Şimdi Ara

Peki şu Hulk olayına bir açıklık getirelim. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
333
Cevap
5
Favori
16.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hiç çizgiroman okumayıp, bi avengers izleyip yok o keser bu biçer diye sallayanlar var. Bi araştırın önce güzel kardeşlerim. Hulk, kızdıkça güçlenen bir karakterdir, ölümsüz de değildir. Zararlarından dolayı Illumunati adlı bir örgüt tarafından(xavier felan var grupta) başka bir gezene gönderilir. Hulk bunu anlayışla karşılar, o kadar kan doktum bunu hakettim hesabı. Ondan sonra bunu getiren mekik bomba gibi patlar ve oğlu ölür. intikam için dünya'ya döner.new york'u boşaltmaları için şehir sakinlerine müsade verir. Once xavier'ı bulur, işkence eder. Ama xavier bomba konusunu bilmediğini anlatır, mutantların yok olduğunu vb. Halk imana geliyor daha fazlada dokunmuyor xavier'a. Ardından şehirdeki binaları yıkmaya başlar, avengers ve ordu bunu durdurmaya gelsede tokat manyağı olup geri gider, sonra bombayı patlatanların bunun gittiği gezedenden biri olduğu anlaşılınca daha fazla zarar vermez ve direnmeden teslim olur. Hatta wolverine vd hulk adlı seride bunu oldureceklerdi, nukleer bombayla fakat kaçtı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: urazs

    quote:

    Orijinalden alıntı: yokedici_destroyer

    quote:

    Orijinalden alıntı: urazs

    Planlama ile DARKSEİD i bile alt etti BATMAN. DARKSEİD Superman i defalarca hırpalamış bir DC tanrısıdır.


    evet en önemli kısmı burası darkseid'ın omega effect denen saldırısından yeteneğiyle ve soğukkkanlılığıyla kurtulmuş üstüne darkseid'dan 'impressive' yorumunu almıştır omega effect saldırısı o kadar tehlikelidir ki hulk gibi bir adama yapılması bile onu moleküllerine ayırmaya yetebilir,arkadaşın dediği gibi superman gibi bir adamı tokatlayan birisine karşı böyle soğukkanlı olmak çok önemlidir bu yüzden batman sevilir ve saygı duyulur

    Evet çok güzel farketmişsiniz, buna ilaveten Darkseid i koskoca gezegeni APOKALİPS i yok edeceğini söyleyerek ( blöf yapmıyordu manyak, iki dakika da kırılması imkansız şifre kombinasyonlarını kırıp gezegenin cephaneliğini iki dev robotu yok ederek ele geçirmiş yeniden programlamıştır, DArkseid inanamaz şifrelerinin kırıldığına, bayağı bir hırpalar Batman i, Batman bunun olacağını bildiğinden hallettiği bir raikibini zırhını giyerek gider Darkseid ın yanına, Darkseid ın blöf yapmadığına ikna olana kadar geçecek sürede hayatta kalır böylece ) gitmelerine izin vermesini söyler, bu oyunu sabrı kararlılığı ve cesareti ve soğukkanlılıyla kazanır, DARKSEİD yine saygı duyar ve blöf yapmadığını anlayarak sözünü tutar.

    Psikolojik olarak yenmiştir Darkseid ı Batman burada ve arkadaşlarını kurtarmıştır bir bakıma.

    DArkseid ın Superman i çok fena hırpladığı da doğrudur çoğu kez.

    Fakat, Superman in çok çok nadiren olan deli bir hali vardır, ölümüne bir ruh hali, o halinin kendisini bile öldürebileceğinden korkar her zaman içten içe Darkseid.

    Keza bir kaç kere Superman ciddi anlamda öldürüyordu neredeyse Darkseid' ı gözü dönmüşken.

    Buna yabancılar blooslusted Superman diyorlar, kana susamış gözü dönmüş anlamında.

    Superman in gücünün bilinen ölçülmüş bir sınırı yoktur.

    İnanılmaz boyutlarda enerji depolayabilir ve gerekirse bu enerjinin % 99 unu tek bir yumruk için kullanabilir.

    Hele hele güneşin çekirdeğinde bir süre kalıp o.c olmuş bir hali vardır ki, sun dipped deniyor buna da...

    Şöyle söyleyeyim, hani en fazla bir kaç şeyi patlattığını bir şeyleri kestiğini falan gördüğümüz genelde ısı bakışı varya.

    Güneşte sarj olmamış haliyle bile istediği takdirde atmosferin dışına çıkıp yörüngeden tüm gezegeni dünyayı kapsayacak ve küle dönüştürecek güçtedir.

    Sadece böyle kullanmaz, çok çok nadirdir bu.

    Güneşin çekirdeğinden çok çok daha sıcaktır ısı bakışı.

    İstediği takdirde öyle noktalara ulaşır ki ölçülemez bile sıcaklığı.

    Aynen böyle yazıyordu bir çr de, ölçülemez ( incalcuable )

    Tek koluyla bilmem kaç kentrilyon ton kaldırabildiğini de ekleyeyim.

    Superman cidden super dir yani.

    Daha yığınla şey var.

    HA ayrıca unutmadan ekleyeyim BATMAN in DARKSEİD in herşeyi yokedebilecek güçte ki ( yeteri kadar uzun ateş ederse omega beam leriyle Superman i bile öldürür evet. Ama bu cidden uzun sürer, belki 1 2 dakika... Superman in atom altı yapısı inanılmaz hızlıdır, çok hızlı hareket eder atomları molekülleri, özetle Silver Surfer DR manhattan gibi cosmic varlıklar öyle 2 saniyede atomlarına falan ayıramaz Superman, i bu imkansızdır, dakikalarca yoğunlaşabilmeleri gerekir ki, Superman DC ve Marvel da ki en hızlı hareket eden 2. varlıktır Flash den sonra. Silver Surfer ın yolculuk hızı daha yüksektir- yinede Flash kadar değil- ama hareket hızı görece kısa mesafe hızı özetle dövüş hızı değil. ) omega beam in den hemde bir insan olarak kaçması mucizevi bir iştir, neredeyse imkansızdır.

    çünkü Omega Beam leri ateşlendiği düşmanının DNA sına kilitlenir ve hiç bir şey ona ulaşmasını engelleyemez, isterse ADAMANTİUM duvarlar olsun deler geçer isabet edene kadar takip eder inatla.

    Superman çok çok nadir kurtulabilir bunlardan vurulmadan % 99.9 yer o ışınları her seferinde.

    BAtman in bunlardan kaçması İNANILMAZ bir olaydır.

    DArkseid o yüzden takdir etmiştir kendisini.

    Genelde Superman öyle atomlarına falan ayrılamaz özetle cosmic güçlerle yani.

    Galactus bile yapamaz bunu rahat rahat.

    Öyle yoğun bir enerji kütlesidir.

    Peki Batman'in gerçek Thor karşısındaki şansı nedir?Çoğu kişi Thor'u abartıyor gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KingofEvil
    Peki Batman'in gerçek Thor karşısındaki şansı nedir?Çoğu kişi Thor'u abartıyor gibi.

    Bana göre Superman'e göre neyse thor içinde durum öyledir.
  • yaw anlamiyorum hulk vs thoru hic mi izlemediniz daha thoru savunuyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uluç.

    Hiç çizgiroman okumayıp, bi avengers izleyip yok o keser bu biçer diye sallayanlar var. Bi araştırın önce güzel kardeşlerim. Hulk, kızdıkça güçlenen bir karakterdir, ölümsüz de değildir. Zararlarından dolayı Illumunati adlı bir örgüt tarafından(xavier felan var grupta) başka bir gezene gönderilir. Hulk bunu anlayışla karşılar, o kadar kan doktum bunu hakettim hesabı. Ondan sonra bunu getiren mekik bomba gibi patlar ve oğlu ölür. intikam için dünya'ya döner.new york'u boşaltmaları için şehir sakinlerine müsade verir. Once xavier'ı bulur, işkence eder. Ama xavier bomba konusunu bilmediğini anlatır, mutantların yok olduğunu vb. Halk imana geliyor daha fazlada dokunmuyor xavier'a. Ardından şehirdeki binaları yıkmaya başlar, avengers ve ordu bunu durdurmaya gelsede tokat manyağı olup geri gider, sonra bombayı patlatanların bunun gittiği gezedenden biri olduğu anlaşılınca daha fazla zarar vermez ve direnmeden teslim olur. Hatta wolverine vd hulk adlı seride bunu oldureceklerdi, nukleer bombayla fakat kaçtı.

    Hulk u Atom bombasıyla infaz ettiler, ölmedi manyak !

    Birde o bomba patladı Hulk u hatırlayamadım da Wolverine manyağı iyileşe iyileşle kurtuluyordu atom bombası patlamasından yanılmıyorsam.

    Wolverine den daha güçlü ve hızli bir iyileşme yeteneği var bu arada HULK un, pek bilinmez ama belirteyim dedim.

    O kadar pençelere, delik deşik olmaya (malum Adamantium ) öyle rahatlıkla karşı koyuyor yani Wolvie tarafından.

    Bahsettiğininiz serileri sırasıyla okudum. Gerçekten güzel bir işti. ( bulana kadar canım çıktı nette tam seri olarak çalışır bir versiyonunu. )

    Özellikle World War Hulk kendi ana serisinin dışında tüm Marvel evreninde işelen bir seridir.

    Kendi ana serisi sanırım 7 sayıydı, fakat diğer çizgi romanlarla birlikte WWH serisi 60 ayrı sayı da yayınlanan devasa bir olaydı.

    Ghost Rider lı bölüm ilginçtir...

    Johhny Blaze Ghost Rider ın özünü oluşturan yozlaşmış adalet meleği ( intikam meleği haline gelen sürgün melek ) ZARATHOS' u kontrol etmeyi öğrenmiştir.

    Yani Johhny Blaza karakteri GHOST RİDER olduğunda tamamen sabit kalmakta kendi aklını kullanmaktadır.

    Hulk u durdurmaya karar verir, Hulk la mücadele ederken ZARATHOS sürekli ona telkinlerde bulunur bırak ben devralayım der Ghost Rider ' ı.

    Bu arada DR Strange Ghost Rider ın Zarathos un bilincinde ki halinin HULK u öldürebileceğini söyler psişik halde Reed Richards' a...

    Ghost Rider ın orijinal formu olan Zarathos alt benliğinin üst benliğe çıkmış hali Marvel da ki en güçlü varlıklardan biridir, gücünün kaynağı kutsaldır.

    Gl gelelim HULK Johhny Blaze Ghost bilinçli Ghost Rider ı yener, alevini söndürür...

    İşte o anda müthiş bir cehennem alevi patlaması eşliğinde Zarathos meleği Ghost Rider ın kontrolünü alır...

    Böyle uzun uzun inceler HULK u motoruyla gezinerek yavaş yavaş, HULK ta ona bakar.

    Nihayetinde HULK u masum bulup ona saldırmaz, motoruyla bir tankın içinden geçerek etrafı yaka yaka uzaklaşır.

    Ghost Rider orijinal formundayken kalbinde kötülük olanları, ( tüm günah işleyen insanları değil tabii, herkes günahkar. ) affedilmeyecek hatalar yapanları günahlar işleyenleri çok katı bir şekilde cezalandıran bir varlıktır.

    O kişilerin ruhlarını acı verdiği üzdüğü günahlarını işlediği zulm ettiği insanların acılarıyla cehennem ateşiyle dağlar.

    Özetle Ghost Rider ın kefaret bakışını yiyen varlıklar ( Penance Stare ) ölmeden cehenneme giderler, ruhları yaptıkları günahların acılarıyla, onları çeken insanların acılarıyla dağlanır, vicdanları bu günahlarla aynı şekilde suçluluk duygusu ve aynı acılarla dağlanır.

    Yaptıkları herşeyi fazla fazla hisseder zarar verdiklerinin acılarını hissederler...

    İlk filimde bunu çok güzel vermişlerdi.

    İlk film iyiydi bence.

    Yalnız Ghost Rider her iki filmde verilenden çok daha güçlü ve dayanıklıdır.

    Büyüsel bir varlık olduğundan, alevi cehennem kaynaklı olduğundan, formu yok edilemez dünyevi silahlar ve yöntemlerle, bir nevi ölümsüzdür.

    Şu kadarını söyleyebilirim günahı sevabına ağır basan bir varlığın bu Thor olsun Superman olsun Ghost Rider karşısında hiç bir şansı yoktur. Tabii Thor ve Superman in böyle olmaları günahkar ve vicdansız olmaları da imkansıza yakın bir durumdur.

    O kadar yıkım yapan HULK un bile kalbinin tertemiz olduğunu görmüş ve ona saldırmamıştır.

    Ghost Rider ın ( ZARATHOS un ) adalet anlayışı hem yapılan eylemlere hem de daha çok o insanın vicdanına ruhuna göre şekillenir.

    Çok büyük hatalar yapıp ( tabii tecavüz, kasıtlı cinayet ve benzeri adi sadistçe suçlar dışında ) ömür boyu vicdan azabı çekenleri, içlerinde zaten cehennemde yaşayanları cezalandırmaz, kalpsizlere vicdan sahibi olmayanlara yapar bunu.

    Özetle o bakışı yiyen iflah olmaz bir daha, olayı bitmiştir. Herif kutsal adaletin erken tecelli eden acımasız bir versiyonudur çünkü.

    Mephistoteles baş düşmanıdır.


    HULK asla kasıtlı birini öldürmemiş, içinde kimseye sadistçe yada zevk için zarar verme isteği barındırmamıştır.

    Dünyaya gezegenini karısını bebeğini nükleer bombayla yok ettiğini düşündüklerinden intikam almak için gelir ama onları bile öldürmez, asıl amacı onlara kendi hatalarını döve döve gösterip dünyaya iki yüzlülüklerini göstermektir.

    Pek çok kahramanı öldürebilecekken öldürmez. Sadece tutsak alır.

    HULK u o müthiş ( hiç o kadar öfkeli olmamıştı o yüzden normalinden kat kat güçlüydü. ) gücüne rağmen öldürebilecek tek varlık olan GHOST RİDER da işte bunları görmüş onu rahat bırakmıştır.

    Bu arada bu olaylar olurken THOR yoktu, tam olarak hatırlayamadım başına ne geldiğini ama THOR a kimse ulaşamıyordu.

    En son SENTRY ile dövüşüp başa baş bir mücadelenin sonunda ikisi de insan formlarına dönmüşlerdi, güçleri tükenip, fakat Banner sonra bütün olayların iç yüzünü öğrenip teslim olmuştu anlattığınız gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 30 Haziran 2012; 23:47:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KingofEvil


    quote:

    Orijinalden alıntı: urazs

    quote:

    Orijinalden alıntı: yokedici_destroyer

    quote:

    Orijinalden alıntı: urazs

    Planlama ile DARKSEİD i bile alt etti BATMAN. DARKSEİD Superman i defalarca hırpalamış bir DC tanrısıdır.


    evet en önemli kısmı burası darkseid'ın omega effect denen saldırısından yeteneğiyle ve soğukkkanlılığıyla kurtulmuş üstüne darkseid'dan 'impressive' yorumunu almıştır omega effect saldırısı o kadar tehlikelidir ki hulk gibi bir adama yapılması bile onu moleküllerine ayırmaya yetebilir,arkadaşın dediği gibi superman gibi bir adamı tokatlayan birisine karşı böyle soğukkanlı olmak çok önemlidir bu yüzden batman sevilir ve saygı duyulur

    Evet çok güzel farketmişsiniz, buna ilaveten Darkseid i koskoca gezegeni APOKALİPS i yok edeceğini söyleyerek ( blöf yapmıyordu manyak, iki dakika da kırılması imkansız şifre kombinasyonlarını kırıp gezegenin cephaneliğini iki dev robotu yok ederek ele geçirmiş yeniden programlamıştır, DArkseid inanamaz şifrelerinin kırıldığına, bayağı bir hırpalar Batman i, Batman bunun olacağını bildiğinden hallettiği bir raikibini zırhını giyerek gider Darkseid ın yanına, Darkseid ın blöf yapmadığına ikna olana kadar geçecek sürede hayatta kalır böylece ) gitmelerine izin vermesini söyler, bu oyunu sabrı kararlılığı ve cesareti ve soğukkanlılıyla kazanır, DARKSEİD yine saygı duyar ve blöf yapmadığını anlayarak sözünü tutar.

    Psikolojik olarak yenmiştir Darkseid ı Batman burada ve arkadaşlarını kurtarmıştır bir bakıma.

    DArkseid ın Superman i çok fena hırpladığı da doğrudur çoğu kez.

    Fakat, Superman in çok çok nadiren olan deli bir hali vardır, ölümüne bir ruh hali, o halinin kendisini bile öldürebileceğinden korkar her zaman içten içe Darkseid.

    Keza bir kaç kere Superman ciddi anlamda öldürüyordu neredeyse Darkseid' ı gözü dönmüşken.

    Buna yabancılar bloodlusted Superman diyorlar, kana susamış gözü dönmüş anlamında.

    Superman in gücünün bilinen ölçülmüş bir sınırı yoktur.

    İnanılmaz boyutlarda enerji depolayabilir ve gerekirse bu enerjinin % 99 unu tek bir yumruk için kullanabilir.

    Hele hele güneşin çekirdeğinde bir süre kalıp o.c olmuş bir hali vardır ki, sun dipped deniyor buna da...

    Şöyle söyleyeyim, hani en fazla bir kaç şeyi patlattığını bir şeyleri kestiğini falan gördüğümüz genelde ısı bakışı varya.

    Güneşte sarj olmamış haliyle bile istediği takdirde atmosferin dışına çıkıp yörüngeden tüm gezegeni dünyayı kapsayacak ve küle dönüştürecek güçtedir.

    Sadece böyle kullanmaz, çok çok nadirdir bu.

    Güneşin çekirdeğinden çok çok daha sıcaktır ısı bakışı.

    İstediği takdirde öyle noktalara ulaşır ki ölçülemez bile sıcaklığı.

    Aynen böyle yazıyordu bir çr de, ölçülemez ( incalcuable )

    Tek koluyla bilmem kaç kentrilyon ton kaldırabildiğini de ekleyeyim.

    Superman cidden super dir yani.

    Daha yığınla şey var.

    HA ayrıca unutmadan ekleyeyim BATMAN in DARKSEİD in herşeyi yokedebilecek güçte ki ( yeteri kadar uzun ateş ederse omega beam leriyle Superman i bile öldürür evet. Ama bu cidden uzun sürer, belki 1 2 dakika... Superman in atom altı yapısı inanılmaz hızlıdır, çok hızlı hareket eder atomları molekülleri, özetle Silver Surfer DR manhattan gibi cosmic varlıklar öyle 2 saniyede atomlarına falan ayıramaz Superman, i bu imkansızdır, dakikalarca yoğunlaşabilmeleri gerekir ki, Superman DC ve Marvel da ki en hızlı hareket eden 2. varlıktır Flash den sonra. Silver Surfer ın yolculuk hızı daha yüksektir- yinede Flash kadar değil- ama hareket hızı görece kısa mesafe hızı özetle dövüş hızı değil. ) omega beam in den hemde bir insan olarak kaçması mucizevi bir iştir, neredeyse imkansızdır.

    Çünkü Omega Beam leri ateşlendiği düşmanının DNA sına kilitlenir ve hiç bir şey ona ulaşmasını engelleyemez, isterse ADAMANTİUM duvarlar olsun deler geçer isabet edene kadar takip eder inatla.

    Superman çok çok nadir kurtulabilir bunlardan vurulmadan % 99.9 yer o ışınları her seferinde.

    BAtman in bunlardan kaçması İNANILMAZ bir olaydır.

    DArkseid o yüzden takdir etmiştir kendisini.

    Genelde Superman öyle atomlarına falan ayrılamaz özetle cosmic güçlerle yani.

    Galactus bile yapamaz bunu rahat rahat.

    Öyle yoğun bir enerji kütlesidir.

    Peki Batman'in gerçek Thor karşısındaki şansı nedir?Çoğu kişi Thor'u abartıyor gibi.

    Aslında THOR o abartıların hepsini hakeden güçlere sahip bir varlık.

    Marvel ın Superman i THOR dur.

    Silver Surfer ı bile defalarca yenmişliği vardır.

    Fakat fiziksel güç olarak Superman den güçsüzdür, HULK la da bir süre kapışabilir ama HULK güçlendikçe Hulk un gücüne ayak uydurması zordur fiziki olarak. Ama o kadar çok gücü vardır ki, iş çok ciddileşirse HULK u yener. Godblast gücü, yada çok öfkelendiğinde gücünü ona katlayan Warrior Madness ruh haline girdiğinde HULK THOR la baş edemez.

    THOR HULK u savaşçı karakterinden inadından müthiş kuvvetinden ötürü takdir eder ve onunla kapışmaktan zevk duyar, adam viking sonuçta. Ama HULK la uzun süre fiziksel bir dövüşü götüremez, yenmek için çekici Mjolnir in güçlerini kullanmak zorundadır.

    Aynı şekilde Superman i de yenecek potansiyeli vardır ama Superman e karşı tam kapasitede dövüşmek zorundadır. Aynı şekilde Superman de Thor a karşı.

    Bilinenin aksine Superman büyüsel güçlere karşı o kadar zayıf falan değildir.

    Daha çok büyü harici her şeye karşı ( eğer darbenin silahın kaynağı enerji ve güç olarak kendisine eşit yada üstün değilse ) zaten yaralanmazdır Superman.

    Büyü temelli darbelerin saldırıların Superman i yaralama şansı vardır sadece.

    Yani öyle büyülü bir yumrukla falan ölmez.

    Her anlamda THOR la eşit hatta kimilerine göre daha bile güçlü olan ( dezavantajı bilinci küçük bir çocuğun bilincidir, zaten küçük çocuk büyüyle SHAZAM formuna girer, işi bittiğinde yine çocuk haline gelir. Olimpos tanrılarının güçlerini taşır SHAZAM ) SHAZAM la defalarca dövüşmüş ve galip gelmiştir Superman.

    Güç olarak Superman le aşağı yukarı aynı olan bu SHAZAM ın gücünün kaynağı da Superman gibi enerji kaynaklı değil, büyüsel mistiktir üstelik, yüzlerce sayısız yumruk yemiş yaralanmış ama ayakta kalmıştır.

    Dayanıklılık olarakta Superman e eşdeğer değildir ne HULK ne THOR.

    Ayrıca pek bilinmese de Superman in de müthiş bir iyileşme hızı vardır, vücudunda ki enerji miktarı yüksek olduğu sürece zaten imkansıza yakın olan yaralanma durumlarında bile saniyeler içerisinde iyileşir, HULK kadar hızlı iyileşir.

    Bunu pek görmememizin sebebi ise hem çok çok nadir yaralanması hem de zaten yaralanmaya başladıysa çok uzun ve yorucu mücadelelerin ardından yeterli enerjiyi depolayamamasından enerji depoladığından çok daha fazlasını sürekli harcadığından iyileşme hızının düşmesidir.

    Bu arada Superman Clark olarak yolda yürürken bile sürekli solar radyasyonla şarj olur, sürekli enerji depolar.

    Bir nevi limitsiz bir batarya gibidir. Çok daha hızlı ve çok daha yüksek seviyelerde sarı güneş ışınımına yani radyasyona maruz kalmak istediğinde de, gider güneşin çekrdeğinde bir süre bekler, böyle de bir arkadaşımız yani.

    Ayrıca Kriptonit te sadece bir tehdittir, ölümcül değildir.

    Kriptonit mermilerle delik deşik olsa da öldüremezsiniz yani öyle.

    Özetle iki zayıf yönü dediğimiz Kriptonit ve büyü sadece etki edebildiği için kullanılır ve ölümcül zannedilir ama Supes bunlara çok yoğun ve uzun süre maruz kalmadıkça ölmez direnir, aynen DARKSEİD in OMEGA BEAM lerine dayanabildiği gibi, yoksa 100 tane atom bombası patlatsan adamı yaralayamazsın bile, bilincini kısa süreliğine kaybeder o da belki, ama hepsi bu.

    Safi kriptonitten oluşan bir gezegende saatlerce savaşmışlığı, sarı güneş gibi enerji vermektense enerjisini emen kırmızı bir güneşte çok çok uzun süre kalıp savaşmış ve galip gelmişliği vardır.

    Özetle Superman i öyle kolayca öldürecek bir formül yoktur.

    Öldürebilecek varlıklar DC de de Marvel da da vardır ama bu kolay bir iş değildir en büyükleri için bile.


    Mesela HULK Superman in güç seviyesine ulaşamaz kolay kolay, hatta ulaşamaz açık ve net, Superman in fiziki gücünün ölçülmüş bir sınırı yoktur, HULK un en en manyak hali WWH ta ki halidir ki Superman ondan çok çok daha güçlüdür. Yani sinirlendiği kadar sinirlensin 1 ay kapışmaları lazım o kadar kızabilmesi için . Superman istediği takdirde saniyeler içesinde bayıltır HULK u.

    HULK 100 ton la başlar normal halinde. Hulk un atıyorum 100.000 ton falan kaldırması çok çok sıradışı bir durumdur, Superman için kibrit çöpü kaldırmak gibidir.

    Superman normal haliyle, öfke yok bi şey yok güneşte sarj olmak yok, KENTRİLYON TON kaldırabilir tek koluyla.

    Thor un muhteşemliği fiziksel gücünden çok farklı farklı güçlerinde büyülerinde ve müthiş çekici MJOLNİR dedir.

    Bir anda patlayıcı en büyük enerjiyi gücü bünyesinde taşıyan Marvel olsun DC olsun Superman dir.

    Tek yumrukla bayıltabilecek kadar güçlüdür Hulk u.

    Enerji rezervlerinin büyük kısmını harcar ve yorgun düşer ama böyle bir darbededen sonra kısa bir süre dinlenmesi ve enerji depolaması lazımdır.

    Yumruk yumruğa bir dövüşte ne THOR ne HULK ne Silver Surfer Superman in hem gücüne hem de dövüş hızına yetişemez eğer dünya dışında savaşıyorlarsa.

    Çünkü Superman dünyada gezegene zarar vermemek için super hızını belli seviyelerde tutar hep.

    Ama Flash ın böyle bir derdi yoktur, dış dünyayı zarar görmekten koruyan bir enerji alanı vardır çünkü hızından.

    Speed Force diye tabir edilen bir sürat vardır.

    Bu en üst seviyede hızdır. Buna bir tek FLASH ulaşabilir, Superman WARP hızında hareket edebilir, zamanı kendisi için tam anlamıyla durdurabilecek kadar hızlı hareket edebilir bu esnada binlerce yumruk atabilir, tabii bunlar dünya koşullarında risklidir.

    Ayrıca vücut atomlarını moleküllerini o kadar hızlı titreştirebilir ki faz halini alabilir hemde sürat yapmadan sabitken...

    Bu atılan yumrukların enerji silahlarının içinden ona zarar vermeden geçip gideceği anlamına gelir. Sadece bu şekilde cisimlerin içinden geçemez, FLash bunu da yapabilir.

    X Men den Kitty Pride gibi. ( duvarların içinden geçen kız )

    Wolverine i çok fena öldürmüştür ( daha doğrusu iptal etmiştir diyelim kalıcı olarak. )Kitty Pride bir What İF çizgi romanında...

    Elini kafasına sokmuş daha sonra eldivenini beyninin içinde katı hale normal hale getirip elini faz halinde bırakarak dışarı çıkıp tamamen insan katı haline dönmüştür...

    Özetle beyninin hücrelerinin her bir yerinin arasına katı bir maddeyi faz haliyle sokup içeride katılaştırmıştır.

    Wolverine in süper iyileşme yeteneği onu canlı tutsada, sürekli iyileşmeye çalışan beyninin içinde hücrelerinde moleküllerinde katı bir cismin molekülleri sürekli olarak kaynaşmış olarak kalmış ve Wolverine i sonsuz bir bitkisel hayata sokmuştur.

    Özetle Wolvie bu yaradan iyileşemez, kimse de bunu geriye çeviremez bir durumdur bu, çünkü eldiven tek parça olarak değil atom altı seviyesinde kaynaşmıştı Wolverine in beyniyle...

    Berbat dimi ?

    Bu senaryoda Wolverine önüne geleni öldüren bir psikopat olmuştu, Captain America nın kolunu bacağını kesmişti falan, ( WHAT İF ler genel serilere etki etmeyen, bağımsız küçük serilerdir. )

    Sonu da ufacık tefecik ir kız olan Kitty Pride tarafından geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 30 Haziran 2012; 15:36:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: urazs

    quote:

    Orijinalden alıntı: Uluç.

    Hiç çizgiroman okumayıp, bi avengers izleyip yok o keser bu biçer diye sallayanlar var. Bi araştırın önce güzel kardeşlerim. Hulk, kızdıkça güçlenen bir karakterdir, ölümsüz de değildir. Zararlarından dolayı Illumunati adlı bir örgüt tarafından(xavier felan var grupta) başka bir gezene gönderilir. Hulk bunu anlayışla karşılar, o kadar kan doktum bunu hakettim hesabı. Ondan sonra bunu getiren mekik bomba gibi patlar ve oğlu ölür. intikam için dünya'ya döner.new york'u boşaltmaları için şehir sakinlerine müsade verir. Once xavier'ı bulur, işkence eder. Ama xavier bomba konusunu bilmediğini anlatır, mutantların yok olduğunu vb. Halk imana geliyor daha fazlada dokunmuyor xavier'a. Ardından şehirdeki binaları yıkmaya başlar, avengers ve ordu bunu durdurmaya gelsede tokat manyağı olup geri gider, sonra bombayı patlatanların bunun gittiği gezedenden biri olduğu anlaşılınca daha fazla zarar vermez ve direnmeden teslim olur. Hatta wolverine vd hulk adlı seride bunu oldureceklerdi, nukleer bombayla fakat kaçtı.

    Hulk u Atom bombasıyla infaz ettiler, ölmedi manyak !  

    Birde o bomba patladı Hulk u hatırlayamadım da Wolverine manyağı iyileşe iyileşle kurtuluyordu atom bombası patlamasından yanılmıyorsam.

    Wolverine den daha güçlü ve hızli bir iyileşme yeteneği var bu arada HULK un, pek bilinmez ama belirteyim dedim.

    O kadar pençelere, delik deşik olmaya (malum Adamantium ) öyle rahatlıkla karşı koyuyor yani Wolvie tarafından.

    Bahsettiğininiz serileri sırasıyla okudum. Gerçekten güzel bir işti. ( bulana kadar canım çıktı nette tam seri olarak çalışır bir versiyonunu. )

    Özellikle World War Hulk kendi ana serisinin dışında tüm Marvel evreninde işelen bir seridir.

    Kendi ana serisi sanırım 7 sayıydı, fakat diğer çizgi romanlarla birlikte WWH serisi 60 ayrı sayı da yayınlanan devasa bir olaydı.

    Ghost Rider lı bölüm ilginçtir...

    Johhny Blaze Ghost Rider ın özünü oluşturan yozlaşmış adalet meleği ( intikam meleği haline gelen sürgün melek ) ZARATHOS' u kontrol etmeyi öğrenmiştir.

    Yani Johhny Blaza karakteri GHOST RİDER olduğunda tamamen sabit kalmakta kendi aklını kullanmaktadır.

    Hulk u durdurmaya karar verir, Hulk la mücadele ederken ZARATHOS sürekli ona telkinlerde bulunur bırak ben devralayım der Ghost Rider ' ı.

    Bu arada DR Strange Ghost Rider ın Zarathos un bilincinde ki halinin HULK u öldürebileceğini söyler psişik halde Reed Richards' a...

    Ghost Rider ın orijinal formu olan Zarathos alt benliğinin üst benliğe çıkmış hali Marvel da ki en güçlü varlıklardan biridir, gücünün kaynağı kutsaldır.

    Gl gelelim HULK Johhny Blaze Ghost bilinçli Ghost Rider ı yener, alevini söndürür...

    İşte o anda müthiş bir cehennem alevi patlaması eşliğinde Zarathos meleği Ghost Rider ın kontrolünü alır...

    Böyle uzun uzun inceler HULK u motoruyla gezinerek yavaş yavaş, HULK ta ona bakar.

    Nihayetinde HULK u masum bulup ona saldırmaz, motoruyla bir tankın içinden geçerek etrafı yaka yaka uzaklaşır.

    Ghost Rider orijinal formundayken kalbinde kötülük olanları, ( tüm günah işleyen insanları değil tabii, herkes günahkar. ) affedilmeyecek hatalar yapanları günahlar işleyenleri çok katı bir şekilde cezalandıran bir varlıktır.

    O kişilerin ruhlarını acı verdiği üzdüğü günahlarını işlediği zulm ettiği insanların acılarıyla cehennem ateşiyle dağlar.

    Özetle Ghost Rider ın kefaret bakışını yiyen varlıklar ( Penance Stare ) ölmeden cehenneme giderler, ruhları yaptıkları günahların acılarıyla, onları çeken insanların acılarıyla dağlanır, vicdanları bu günahlarla aynı şekilde suçluluk duygusu ve aynı acılarla dağlanır.

    Yaptıkları herşeyi fazla fazla hisseder zarar verdiklerinin acılarını hissederler...

    İlk filimde bunu çok güzel vermişlerdi.

    İlk film iyiydi bence.

    Yalnız Ghost Rider her iki filmde verilenden çok daha güçlü ve dayanıklıdır.

    Büyüsel bir varlık olduğundan, alevi cehennem kaynaklı olduğundan, formu yok edilemez dünyevi silahlar ve yöntemlerle, bir nevi ölümsüzdür.

    Şu kadarını söyleyebilirim günahı sevabına ağır basan bir varlığın bu Thor olsun Superman olsun Ghost Rider karşısında hiç bir şansı yoktur. Tabii Thor ve Superman in böyle olmaları günahkar ve vicdansız olmaları da imkansıza yakın bir durumdur.

    O kadar yıkım yapan HULK un bile kalbinin tertemiz olduğunu görmüş ve ona saldırmamıştır.

    Ghost Rider ın ( ZARATHOS un ) adalet anlayışı hem yapılan eylemlere hem de daha çok o insanın vicdanına ruhuna göre şekillenir.

    Çok büyük hatalar yapıp ( tabii tecavüz, kasıtlı cinayet ve benzeri adi sadistçe suçlar dışında ) ömür boyu vicdan azabı çekenleri, içlerinde zaten cehennemde yaşayanları cezalandırmaz, kalpsizlere vicdan sahibi olmayanlara yapar bunu.

    Özetle o bakışı yiyen iflah olmaz bir daha, olayı bitmiştir.

    HULK asla kasıtlı birini öldürmemiş, içinde kimseye sadistçe yada zevk için zarar verme isteği barındırmamıştır.

    Dünyaya gezegenini karısını bebeğini nükleer bombayla yok ettiğini düşündüklerinden intikam almak için gelir ama onları bile öldürmez, asıl amacı onlara kendi hatalarını döve döve gösterip dünyaya iki yüzlülüklerini göstermektir.

    Pek çok kahramanı öldürebilecekken öldürmez. Sadece tutsak alır.

    HULK u o müthiş ( hiç o kadar öfkeli olmamıştı o yüzden normalinden kat kat güçlüydü. ) gücüne rağmen öldürebilecek tek varlık olan GHOST RİDER da işte bunları görmüş onu rahat bırakmıştır.

    Bu arada bu olaylar olurken THOR yoktu, tam olarak hatırlayamadım başına ne geldiğini ama THOR a kimse ulaşamıyordu.

    En son SENTRY ile dövüşüp başa baş bir mücadelenin sonunda ikisi de insan formlarına dönmüşlerdi, güçleri tükenip, fakat Banner sonra bütün olayların iç yüzünü öğrenip teslim olmuştu anlattığınız gibi.

    Herif kutsal adaletin erken tecelli eden acımasız bir versiyonudur çünkü.

    Mephistoteles baş düşmanıdır.




    Orada ölürdü. Fakat kendisi istemedi ve kaçtı. En hızlı iyileşme Deadpool'dadır yanlış bilmiyorsam çünkü Wolverine'den sentezleyip daha güçlendirdiler. Ayrıca internette hiç sıkıntı çekmiyorum çizgiroman bulurkan torrent sağolsun. 120 GB arşiv oldu.(X-Men,Spider-Man,Walking Dead,Burn Notice,30 Days of Night,Avengers,Deadpool) Sorun şu ki okuyacak vakit yok arada sırada kısa serileri okuyabiliyorum. Özet Hulk öldürülür ama kötü bir karakter değil gerek yok. Onun yerine Cap,Thor öldürülsün Hulk Wolverine'in adamantium iskeletini parçalara da ayırmıştır zamanında.


    Benden size güzel bir hediye olsun bu da.






  • ercan_yılın adlı üyeyi bekliyoruz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hulk'taki en saçma olay yeşil canavara dönüşürken elbiseleri parçalanırken pantolonun parçalanmaması. Likralı herhalde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Djtiest_

    Hulk'taki en saçma olay yeşil canavara dönüşürken elbiseleri parçalanırken pantolonun parçalanmaması. Likralı herhalde


    Hulka dönüşmesi saçma değil yani dimi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nitreex

    quote:

    Orijinalden alıntı: Djtiest_

    Hulk'taki en saçma olay yeşil canavara dönüşürken elbiseleri parçalanırken pantolonun parçalanmaması. Likralı herhalde


    Hulka dönüşmesi saçma değil yani dimi?

    Her görseli bu mantıkla izlersek çok işimiz var
  • ercan yılın mode on!

    ''hulk hepsini öldürür hulkun gücü sonsuzdur HULK EZER HULK PARÇALAR HULK YOKEDER!''

    ercan yılın mode off!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: urazs

    quote:

    Orijinalden alıntı: KingofEvil


    quote:

    Orijinalden alıntı: urazs

    quote:

    Orijinalden alıntı: yokedici_destroyer

    quote:

    Orijinalden alıntı: urazs

    Planlama ile DARKSEİD i bile alt etti BATMAN. DARKSEİD Superman i defalarca hırpalamış bir DC tanrısıdır.


    evet en önemli kısmı burası darkseid'ın omega effect denen saldırısından yeteneğiyle ve soğukkkanlılığıyla kurtulmuş üstüne darkseid'dan 'impressive' yorumunu almıştır omega effect saldırısı o kadar tehlikelidir ki hulk gibi bir adama yapılması bile onu moleküllerine ayırmaya yetebilir,arkadaşın dediği gibi superman gibi bir adamı tokatlayan birisine karşı böyle soğukkanlı olmak çok önemlidir bu yüzden batman sevilir ve saygı duyulur

    Evet çok güzel farketmişsiniz, buna ilaveten Darkseid i koskoca gezegeni APOKALİPS i yok edeceğini söyleyerek ( blöf yapmıyordu manyak, iki dakika da kırılması imkansız şifre kombinasyonlarını kırıp gezegenin cephaneliğini iki dev robotu yok ederek ele geçirmiş yeniden programlamıştır, DArkseid inanamaz şifrelerinin kırıldığına, bayağı bir hırpalar Batman i, Batman bunun olacağını bildiğinden hallettiği bir raikibini zırhını giyerek gider Darkseid ın yanına, Darkseid ın blöf yapmadığına ikna olana kadar geçecek sürede hayatta kalır böylece ) gitmelerine izin vermesini söyler, bu oyunu sabrı kararlılığı ve cesareti ve soğukkanlılıyla kazanır, DARKSEİD yine saygı duyar ve blöf yapmadığını anlayarak sözünü tutar.

    Psikolojik olarak yenmiştir Darkseid ı Batman burada ve arkadaşlarını kurtarmıştır bir bakıma.

    DArkseid ın Superman i çok fena hırpladığı da doğrudur çoğu kez.

    Fakat, Superman in çok çok nadiren olan deli bir hali vardır, ölümüne bir ruh hali, o halinin kendisini bile öldürebileceğinden korkar her zaman içten içe Darkseid.

    Keza bir kaç kere Superman ciddi anlamda öldürüyordu neredeyse Darkseid' ı gözü dönmüşken.

    Buna yabancılar bloodlusted Superman diyorlar, kana susamış gözü dönmüş anlamında.

    Superman in gücünün bilinen ölçülmüş bir sınırı yoktur.

    İnanılmaz boyutlarda enerji depolayabilir ve gerekirse bu enerjinin % 99 unu tek bir yumruk için kullanabilir.

    Hele hele güneşin çekirdeğinde bir süre kalıp o.c olmuş bir hali vardır ki, sun dipped deniyor buna da...

    Şöyle söyleyeyim, hani en fazla bir kaç şeyi patlattığını bir şeyleri kestiğini falan gördüğümüz genelde ısı bakışı varya.

    Güneşte sarj olmamış haliyle bile istediği takdirde atmosferin dışına çıkıp yörüngeden tüm gezegeni dünyayı kapsayacak ve küle dönüştürecek güçtedir.

    Sadece böyle kullanmaz, çok çok nadirdir bu.

    Güneşin çekirdeğinden çok çok daha sıcaktır ısı bakışı.

    İstediği takdirde öyle noktalara ulaşır ki ölçülemez bile sıcaklığı.

    Aynen böyle yazıyordu bir çr de, ölçülemez ( incalcuable )

    Tek koluyla bilmem kaç kentrilyon ton kaldırabildiğini de ekleyeyim.

    Superman cidden super dir yani.

    Daha yığınla şey var.

    HA ayrıca unutmadan ekleyeyim BATMAN in DARKSEİD in herşeyi yokedebilecek güçte ki ( yeteri kadar uzun ateş ederse omega beam leriyle Superman i bile öldürür evet. Ama bu cidden uzun sürer, belki 1 2 dakika... Superman in atom altı yapısı inanılmaz hızlıdır, çok hızlı hareket eder atomları molekülleri, özetle Silver Surfer DR manhattan gibi cosmic varlıklar öyle 2 saniyede atomlarına falan ayıramaz Superman, i bu imkansızdır, dakikalarca yoğunlaşabilmeleri gerekir ki, Superman DC ve Marvel da ki en hızlı hareket eden 2. varlıktır Flash den sonra. Silver Surfer ın yolculuk hızı daha yüksektir- yinede Flash kadar değil- ama hareket hızı görece kısa mesafe hızı özetle dövüş hızı değil. ) omega beam in den hemde bir insan olarak kaçması mucizevi bir iştir, neredeyse imkansızdır.

    çünkü Omega Beam leri ateşlendiği düşmanının DNA sına kilitlenir ve hiç bir şey ona ulaşmasını engelleyemez, isterse ADAMANTİUM duvarlar olsun deler geçer isabet edene kadar takip eder inatla.

    Superman çok çok nadir kurtulabilir bunlardan vurulmadan % 99.9 yer o ışınları her seferinde.

    BAtman in bunlardan kaçması İNANILMAZ bir olaydır.

    DArkseid o yüzden takdir etmiştir kendisini.

    Genelde Superman öyle atomlarına falan ayrılamaz özetle cosmic güçlerle yani.

    Galactus bile yapamaz bunu rahat rahat.

    Öyle yoğun bir enerji kütlesidir.

    Peki Batman'in gerçek Thor karşısındaki şansı nedir?Çoğu kişi Thor'u abartıyor gibi.

    Aslında THOR o abartıların hepsini hakeden güçlere sahip bir varlık.

    Marvel ın Superman i THOR dur.

    Silver Surfer ı bile defalarca yenmişliği vardır.

    Fakat fiziksel güç olarak Superman den güçsüzdür, HULK la da bir süre kapışabilir ama HULK güçlendikçe Hulk un gücüne ayak uydurması zordur fiziki olarak. Ama o kadar çok gücü vardır ki, iş çok ciddileşirse HULK u yener. Godblast gücü, yada çok öfkelendiğinde gücünü ona katlayan Warrior Madness ruh haline girdiğinde HULK THOR la baş edemez.

    THOR HULK u savaşçı karakterinden inadından müthiş kuvvetinden ötürü takdir eder ve onunla kapışmaktan zevk duyar, adam viking sonuçta. Ama HULK la uzun süre fiziksel bir dövüşü götüremez, yenmek için çekici Mjolnir in güçlerini kullanmak zorundadır.

    Aynı şekilde Superman i de yenecek potansiyeli vardır ama Superman e karşı tam kapasitede dövüşmek zorundadır. Aynı şekilde Superman de Thor a karşı.

    Bilinenin aksine Superman büyüsel güçlere karşı o kadar zayıf falan değildir.

    Daha çok büyü harici her şeye karşı ( eğer darbenin silahın kaynağı enerji ve güç olarak kendisine eşit yada üstün değilse ) zaten yaralanmazdır Superman.

    Büyü temelli darbelerin saldırıların Superman i yaralama şansı vardır sadece.

    Yani öyle büyülü bir yumrukla falan ölmez.

    Her anlamda THOR la eşit hatta kimilerine göre daha bile güçlü olan ( dezavantajı bilinci küçük bir çocuğun bilincidir, zaten küçük çocuk büyüyle SHAZAM formuna girer, işi bittiğinde yine çocuk haline gelir. Olimpos tanrılarının güçlerini taşır SHAZAM ) SHAZAM la defalarca dövüşmüş ve galip gelmiştir Superman.

    Güç olarak Superman le aşağı yukarı aynı olan bu SHAZAM ın gücünün kaynağı da Superman gibi enerji kaynaklı değil, büyüsel mistiktir üstelik, yüzlerce sayısız yumruk yemiş yaralanmış ama ayakta kalmıştır.

    Dayanıklılık olarakta Superman e eşdeğer değildir ne HULK ne THOR.

    Ayrıca pek bilinmese de Superman in de müthiş bir iyileşme hızı vardır, vücudunda ki enerji miktarı yüksek olduğu sürece zaten imkansıza yakın olan yaralanma durumlarında bile saniyeler içerisinde iyileşir, HULK kadar hızlı iyileşir.

    Bunu pek görmememizin sebebi ise hem çok çok nadir yaralanması hem de zaten yaralanmaya başladıysa çok uzun ve yorucu mücadelelerin ardından yeterli enerjiyi depolayamamasından enerji depoladığından çok daha fazlasını sürekli harcadığından iyileşme hızının düşmesidir.

    Bu arada Superman Clark olarak yolda yürürken bile sürekli solar radyasyonla şarj olur, sürekli enerji depolar.

    Bir nevi limitsiz bir batarya gibidir. Çok daha hızlı ve çok daha yüksek seviyelerde sarı güneş ışınımına yani radyasyona maruz kalmak istediğinde de, gider güneşin çekrdeğinde bir süre bekler, böyle de bir arkadaşımız yani.

    Ayrıca Kriptonit te sadece bir tehdittir, ölümcül değildir.

    Kriptonit mermilerle delik deşik olsa da öldüremezsiniz yani öyle.

    Özetle iki zayıf yönü dediğimiz Kriptonit ve büyü sadec etki edebildiği için kullanılır, yoksa 100 tane atom bombası patlatsan adamı yaralayamazsın bile, bilincini kısa süreliğine kaybeder o da belki, ama hepsi bu.

    Safi kriptonitten oluşan bir gezegende saatlerce savaşmışlığı, sarı güneş gibi enerji vermektense enerjisini emen kırmızı bir güneşte çok çok uzun süre kalıp savaşmış ve galip gelmiştir.

    Özetle Superman i öyle kolayca öldürecek bir fomül yoktur.

    Öldürebilecek varlıklar DC de de Marvel da da vardır ama bu kolay bir iş değildir en büyükleri için bile.


    Mesela HULK Superman in güç seviyesine ulaşamaz kolay kolay, hatta ulaşamaz açık ve net, Superman in fiziki gücünün ölçülmüş bir sınırı yoktur, HULK un en en manyak hali WWH ta ki halidir ki Superman ondan çok çok daha güçlüdür. Yani sinirlendiği kadar sinirlensin 1 ay kapışmaları lazım o kadar kızabilmesi için . Superman istediği takdirde saniyeler içesinde bayıltır HULK u.

    HULK 100 ton la başlar normal halinde. Hulk un atıyorum 100.000 ton falan kaldırması çok çok sıradışı bir durumdur, Superman için kibrit çöpü kaldırmak gibidir.

    Superman normal haliyle, öfke yok bi şey yok güneşte sarj olmak yok, KENTRİLYON TON kaldırabilir tek koluyla.

    Thor un muhteşemliği fiziksel gücünden çok farklı farklı güçlerinde büyülerinde ve müthiş çekici MJOLNİR dedir.

    Bir anda patlayıcı en büyük enerjiyi gücü bünyesinde taşıyan Marvel olsun DC olsun Superman dir.

    Tek yumrukla bayıltabilecek kadar güçlüdür Hulk u.

    Enerji rezervlerinin büyük kısmını harcar ve yorgun düşer ama böyle bir darbededen sonra kısa bir süre dinlenmesi ve enerji depolaması lazımdır.

    Yumruk yumruğa bir dövüşte ne THOR ne HULK ne Silver Surfer Superman in hem gücüne hem de dövüş hızına yetişemez eğer dünya dışında savaşıyorlarsa.

    Çünkü Superman dünyada gezegene zarar vermemek için super hızını belli seviyelerde tutar hep.

    Ama Flash ın böyle bir derdi yoktur, dış dünyayı zarar görmekten koruyan bir enerji alanı vardır çünkü hızından.

    Speed Force diye tabir edilen bir sürat vardır.

    Bu en üst seviyede hızdır. Buna bir tek FLASH ulaşabilir, Superman WARP hızında hareket edebilir, zamanı kendisi için tam anlamıyla durdurabilecek kadar hızlı hareket edebilir bu esnada binlerce yumruk atabilir, tabii bunlar dünya koşullarında risklidir.

    Ayrıca vücut atomlarını moleküllerini o kadar hızlı titreştirebilir ki faz halini alabilir hemde sürat yapmadan sabitken...

    Bu atılan yumrukların enerji silahlarının içinden ona zarar vermeden geçip gideceği anlamına gelir. Sadece bu şekilde cisimlerin içinden geçemez, FLash bunu da yapabilir.

    X Men den Kitty Pride gibi. ( duvarların içinden geçen kız )

    Wolverine i çok fena öldürmüştür Kitty Pride bir What İF çizgi romanında...

    Elini kafasına sokmuş daha sonra eldivenini beyninin içinde katı hale normal hale getirip elini faz halinde bırakarak dışarı çıkıp tamamen insan katı haline dönmüştür...

    Özetle beyninin hücrelerinin her bir yerinin arasına katı bir maddeyi faz haliyle sokup içeride katılaştırmıştır.

    Wolverine in süper iyileşme yeteneği onu canlı tutsada, sürekli iyileşmeye çalışan beyninin içinde hücrelerinde moleküllerinde katı bir cismin molekülleri sürekli olarak kaynaşmış olarak kalmış ve Wolverine i sonsuz bir bitkisel hayata sokmuştur.

    Özetle Wolvie bu yaradan iyileşemez, kimse de bunu geriye çeviremez bir durumdu, çünkü eldiven tek parça olarak değil atom altı seviyesinde kaynaşmıştı Wolverine in beyniyle...

    Berbat dimi ?

    Bu senaryoda Wolverine önüne geleni öldüren bir psikopat olmuştu, Captain America nın kolunu bacağını kesmişti falan, ( WHAT İF ler genel serilere etki etmeyen, bağımsız küçük serilerdir. )

    Sonu da ufacık tefecik ir kız olan Kitty Pride tarafından geldi.



    Konu biraz kaysada güzel açıklamışsın.Peki şu DC'nin çizgi romanlarını okuyabileceğim bir site ya da torrent filan var mı?Anlatınca benim de ilgimi çekti.Bir yerden başlamak gerek diye düşünüyorum artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, The Incredible Hulk filminde sanırım Hulk'u insan haline çevirebilen dalgalar gönderen makinalar vardı. Stark Industry tarafından yapılmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LifesGood®

    The Avengers'deki duruma göre insan oğlunun Hulk'a yapabileceği hiçbirşey yok.Filmde Thor'u yenebildiği gösteriliyor.Ancak Thor azda olsa dayanıyor.Benim merak ettiğim konuda 2 tane Thor Hulk'u yenebilir mi? Gerçi Hulk ölümsüz neyse bunlar bizi aşar

    Adres ver kürekle ağzını burnunu kırmaya geliyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Illuminn

    quote:

    Orijinalden alıntı: LifesGood®

    The Avengers'deki duruma göre insan oğlunun Hulk'a yapabileceği hiçbirşey yok.Filmde Thor'u yenebildiği gösteriliyor.Ancak Thor azda olsa dayanıyor.Benim merak ettiğim konuda 2 tane Thor Hulk'u yenebilir mi? Gerçi Hulk ölümsüz neyse bunlar bizi aşar

    Adres ver kürekle ağzını burnunu kırmaya geliyorum

    Bir arkadaş daha mağaradan çıktı.Hoşgeldin aramıza dostum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LifesGood®

    quote:

    Orijinalden alıntı: Illuminn

    quote:

    Orijinalden alıntı: LifesGood®

    The Avengers'deki duruma göre insan oğlunun Hulk'a yapabileceği hiçbirşey yok.Filmde Thor'u yenebildiği gösteriliyor.Ancak Thor azda olsa dayanıyor.Benim merak ettiğim konuda 2 tane Thor Hulk'u yenebilir mi? Gerçi Hulk ölümsüz neyse bunlar bizi aşar

    Adres ver kürekle ağzını burnunu kırmaya geliyorum

    Bir arkadaş daha mağaradan çıktı.Hoşgeldin aramıza dostum

    Yoksa her şey.. Çabuk söyle neler dönüyor burada Agent L?


    yoksa kürek




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uluç.

    quote:

    Orijinalden alıntı: urazs

    quote:

    Orijinalden alıntı: Uluç.

    Hiç çizgiroman okumayıp, bi avengers izleyip yok o keser bu biçer diye sallayanlar var. Bi araştırın önce güzel kardeşlerim. Hulk, kızdıkça güçlenen bir karakterdir, ölümsüz de değildir. Zararlarından dolayı Illumunati adlı bir örgüt tarafından(xavier felan var grupta) başka bir gezene gönderilir. Hulk bunu anlayışla karşılar, o kadar kan doktum bunu hakettim hesabı. Ondan sonra bunu getiren mekik bomba gibi patlar ve oğlu ölür. intikam için dünya'ya döner.new york'u boşaltmaları için şehir sakinlerine müsade verir. Once xavier'ı bulur, işkence eder. Ama xavier bomba konusunu bilmediğini anlatır, mutantların yok olduğunu vb. Halk imana geliyor daha fazlada dokunmuyor xavier'a. Ardından şehirdeki binaları yıkmaya başlar, avengers ve ordu bunu durdurmaya gelsede tokat manyağı olup geri gider, sonra bombayı patlatanların bunun gittiği gezedenden biri olduğu anlaşılınca daha fazla zarar vermez ve direnmeden teslim olur. Hatta wolverine vd hulk adlı seride bunu oldureceklerdi, nukleer bombayla fakat kaçtı.

    Hulk u Atom bombasıyla infaz ettiler, ölmedi manyak !  

    Birde o bomba patladı Hulk u hatırlayamadım da Wolverine manyağı iyileşe iyileşle kurtuluyordu atom bombası patlamasından yanılmıyorsam.

    Wolverine den daha güçlü ve hızli bir iyileşme yeteneği var bu arada HULK un, pek bilinmez ama belirteyim dedim.

    O kadar pençelere, delik deşik olmaya (malum Adamantium ) öyle rahatlıkla karşı koyuyor yani Wolvie tarafından.

    Bahsettiğininiz serileri sırasıyla okudum. Gerçekten güzel bir işti. ( bulana kadar canım çıktı nette tam seri olarak çalışır bir versiyonunu. )

    Özellikle World War Hulk kendi ana serisinin dışında tüm Marvel evreninde işelen bir seridir.

    Kendi ana serisi sanırım 7 sayıydı, fakat diğer çizgi romanlarla birlikte WWH serisi 60 ayrı sayı da yayınlanan devasa bir olaydı.

    Ghost Rider lı bölüm ilginçtir...

    Johhny Blaze Ghost Rider ın özünü oluşturan yozlaşmış adalet meleği ( intikam meleği haline gelen sürgün melek ) ZARATHOS' u kontrol etmeyi öğrenmiştir.

    Yani Johhny Blaza karakteri GHOST RİDER olduğunda tamamen sabit kalmakta kendi aklını kullanmaktadır.

    Hulk u durdurmaya karar verir, Hulk la mücadele ederken ZARATHOS sürekli ona telkinlerde bulunur bırak ben devralayım der Ghost Rider ' ı.

    Bu arada DR Strange Ghost Rider ın Zarathos un bilincinde ki halinin HULK u öldürebileceğini söyler psişik halde Reed Richards' a...

    Ghost Rider ın orijinal formu olan Zarathos alt benliğinin üst benliğe çıkmış hali Marvel da ki en güçlü varlıklardan biridir, gücünün kaynağı kutsaldır.

    Gl gelelim HULK Johhny Blaze Ghost bilinçli Ghost Rider ı yener, alevini söndürür...

    İşte o anda müthiş bir cehennem alevi patlaması eşliğinde Zarathos meleği Ghost Rider ın kontrolünü alır...

    Böyle uzun uzun inceler HULK u motoruyla gezinerek yavaş yavaş, HULK ta ona bakar.

    Nihayetinde HULK u masum bulup ona saldırmaz, motoruyla bir tankın içinden geçerek etrafı yaka yaka uzaklaşır.

    Ghost Rider orijinal formundayken kalbinde kötülük olanları, ( tüm günah işleyen insanları değil tabii, herkes günahkar. ) affedilmeyecek hatalar yapanları günahlar işleyenleri çok katı bir şekilde cezalandıran bir varlıktır.

    O kişilerin ruhlarını acı verdiği üzdüğü günahlarını işlediği zulm ettiği insanların acılarıyla cehennem ateşiyle dağlar.

    Özetle Ghost Rider ın kefaret bakışını yiyen varlıklar ( Penance Stare ) ölmeden cehenneme giderler, ruhları yaptıkları günahların acılarıyla, onları çeken insanların acılarıyla dağlanır, vicdanları bu günahlarla aynı şekilde suçluluk duygusu ve aynı acılarla dağlanır.

    Yaptıkları herşeyi fazla fazla hisseder zarar verdiklerinin acılarını hissederler...

    İlk filimde bunu çok güzel vermişlerdi.

    İlk film iyiydi bence.

    Yalnız Ghost Rider her iki filmde verilenden çok daha güçlü ve dayanıklıdır.

    Büyüsel bir varlık olduğundan, alevi cehennem kaynaklı olduğundan, formu yok edilemez dünyevi silahlar ve yöntemlerle, bir nevi ölümsüzdür.

    Şu kadarını söyleyebilirim günahı sevabına ağır basan bir varlığın bu Thor olsun Superman olsun Ghost Rider karşısında hiç bir şansı yoktur. Tabii Thor ve Superman in böyle olmaları günahkar ve vicdansız olmaları da imkansıza yakın bir durumdur.

    O kadar yıkım yapan HULK un bile kalbinin tertemiz olduğunu görmüş ve ona saldırmamıştır.

    Ghost Rider ın ( ZARATHOS un ) adalet anlayışı hem yapılan eylemlere hem de daha çok o insanın vicdanına ruhuna göre şekillenir.

    Çok büyük hatalar yapıp ( tabii tecavüz, kasıtlı cinayet ve benzeri adi sadistçe suçlar dışında ) ömür boyu vicdan azabı çekenleri, içlerinde zaten cehennemde yaşayanları cezalandırmaz, kalpsizlere vicdan sahibi olmayanlara yapar bunu.

    Özetle o bakışı yiyen iflah olmaz bir daha, olayı bitmiştir.

    HULK asla kasıtlı birini öldürmemiş, içinde kimseye sadistçe yada zevk için zarar verme isteği barındırmamıştır.

    Dünyaya gezegenini karısını bebeğini nükleer bombayla yok ettiğini düşündüklerinden intikam almak için gelir ama onları bile öldürmez, asıl amacı onlara kendi hatalarını döve döve gösterip dünyaya iki yüzlülüklerini göstermektir.

    Pek çok kahramanı öldürebilecekken öldürmez. Sadece tutsak alır.

    HULK u o müthiş ( hiç o kadar öfkeli olmamıştı o yüzden normalinden kat kat güçlüydü. ) gücüne rağmen öldürebilecek tek varlık olan GHOST RİDER da işte bunları görmüş onu rahat bırakmıştır.

    Bu arada bu olaylar olurken THOR yoktu, tam olarak hatırlayamadım başına ne geldiğini ama THOR a kimse ulaşamıyordu.

    En son SENTRY ile dövüşüp başa baş bir mücadelenin sonunda ikisi de insan formlarına dönmüşlerdi, güçleri tükenip, fakat Banner sonra bütün olayların iç yüzünü öğrenip teslim olmuştu anlattığınız gibi.

    Herif kutsal adaletin erken tecelli eden acımasız bir versiyonudur çünkü.

    Mephistoteles baş düşmanıdır.




    Orada ölürdü. Fakat kendisi istemedi ve kaçtı. En hızlı iyileşme Deadpool'dadır yanlış bilmiyorsam çünkü Wolverine'den sentezleyip daha güçlendirdiler. Ayrıca internette hiç sıkıntı çekmiyorum çizgiroman bulurkan torrent sağolsun. 120 GB arşiv oldu.(X-Men,Spider-Man,Walking Dead,Burn Notice,30 Days of Night,Avengers,Deadpool) Sorun şu ki okuyacak vakit yok arada sırada kısa serileri okuyabiliyorum. Özet Hulk öldürülür ama kötü bir karakter değil gerek yok. Onun yerine Cap,Thor öldürülsün Hulk Wolverine'in adamantium iskeletini parçalara da ayırmıştır zamanında.


    Benden size güzel bir hediye olsun bu da.




    Evet cidden güzelmiş teşekkür ederim, Deadpool ayrı bir deli ya, severim.

    HULK un Wolvie den daha hızlı bir iyileşme yeteneği olduğunu biliyordum Deadpool un da Wolvie den.

    Yalnız ciddi ciddi nükleer silahla ne HULK u ne Wolverine i öldüremiyorlardı onu çok net hatırlıyorum.

    Hatta NİCK FURY soruyordu '' nasıl bir histi '' diye Wolverine' e ( daha doğrusu kopmuş koparılmış olan ve derisinden solunum yapan Wolverine in kafasına ! ) manyak manyak, kafaya nükleer füze yemek nasıl bir histi.

    Ayrıca yine eminim nükleer füzeye zıplayıp yumruk atarak girip kendi havada patlatıyordu üstüne üstlük BETTY ( She Hulk tu o esnada ) yi koruyabilmek için.

    Planet Hulk ta da nükleer patlama dibinde olduğunda HULK hariç herkez ölmüştü etrafta ki.

    Nükleer füzeyle ölmüyor yani DELİ HULK ! Kaçtığı yerler de olmuştur tabii hatırlayamadım ama kafasına yediği ve hiç bir şey olmadığı anları hatırlıyorum.

    Wolverine de ölmüyor.

    Bende bir süredir torrent den indirmiyorum sizin önerebileceğiniz paylaşabileceğiniz linkler var mı, bende kendiminkileri bulabilirsem paylaşırım. Benim henüz 30 gb lık bir arşivim olmuş baktım az önce. Çok verimli kaliteli kaynaklar bulamıyorum genelde, ara ara bir hal oluyorum.

    Böyle kaliteli içeriği olan sorunsuz belli başlı kaynaklar var mı bildiğiniz ?

    Hem okumak isteyen arkadaşlara yardımımız dokunur.




  • dayanıklılık konusunuyla alakalı konuşuyorsanız juggernaut bu konuda çok üstündür cyttorak kristali sayesinde incinmesi neredeyse imkansıza yakındır
  • gaza geldim şu konuyu okuyunca. marvel karakterlerini küçükken izlediğim çizgi filmler ve sinema filmleri dışında hiç bilmiyorum.siz nerden takip ediyorsunuz link verir misinşz
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.