Şimdi Ara

Perde hava yastıksız satılan otomobiller euroncap 5 yıldız değildir!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Perde hava yastığı ile teste girip 5 yıldız alan araba normalde perde hava yastığı olmadan satılıyorsa o satılan araba 5 yıldızlı değildir...

www.euroncap.com
    euroncap testlerinde test edilen her arabanın kaç hava yastığı olduğu belirtiliyor...
    Özellikle yan çarpışma testinde perde hava yastığı kafayı korumada çok önemli...

perde hava yastığı: side head airbag...

ve gördüğüm a-b-c sınıfı arabaların 5 yıldızlı olanların hepsinde perde hava yastığı var...+ yan + ön

2004 yılında mesala golf ilk testinde 4 yıldız almıştı, daha sonra perde hava yastığında yapılan modifiye sonrası araba tekrar teste girdi ve 5 yıldız aldı...

pejo 207:http://www.euroncap.com/tests/peugeot_207_2006/251.aspx
    golf:http://www.euroncap.com/tests/vw_golf_2004/196.aspx

Bu da yan çarpışma testi ve videosu...
    http://www.euroncap.com/Player.aspx?nk=ed924220-510d-4293-a777-3b99fcb80a1c&t=1&sel=e856c048-3651-4317-9025-4135c0c30a55

ülkemizde euro ncap 5 yıldızlı olup perde hava yastığı standart donanımda olmayan otomobiller var...bunlar gerçekten 5 yıldız mı? hele de yan çarpışma testtinde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 24 Eylül 2007; 0:04:57 >

f/4 IS USM

• astra da değil de var sonuçta ama dimi
    golf de fln standart mı ki

5 yıldız, bir kaza anında yetişkinlerin alabilecekleri hasarın belirli bir puan üzerinden değerlendirilmesiyle oluyor. Bu puanlamaya yetişkinlerin aldığı hasarlar kadar başka şeyler de etki ediyor, örneğin emniyet kemeri takma uyarısı +1 puan demek.

Euro Ncap testlerine o aracın max. güvenlik donanımlı hali giriyor. Dolayısıyla Euro Ncap karşılaştırması yaparken bunları da gözönüne almak lazım. Örneğin güvenlik donanımı zayıf baz bir Grande Punto Active'i "5 yıldızlı" diye düşünmek pek doğru değil. Tabii full güvenlik donanımına rağmen 4 yıldız alan Civic'i de ayunı şekilde düşünmek gerekiyor.

Zaten ben Euro Ncap testlerine bakarak "bu araba taş gibi/bu araba kesin parçalanır güvensiz" laflarına gülüp geçiyorum. Euro Ncap aslen otomobil üreticileri için geliştirilmiş bir benchmarking sistemidir, siz 120'yle karşıdan gelen kamyona hatalı sollama sonucu bindirirseniz, değil EuroNcap, WorldNcap olsa sizi kurtarmaz.

• tartismayin yakusmuo
    quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Kimsin ki sen takdir ediyorsun... işine git...

euro ncap testinde 5 yıldızlı ve perde hava yastığı olan bir arabanın gerçekte satılan modelinde astra enjoy gibi perde hava yastığı yoksa yan çarpışmada han gi hava yastığı açılacak... normalde % 100 güvenlik sağlayan ve 16 puan astra ( euroncapda) perde hava yastığı olmadan nasıl % 100 güvenlik sağlayacak yan çarpışmada..
    quote:

Orjinalden alıntı: iasonion

Böyle bir genelleme yapmak doğru olmadığı gibi, perde hava yastıkları olanların 5 yıldıza daha kolay ulaştığı da bir gerçek.

5 yıldız, bir kaza anında yetişkinlerin alabilecekleri hasarın belirli bir puan üzerinden değerlendirilmesiyle oluyor. Bu puanlamaya yetişkinlerin aldığı hasarlar kadar başka şeyler de etki ediyor, örneğin emniyet kemeri takma uyarısı +1 puan demek.

Euro Ncap testlerine o aracın max. güvenlik donanımlı hali giriyor. Dolayısıyla Euro Ncap karşılaştırması yaparken bunları da gözönüne almak lazım. Örneğin güvenlik donanımı zayıf baz bir Grande Punto Active'i "5 yıldızlı" diye düşünmek pek doğru değil. Tabii full güvenlik donanımına rağmen 4 yıldız alan Civic'i de ayunı şekilde düşünmek gerekiyor.

Zaten ben Euro Ncap testlerine bakarak "bu araba taş gibi/bu araba kesin parçalanır güvensiz" laflarına gülüp geçiyorum. Euro Ncap aslen otomobil üreticileri için geliştirilmiş bir benchmarking sistemidir, siz 120'yle karşıdan gelen kamyona hatalı sollama sonucu bindirirseniz, değil EuroNcap, WorldNcap olsa sizi kurtarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 23 Eylül 2007; 23:47:31 >
    f/4 IS USM

• iosonion.@
    bakın şu videoya ... lütfen...

yan çarpışma testi ve astra % 100 tam puan ama perde hava yastığı açılmış ve kafayı korumuş... yeşil...

astra enjoyda perde yok... yan çarpışmada bu da mı % 100 tam puan... perde olmadan kafayı kim koruyacak..?

http://www.euroncap.com/Player.aspx?nk=fb9e676c-0857-42cb-ba7e-5bae00783a34&t=1&sel=423d8f43-3aa1-4a48-94cd-3def2e98158b

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 23 Eylül 2007; 23:51:16 >
    f/4 IS USM
  • Görele, tabii ki yan perde hava yastıkları yoksa açılmayacak. Ama bu arabanın tasarımı ile de ilgili. Öyle bir tasarım yaparsınız ki, öyle yan barlar kullanırsınız ki, öyle bir kafes sistemi düzenlersiniz ki, o kafaya hiç bir darbe gelmez. Ha, böyle yapınca o arabanın ağırlığı %30-35 artar falan, o ayrı mesele. Ama 5 yıldız almak için illa ki hava yastığı olacak diye belirli bir yazılı kural yok. Ama günümüz tasarımlarına yönelik güvenlik sistemlerinde perde hava yastığı 5 yıldız almak için bir elzem..
  • Bakın neyi tartışıyoruz... tabiki 5 yıldız almak için perde şart değil... ama perde hava yastığı ile teste girip 5 yıldız alan araba normalde perde hava yastıksızsa 5 yıldızlı değildir...

lütfen..siz beni anlamadınız...

quote:

Orjinalden alıntı: iasonion

Görele, tabii ki yan perde hava yastıkları yoksa açılmayacak. Ama bu arabanın tasarımı ile de ilgili. Öyle bir tasarım yaparsınız ki, öyle yan barlar kullanırsınız ki, öyle bir kafes sistemi düzenlersiniz ki, o kafaya hiç bir darbe gelmez. Ha, böyle yapınca o arabanın ağırlığı %30-35 artar falan, o ayrı mesele. Ama 5 yıldız almak için illa ki hava yastığı olacak diye belirli bir yazılı kural yok. Ama günümüz tasarımlarına yönelik güvenlik sistemlerinde perde hava yastığı 5 yıldız almak için bir elzem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 23 Eylül 2007; 23:58:04 >
    f/4 IS USM

• Bendeki yeni Corsa Enjoy'da sanırım var Koltukların yanında kapaklar vardı. Yani benim aracım 5 yıldızlı

iasonian@ bir de sizin pencereden bakalım... euroncapta 5 yıldızlı olup testde perde hava yastığı olmayan var mı?

varsa şu doğrudur... bu arabanın normalde satılan perde hava yastıksız modeli de euro ncap 5 yıldızdır...

quote:

Orjinalden alıntı: jaskelainen

Bendeki yeni Corsa Enjoy'da sanırım var Koltukların yanında kapaklar vardı. Yani benim aracım 5 yıldızlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 24 Eylül 2007; 0:00:46 >
    f/4 IS USM
  • @gorele2000 dostum;çok doğru bir konuya parmak basmışsın
    Böyle şeylere dikkat etmek gerekir...
  • Gorele aynı şeyden bahsediyoruz. Anlıyorum ne demek istediğiniz, anlamadığım tek şey nasıl olup da ayrı şeylerden bahsediyormuş gibi bir fikre kapıldığınız

Mevcut arabalar arasında perde havayastığı olmayıp 5 yıldız alamayan olabilir, demek istediğim buna rağmen böyle bir genelleme yapmak doğru değil. Çünkü böyle bir tezi genel geçer yapabilmeniz için tersinin de geçerli olması gerekiyor. "Perde hava yastıklı olan otomobiller euroncap 5 yıldızlıdır" gibi bir kural koyabilir misiniz, koyamazsınız.

Ben sizi anlıyorum, ama genelleme yapmak, bu konuda yazılı bir kural olmadığı için pek doğru değil. Yarın bir gün birisi öyle bir teknoloji kullanır, perde hava yastığı yerine başka bir güvenlik sistemi olur, gene 5 yıldız alabilir.
    Dediğim şudur:::::

Perde hava yastığı ile teste girip 5 yıldız alan araba normalde perde hava yastığı olmadan satılıyorsa o satılan araba 5 yıldızlı değildir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 24 Eylül 2007; 0:22:03 >
    f/4 IS USM
  • Gorele, yazdıklarımı okumuyor musunuz.. Alla alla.. Uykunuz mu geldi

quote:

• quote:

İnanın ki beni hala anlamadınız...
    Ben euro ncap için perde şart demiyorum...Perde hava yastığı olmadan da euro ncap 5 yıldız olunabilir, belki başka teknolojilerle...

Perde hava yastığı ile teste girip 5 yıldız alan araba normalde perde hava yastığı olmadan satılıyorsa o satılan araba 5 yıldızlı değildir...

yoo belki perde hava yastıksız yandan kazada puan kaybeder ama gene 5 yıldız alır onu bilemezsin ki,
    quote:

Orjinalden alıntı: m.C.k.

quote:

İnanın ki beni hala anlamadınız...
    Ben euro ncap için perde şart demiyorum...Perde hava yastığı olmadan da euro ncap 5 yıldız olunabilir, belki başka teknolojilerle...

yoo belki perde hava yastıksız yandan kazada puan kaybeder ama gene 5 yıldız alır onu bilemezsin ki,
    f/4 IS USM

• quote:

Orjinalden alıntı: m.C.k.

önden çarpışmada perde hava yastığı işe yaramazki

Civic hb de yarıo.. Önden çarpmalarda perdeler açılıo araçta ncap ta

Bu arada perde havayastıksız aracın 5 yıldız alması İMKANSIZ.... Çünkü direk testine giremiyor
    Vurunca duvarı yıkacak cinsten. İçindeki adamların zarar görmeyeceği şekilde tasarlanmış sadece emniyet kemeri kulanılarak.

@gorele2000 senin dediğin olay da mantıklı. Diyelim Focus Ghia 5 yıldız aldı ve perde havayastıkları var. Ama Trend donanımında perde havayastığı yok. Bu durumda tüm Focus'lar Ncap ten 5 yıldız almış dilemeyiz.

Orjinalden alıntı: jaskelainen

Bendeki yeni Corsa Enjoy'da sanırım var Koltukların yanında kapaklar vardı. Yani benim aracım 5 yıldızlı

onlar yan hava yastıgı
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.