Şimdi Ara

Pcı Express x16 2.0 ile Pcı Express x16 2.1 arasındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
5.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet Arkadaşlar Birçok Kişi Bu Sorunu Araştırıyor Ve Gerçekten Sorunları tam Olarak Giderebilecek Amatör İnsanlar İçin Açıklama Yok Ama Herkes Şunu Merak Ediyor ''Şimdi Benim Anakartı Alırken Pcı Express 2.0 Diodu Bu Kart Pcı Express 2.1 Acaba Soket Değişikliğimi Var Yoksa Hız Farkımı Diyor'' Yani Burdan Çıkarılıcak Benim Anakartta Çeşitli İnternet Sitelerinde ''Pcı Express 2.0'' Desteklediği Yazıyor Ancak Ben Bi işlem Yapmadan 2.1 Veya 3.0 Takarsam Bir Uyumsuzluk Veya Soket Değişikliği Olurmu Yoksa Sadece Hız Farkımı Olur Yardım İçin Teşekkürler.

Ayrıca Konu Zamanla Hortlatılabilir Bide Hız Farkı %5 gibi bi fark felanmı olur yoksa %75 lere tırmanırmı

• zamanındada 1.1 ile 2.0 arasında ne fark var diyorlardı &1 bilemedin %2 fark var sa bunlarda aynı mantık soket yapısı aynıki hepsi x16 dır yoksa soket yapısı değişseydi elimizdeki 990xalar elimizde patlardı.
  • All PCI-e revisions are backwards compatible.

From Wikipedia:

"PCI Express 2.1 supports a large proportion of the management, support, and troubleshooting systems planned to be fully implemented in PCI Express 3.0. But, the speed is the same as PCI Express 2.0."

anladığım kadarıyla: tüm pciexp güncellemeleri eski kartlarla uyumludur.pciexp 2.1 ile 2.0'ın hızları aynı, 3.0da farklı diyor.

kaynak:www.overclock.net/t/638038/pci-express-2-1-vs-2-0
  • Yani 2.0 Bir Kartta 3.0 Çalışmıyor Değilmi Sadece 2.0 veya 2.1 Çalışır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert KÜÇÜKUNCU -- 20 Mart 2012; 14:06:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert_19_19

Yani 2.0 Bir Kartta 3.0 Çalışmıyor Değilmi Sadece 2.0 veya 2.1 Çalışır

hepsi çalışır geri dönüşümlüdür pc de bağlanan tüm slotlar ne var ne yok hepsi geri dönüşümlüdür.

sata 3 anakartta sata 2 harddisk çalıştırılması

usb 3 anakarta usb 2.0 çalıştırılması gibi.

sen merak etme uzun lafın kısası çalışır. ama 3.0 a takılan bir ekran kartı 2.0 özellikli iise 2.0 olarak çalışır 3.0 olarak değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert_19_19

Yani 2.0 Bir Kartta 3.0 Çalışmıyor Değilmi Sadece 2.0 veya 2.1 Çalışır

vallahi yalan olmasın anladığım kadarıyla tüm pci versiyonları en eski kartları bile destekler manası var
  • 2.0 sıfır bir pci ekran kartı 3.0 sokette çalışır.
    3.0 bir ekran kartı da 2.0 pci sokette çalışır.
    Her iki durumda da 2.0 versiyonun limitleri dahilinde görev yaparlar.
    -
    Misal günümüzde PCI xprs 3.0 anakartlar mevcut. Bunu alanların ekran kartlarını da yenilemek zorunda olmaları gibi saçma bir durum söz konusu olamaz herhalde değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 20 Mart 2012; 15:41:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.0 - 2.0 - 2.1 - 3.0 arasında hiç bir fark yok fark olması için PCI Express slotunun değişmesi gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

2.0 sıfır bir pci ekran kartı 3.0 sokette çalışır.

Diğer taraftan pcı-e 2.0 ile 3.0 arasında performans farkı olacak mı sorusunun cevabını IB işlemciler çıktığında öğreneceğiz hep birlikte. Ki ben kayda değer bir fark beklemiyorum.
  • Bir gıdım performans için çok acayip şeyler yapan oyunkolikler var. Onlar için az da olsa fark pci 3.0 tercih sebebi olacaktır bence :)
    Bir de insan genellikle yeni bir teknoloji ürünü alırken güncel teknolojileri desteklesin istiyor. Misal benim pci 3.0 ekran kartı almam hayal gibi, usb 3.0 ne kullanırım meçhul ama anakartımı seçerken bu teknolojileri desteklesin istedim. Hani bakarsın belki sayısal loto olmasa da 5+1'i tuttururuz da usb3.0 taşınabilir 2 tb harddisk ile bir pci3.0 ekran kartı alırız ve o zaman ne hızlı chat yaparım deymeyin keyfime !
  • Yardım İçin Çok Teşekkürler Konu En Azından bu konuyu benim gibi merak eden tüm kullanıcılar için yardımcı olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert KÜÇÜKUNCU -- 20 Mart 2012; 17:19:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

2.0 sıfır bir pci ekran kartı 3.0 sokette çalışır.

Diğer taraftan pcı-e 2.0 ile 3.0 arasında performans farkı olacak mı sorusunun cevabını IB işlemciler çıktığında öğreneceğiz hep birlikte. Ki ben kayda değer bir fark beklemiyorum.

Kesin bir laf söylemek için çok erken bekleyip göreceğiz.Yalnız şunu biliyoruzki 2.0 ile 2.1 arasındaki performans 2.0 ile 3.0 arasındaki performansdan daha az olacak.
    Yüzde olarak kesin bilgi veremiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay25 -- 20 Mart 2012; 17:38:42 >

• PCI Express x16 1.0 olan slota PCI Express x16 2.1 olan ekran kartı taktım. Neredeyse 1 yıl kullandım ve sorunsuz çalıştı..
  • Bant genişliği artıyor sadece eğer ekran kartının bant genişliği yeterli gelmezse düşük versiyonlarda sıkıntı çekersiniz. ama şu an piyasada bulunan bütün ekran kartları bunlara gtx 590 ve hd 6990 da dahil pci exp gen 2 (2.0) yeterlidir. Ama gtx 580 yada hd 6970 gibi bir kartı pci exp 1.0 lı bir anakarta takarsanız o zaman tam performans alamazsınız. zaten pci exp 1.0 anakartlar eski ve kullanılan işlemci de eski oluyor bunlar da performansı baltalıyor. PCI exp 1.0 bant genişliği yeni çıkan üst seviye ekran kartları için yeterli değil.
    Eğer PCI exp 2.0 bir anakrta sahipsek ve iyi de bir işlemcimiz varsa yeni çıkan hd 7970 ya da gtx 680 hiç sıkıntı çıkarman ve %100 e yakın performans vererek çalışacaktır. Ha pci exp 3.0 lı anakarta geçiş yapsam performans artarmı belki 2-3 fps farkeder birde işlemci de değişeceği için 2-3 fps de ordan artsın :).

Ayrıca bununla ilgili araştırma yapomıştım hd 7970 çıktığında test sonuçları aşağıda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLmNt13 -- 20 Mart 2012; 20:02:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xlmnt13

Bant genişliği artıyor sadece eğer ekran kartının bant genişliği yeterli gelmezse düşük versiyonlarda sıkıntı çekersiniz. ama şu an piyasada bulunan bütün ekran kartları bunlara gtx 590 ve hd 6990 da dahil pci exp gen 2 (2.0) yeterlidir. Ama gtx 580 yada hd 6970 gibi bir kartı pci exp 1.0 lı bir anakarta takarsanız o zaman tam performans alamazsınız. zaten pci exp 1.0 anakartlar eski ve kullanılan işlemci de eski oluyor bunlar da performansı baltalıyor. PCI exp 1.0 bant genişliği yeni çıkan üst seviye ekran kartları için yeterli değil.
    Eğer PCI exp 2.0 bir anakrta sahipsek ve iyi de bir işlemcimiz varsa yeni çıkan hd 7970 ya da gtx 680 hiç sıkıntı çıkarman ve %100 e yakın performans vererek çalışacaktır. Ha pci exp 3.0 lı anakarta geçiş yapsam performans artarmı belki 2-3 fps farkeder birde işlemci de değişeceği için 2-3 fps de ordan artsın :).

Ayrıca bununla ilgili araştırma yapomıştım hd 7970 çıktığında test sonuçları aşağıda :)

quote:

Orijinalden alıntı: xlmnt13

Bant genişliği artıyor sadece eğer ekran kartının bant genişliği yeterli gelmezse düşük versiyonlarda sıkıntı çekersiniz. ama şu an piyasada bulunan bütün ekran kartları bunlara gtx 590 ve hd 6990 da dahil pci exp gen 2 (2.0) yeterlidir. Ama gtx 580 yada hd 6970 gibi bir kartı pci exp 1.0 lı bir anakarta takarsanız o zaman tam performans alamazsınız. zaten pci exp 1.0 anakartlar eski ve kullanılan işlemci de eski oluyor bunlar da performansı baltalıyor. PCI exp 1.0 bant genişliği yeni çıkan üst seviye ekran kartları için yeterli değil.

• peki arkadaşlar şu an kafam karıştı dedikleriniz mantıklı ama bi arkadaş benim Gigabyte ga-m61pme-s2p_10 anakartımla xfx hd6850 çalışmayacağını çünkü xfx'in pci-x 2.1 ile çalıştığını benim anakartın pci x 16 olduğunu söylüyor nedir düşünceleriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mk148a

peki arkadaşlar şu an kafam karıştı dedikleriniz mantıklı ama bi arkadaş benim Gigabyte ga-m61pme-s2p_10 anakartımla xfx hd6850 çalışmayacağını çünkü xfx'in pci-x 2.1 ile çalıştığını benim anakartın pci x 16 olduğunu söylüyor nedir düşünceleriz?

Şehir Efsanesi ...
  • eyvallah sağ olun böyle olduğunu biliyordum kafamı karıştırdı adam.
  • Grafiklerden de anlaşıldığı gibi pci express 2.1 de tamamen pazarlama stratejisi şuan. Piyasadaki ekran kartlarını 2.0 da darboğaz etmiyor fakat ileriye yatırım yaparım diyorsanız orasını bilemem.
  • konuyu biraz hortlatacagım ama sormam lazım ,

elimde asus p5kc anakart var..ekran kartı slotu x16 yazıyor ama 1,0 mı yoksa 2,0 mı tam emin değilim.netten de tam bir sonuca erişemedim..yeni bir pc için şuan erken diyorum . mevcut sistemim

E8400
    2 GB ram
    8800 GT

şimdilik ekran kartını değiştitireyim , ( ASUS HD7870 DIRECTCU II GDRR5 2GB 256BIT bu var kafamda ) ve rami 8 e cıkarayım diyorum.
    ama 7870 mevcut anakartımda sıkıntı cıkarır mı bilmiyorum .. ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.