|
yapay zeka dünyayı değiştirmeye devam ediyor, son zamanlarda buna müzik sektörü de katıldı öncelikle şunu belirteyim,yapay zeka aslında ücretsiz fırsat veren plak şirketi gibi, fakat öyle bir ortam oluştu ki herkes iki cümlenin yanında güzel bir enstruman çaldırınca güzel şarkı yaptığını sanıyor, güzelde olabilir 1 defaya mahsus güzel şeylerde yakalanabilir fakat şarkıyı siz besteleyip siz melodisini sözlerini yazmadıysanız gerçekten çok belli oluyor işte burada önemli olan promt girip yapay zekaya şarkı yaptırmak değil bu çok karıştırılıyor sizden gelen şarkının özellikle nakaratı bestesi güzel olmalı,işte burada insan zihni gerekiyor. güzel bir besteniz varsa yapay zeka alıyor orkestrayı eline bunu binlerce dolar harcayarak yapacağınız prodüksiyonu bedavaya veya çok ucuza elinize getiriyor. benim gibi gerçekten güzel şarkıları olduğuna inanan insanlara o fırsatı veriyor. bazılarının promt girdirip yapay zekanın RANDOM yaptığı şarkılar melodiler emin olun bir yere kadar ve duygusuzdur. peki ben ne yapıyorum? gençliğimde ve çocukluğumda kendi kendime besteleyip mırıldandığım şarkılar vardı, tabiki herhangi bir müzik sektöründe olmadığım için bunları gün yüzüne çıkaracak fırsat teknoloji ile geldi.. peki yapay zeka burada ne rolü üstlendi ? orkestra oldu yer yer vokalistim yani ARANJMAN yaptı, bunları zaten gerçek şarkıcılarda yapmıyormu? kendi kanalıma ve müziğime güveniyorum çünkü ne cover ne mix nede yapay zekaya yaptırılmadı bu şarkılar yapay zeka aranje etti...önyargısız dinleyip bana hak vermeyen olursa gelsin bizzat özelden sövsün o kadar eminim şarkıların güzelliğine ŞU anda 25 civarı şarkım var kanalımda paylaştığım şu anda 5 şarkı var inşallah ilerleyen zamanlarda diğerlerini paylaşacağım. GECE GÜNDÜZ BESTE YILI: 2005/2006 ROCK/ALTERNATIF ROCK GECE GÜNDÜZ isimli bu şarkı bir zamanlar kendi kendime söylediğim ve bestelediğim bir şarkıydı.yapay zeka ve teknolojinin gelişmesi ile bu güzel şarkıyı yapay zeka vokal ve aranjesi yardımıyla hayata geçirip sizlere sunuyorum.klibide bana aittir.
şarkıcı ismi olarak DRONE2002 ismini kullanıyorum çünkü kendi ismimi vermek istemiyorum
müzik tarzı olarak tek düze değilim her türden müziğe aşinayım ve özellikle Türkçe rock,Türkçe pop, Türkçe slow ve Türkçe hareketli şarkılar Allahın izniyle yine burada olacaktır. https://www.youtube.com/watch?v=uUoKCkwWKNYNEDEN SEVEYİM? BESTE YILI 2025 ARABESK/RAP bu yeni şarkının söz müzik ve bestesi tamamen kendime aittir, yani şarkı tamamen herşeyi ile özgün ve hiçbir yerden kopyalanmamış,mixlenmemişdir.
bu şarkı rap,arabeks,Türkçe pop ve duygusal olarak bir harman gibi işlenmiş yoğun duygulara sahip güçlü bir anlatım vaad eder. kulağa hoş gelen ritim ve müziğin uyumu burada kendini gösterir. şarkının klibinde honda civic gibi otomobil görselleri olması şarkının ruhuna uygun olmasında kaynaklıdır, burada dinlediğiniz duygusal bir aşk şarkısı fakat her aşk iki insanın birbirine beslediği duygu değildir,futbol aşkı vardır,ilahi aşk vardır,araba sevdası vardır işte bu klipte bu açıdan yaklaştım ama izleyen kişin kendi benliğinde algısına uyumlu olacak kadarda iddialı bir şarkı.
şarkı yoğun duyguları sitem ile dile getiriyor sürekli geçen zaman ve hızla değişen yozlaşan dünya gerçekten herşey sürekli değişmek zorundamı?
ayrıca klibinde kullandığım video için @street65media youtube kanalına teşekür ederim orada bu tarz araba videoları var ziyaret edip izleyebilirsiniz. araba konusu ayrı bir mevzu şarkıya gelecek olursak
merak edenler için şarkının sözleri:
rap kısmı:
Bak aynaya, ne görüyorsun kendinden başka?
Kalpsiz demek iltifat kalır senin gibi vicdansıza
Gözün yüksekte ama ruhun yerin yedi kat altında
seninle girilir mi sonu olmayan bu aşka?
Zehir katıp verdin her gün sevginin en hasına
kapı duvar, kilitli Senin o kirli sevdana
Söyle o taş kalbine, ben hangi birini sileyim?
artık Benim dünyamda yerin yok
şimdi, sadık kal o yalan sözüne
nakarat:
hadsiz kalpsiz
seni ben neden seveyim
battık bittik
tükendik nereden bileyim
çık git benden
artık bende güleyim
çok şey kaybettin
ben artık böyleyim
[outro]
hani Hayat kısa dünya boş derler ya
tamda öyle.....
güzel olan ne kaldı geriye?
Neden seveyim seni?
yollar bitmiş,
ağaçlar sökülmüş
binalar yıkılmış
bir film vardı hani beraber izlemiştik?
unutulmuş...kimse bilmiyor...
beraber gezdiğimiz o sokaklar değişmiş
zaten en derinden koptuk...
herşey unutuldu
herkes unuttu
nakarat
hadsiz kalpsiz
seni ben neden seveyim
battık bittik
tükendik nereden bileyim
yıktın geçtin
artık bende güleyim
çok şey gördüm çok
artık böyleyim https://www.youtube.com/watch?v=-eArO3ggL3kSANKİ SLOW/ROCK 2004/2005 SANKİ isimli bu şarkı bir zamanlar kendi kendime söylediğim ve bestelediğim bir şarkıydı.yapay zeka ve teknolojinin gelişmesi ile bu güzel şarkıyı yapay zeka vokal ve aranjesi yardımıyla hayata geçirip sizlere sunuyorum.klibide bana aittir.
şarkıcı ismi olarak DRONE2002 ismini kullanıyorum çünkü kendi ismimi vermek istemiyorum
müzik tarzı olarak tek düze değilim her türden müziğe aşinayım ve özellikle Türkçe rock,Türkçe pop, Türkçe slow ve Türkçe hareketli şarkılar yine burada olacaktır. https://www.youtube.com/watch?v=EAdjOPu1SO0AŞKINDAN BESTE YILI:2002/2008 TÜRK SANAT MÜZİĞİ eski Türk filmleri şarkısı tadında 1970'li yıllar tadında retro klasik eski Türk filmleri tadında yeni bir şarkı o zamanın ruhunu taşıyan nostaljik bir bakış açısı ve yeni bir yorum.Şarkının söz müzik ve bestesi bana aittir yapay zeka yardımıyla vokal ve aranjesi yapılmıştır.Cüneyt ARKIN ve Filiz AKIN minnetle ve saygıyla anıyoruz,tüm yeşilçam oyuncuları ve sinemasının hatırasına bir armağan olsun. https://www.youtube.com/watch?v=rzmnFxdk4PYGECE VE SEN gece günzü isimli şarkının RAP versiyonu 2025 şarkının söz müzik ve bestesi tamamen bana aitdir,daha önce paylaştığım gece gündüz isimli şarkının nakaratı kullanarak burada yeni bir şarkı ile türkçerap ve türkçerock müziğin duygusal ve içten samimi birde harmanlanmış bu yeni şarkı tamamen söz ve müziği ile bana ait, videoda gösterilen doğanslx (tofaş) tabiki kurgu ama önemli olan müziğin o ritmindeki uyum ve güzelliğin getirdiği samimiyet diyelim.
şarkının sözleri:
[Verse 1]
Sokaklar sessiz ama kafamda gürültü
Bulanık tüm resimler şimdi netleşir görüntü
Düşsen de kalkman gerek hayat kanlı bir döngü
Sahte suratlara karnım tok bana yapmayın övgü
Yüzüme gülen o suret aslında koca bir yalan
Geriye dönüp baktığımda elimde koca bir talan
Kalbimi söküp aldın sanki sinsi zehirli bir yılan
Sevgi değilmiş seninki sadece benden zamanı çalan
[Chorus]
Ben gece mi olsam
Gündüz mü olsam
Sesini duysam
Aynı yalan
Senin sesini duysam
Elini tutsam
Yüzüne baksam
Aynı yalan
Ben gece mi olsam
Gündüz mü olsam
Sesini duysam
Aynı yalan
Senin sesini duysam
Elini tutsam
Yüzüne baksam
Aynı yalan
[Verse 2]
Sokaklar sessiz içimde isyan
Geceyle dostum gündüz bana düşman
Yalanlar konuşur gerçek hep susar
Kalbim zırhlı artık kimse kolay ulaşmaz
Dualar yarım kaldı umutlar sigara gibi
Yaktıkça azalıyor külü cebimde birikti
Her çizik bir ders her darbe bir hatıra
Geçmiş sürekli peşimde gelecek ise sisli
[Chorus]
Ben gece mi olsam
Gündüz mü olsam
Sesini duysam
Aynı yalan
Senin sesini duysam
Elini tutsam
Yüzüne baksam
Aynı yalan
Ben gece mi olsam
Gündüz mü olsam
Sesini duysam
Aynı yalan
Senin sesini duysam
Elini tutsam
Yüzüne baksam
Aynı yalan
[Outro]
Yanan şehir benim sanma
Artık o yalana kanmam
Toz oldu gitti tüm sırlar
Şimdi bu kalbimde fırtına döner
Git yoluna........ https://www.youtube.com/watch?v=199-SRw_yeA< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRONE2002 -- 23 Aralık 2025; 0:20:51 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler