Şimdi Ara

PCI Express ile PCI Express 2.0 Arasındaki Fark Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
20.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben bir anakart alacağım. Üzerinde PCI Express diyor. Baktığım bazı ekran kartlarında da PCI Express 2.0 diyor.

PCI Express 2.0 olan bir ekran kartını alsam PCI Express 1 desteği olan anakartıma takıp çalıştırabilir miyim? Yoksa anakartı PCI Express 2.0 destekli mi? almam gerek?

Birde GDDR 3 diyor. RAM tipine benim anakartın DDR2 ve DDR3 desteği var. Bu GDDR dediği anakartın desteklediği ram tipi ile alakası var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechExpert -- 13 Temmuz 2008; 15:24:29 >

• PCIe 2.0, diğer tabirle Gen 2 bir kartı, Gen 1.1 anakarta takıp kullanabilirsin.
    PCIe 2.0 ve 1.1 arasında şu farklar var
    Anakart üzerinden PCIe 2.0 da 75W daha fazla verilebiliyor besleme olarak, yani 75W+75W=150W, eskisinin iki katı.
    Yine bant genişliğinde PCIe 2.0 8X , PCIe 1.1 16X'e eşit yani, iki katı da bant genişliği farkı var iletişim olarak. High end kartlarda, bilhassa çoklu ekran kartı ve multi-gpu kullanımında eksikliği hissedilebiliri bi özellik, ama tek kart, tek chipli kart kullanacakların o kadar da dert etmesi gereken birşey değil.
    PCIe 3.0 da geliyor, ATi seneye devreye sokabilir, o da bant genişliği olarak 2.0'ın iki katı.
    Bir de güç besleme meselesi var Gen 2 olmayanda. Gerçi o kadar güç çekecek kartların üzerinde mutlaka iki tane ek besleme konnektörü olur.
  • performans olarak fark yaratırmı
  • Eskiden pek düşünülmüyordu ama 4870 X2 gibi bir kartı Gen 1.1 ile kullanırsan olabilir. Test sonuçlarını görmek gerek, gözardı edilebilir bir fark olup olmadığını anlamak için.
  • o zaman şimdilik o kadarda gerekli değil heralde
  • ewt o kadarda gereklı bısı degıl cok buyuk farklılıklar yaratmıyo sonucta
  • quote:

Orjinalden alıntı: TechExpert
    Birde GDDR 3 diyor. RAM tipine benim anakartın DDR2 ve DDR3 desteği var. Bu GDDR dediği anakartın desteklediği ram tipi ile alakası var mı?

Ekran kartlarındaki GDDR(3-4-5) ile anakarttaki DDR(2-3) arasında bir alaka yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PCI-E ile PCI-E x16'ın farkı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslında 3 4 yıla kadar fark yaratmaya başlıcak... Bu konuyu çok araştırmıştım bilgisayarımı toplarken fakat şuan için gereksiz olduğu kanısındayım. Şuanki oyunların birçoğunu için gerekli olan bant genişliği çok fazla değil o yüzden fark olmuyor. Nasıl 8x den 16x e geçiş oldu buda onun gibi bişey oluyor fakat o geçiş kadar hızlı olmuyor ve onun kadar gerekli değil o yüzden bütçene göre kart al pci 2.0 ve 1.1 altını çizerek söylüyorum şuan için fark yaratmıyor
  • Bende bu konuyu açan ve yorum yapan arkadaşlara tşk ederim....
  • konuyu açan arkadalşara teşekkürler.

Peki hortlattık konuyu madem, hala geçerli mi bu vaziyet?

Özellikle ati hd 4830 içinn....
  • hatta bazı kartların agp 8x i hala daha iiyi performans veriyor
  • Pcı-x 1.1 le 2.0 arasındaki performans tek gpulu kartlarda 3-4 fps çift gpulu kartlarda 8-9 fps'e kadar çıkabiliyor
  • Selamlar,

benim yeni aldıgım anakartta sadece pcı yazıyor,bu hangi pcı? Buna uygun ekran kartı nereden bulabilirim?

saygılar sevgiler...

Anakart: VIA VB6002G Mini-ITX Anakart (Intel Mobil İşlemci)
  • ati 5800 serisi pci-e 2.1 kullanabiliyor yani 2.0 da geride kaldı aslında ama aralarında çok belirgin bir fark yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alito

ati 5800 serisi pci-e 2.1 kullanabiliyor yani 2.0 da geride kaldı aslında ama aralarında çok belirgin bir fark yok.

ama pcı express 2.1 anakart yok yada var ben bilmiyorum
  • Pci -Express 2.0 SLI yada CF yapılmadığı sürece performans artışı getirmeyen bir teknoloji. Çift PBC li kart kullanmayacaksanız, SLI , CF yapmayacaksanız Pci-Express 2.0 gerekli değil herhangi bir getirisi yok. Mesela şöyle açıklayayım ; SATA II disklerde veri aktarım hızı SATA300 diye belirtiliyor ama SATA150 yi bile bulmuyor. Pci-Express 2.0 ı dolduracak kart yok ki şuan kartların hemen hemen hepsi Pci-Express 1.0 ı bile dolduramıyor. Belki Fermi gelince dolduracak...

• quote:

Orijinalden alıntı: scorpion9

Pci -Express 2.0 SLI yada CF yapılmadığı sürece performans artışı getirmeyen bir teknoloji. Çift PBC li kart kullanmayacaksanız, SLI , CF yapmayacaksanız Pci-Express 2.0 gerekli değil herhangi bir getirisi yok. Mesela şöyle açıklayayım ; SATA II disklerde veri aktarım hızı SATA300 diye belirtiliyor ama SATA150 yi bile bulmuyor. Pci-Express 2.0 ı dolduracak kart yok ki şuan kartların hemen hemen hepsi Pci-Express 1.0 ı bile dolduramıyor. Belki Fermi gelince dolduracak...

ferminin dolduracağını zannetmiyorum öyle olsaydı nvidia pcı express 2.0 kullanın derdi..çift gpu fermi doldurabilir anca
  • peki pcı 2.0 anakarta pcı 2.1 ekran kartı takılsa sorun olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: canerbaba1

peki pcı 2.0 anakarta pcı 2.1 ekran kartı takılsa sorun olurmu

Konuyu nereden buldun da mezarindan cikardin?

Sorunun cevabi: hayir, sorun olmaz.
  • ben yeni pc aldımda dün anakart 2.0 ekran kartı 5770 2.1 mavi ekran geliyo durduk yere dumping physical memory to disk yazıyo yüzde 0 dan 100 e kadar doluyo hızlıca ve reset atıyo nedendir anlamadım belki bu yüzdendir dedimde bide bu konuda bilginiz varsa güzel olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.