Şimdi Ara

0,34 prml alkole ceza yazılması ?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
4.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamlar öncelikle dün gece 2 sularında arkadasımla 1 er bira içtik ve eve dönüşte malum çevirme vardı.Bende rahat rahat üfledim dalgaya nasılsa bir bira içtik diye gel gelelimki altımdaki araç huhusi kamyonet yani citroen berlingo 2004 adam tuttu ceza yazmaya kalktı öyle dedik böyle dedik derdimizi anlatamadık tutturdu otomobil olsaydı aracn geçmiştin diye....sonuç itibariyle 0,34 promil alkol ceza yememe sebep oldu sırf berlingo kullanıyorum diye ( ticariymiş 0,01 bile olmaması gerekiyormuş ).Bende bunun mumkun olmadıgını dile getirsemde bir türlü cezadan kaçamadım . İş güç vardı lanet olsun dedim . Şimdi yarın Gayrettepe'ye gidip itiraz etmeyi düşünüyorum kime sorduysam 0,50 altındasın nasıl yazarlar diye tepki aldım .48/5 kanun gereği yasal işlem başlatıldı . lakin bu kanunda 0,50 ve üzeri promilden söz ediliyor. . . . Bu işin aslı astarı nedir arkadaşlar bi yardımcı olursanız sevinirim :(((((( ? ? ?







  • ehliyet gitti mi ?
  • polisin dediği doğru doblo, caddy tarzı kamyonet olarak geçen araçlarda 0,01 promil alkollü bile çıksanız ceza yersiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ehliyet 6 ay + para cezası yedim :S :S
  • Ticari araclarda 0 promil zorunlulugu var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polisin söyledikleri doğru...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emryrgc

    Ticari araclarda 0 promil zorunlulugu var.

    Yanlız hocam aracım ruhsatta Hususi olarak geçiyor . Yani Ticari yazsa yine tamam dicem ama . bu Hususi ibaresi bir şey değiştirmeyecekmi ?
  • Polis dogru söylemis malesef.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok saçma bir uygulama yahu. Tamam içelim öyle binelim araçlarımıza demiyorum zaten öyle alkolle işi olan bir insanda değilim dürttü bi tek attık . Ama güzel bir ders oldu para cezası değilde şu 6 ay koyıcak şimdi ya . Neyse Çok sağolun bir araştırıyım bakıyım dedim ama yapcak bişey yok :)
  • Hususi otomobil sürücülerinin dışında kalan diğer tüm sürücüler, sürücülük esnasında asla alkol alamazlar. Bu grupta yer alan sünücülerin kullanmakta oldukları aracın " Ticari" veya " Gayri Ticari" olması gayeyi ve yasal hükmü değiştirmez. Söz gelimi bir minibüs veya kamyonet veya otobüs gerek ticari olsun gerekse gayri ticari olsun bu araçların sürücüleri alkolsüz olmak zorundadır. Nefesinin alkol kokması işlem gerektirir. Hususi otomobil dışında kalan diğer otomobiller, ya ticari (Taksi veya Dolmuş otomobili) veya resmi ( Kamu hizmeti aracı) otomobillerdir ki ; bunların sürücüleri de  alkolsüz olmak zorundadır.

    Dr.Hasan YAĞAR
    1.Sınıf Emniyet Müdürü
    Polis Akademisi Trafik Hukuku
    Öğretim Görevlisi

    http://www.caginpolisi.com.tr/9/16-17.htm
    -----------
    İnternette bulduğum bir yazı...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • trafikçi arkadaşlar kadar konuya hakim değilim ticari araçlara uygulamanın bu yönde olduğunu biliyordum ama farklı algılamışım demekki . ben ruhsatta ticari geçmesi şeklinde değilde aracın ticari maksatla kullanılan araç olduğu takdirde diye biliyordum birde bu yönde araştırın bence. hatta itiraz dilekçenizde aracınızın hernekadar ruhsatta ticari geçsede ticari maksatla kullanılmadığını yük ve yolcu taşımacılığı gibi ticari belgelere sahip olunmadığı aracın hususi kullanım esnasında uygulamaya denk geldiğini belirtip belki bir açıktan faydalanabilirsin saat biraz daha erken olsa trafikteki arkadaşlara danışırdım yarın bi mesaj atın sordurayım bakayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemali44

    trafikçi arkadaşlar kadar konuya hakim değilim ticari araçlara uygulamanın bu yönde olduğunu biliyordum ama farklı algılamışım demekki . ben ruhsatta ticari geçmesi şeklinde değilde aracın ticari maksatla kullanılan araç olduğu takdirde diye biliyordum birde bu yönde araştırın bence. hatta itiraz dilekçenizde aracınızın hernekadar ruhsatta ticari geçsede ticari maksatla kullanılmadığını yük ve yolcu taşımacılığı gibi ticari belgelere sahip olunmadığı aracın hususi kullanım esnasında uygulamaya denk geldiğini belirtip belki bir açıktan faydalanabilirsin saat biraz daha erken olsa trafikteki arkadaşlara danışırdım yarın bi mesaj atın sordurayım bakayım

    ''Ticari '' adına hiçbir ibare içermiyorki bende bunu anlıyamıyorum. Yük nakli HUSUSİ . bu şekilde yazıyor ruhsatta.Tek suçum ''Kamyonet '' bir araç sahibi olmammıdır yani ? Ne bir yük taşırım ne bir vatandaş ..... Benden bi sonraki glen bir kişide yüklü miktarda alkol vardı ama adamın aracı pegout 106 oldugu için çekti gitti gözümün önünde. ne denir ki şimdi .




  • Daha beter ol alkollü aracmi kullanilir ister 1 bira ister 10 bira fark etmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +24edition -- 3 Eylül 2012; 22:15:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi olmus.

    Git arastir bakalim 0,25 promilin bile ne etkileri var diye.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşa gelince aracın hususide yazsa ruhsatta o araçlar için değişen birşey yok 0 promil olmalı kuralı var ayrıca bunuda geçtim promilin sınırı olmasın alkollu araç kullanmak serbest bıle olsa alkol alıp direksiyon başına geçmeyin yollarda bi siz yoksunuz başka türlüde alkolunuzu içtikten sonra evinize birşekilde ulaşırsınız az içitim bana bişey olmaz demeyin bu size ders olur umarım 6 ay sonra ehliyetinize kavuşursunuz o zaman daha dikkatli olursunuz umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bencn17 -- 3 Eylül 2012; 22:23:39 >

  • Benim bildiğim ticari dediğiniz, otobüs taksi tarzı araçların mesai saatlerinde sıfır promil uygulaması.

    Derhal itiraz ediniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: +24edition

    Daha beter ol alkollü aracmi kullanilir ister 1 bira ister 10 bira fark etmez.

    Daha beter ol nedir şimdi ?1 bira 10 bira fark etmediğini bende biliyorum benım sıkıntım o değil zaten yaptk bi hata ben bunu inkar ettim mi ? sadece kanunu sorguluyorum para cezamıda öderim paşa paşa ..tek takıntım 6 ay beklicem ehliyeti ve 0,34 kamyonete ceza 0,50 binek otonun cezaya çarptırılmaması. güzel bir ders oldu diye altta da yazmıştım zaten problem nedir ?
  • mantıksız fakat ticari araçların hususi olarak kullanılmaması için yapılan bir yöntem sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lazarotti


    Benim bildiğim ticari dediğiniz, otobüs taksi tarzı araçların mesai saatlerinde sıfır promil uygulaması.

    Derhal itiraz ediniz.


    1) Taksi veya dolmuş otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, çekici gibi araçlarla kamu hizmeti, yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüler ile resmi araç sürücüleri alkollü içki kullanmış olarak bu araçları süremezler.


    Asıl olan budur ! halk tabirinde bizim bu araçlar ''ticari '' diye dilden dile dolandıgı için bu sıkıntı cıkıyor ortaya .


    mantıksız fakat ticari araçların hususi olarak kullanılmaması için yapılan bir yöntem sanırım

    2 sinide kullanan aynı insan değilmi ben şimdi kamyonetimden indim gittim pegout 106 yı aldım geldim tekrar polisiny yanına bu sefer geç diyecekti ?
    Beni sinirlendiren olay bu nokta zaten .




  • ister 1 dk yol olsun evin alkollu araba kullanmıyacaksın...İsteyen içer isteyen içmez beni alakadar etmez.Ama arabaya binince iş değişiyor.Ahan kontrolünü kaybettin birine vurdun nolcak.Onun haddi hesabını nasıl verecen.Seni yaşatırlar mı sanıyon.Bizzat tanıdığım kişi alkollü araç kullanırken kaza yaptı araçtan inenler 5 yerinden bıçak saplayarak kan kaybından vefat etti.Şu Türkiye'de insan kaybımız trafik kazasıyla,pkk yüzündendir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.