Şimdi Ara

Peki şu Hulk olayına bir açıklık getirelim. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
5
Favori
16.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • juggernaut falan gibi adamlarla Hulk'u kıyaslıyorsunuz ya daha bişi demicem. Düşünün Spider-Man bile unutuldu Hulkun yanında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: David Attenborough

quote:

Orijinalden alıntı: urazs

quote:

Orijinalden alıntı: KingofEvil

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yokedici_destroyer

quote:

Planlama ile DARKSEİD i bile alt etti BATMAN. DARKSEİD Superman i defalarca hırpalamış bir DC tanrısıdır.

evet en önemli kısmı burası darkseid'ın omega effect denen saldırısından yeteneğiyle ve soğukkkanlılığıyla kurtulmuş üstüne darkseid'dan 'impressive' yorumunu almıştır omega effect saldırısı o kadar tehlikelidir ki hulk gibi bir adama yapılması bile onu moleküllerine ayırmaya yetebilir,arkadaşın dediği gibi superman gibi bir adamı tokatlayan birisine karşı böyle soğukkanlı olmak çok önemlidir bu yüzden batman sevilir ve saygı duyulur

Evet çok güzel farketmişsiniz, buna ilaveten Darkseid i koskoca gezegeni APOKALİPS i yok edeceğini söyleyerek ( blöf yapmıyordu manyak, iki dakika da kırılması imkansız şifre kombinasyonlarını kırıp gezegenin cephaneliğini iki dev robotu yok ederek ele geçirmiş yeniden programlamıştır, DArkseid inanamaz şifrelerinin kırıldığına, bayağı bir hırpalar Batman i, Batman bunun olacağını bildiğinden hallettiği bir raikibini zırhını giyerek gider Darkseid ın yanına, Darkseid ın blöf yapmadığına ikna olana kadar geçecek sürede hayatta kalır böylece ) gitmelerine izin vermesini söyler, bu oyunu sabrı kararlılığı ve cesareti ve soğukkanlılıyla kazanır, DARKSEİD yine saygı duyar ve blöf yapmadığını anlayarak sözünü tutar.

Psikolojik olarak yenmiştir Darkseid ı Batman burada ve arkadaşlarını kurtarmıştır bir bakıma.

DArkseid ın Superman i çok fena hırpladığı da doğrudur çoğu kez.

Fakat, Superman in çok çok nadiren olan deli bir hali vardır, ölümüne bir ruh hali, o halinin kendisini bile öldürebileceğinden korkar her zaman içten içe Darkseid.

Keza bir kaç kere Superman ciddi anlamda öldürüyordu neredeyse Darkseid' ı gözü dönmüşken.

Buna yabancılar bloodlusted Superman diyorlar, kana susamış gözü dönmüş anlamında.

Superman in gücünün bilinen ölçülmüş bir sınırı yoktur.

İnanılmaz boyutlarda enerji depolayabilir ve gerekirse bu enerjinin % 99 unu tek bir yumruk için kullanabilir.

Hele hele güneşin çekirdeğinde bir süre kalıp o.c olmuş bir hali vardır ki, sun dipped deniyor buna da...

Şöyle söyleyeyim, hani en fazla bir kaç şeyi patlattığını bir şeyleri kestiğini falan gördüğümüz genelde ısı bakışı varya.

Güneşte sarj olmamış haliyle bile istediği takdirde atmosferin dışına çıkıp yörüngeden tüm gezegeni dünyayı kapsayacak ve küle dönüştürecek güçtedir.

Sadece böyle kullanmaz, çok çok nadirdir bu.

Güneşin çekirdeğinden çok çok daha sıcaktır ısı bakışı.

İstediği takdirde öyle noktalara ulaşır ki ölçülemez bile sıcaklığı.

Aynen böyle yazıyordu bir çr de, ölçülemez ( incalcuable )

Tek koluyla bilmem kaç kentrilyon ton kaldırabildiğini de ekleyeyim.

Superman cidden super dir yani.

Daha yığınla şey var.

HA ayrıca unutmadan ekleyeyim BATMAN in DARKSEİD in herşeyi yokedebilecek güçte ki ( yeteri kadar uzun ateş ederse omega beam leriyle Superman i bile öldürür evet. Ama bu cidden uzun sürer, belki 1 2 dakika... Superman in atom altı yapısı inanılmaz hızlıdır, çok hızlı hareket eder atomları molekülleri, özetle Silver Surfer DR manhattan gibi cosmic varlıklar öyle 2 saniyede atomlarına falan ayıramaz Superman, i bu imkansızdır, dakikalarca yoğunlaşabilmeleri gerekir ki, Superman DC ve Marvel da ki en hızlı hareket eden 2. varlıktır Flash den sonra. Silver Surfer ın yolculuk hızı daha yüksektir- yinede Flash kadar değil- ama hareket hızı görece kısa mesafe hızı özetle dövüş hızı değil. ) omega beam in den hemde bir insan olarak kaçması mucizevi bir iştir, neredeyse imkansızdır.

çünkü Omega Beam leri ateşlendiği düşmanının DNA sına kilitlenir ve hiç bir şey ona ulaşmasını engelleyemez, isterse ADAMANTİUM duvarlar olsun deler geçer isabet edene kadar takip eder inatla.

Superman çok çok nadir kurtulabilir bunlardan vurulmadan % 99.9 yer o ışınları her seferinde.

BAtman in bunlardan kaçması İNANILMAZ bir olaydır.

DArkseid o yüzden takdir etmiştir kendisini.

Genelde Superman öyle atomlarına falan ayrılamaz özetle cosmic güçlerle yani.

Galactus bile yapamaz bunu rahat rahat.

Öyle yoğun bir enerji kütlesidir.

Peki Batman'in gerçek Thor karşısındaki şansı nedir?Çoğu kişi Thor'u abartıyor gibi.

Aslında THOR o abartıların hepsini hakeden güçlere sahip bir varlık.

Marvel ın Superman i THOR dur.

Silver Surfer ı bile defalarca yenmişliği vardır.

Fakat fiziksel güç olarak Superman den güçsüzdür, HULK la da bir süre kapışabilir ama HULK güçlendikçe Hulk un gücüne ayak uydurması zordur fiziki olarak. Ama o kadar çok gücü vardır ki, iş çok ciddileşirse HULK u yener. Godblast gücü, yada çok öfkelendiğinde gücünü ona katlayan Warrior Madness ruh haline girdiğinde HULK THOR la baş edemez.

THOR HULK u savaşçı karakterinden inadından müthiş kuvvetinden ötürü takdir eder ve onunla kapışmaktan zevk duyar, adam viking sonuçta. Ama HULK la uzun süre fiziksel bir dövüşü götüremez, yenmek için çekici Mjolnir in güçlerini kullanmak zorundadır.

Aynı şekilde Superman i de yenecek potansiyeli vardır ama Superman e karşı tam kapasitede dövüşmek zorundadır. Aynı şekilde Superman de Thor a karşı.

Bilinenin aksine Superman büyüsel güçlere karşı o kadar zayıf falan değildir.

Daha çok büyü harici her şeye karşı ( eğer darbenin silahın kaynağı enerji ve güç olarak kendisine eşit yada üstün değilse ) zaten yaralanmazdır Superman.

Büyü temelli darbelerin saldırıların Superman i yaralama şansı vardır sadece.

Yani öyle büyülü bir yumrukla falan ölmez.

Her anlamda THOR la eşit hatta kimilerine göre daha bile güçlü olan ( dezavantajı bilinci küçük bir çocuğun bilincidir, zaten küçük çocuk büyüyle SHAZAM formuna girer, işi bittiğinde yine çocuk haline gelir. Olimpos tanrılarının güçlerini taşır SHAZAM ) SHAZAM la defalarca dövüşmüş ve galip gelmiştir Superman.

Güç olarak Superman le aşağı yukarı aynı olan bu SHAZAM ın gücünün kaynağı da Superman gibi enerji kaynaklı değil, büyüsel mistiktir üstelik, yüzlerce sayısız yumruk yemiş yaralanmış ama ayakta kalmıştır.

Dayanıklılık olarakta Superman e eşdeğer değildir ne HULK ne THOR.

Ayrıca pek bilinmese de Superman in de müthiş bir iyileşme hızı vardır, vücudunda ki enerji miktarı yüksek olduğu sürece zaten imkansıza yakın olan yaralanma durumlarında bile saniyeler içerisinde iyileşir, HULK kadar hızlı iyileşir.

Bunu pek görmememizin sebebi ise hem çok çok nadir yaralanması hem de zaten yaralanmaya başladıysa çok uzun ve yorucu mücadelelerin ardından yeterli enerjiyi depolayamamasından enerji depoladığından çok daha fazlasını sürekli harcadığından iyileşme hızının düşmesidir.

Bu arada Superman Clark olarak yolda yürürken bile sürekli solar radyasyonla şarj olur, sürekli enerji depolar.

Bir nevi limitsiz bir batarya gibidir. Çok daha hızlı ve çok daha yüksek seviyelerde sarı güneş ışınımına yani radyasyona maruz kalmak istediğinde de, gider güneşin çekrdeğinde bir süre bekler, böyle de bir arkadaşımız yani.

Ayrıca Kriptonit te sadece bir tehdittir, ölümcül değildir.

Kriptonit mermilerle delik deşik olsa da öldüremezsiniz yani öyle.

Özetle iki zayıf yönü dediğimiz Kriptonit ve büyü sadec etki edebildiği için kullanılır, yoksa 100 tane atom bombası patlatsan adamı yaralayamazsın bile, bilincini kısa süreliğine kaybeder o da belki, ama hepsi bu.

Safi kriptonitten oluşan bir gezegende saatlerce savaşmışlığı, sarı güneş gibi enerji vermektense enerjisini emen kırmızı bir güneşte çok çok uzun süre kalıp savaşmış ve galip gelmiştir.

Özetle Superman i öyle kolayca öldürecek bir fomül yoktur.

Öldürebilecek varlıklar DC de de Marvel da da vardır ama bu kolay bir iş değildir en büyükleri için bile.

Mesela HULK Superman in güç seviyesine ulaşamaz kolay kolay, hatta ulaşamaz açık ve net, Superman in fiziki gücünün ölçülmüş bir sınırı yoktur, HULK un en en manyak hali WWH ta ki halidir ki Superman ondan çok çok daha güçlüdür. Yani sinirlendiği kadar sinirlensin 1 ay kapışmaları lazım o kadar kızabilmesi için . Superman istediği takdirde saniyeler içesinde bayıltır HULK u.

HULK 100 ton la başlar normal halinde. Hulk un atıyorum 100.000 ton falan kaldırması çok çok sıradışı bir durumdur, Superman için kibrit çöpü kaldırmak gibidir.

Superman normal haliyle, öfke yok bi şey yok güneşte sarj olmak yok, KENTRİLYON TON kaldırabilir tek koluyla.

Thor un muhteşemliği fiziksel gücünden çok farklı farklı güçlerinde büyülerinde ve müthiş çekici MJOLNİR dedir.

Bir anda patlayıcı en büyük enerjiyi gücü bünyesinde taşıyan Marvel olsun DC olsun Superman dir.

Tek yumrukla bayıltabilecek kadar güçlüdür Hulk u.

Enerji rezervlerinin büyük kısmını harcar ve yorgun düşer ama böyle bir darbededen sonra kısa bir süre dinlenmesi ve enerji depolaması lazımdır.

Yumruk yumruğa bir dövüşte ne THOR ne HULK ne Silver Surfer Superman in hem gücüne hem de dövüş hızına yetişemez eğer dünya dışında savaşıyorlarsa.

Çünkü Superman dünyada gezegene zarar vermemek için super hızını belli seviyelerde tutar hep.

Ama Flash ın böyle bir derdi yoktur, dış dünyayı zarar görmekten koruyan bir enerji alanı vardır çünkü hızından.

Speed Force diye tabir edilen bir sürat vardır.

Bu en üst seviyede hızdır. Buna bir tek FLASH ulaşabilir, Superman WARP hızında hareket edebilir, zamanı kendisi için tam anlamıyla durdurabilecek kadar hızlı hareket edebilir bu esnada binlerce yumruk atabilir, tabii bunlar dünya koşullarında risklidir.

Ayrıca vücut atomlarını moleküllerini o kadar hızlı titreştirebilir ki faz halini alabilir hemde sürat yapmadan sabitken...

Bu atılan yumrukların enerji silahlarının içinden ona zarar vermeden geçip gideceği anlamına gelir. Sadece bu şekilde cisimlerin içinden geçemez, FLash bunu da yapabilir.

X Men den Kitty Pride gibi. ( duvarların içinden geçen kız )

Wolverine i çok fena öldürmüştür Kitty Pride bir What İF çizgi romanında...

Elini kafasına sokmuş daha sonra eldivenini beyninin içinde katı hale normal hale getirip elini faz halinde bırakarak dışarı çıkıp tamamen insan katı haline dönmüştür...

Özetle beyninin hücrelerinin her bir yerinin arasına katı bir maddeyi faz haliyle sokup içeride katılaştırmıştır.

Wolverine in süper iyileşme yeteneği onu canlı tutsada, sürekli iyileşmeye çalışan beyninin içinde hücrelerinde moleküllerinde katı bir cismin molekülleri sürekli olarak kaynaşmış olarak kalmış ve Wolverine i sonsuz bir bitkisel hayata sokmuştur.

Özetle Wolvie bu yaradan iyileşemez, kimse de bunu geriye çeviremez bir durumdu, çünkü eldiven tek parça olarak değil atom altı seviyesinde kaynaşmıştı Wolverine in beyniyle...

Berbat dimi ?

Bu senaryoda Wolverine önüne geleni öldüren bir psikopat olmuştu, Captain America nın kolunu bacağını kesmişti falan, ( WHAT İF ler genel serilere etki etmeyen, bağımsız küçük serilerdir. )

Sonu da ufacık tefecik ir kız olan Kitty Pride tarafından geldi.

Konu biraz kaysada güzel açıklamışsın.Peki şu DC'nin çizgi romanlarını okuyabileceğim bir site ya da torrent filan var mı?Anlatınca benim de ilgimi çekti.Bir yerden başlamak gerek diye düşünüyorum artık.

Alıntıları Göster

Konu biraz kaysada güzel açıklamışsın.Peki şu DC'nin çizgi romanlarını okuyabileceğim bir site ya da torrent filan var mı?Anlatınca benim de ilgimi çekti.Bir yerden başlamak gerek diye düşünüyorum artık.

İndirdiğim bazı yerler vardı.

Kimisi Türkçe kimisi yabancı.Türk Çizgi var mesela, kaliteli çeviriler var orada güzel seriler var.

Civil War u tavsiye ederim.

Çizgi Roman diyarı var.

Yabancı olanları Torrent olarak belli bir siteden değil de ( sağlam sürekli indirebileceğim sabit bir yer bulamadım pek, bir ordan bir buradan o yüzden hatırlayamadım, mesela World War Hulk u falan çok aramıştım orijinalini 60 küsur sayıydı. ) özellikle bulmak istediğim serileri maceraları aratıp oradan buradan buluyordum.

Şöyle sağlam arşivi olan düzgün bir Torrent leri olan bir yabancı site keşfedemedim daha.

Bulan olursa bana da haber versin rica ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Into.the.Beauty

quote:

Orijinalden alıntı: Black Wall Street

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: XPHOS

Bana kangallardan kurulu bir ordu verin size tüm dünyayı fethedeyim

Kangallar öyle bir ırktır ki. Dünyada bir tane bile kalsa ordu kurup intikamını alır.

aslında tüm insanlığın kangallardan geldiği görüşü bilim çevrelerince kabul görüyor.fakat darwin bu gerçeği saptırmıştır.

PKK mağarasında bulunan bir yazı.

Eğer bir köpek sizi gördüğünde sürekli havlıyorsa bilinki o sokak köpeğidir, sesinin kısılmasını bekleyin ve kafasına sıkın.
    Eğer bir köpek sadece sizi gördüğünde havlıyor saklandığınızda susuyorsa bilinki o pitbuldur. Kaçın ve canınızı kurtarın.
    Eğer bir köpek sizi gördüğünde ortadan kaybolmuşsa ve etraf sessizse bilinki o kangaldır. Merak etmeyin o sizi bulur

• quote:

Orijinalden alıntı: yokedici_destroyer

dayanıklılık konusunuyla alakalı konuşuyorsanız juggernaut bu konuda çok üstündür cyttorak kristali sayesinde incinmesi neredeyse imkansıza yakındır

Doğru...

World War Hulk ta yenişemiyorlardı HULK la Juggernaut, daha yeni başlamışlardı ki Proffessor X JUggernaut un beynine girip onun gitmesini sağlamıştı.

Juggernaut gücünü antik bir tanrı dan alır. O Cyttorak kristali onu Juggie yapar. Ve dayanıklılık konusunda haklısınız, yenilmez değilsede yaralanmazdır Juggernaut.

Ama bayılabilir, şayet kaskını sökmeyi başarırsan da öldürülebilir de.

Tabii bunlar zor işler.

• Orijinalden alıntı: urazs

Kimisi Türkçe kimisi yabancı.Türk Çizgi var mesela, kaliteli çeviriler var orada güzel seriler var.

Çizgi Roman diyarı var.

Yabancı olanları Torrent olarak belli bir siteden değil de ( sağlam sürekli indirebileceğim sabit bir yer bulamadım pek, bir ordan bir buradan o yüzden hatırlayamadım, mesela World War Hulk u falan çok aramıştım orijinalini 60 küsur sayıydı. ) özellikle bulmak istediğim serileri maceraları aratıp oradan buradan buluyordum.

Şöyle sağlam arşivi olan düzgün bir Torrent leri olan bir yabancı site keşfedemedim daha.

Tüm açıklamaların için teşekkür ederim.Bir de one above all diye bir tanrı vardı.Nette araştırmama rağmen pekte yeterli bilgi bulamadım.Seni de yoruyorum ama onu da biraz açıklarsan sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Orijinalden alıntı: Into.the.Beauty

Orijinalden alıntı: Black Wall Street

Orijinalden alıntı: XPHOS

Bana kangallardan kurulu bir ordu verin size tüm dünyayı fethedeyim

Kangallar öyle bir ırktır ki. Dünyada bir tane bile kalsa ordu kurup intikamını alır.

aslında tüm insanlığın kangallardan geldiği görüşü bilim çevrelerince kabul görüyor.fakat darwin bu gerçeği saptırmıştır.

PKK mağarasında bulunan bir yazı.

Eğer bir köpek sizi gördüğünde sürekli havlıyorsa bilinki o sokak köpeğidir, sesinin kısılmasını bekleyin ve kafasına sıkın.
    Eğer bir köpek sadece sizi gördüğünde havlıyor saklandığınızda susuyorsa bilinki o pitbuldur. Kaçın ve canınızı kurtarın.
    Eğer bir köpek sizi gördüğünde ortadan kaybolmuşsa ve etraf sessizse bilinki o kangaldır. Merak etmeyin o sizi bulur

yapma bunu yapma

• @ King of Evil BATMAN VS THOR !

Birebir karşılaşmada hiç şansı yoktur tabii, ama Supermani de kapıp gelirse işin rengi değişir !

Şaka bir yana BATMAN bu tarz varlıklarla savaşmaz, çok önceden karşılaşmanın çok öncesinden kazanır savaşı ( başarabilirse ) planlamayla, rakibi bunu bilmez bile.

THOR u bir şekilde durdurabilir tabii ama karşısına çıkarak değil.

Hulk u da durdurabilir aynı şekilde Superman i de.

Ama bunlar çok önceden mükemmel tasarlanan planlar ve yapılan analizler sonucu olabilir ancak.

Marvel ın da bence BATMAN kadar olmasa da bu konuda çok iyi bir kahramanı vardır ; BLACK PANTHER.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 30 Haziran 2012; 16:11:40 >
  • @urazs gece yazdıklarını keyifle okudum. Flash'ı merak ediyorum onunla ilgili çok fazla bilgim yok. Batman'i anlattığın gibi onu da anlatır mısın bilgin varsa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 30 Haziran 2012; 16:58:05 >
  • Orijinalden alıntı: KingofEvil

Çizgi Roman diyarı var.

Tüm açıklamaların için teşekkür ederim.Bir de one above all diye bir tanrı vardı.Nette araştırmama rağmen pekte yeterli bilgi bulamadım.Seni de yoruyorum ama onu da biraz açıklarsan sevinirim.

Bildiğim kadarıyla One Above All MARVEL ın Tanrısı dır.

Yani en büyük tek tanrısı.

Olimpos yada Asgard tanrıları gibi değil.

Sky Father ların en büyüğü yani. Celestial lar dan bile büyük bir varlık tı sanırım.

Bildiğimiz TANRI kavramının MARVEL versiyonuydu sanırım, tabii bizim Tanrı algılayışımızla kel alaka şekilde bir vücudu formu falan vardır, semavi dinlerin tanrı anlayışı kadar sonsuz ve kudretli değildir muhtemelen yine de.

İş tanrı olayına girince yukarlara doğru saçmalıyorlar iyice bence MArvel da DC de, iki evrende maşallah antik yunandan falan çok daha zengin tanrı kavramı söz konusu olunca.

Mesela ASGARD lılar Tanrı falan değildir, THOR muş Odin miş, ZEUS ta değildir, adları öyle kalmış MARVEL da daha çok, sadece insan ve pek çok uzaylı ırkına göre çok üstün varlıklardır.

Thor tanrıysa GAlactus ne mesela, One Above All ne ? Ghost Rider ne ? Spawn ne ?

Superman tek başına tek tek bence tüm ASGARD ve Olimpos tanrılarından daha büyük bir potansiyele sahiptir. Ve evet Odin i Zeus u falan da katıyorum içine.

E öyleyse Superman ne ?

Marvel da DC de bu mitolojik karakterler şöyle açıklanır şöyle sununlur okuyucuya.

İnsanlığın ilkel zamanlarında bu üstün varlıklar insanlığa yön verir, temas kurar tanrı olarak tapınılırlar sonra uzun süre dünyadan ellerini eteklerini çekerler.

Sonra modern çağlarda yeniden belirir ve dünya işleriyle meşgul olurlar.

Hala çok üstün ve kudretlidirler ve geçmişten kalma bir alışkanlıkla tanrı yarı tanrı falan denir bu varlıklara, mitolojik varlıklar demek daha doğrudur özünde.

Yoksa Superman mesela THOR u devirebilecek güçtedir, tanrı falan da demez kimse.

TAnrısal güçler denen şeylere Ghost Rider gibi SPAWN gibi, Juggernaut gibi varlıklar da sahiptir.

Burada tanrı ve tanrısal dan kasıt insan bilimini aşan, insan aklının fiziğinin mantığının anlamayamadığı henüz güç ve enerjilere vurgu yapmaktır aslında amaç.

Mesela THOR bir keresinde bir insana sizin BÜYÜ dediğiniz şey ASGARD da bizim için tekniktir bilimdir demiştir.

Umarım yardımcı olmuştur.

• Orijinalden alıntı: urazs

Orijinalden alıntı: KingofEvil

Çizgi Roman diyarı var.

Bildiğim kadarıyla One Above All MARVEL ın Tanrısı dır.

Yani en büyük tek tanrısı.

Olimpos yada Asgard tanrıları gibi değil.

Sky Father ların en büyüğü yani. Celestial lar dan bile büyük bir varlık tı sanırım.

Bildiğimiz TANRI kavramının MARVEL versiyonuydu sanırım, tabii bizim Tanrı algılayışımızla kel alaka şekilde bir vücudu formu falan vardır, semavi dinlerin tanrı anlayışı kadar sonsuz ve kudretli değildir muhtemelen yine de.

İş tanrı olayına girince yukarlara doğru saçmalıyorlar iyice bence MArvel da DC de, iki evrende maşallah antik yunandan falan çok daha zengin tanrı kavramı söz konusu olunca.

Mesela ASGARD lılar Tanrı falan değildir, THOR muş Odin miş, ZEUS ta değildir, adları öyle kalmış MARVEL da daha çok, sadece insan ve pek çok uzaylı ırkına göre çok üstün varlıklardır.

Thor tanrıysa GAlactus ne mesela, One Above All ne ? Ghost Rider ne ? Spawn ne ?

Superman tek başına tek tek bence tüm ASGARD ve Olimpos tanrılarından daha büyük bir potansiyele sahiptir. Ve evet Odin i Zeus u falan da katıyorum içine.

E öyleyse Superman ne ?

Marvel da DC de bu mitolojik karakterler şöyle açıklanır şöyle sununlur okuyucuya.

İnsanlığın ilkel zamanlarında bu üstün varlıklar insanlığa yön verir, temas kurar tanrı olarak tapınılırlar sonra uzun süre dünyadan ellerini eteklerini çekerler.

Sonra modern çağlarda yeniden belirir ve dünya işleriyle meşgul olurlar.

Hala çok üstün ve kudretlidirler ve geçmişten kalma bir alışkanlıkla tanrı yarı tanrı falan denir bu varlıklara, mitolojik varlıklar demek daha doğrudur özünde.

Yoksa Superman mesela THOR u devirebilecek güçtedir, tanrı falan da demez kimse.

TAnrısal güçler denen şeylere Ghost Rider gibi SPAWN gibi, Juggernaut gibi varlıklar da sahiptir.

Burada tanrı ve tanrısal dan kasıt insan bilimini aşan, insan aklının fiziğinin mantığının anlamayamadığı henüz güç ve enerjilere vurgu yapmaktır aslında amaç.

Mesela THOR bir keresinde bir insana sizin BÜYÜ dediğiniz şey ASGARD da bizim için tekniktir bilimdir demiştir.

Umarım yardımcı olmuştur.

Açiklamaların için sağol.Gerçekten de yardımın dokundu.

• quote:

quote:

Çizgi Roman diyarı var.

urazs sana bazı sorularım olacak öncelikle sentry karakteri hakkında bilgi verebilirmisin nasıl oluşmuş ve gücünün sınırları nedir.

flash karakteri içinde aynı bilgileri rica ediceğimhulktan sonra en sevdiğim karakter.

sen doomsday hayranıydın hatırladığım kadarıyla o nasıl oluşmuş bir yaratıktır ve süpermanin gezegeninde kendisi gibi adamlarmı vardır yoksa süperman onların içindede özel bir yeremi sahiptir.

son olarak hulkın marvelde bu kadar ön planda tutulması hakkında düşüncelerin nelerdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ax -- 30 Haziran 2012; 16:48:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ax

quote:

quote:

Çizgi Roman diyarı var.

urazs sana bazı sorularım olacak öncelikle sentry karakteri hakkında bilgi verebilirmisin nasıl oluşmuş ve gücünün sınırları nedir.

flash karakteri içinde aynı bilgileri rica ediceğimhulktan sonra en sevdiğim karakter.

sen doomsday hayranıydın hatırladığım kadarıyla o nasıl oluşmuş bir yaratıktır ve süpermanin gezegeninde kendisi gibi adamlarmı vardır yoksa süperman onların içindede özel bir yeremi sahiptir.

son olarak hulkın marvelde bu kadar ön planda tutulması hakkında düşüncelerin nelerdir...

smallville'de süpermen'in gezegeni yokediliyordu ailesi onu dünyaya gönderiyordu uzay aracı ile gerçekte de böyle sanırım. Soyu tükenmiş yani. Yine smallville'de kuzeni vardı supergirl oluyor o sanırım.

• The Avengers VS Hulk'u izlemediyseniz Youtube'dan bir göz atmanızı tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: x_tol

@urazs gece yazdıklarını keyifle okudum. Flash'ı merak ediyorum onunla ilgili çok fazla bilgim yok. Barman'i anlattığın gibi onu da anlatır mısın ilgin varsa?

Teşekkür ederim dostum, Flash la ilgili de bildiklerim var ama biraz tazelemem lazım, bir ara daha ayrıntılı yazarım.

Kesin olan şey şu, Marvel da da DC de de en hızlı varlık FLASH tir. Farklı FLASH ler olmuştur. Wally West ten bahsedeceksek normal hayatında polis memurudur. Diğer FLASH BARRY ALLEN dır ve en hızlı FLASH tır. Wally West ten bile hızlıdır.

Superman den bile hızlıdır. Ayrıca Superman in aksine hızını istediği gibi çevreye zarar vermeden kullanmasına yarayan bir enerji alanı vardır.

Zamanda sıçramalar yapabilir.

Yani mesela bir örnek vereyim bir keresinde bir şekilde o zaman diliminde kaçmasının imkansız olduğu bir cisim tarafından takip ediliyordu yani eninde sonunda durduğu gibi ölecekti sanırım.

Bundan kurtulmak için kendi varlığı için zamanı 3 4 saniye ileriye sardı hızıyla ve kendi gerçekliğini 3 4 saniye değiştirdiği için cisim onun varlığını bulamadı daha sonra.

Hızını başkalarına da onları tutarak etki ettirebiliyor yine.

Nükleer bir patlamayla 1 saniye sonra yokolacak bir yerdeki yüzbinlerce insanı patlamanın etki alanı dışına mikro saliseler içerisnde taşıyabilir mesela.

Hatta zamanı kendisi için durdurabilir.

Zamanda sıçramalar yapabilir, titreşerek faz haline geçebilir hiç bir nesne enerji o haldeyken zarar veremez, çok çok hızlı refleksleri vardır, kendisinden sonra ki en hızlı varlık olan ( hem hız hem refleks olarak ) Superman çok zor farkeder takip eder FLASH ı.

Başkaları farkına bile varamaz.

100.000 kişilik silahlı bir orduyu ne olduklarını bile anlamadan silahsızlandırabilir mesela, zaman duruyor adam için çünkü.

Malum hız bariyerleri var onunla anlatayım ;

Sırasıyla Ses, Işık, Zaman, Boyutsal ve son olarak ta SPEED FORCE bariyeri var.

Superman mesela ses bariyerini ışık bariyerini rahatlıkla aşabilir. Zaman bariyerini de aşar, ( zaman bizim algıladığımızın dışında uzay zaman düzleminde fiziki bir kavramdır ölçüdür, hacim, kütle gibi ) boyutsal bariyeri de aşar.

Boyutsal ( Dimensional ) bariyeri Silver Surfer da aşar mesela, evrenin bir yerinden diğerine çok hızlı yolculuk eder böylece.

Fakat ne Silver Surfer ne Superman Speed Force bariyerini aşamazlar.

Barry Allen Superman in Speed Force bariyerini aşabilecek kapasitede olduğunu düşünür ancak.

Flash işte tüm bu sürat hız bariyerlerinin de kaynağı olan tüm FLASH ve benzeri SPEEDSTER ların güç kaynağı olan SPEED FORCE a da hükmeder onu da aşar.

Wally West gücünü direk olarak Speed Force dan alır ve gücünden ayrı düşürülemez diğer Flash lar gibi.

Wally Speed Force a çekilmiş ve kendi iradesiyle çıkabilmiştir.

Barry Allen Speed Force a girip çıkabilir. BArry Wally den hızlı olan tek kişidir.

Flash ler ve yakınları sonsuz gençliğe sahip ölümsüz kişilerdir. Kendileri ve eşleri bu sebepten yaşlanmaz. Speed Force güç kaynaklarından aldıkları gücün bir eseridir bu, yani ölümsüzdürler bir anlamda.

Aynı şekilde yaşayan bir enerji kütlesi olması sebebiyle de Superman de teorik olarak ölümsüzdür.

Yani yaşlanarak ölme gibi durumları yoktur.

Bu anlamda THOR dan da babası ODİN den de ZEUS tanda daha ölümsüzdürler yani.

Speed Force enerjisini kullanarak enerji inşaa ları ( construct ) oluşturabilir, Flash kostümü böyledir mesela enerji den oluşan bir katı maddedir.

Etrafına enerji duvarları örebilir.

Hızını objelere yada başka insanlara aktarabilir, mesela Superman e aktarıp aynı hızda hareket etmelerini sağlayabilir.

Ayrıca bir başka cisme insana molküler enerji vererek moleküler hareket hızını arttırabilir.

Herkesten ve herşeyden HIZ çalabilir.

Mesela Superman ın hızını çalarak onu heykel gibi bırakabilir. Bir keresinde tüm bir gezegenin ve içinde yaşayan herkesin hızını momentumunu çalmıştır. Bu şekilde her şey ama herşey hareketsiz kalmıştır. Gezegen yörüngesel ve kendi ekseni etrafında ki döngüsünü bile yapmayı bırakmıştır.

Sadece kendisi gibi Speed Force kaynağını kullananlardan hız çalamaz ve diğer Flash olan ve kendisiniden daha hızlı olan SPEED FORCE un kendisi konumunda ki BARRY ALLEN dan hız çalamaz.

Speed Force Aura sayesinde hız yaparken zarar görmez darbelerden etkilenmez, yaralanmaz, etrafındaki lere de geçirebilir bunu. Ayrıca hızın etkilerinden etkilenmez ve dış dünyaya da etki etmez.

Wally West düşünce hızından çok daha hızlı hareket eder koşar.

Wally nin hızının bilinen bir sınırı yoktur, İstediği kadar sürat yapabilir.

Hatta o kadar hızlıdır ki ışık hızında atılan bir yumruk ona hiç kımıldamayan havada asılı kalan bir el gibi görünür.

Bu bakımdan Superman den çok daha hızlıdır denebilir.

Barry Allen orijinal Flash olmamakla birlikte Wally den az da olsa hızlı olduğu kabul edilir. Her türlü zeminde koşabilir, gökdelenlere tırmanıp inebilir.

Uzayda desteksiz yaşayabilir Speed Force sayesinde.

Bir keresinde bir yarışta evrenin başlangıcına Big Bang e gitmiştir zaman içerisinde koşarak.

1 pico saniyede ( bu nasıl bir zaman dilimiyse artık ) 500. 000 bin insanın yüzünü tek bir ifade için ( birini arıyor yani ) tarayabilir koşarak. Bunu yapmış manyak yani.

Hmm bu arada o nükleer bomba patlamış... Patlayan nükleer bombadan 500.000 insanı 100 pico saniyede 35 mil öteye taşıyarak kurtarmışlığı var arkadaşın.

Her yerde aynı anda olacak kadar hızlı hareket etmiş, 500.000 bin insana 500.000 flash gibi hemde çoktan Nükleer patlama olduğunda yapmış bunu.

HAtta ölümden bile kaçmış, evrenin ve zamanın sonuna kadar oradan da bir sonra ki big bang e ve yeni evrene kadar kaçıp atlatmış ölümü, yuh bu yuh !

Kendi vücudu güçleri ve SPEED FORCE üzerinde ki hakimiyeti kusursuzdur.

Tüm vücudunu sonsuz bir kütleye çevirip '' İNFİNİTY MASS PUNCH '' özelliğini kullanabilir.

O kadar süratli bir yumruk atar ki, ( normalde ışık hızına ulaşan ve onu aşan cisimlerin kütleleri olamaz, ama FLASH ın Speed Force hakimiyeti bu kuralları isterse saf dışı bırakır ve sürati arttıkça kütlesini de sonsuzluk boyutunda arttırabilir ) ve öyle yoğun bir kütleye sahiptir ki Superman i bile tek yumrukta bayıltabilir.

Beyaz cüce bir yıldızdan daha büyük bir enerjiye güce sahiptir '' İnfinity Mass Punch ''

Zamanda istediği gibi yolculuk edebilir, bu konuda Barry den üstündür, aynen HULK yada Wolverine gibi hızla iyileşir hatta onlardan daha hızlı bir iyileşme gücü vardır, yaraları an içinde iyileşir. Tabii bu hız halinde SPEED FORCE u kullanırken olur.

Şu müthiş bak, FAZ halini aldığında ( koşmasına gerek yok ) yani vücudunda ki molekülleri istediği gibi kontrol ettiğinde isterse her cismin içinden geçebilir, ayrıca yine eğer isterse kendine hiç zarar vermeden içine girdiği cismi insanı canlıyı moleküler seviyede bozarak patlamasına sebep olabilir !

Bu arada Flash ın hızı koşmakla da alakalı değildir, kendi moleküllerini enerjisini SPEED FORCE la istediği gibi yönlendirmesiyle alakalıdır.

Özetle uçabilir ama koşmayı çok sevdiğinden bunu tercih eder, bu arada koşmak için bir yere de ihtiyacı yoktur.

Yani havada koşabilir, hatta uzayda koşar, özetle, gidemeyeceği sürat yapamayacağı hiç bir yer yoktur, uzay boşluğunda da SPEED FORCE onu korur.

Bir saniyede bir tek yada pek çok düşmanına milyonlarca kez saldırabilir yumruk atabilir.

Zaman algısının üzerindeki hakimiyeti öyle güçlüdür ki 1 saniye ona milyarlarca yıl gibi gelebilir isterse.

Hatta tüm evreni akışını durdurabilir kendi zaman algısı içinde.

Bu durumda gerçekte zaman durmaz ama FLASH için tam anlamıyla durur.

Bunu başarabilmek için vücudunu çok hızlı hareket ettirir.

Gerçek anlamda UZAY ZAMAN düzleminin ötesine geçebilir, uzay zamanı aşabilir ve bunu son derece rahat çok çok kısa bir zamanda başarabilir.

Özetle FLASH en güçlü kahramanlardan biridir.

Rahatlıkla en güçlülerden diyebilirsiniz.

Marvel da da DC de de hız konusunda üstüne yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ax

quote:

quote:

Çizgi Roman diyarı var.

Dostum yaz yaz bir hal oldum o yüzden kısa kısa cevaplayayım.

SENTRY nin hikayesi çok ilginç.

STAN LEE tarafından 1970 ler de Superman e karşı geliitrildiği ama sonra kullanılmaktan vazgeçildiği söylenir.

Çizgi romanlarda ise durum şöyledir.

Sentry aslında pek de düzgün olmayan genç bir uyuşturucu müptelasıyken ( geröek adını unuttum şimdi ) bir gün bir şekilde çok güçlü ve deneysel bir formül içerek ( uyuşturucu merakından ) SENTRY olur.

Captain america nın super surumunun zibilyon kat güçlüsüdür bu serum.

Şu var yalnız zaten ruhsal durumu pek iyi olmayan bu arkadaş bu serumun da etkisiyle paranoyak sizofren olur ve çift karakter geliştirir.

Gücünün sınırı bilnmez ve çok dengesizdir, çok güçlüdür. Superman in zıvanadan çıkmış bir versiyonu gibi kullanır gücünü. THOR un şehri ASGARD ı saniyeler içerinde delip geçerek her yönden yok edecek kadar potansiyellidir.

Yunan savaş tanrısı ARES 'i oratadan ikiye ayırarak ( rahatlıkla ) öldürmüştür.

Bir nevi Superman in gözü dönse neler yapabilir in MARVEL ca verilmiş bir cevabı gibidir yani.

Fakat işte çok çok iyi bir varlıkken çok kötü bir varlığa dönüşebilme riski vardır.

Kendi gücünden çok korkar ve iyi tarafı başkalarına zarar vemekten korktuğu için kendi gücünü kullanmaktan çekindiği için ikinci bir benlik yaratır ve onu gerçek zanneder.

Aslında gerçekten yarattığı için de gerçektir.

Sentry nin karanlık tarafına VOİD deniyor.

Tamamen şizofren beyninin ürünüdür.

Tabii güçleri bu kadar büyük olunca beyninin hayal ettiği şey gerçeklik kazanıyor.

İşte ilk zamanlarında bunu durdurabilmek için bir şey yapar SENTRY, insanları riske etmek istemediğinden bu karanlık tarafını fark ettiğinde.

Bunu da nasıl yaptığı hala muammadır.

SENTRY o zamanlar Marvel aleminin en büyük kahramanıdır ( çizgi roman evreninde yani, normalde böyle sayılar hiç yayınlanmamıştır ama SENTRY son yıllarda sanki hep varmış gibi anlatılır ) CA X Men falan hepsi dostudur.

Ama işte karanlık tarafını keşfedince şunu yapar.

Tüm dünyadan yaşayan tüm insanlardan tüm anılardan tüm olaylardan SENTRY hatıralarını siler hatta kendi zihninden de siler.

Ve kurgu olarak yani sözde SENTRY hiç varolmamış gibi dünya senelerce yaşamaya devam eder.

Taa ki yakın zamana dek bir şekilde SENTRY nin varlığı tekrar keşfedilinceye kadar.

MARVEL SENTRY yi MARVEL evrenine bu senaryoyla dahil etti yani, aslında tüm MARVEL ın superman iy miş te SENTRY hepsine ve kendine bunu unutturmuş onlarca yıl gibi.

Gücünün büyüklüğünü sembolik olarak anlatmak için milyonlarca patlayan güneşin enerjisi diye tabir edilir.

Gücünü böyle kudretlere yakın kullandığı görülmedi henüz.

Genel kanı Superman i yenemeyeceği şekilde.

En büyük eksiğiyse ciddi anlamda hasta olması, ağır şizofren olduğu için hiç beklenmedik şeyler yapabiliyor, gücünden korkuyor, tam kullanamıyor, ama VOİD etkisine girdiğinde ( diğer kişiliği ) kendisini serbest bırakıyor.

Ama çok dengesiz bir ruh hali var, onunla mücadele ediyor sürekli.

Özünde sıradan bir insana verilen çok aşırı bir gücün sonuçlarını temsil eder diyebiliriz, kafayı yiyor yani.

Ama iyi bir insan ve temiz bir kalbi var, kendiyle sürekli savaş halinde.

Ama mesela en manyak HULK u hatta THOR u bile dümdüz edecek potansiyeli var ( belki Superman i de yani Thor gibi ). Ama bunu kullanabilecek fark edecek ayarlayacak karakter kişilik gücü yok.

2. 20 cm olup ta smaç basmaya korkan ve basamayan bir liseli gibi yani bir bakıma.

FLASH ı bayaa yazdım.

DOOMSDAY e gelirsek, genetik yoldan çok çok hızlı ve programlı bir biçimde evrime uğratılıp '' KUSURSUZ '' yaşam formuna dönüştürülen bir bebektir aslında. 50 senede MİLYONLARCA yıllık planlanmış tasarlanmış bir evrime uğratılmıştır.

Kriptonda yapılmıştır. TAnrı kompleksli bir uzaylı ve ekibi tarafından. Fakat o zamanlar Kriptonlular henüz yoktu Kriptonda.

Kripton gezegeni evrendeki en yaşanmaz yerlerden biriydi.

İşlem şöyle oldu, bebeği dışarı atıp durdular, ölüsünü alıp genetik kodunu alıp DNA özelliklerini yeni klona aktarıp yeniden ölüme attılar.

Yıllar yılı hiç bir gelişme olmadan bebek ölüp durdu.

Ama uzaylı bilim adamı inatla devam etti ve sonunda bebek 1 dakika yaşamayı başardı.

Özetle zorlayarak bebeğe evrim geçirtip koşullara uyum sağlattılar.

Bu işlemi 50 yıldan uzun devam etirdiler.

Böylece bebeği milyonlarca kez öldürüp yeniden klonladılar.

Bir yerden sonra bebek artık kendi kendine yaşarken evrim geçirme yeteneği kazandı. Ve gezegende ki tüm yaratıkları öldürüp evine labaratuara geri döndü.

Fakat bilim adamlarının hesaplayamadığı şey bebeğin her ölümü bilinç altında her ölüm anını ve korkusunu hatırladığıydı. Alayını öldürdü Doomsday.

Sonra da tüm evreni birbirine kattı.

Çünkü tek bildiği şey yaşayan herşeyin kendi canına bir tehdit olduğuydu milyonlarca kez öldürüldüğü için.

Aslında bebek zihnine sahipti yani, tek bildiği duygu ise korku ve öfkeydi.

Çok çok büyük kozmik güçlerce öldürüldü.

Fakat Doomsday in en büyük özelliği ölümden öteye evrilmesidir.

Yani bir şekilde öldürülürse eğer ona bağışıklık kazanır ve 1000 yılda sürse ( ne kadar şiddetli bir şekilde yok edildiğine ağlı 1 ayda da canlanabilir ) geri döner ve artık aynı şekilde kılına bile zarar veremezsin.

İşte böyle evrile evrile en son öldürüldüğünde uzaya yollandı bir mezarda o da gelip dünyaya düştü.

Superman le savaştı, kripton DNA sını ( henüz kriptonlular olmasa da başka canlılarda Kriptonlulara ait DNA lar gördüğünden ) tanıyınca yavaş yavaş Superman e karşı da bir nefret geliştirmeye başladı savaşırlarken.

Hiç bir mantıklı amacı olmadan her şeyi her canlıyı öldüre öldüre Metropolise kadar geldi ve orada Superman tarafından son bir gayretle öldürüldü. Superman kendi de öldü aynı anda.

Superman i bu kadar zorlayan şey aynı kendisi gibi güneş enerjisini sürekli depolamasıdır.

Ayrıca sırf bu da değil, hiç bir organı olmayan katı bir kütledir, sadece beyni vardı sanırım.

En başa çıkılmaz tarafıysa vücudu DNA ları duruma göre anında evrim geçirir.

Yani kendinden daha güçlü biriyle kapıştığında ( ki normal hali Hulk tan falan çok daha güçlüdür ) anında fizksel gücünü ikiye üçe katlayarak rakibini geçer.

Süpersonik ses dalgalarıyla saldırıldığında anında kulak yollarını tıkamıştır mesela.

Yaşamak için hiç birşeye ihtiyaç duymaz Superman gibi, güneşin merkezinde etkilenmez.

Özetle kusursuz yaratımdır.

Superman in onu yenebilmesinde ki tek sebep daha önce kaba kuvvetle travmatik darbelerle onu öldürebilenin olmamış olmasıdır.

Moleküllerine ayrıştırılmış, enerji ile cosmic enerjiyle öldürülmüştür, Superman de fiziksel olarak öldürmüştür.

Hepsinden geri dönmüştür ve aynı şekilde öldürülmesi imkansızdır.

En sonunda kimsenin durduramayacağı bir noktaya evrimleşmiştir.

Superman ve diğerleri çareyi DOOMSDAY i ENTROPY ye zamanın ve evrenin sonuna hileyle götürüp bırakıp zar zor geri kaçmakta bulmuşlardır.

Entropy den sonrası hiçliktir çünkü. Evrenin sonudur.

Var olmayış ın üzerine evrimleşebildi mi bilinmiyor, yok olduğu varsayılıyor.

Ve evet Hulk u popüler yapmak için birazcık abarttılar bu ara MARVEL da bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 30 Haziran 2012; 19:23:50 >

• Bu konunun amacı ne la ? Nasıl muhabbetler beyler bunlar ???
  • @urazs wow flash neymiş öyle! Ben hızlı koştuğunu ve katı cisimlerin için geçebildiğini sanıyordum sadece. Peki bu speedforce'a ne kadar sürede geçebiliyor? Mesela uyurken vs normal insan formunda mı oluyor? @pardoon çizgi dünyasını öğreniyoruz ne nedir ne değildir diye. Oldukça eğlenceli bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 30 Haziran 2012; 18:32:47 >
  • Ve kriptonlular ın güneşi Kırmızı Güneş olduğundan güçleri ortaya çıkmazdı.

Yani Superman sarı Güneş radyasyonuna dünyada maruz kaldığı için bu hale gelen bir Kriptonludur.

Yani özünde diğer Kriptonlularla benzerdir.

Kuzeni Supergirl de bu şekilde dünyada süper güçler kazandı o yüzden.

Olay sarı güneş radyasyonunda yane
  • hocam peki silver surfer'i de biraz açar mısın? Mesela galactus'un yarattığını ve zaman'da yolculuk yapacak kadar yüksek hıza çıkabildiğini biliyoruz. Zayıflığı telepatik güçleri vs nedir bu arkadaşın olayı

• quote:

Orijinalden alıntı: x_tol

@urazs wow flash neymiş öyle! Ben hızlı koştuğunu ve katı cisimlerin için geçebildiğini sanıyordum sadece. Peki bu speedforce'a ne kadar sürede geçebiliyor? Mesela uyurken vs normal insan formunda mı oluyor? @pardoon çizgi dünyasını öğreniyoruz ne nedir ne değildir diye. Oldukça eğlenceli bence.

İstediği sürede geçebilir SPEED FORCE a, yani bir anda.

Normalde de istediği kadar insan formunda normal formunda kalabilir.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.