Şimdi Ara

Pentagram - Bir Şarkısındaki Yorumlar Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Pentagram'ın Bir şarkısı için yapılan yorumlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Deist, ateist diyenler olmuş.Yanlış anlamayın,sadece ne düşündüğünüzü merak ediyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pentagram "Bir" Şarkısının Sözleri ve Anlamı

Pentagram'ın ikonik şarkısı "Bir", Türk rock müziğinde en sevilen ve yorumlanan eserlerden biridir. Şarkının sözleri, grubun vokalisti Murat İlkan tarafından yazılmış olup, dinleyiciler arasında çeşitli yorumlara ve spekülasyonlara yol açmıştır.

"Bir" şarkısının sözleri, genellikle din ve inanç konusuna odaklandığı düşünülmektedir. Şarkıda geçen "bir" ifadesinin, tanrı kavramını veya manevi bir varlığı temsil ettiği yorumu yaygındır. Ancak grubun resmi bir açıklaması veya yorumu bulunmamaktadır.

Pentagram, din veya maneviyat konusunda net bir duruş sergilememektedir. Şarkılarının sözleri, din eleştirisi veya inanç ifadesi olarak algılanabilecek yorumlara açıktır. Ancak grubun herhangi bir dini görüşü benimsediğine veya desteklediğine dair bir kanıt yoktur.

Şarkının sözlerinde geçen diğer semboller ve imgeler de yorumlara açıktır. Örneğin, "kara gecelerin gizemli sesleri" ifadesi, gizli veya bilinmeyen bir güce işaret edebilirken, "sonsuzluğun kapısı" ifadesi, ölüm ve ahiret kavramlarını çağrıştırabilir.

Pentagram'ın "Bir" şarkısı, Türk rock tarihinde yankı uyandıran ve çeşitli yorumlara yol açan bir eser olmayı sürdürmektedir. Şarkının sözleri, din, inanç, varoluş ve ölüm gibi evrensel temaları ele alır ve dinleyicileri kendi yorumlarını yapmaya davet eder.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben bilmem beyim bilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: bladeGny

ben bilmem beyim bilir
    Bir sey dusundugumuz yok Turkiye'nin en kaliteli 1-2 metal grubundan birisi Pentagram. Neye inandiklari bizi ilgilendirmez. Ama bu sarkinin sozlerinden yola cikarsak deist veya panteist gibi duruyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JamesKırkRobertLars

Bir sey dusundugumuz yok Turkiye'nin en kaliteli 1-2 metal grubundan birisi Pentagram. Neye inandiklari bizi ilgilendirmez. Ama bu sarkinin sozlerinden yola cikarsak deist veya panteist gibi duruyorlar.

Alıntıları Göster
    yalnız ilk defa dinliyorum bu grubu süpermiş yavv şarkı da güzel

sözlerine gelecek olursak deistler sanırım. Allah'ı inkar etmiyorlar çünkü

Edit: dinlesemde bu grup olduğunu bilmiyorumdur.

Edit2: Baya bir eski grupmuş ya keşke yeni olsa böyle gruplara ihtiyacı var Türkiye'nin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerliso -- 25 Ocak 2015; 22:23:28 >

• quote:

Tabii ki bizi ilgilendirmezler de acaba yorumlar doğru mu yani siz ne düşünüyorsunuz diye sorayım dedim, belki bilgisi olan arkadaşlar vardır Pentagram grubu ve ya Bir şarkısı hakkında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Worcestershire

quote:

Tabii ki bizi ilgilendirmezler de acaba yorumlar doğru mu yani siz ne düşünüyorsunuz diye sorayım dedim, belki bilgisi olan arkadaşlar vardır Pentagram grubu ve ya Bir şarkısı hakkında.

Alıntıları Göster
    Mükemmel sözlere sahip bir şarkıdır. Çok uzun zamandırda Whatsapp profil yazım bu şarkının ufak bir bölümünden alıntıdır.

"İsa, Musa, Muhammed, Buda neyin varsa bilmiş senin".

Pentagram Türkiyenin en iyi metal grubudur. Sözleri çok net ve kalitelidir.

Şeytan Bunun Neresinde
    Bir
    Sonsuz
    ...
    ...
    Şeklinde gider.

• Welcome the end

I, hallow the man who knows the reason
    I, hold on to life without religion
    Poor man to ask questions again
    Why play the game, who can explain
    Boring the life, Don’t you feel the same

Merak ettigin buysa Anatolia albumunde yer alan bu parcaya bak. Pentagram sarkilarinin tamamini dinlediginde bir'i anlarsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Duygusal şarkı önerisi olan
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Commander

Mükemmel sözlere sahip bir şarkıdır. Çok uzun zamandırda Whatsapp profil yazım bu şarkının ufak bir bölümünden alıntıdır.

Şeytan Bunun Neresinde
    Bir
    Sonsuz
    ...
    ...
    Şeklinde gider.

Hocam bu paylaştığınız sözle ne demek istiyorlar ben onu anlayamadım.

quote:

Orijinalden alıntı: Psman

Welcome the end

Merak ettigin buysa Anatolia albumunde yer alan bu parcaya bak. Pentagram sarkilarinin tamamini dinlediginde bir'i anlarsin.

Ateistler yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 26 Ocak 2015; 22:24:28 >

• Deistler bunlar ya ateist değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

Deistler bunlar ya ateist değil
    @WetDream

Bu sözle şair net olarak şunu söylemiştir demekten ziyade yoruma açık bırakmıştır.

Senin içindeki iyiliği kötülüğü herşeyi bu adamlar görmüş bilmiş demek istiyor.
    Allah inancı olduğunu söyleyip içindeki pislik düşünce ve ahlak sahibi insanların kendini inancı tam göstersede içinde nasıl biri olduğunu yüce mertebeler biliyor demek istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

quote:

Şeytan Bunun Neresinde
    Bir
    Sonsuz
    ...
    ...
    Şeklinde gider.

Hocam bu paylaştığınız sözle ne demek istiyorlar ben onu anlayamadım.

quote:

Orijinalden alıntı: Psman

Welcome the end

Ateistler yani?

Deist olabilirler. Bir sarkisi ucu acik bir sarki. Ancak diger sarkilari dinledigin zaman anlami degisiyor.

• quote:

@WetDream

Bu sözle şair net olarak şunu söylemiştir demekten ziyade yoruma açık bırakmıştır.

Allah inancı olduğunu söyleyip içindeki pislik düşünce ve ahlak sahibi insanların kendini inancı tam göstersede içinde nasıl biri olduğunu yüce mertebeler biliyor demek istiyor.

Açıklama için teşekkürler hocam.
  • quote:

@WetDream

Açıklama için eyvallah.

• Büyük ihtimal deist
  • Sadece grubun adına bakarsak pagan diyebilirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav size ne adamların dininden ideolojik bir kitap okumuyor vs. bi şey etmiyorsunuz ki müzik bu ya dinle geç kardeşim özümseme benimseme ben elhamdülillah müslümanım satanist gruplar dinliyorum suçlu muyum yani haram mıdır anlamadım neyin davası bu.

• Evil Chuck kullanıcısına yanıt
    Yanacaksınnn

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evil Chuck

Yav size ne adamların dininden ideolojik bir kitap okumuyor vs. bi şey etmiyorsunuz ki müzik bu ya dinle geç kardeşim özümseme benimseme ben elhamdülillah müslümanım satanist gruplar dinliyorum suçlu muyum yani haram mıdır anlamadım neyin davası bu.

aynen bizim millette bu önyargı var black metal dinleyenleri pagan veya satanist zannediyorlar sadece black metalde değil direk metal dinleyenlere de bunların söylendiğini gördüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peace Sells..

quote:

Yav size ne adamların dininden ideolojik bir kitap okumuyor vs. bi şey etmiyorsunuz ki müzik bu ya dinle geç kardeşim özümseme benimseme ben elhamdülillah müslümanım satanist gruplar dinliyorum suçlu muyum yani haram mıdır anlamadım neyin davası bu.

aynen bizim millette bu önyargı var black metal dinleyenleri pagan veya satanist zannediyorlar sadece black metalde değil direk metal dinleyenlere de bunların söylendiğini gördüm

Alıntıları Göster
    ne oldugu fark etmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Yigitt07

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ankasi

ne oldugu fark etmez

Sadece yorumlar hakkındaki düşünceniz nedir diye öğremek istedim saldırmanıza gerek yok hemen, satanistlerse de beni ilgilendirmiyor sadece merak ettim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.