Şimdi Ara

<<PELTİER>> MİNİ BUZDOLABI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

öncelikle ilk defa peltier işine girişeceğim için amatörce sorularım var tabikide

1- İnternetten 1 ADET TEC1-12715 sipariş ettim az önce.. Özellikleri: Qcmax △T = 0 (W): 137 W --Max güç tüketimi (watt): 231 Watt (YETERİNCE VERİM ALABİLİRMİYİM)

2-Yalıtımı nasıl iyi sağlayabilirim?

3-Peltieri nasıl bir güç kaynağına bağlamalıyım? 12V adaptör yetermi?

4-sıcak tarafı nasıl daha iyi soğutabilirim?

NOT>> Fotoğraf makinasının şarjı dolunca elimdeki eşyaların fotoğrafını atacağım"

• FORUMDA PELTİER BİLGİSİ OLAN KİMSE YOKMU? YARDIMA İHTİYACIM VAR

Peltieri 12volta bağlayabilirsin fakat önemli olan akımı. 231w max dediyseniz 250 diyelim ona

250/12:20,8

12V 25A adaptör kullanmanız gerekmekte. Verim alabilmek için.

Peltierin ısınan tarafınıda cpu cooling block ve bir kaç fanla halledebilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • <<PELTİER>> MİNİ BUZDOLABI

Yerinde olsam amonyaklı mini bar soğutması alırdım kafam rahat ederdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uygar Eren.

Yav hocam şu peltier kadar lanet birşey yok.

Peltieri 12volta bağlayabilirsin fakat önemli olan akımı. 231w max dediyseniz 250 diyelim ona

250/12:20,8

12V 25A adaptör kullanmanız gerekmekte. Verim alabilmek için.

Peltierin ısınan tarafınıda cpu cooling block ve bir kaç fanla halledebilirsiniz

Hocam öncelikle konuma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

eski bilgisayarımın powerini güç kaynağı olarak kullanmak istiyorum (youtubede birçok video var bu konuyla ilgili)

amperini hiç bilmiyorum ama -12 ile +12 voltlu kabloları birleştirirsek 24V elektir alabiliyoruz ayriyeten

negatif kablo yani siyah kablo ile sarı kabloyu bağlar isek 12V elektir alabiliyormuşuz..

yani kısaca işe yararmı? 25A olmaması ne gibi kayıp verebilir?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

iyi günler..saygılar.

• quote:

Yerinde olsam amonyaklı mini bar soğutması alırdım kafam rahat ederdi.

Öncelikle verdiğin cevap için teşekkür ederim.

hocam evde hem uğraş olsun hemde elektrik aletler ile uğraşmaktan zevk aldığım için böyle bir işe giriştim..amacım işin en iyisini en lüksünü yapmak değil..ucuz yoldan uğraşmak :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buzdolabı? Lg vs. Bosch?
    15 yıl önce açıldı
    Yeni bosch buzdolabı
    5 yıl önce açıldı
    Bosch veya Samsung buzdolabı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güç kaynağının amperini bilmeniz önemli eğer düşük olursa güç kaynağı korumaya girip kapanacaktır. Sıcak kısmı tıpkı işlemci soğutur gibi soğutacaksınız. Termal macun alüminyum blok ve fan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

12v kanalına bakın kaç watt diye genelde 130w civarı oluyor 250w psularda.

Her zaman belirtilen değerden daha yüksek bi güç kaynağı kullanmanız gerekli. Uzun vadeli kullanım için.

Ne gibi kayıp verebilir derseniz daha az randıman alırsınız işte hocam

• Öncelikle yardımcı olmak için cevap yazan arkadaşlar, çok teşekkür ederim..bu bilgiler çok işime yarayacaktır..

Peltierin gelmesini bekliyorum..geldiği an direk başlayacağım uygulamaya ve burdada yaptığım işlemleri belirteceğim..yapmak isteyen varsa konudan bakarak bilgi sahibi olabilirler diye

SORUM;
    Farklı forumlar olsun , bu forum olsun çoğunlukla gördüğüm kadarıyla soğuk olan bölgeye hava akışı sağlamalısın diyorlar..ben biraz keserek içine fan yerleştirdim.. acaba doğrumu yaptım? tam tersi hava akışımı olacaktı?

<<PELTİER>> MİNİ BUZDOLABI<<PELTİER>> MİNİ BUZDOLABI

DİPNOT: ÜFÜRDÜĞÜ TARAF KABLONUN OLDUĞU TARAF..SİZCE DOĞRU MU AKIŞ İÇİN?

AYRICA PELTİER GELDİĞİNDE FANIN HEMEN ARKASINA ALİMİNYUM SOĞUTUCU İLE KOYACAĞIM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun800 -- 24 Temmuz 2017; 22:42:34 >

• Hocam iki tarafada fan koyacaksın. Sıcak tarafa 1 soğuk tarafa 2 koyarsan soğuk taraftan 1 birim soğuk hava alırsın en basit haliyle.

Sıcak tarafı ne kadar iyi soğutursanır soğuk taraf o kadar iyi randıman verir.

Sıcağa bir fansa soğuğa bir fan
    5 fansa diğerinede 5 fan

Saygılar

• quote:

Hocam iki tarafada fan koyacaksın. Sıcak tarafa 1 soğuk tarafa 2 koyarsan soğuk taraftan 1 birim soğuk hava alırsın en basit haliyle.

Sıcak tarafı ne kadar iyi soğutursanır soğuk taraf o kadar iyi randıman verir.

Sıcağa bir fansa soğuğa bir fan
    5 fansa diğerinede 5 fan

Saygılar

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :)

elimde 2 adet fan olduğu için..soğuk tarafa 1 adet..sıcak tarafa 1 adet fan ekleyebilirim.

ve soğuk tarafına küçük aliminyumu..sıcak tarafa ise büyük aliminyumu yerleştireceğim (önceden attığım resimde görüleceği üzere)

Saygılar efendim..iyi günler

• Hocam yalnız fan konumlandırması yanlış olmuş. Fan-blok-peltiner-blok-fan(sıcak dışarda olması gerekmekte blokla fanın) aynı böyle olması gerek iki tarafada termal iletken sürmeyi unutmayın.

• quote:

Hocam yalnız fan konumlandırması yanlış olmuş. Fan-blok-peltiner-blok-fan(sıcak dışarda olması gerekmekte blokla fanın) aynı böyle olması gerek iki tarafada termal iletken sürmeyi unutmayın.

tamam hocam..teşekkürler uyarı için :)

Ve 12715 peltire aldım hepsiburada.com dan ürün geldi 12 ve adaptöre bağladım ne ısındı ne soğudu

Araç akusune bağladım iki tarafta yanıyor gibi sıcak oldu iade ettim peliter mi bozuk yoksa benmi yanlış yaptım bu konuda yardımcı olurmusunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yalnız şunu demeliyim ki o kadae basit bir iş değil yalıtımı iyi yapmanız lazım..şimdiden kolay gelsin.

Orijinalden alıntı: elektronikçırak34

Benim asıl sormak istediğim araç akusuyle kullaniliyirmu amper olarak yüksek olduğu için sordum

iki tarafıda ısınıyor demenizin sebebi sıcak tarafı soğutamıyor olmanız muhtemelen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.