Şimdi Ara

Pedal yok, direksiyon yok! Tesla Cybercab üretimi Nisan 2026’da başlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pedal yok, direksiyon yok! Tesla Cybercab üretimi Nisan 2026’da başlayacak
    Tesla CEO’su Elon Musk, şirketin hissedar toplantısında, pedal ve direksiyon bulunmayan otonom elektrikli araç Cybercab’in üretiminin Nisan 2026’da Austin, Teksas’taki fabrikada başlayacağını açıkladı. Musk, aracın yan aynalara da sahip olmayacağını belirterek, Cybercab’in tamamen sürücüsüz çalışacak şekilde optimize edildiğini ve en düşük kilometre başı maliyetle robotaksi olarak hizmet vereceğini vurguladı.

Musk, açıklamasını, hissedarların kendisi için potansiyel değeri 1 trilyon doları bulabilecek bir hisse bazlı maaş paketini onaylamasının hemen ardından yaptı. Bu paket, tarihin en büyük şirket içi tazminatı olarak kayıtlara geçerken hissedarlar toplantısı için Musk, “Başka bir hissedar toplantısı izlediniz mi? Onlar tam bir uyku festivali. Bizimki ise çılgınca!” dedi.

Nisan’da üretime giriyor

Cybercab, Tesla’nın yıllardır söz verdiği ancak henüz seri üretimde kanıtlayamadığı tam sürücüsüz araç iddialarının merkezinde yer alıyor. Musk, aracın üretim hattının sadece 10 saniyelik bir döngü süresine sahip olacağını belirterek bu sayede yılda 2 ila 3 milyon Cybercab üretilebileceğini öne sürdü. Karşılaştırma için, bir Model Y montajının döngü süresi yaklaşık bir dakika sürüyor. Elon Musk ek olarak Cybercab ve Tesla Semi'nin gelecek yıl 4680 bataryalarını kullanacağını açıkladı.

Musk’ın açıklamaları, Tesla yönetim kurulu başkanı Robyn Denholm’ün Cybercab’in direksiyon ve pedallara sahip olabileceğini söylemesiyle çelişiyor. Dolayısıyla Musk, tam anlamıyla otonom bir araç istiyor diyebiliriz. Öte yandan Cybercab ilk olarak Ekim 2024’te tanıtılmış ve gelecekte kişisel kullanım için de satılacağı söylenmişti.

Tesla, o tarihten bu yana çok sınırlı bir robotaksi servisi başlattı ve bu hizmet Cybercab yerine Model Y’ler ile yürütüldü. Bu araçlarda Musk’ın “denetimsiz” olarak nitelendirdiği Full Self-Driving yazılımının yeni versiyonu kullanılıyor ve bir Tesla çalışanı, yolcu koltuğunda oturuyor. Günümüzde FSD özellikli özel araçlarda halen sürücü gözetimi gerekiyor.

Cybercab veya benzeri araçların direksiyon ve pedalsız olarak trafikte yer alabilmesi federal düzenleyicilerin onayını gerektiriyor. Musk ise düzenleyici engellere rağmen iyimser görünüyor ve Waymo’ya “yolu açtığı için” teşekkür ediyor. Ayrıca etkinlikte gösterilen yeni fotoğraflar, Cybercab’in üretim versiyonuna yakın iç tasarımını gösteriyor.

Kaynak:https://techcrunch.com/2025/11/06/tesla-to-begin-cybercab-production-in-april-musk-claims/

• Tesla yön vermeye devam ediyor, yakın gelecekte direksiyonsuz araçlar revaçta olur.

• yılda 3 milyon aracı kime satacakmış? o kadar taksi kime lazım?

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Araç alamayan veya almak istemeyenler için sürekli dışarıda senin için bekleyen paylaşımlı seyahat modeli. Ben tercih ederdim. Bir defada 50 bin dolar vererek araç almak yerine ömür boyu bu parayla seyahat etmeyi tercih ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arada Youtube'da turist röportajlarına denk geliyorum vallahi utanıyorum ülkem adına.. Barlar restaurantlar bir yana en çok eleştirilen taksi ulaşım ücretleri oluyor ve yol bilmeyen insanları gereksiz dolandırıyorlar.. Ülkenin itibarını geri kazanması için çok acil olarak Cybercab'ler İstanbul, Antalya ve Muğla illerinde işe başlamalı

• swat882 kullanıcısına yanıt

ben tercih etmem. arabamızın bagajında her zaman bazı kişisel eşyalarımız olur. her an el altında. hijyen olarak da şahsi aracın başkadır. çok satacak, ona itirazım yok ama söylediği rakam çok yüksek. 2-3 yıl içinde amerikanın ihtiyacını tamamlar zaten. bilemedim ama hesabını yapmıştır tabi adam. illa ki öyle bir pazar vardır.

• 10 Saniye de bir çıkması baya iyi ama teslanın hâlâ FSD teknolojisini ilerletmesi gerekiyor güncellemeler çok sık gelmeli tesla yılda anca 2 büyük güncelleme getiriyor FSD 6 milyar mile ulaştı ama lidar sensörleri olmadığı sürece L2 otonom seviyesinde kalmaya devam edicekler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olursa güzel olur , ama bizim ülkemizde bu araç olur mı tartışılır .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.