, para toplamak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: iGroN

Bence kanunlardaki boşlulardan biri;
    Bir güzergah üzerinde yüz metre aralıklarla MOBESE sistemi dizili olsa hız sınırını aşan bir sürücüye MOBESE sistem sayısı kadar ceza kesilmesi saçma bir durum.
    Aynı şekilde bazen kontrol noktasından geçenlerin hızlanışlarını avlıyan ikincil kontrol noktaları bulunabiliyor.
    Ayrıca polislerin çevirmelerde sana şundan bundan diyerek hoşlanmadıkları kimselere ortaya karışık ceza kesmeleri de hoş bir durum değil.
    Yani bu konular hukuki olarak temin edilmemiş durumlar.

Ayrıca görüş olarak katılmıyorda değilim fakat ülkemizde trafik cezaları yaptırıcı olması için değil de para toplamak için kesildiğinden sürücülerin trafik kurallarına uyması açısından pek etkili olmuyor.

Noktasina virgulune

Mobeseden 100mt aralikla ceza gelmesi kesinlikle mukerrer degerlendirilmeli. Kameradan evine 2 hafta sonra cezayi yollamak ayri, araci durdurup radara girdiniz diye ceza kesmek ayri. 2.durumda 1 km sonra farkli bir ekipte tekrar radara giriyorsaniz bu tabiki dogal bir ceza ama kamera oyle degil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.