Şimdi Ara

Pcim cok ısınıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim pcim Samsung r 580 yaklaşık 9 ay önce aldım cok ısınıyor bilgisayar fan temizliği hiç yapılmadı ama pcyi acamadıgım için problemin ne oldgunu bulamadım yardım ederseniz cok sevinirm.

• Laptoplar ısınır arkadaşım, havalar ısındıkça daha da çok ısınır, ısındıkça da performansı düşer yapman gereken bir laptop soğutucu almak, notebook bölümünden bu konuda tavsiye isteyebilirsin, bilgisayarının sıcaklıklarına everest isimli programı kurarak bakabilirsin...
  • sen açamıyorsan ve böle bir sorunun varsa bence işini garantiye al ve pc tamircisine git ve pc ne gereken bakım yapılsın :)
  • Sıcaklık kavramı özneldir. Bu sebeple Everest veya H/W Monitör adlı yazılımlardan herhangi biriyle sistem sıcaklık değerlerini ölçün ve buraya ekleyin.
  • hemen indiriyorum.
  • arkadaşlar baktım 79-80 derce gösteriyor anakart ve cpu yu
  • normal kullanımda o değerler çok aşırı laptopunuzun fan kısmı aşırı tozlanmıştır ve içerisindeki sıcak havayı atamıyor tavsiyem basınçlı hava ile fan giriş çıkışından güzelce üfletmeniz ve aradaki farkı görün
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    İşlemcim çok ısınıyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fan tozlanmış olabilir o yüzden çok ısınıyordur.temizlemen gerekir.
  • basınçlı hava yı nerden bulacağım ?
  • Basınçlı hava ( kompresör gücü ) Notebook'unuzu açmadığınız sürece hiçbir işe yaramaz. Sizin yapabileceğiniz tek şey Notebook'un altında veya yanında egzoz fan mazgalları vardır, hava çıkışı buradan olur. Bu mazgallara elektrik süpürgesinin ince uçlu aparatı ile içerisindeki tozları çekmeye çalışın. Sıcaklık sorunu geçmediği takdirde Notebook taban soğutucu alabilirsiniz. Ancak Notebook taban soğutucuları USB Hub çıkışlı olmamalıdır. Ayrı AC güç konnektörü bulunan soğutuculardan alın. Sorununuz çözülecektir.
  • komprasör yardımıyca basınçlı hava tutabilirsin pc ye genelde bizlerin evlerinde komprasör bulunmaz o yüzden br bilgisayar teknik serviscisinden yardım isteyebilirsin....
  • çok ısınıyosa üzerine buz koy hiç ısınmaz.. :))))
  • Arkadaşlar kompresör filan tavsiyelerinde bulunmayınız içeri doğru hava mı üflenirmiş ? Saçmalamayın lütfen.
    Bu zamana kadar kompresörle temizlik yapanlar şimdiye kadar birşey olmaması hiçbirşey olmayacağı anlamına gelmiyor.Ayrıca toz yumaklarını içeri sıkıştırmaktan başka hiçbir işe yaramaz.
    Çok geçici bir çözüm olur eğer olursa da.
    Notebook fanını anakarta takılıyken hızlı şekilde döndürmeyin hava üfleyerek ya da üflemeyerek bu farketmez.
    Fan bobinleri üzerinde oluşacak gerilim (tıpkı bir dinamo gibi) bir daha o anakarttan hiçbir fanın enerji çekemeyeceği, dönmeyeceği anlamına bile gelebilir
    Kesinlikle cihazın açılıp fan temizliği yapılması termal macun ve pad'lerin yenilenmesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacd -- 7 Haziran 2011; 1:48:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.