Şimdi Ara

PCI Express 3.0 çalışıyormu nasıl anlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
4.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ekran kartım pci express 3.0. işlemcimde ivy bridge. peki dogru calıstıgını yani pci express 3.0 calıstıgını nasıl anlayabilirim.
    teşekkürler

• GPU-Z'den kontrol edebilirsiniz. Bus Interface kısmında PCI-E sürümü ve hızı belirtilir. Ekran kartının boşta veya yükte olma durumuna göre hız düşebilir, artabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

GPU-Z'den kontrol edebilirsiniz. Bus Interface kısmında PCI-E sürümü ve hızı belirtilir. Ekran kartının boşta veya yükte olma durumuna göre hız düşebilir, artabilir.

dostum cok sagolasın. indirdim programı. bus interface kısmında pci 3.0 yazıyor ancak bu ekran kartının pci 3.0 destekli oldugunu mu gosterıyor yoksa suan anakartımda pci 3.0 hızında calıstıgını mı gosterıyor. yani baska bir deyisle suan calıstıgı hızımı yoksa ekran kartının destekledigi hızı mı gosterıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AskN0More -- 6 Mayıs 2012; 11:18:20 >
  • Şuan sisteminiz PCI-E 3.0 şeklinde çalışıyor. Bunun olabilmesi için de zaten hem ekran kartının hem de anakartın PCI-E 3.0 destekli olması gerekir. İkisi de destekliyor ve çalışmasında bir sıkıntı yok.

Ancak PCI-E sürümüne çok takılmayın. Henüz farkı yalnızca GTX680 SLI seviyesinde kurulumlarda hissedebiliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AskN0More

quote:

GPU-Z'den kontrol edebilirsiniz. Bus Interface kısmında PCI-E sürümü ve hızı belirtilir. Ekran kartının boşta veya yükte olma durumuna göre hız düşebilir, artabilir.

dostum cok sagolasın. indirdim programı. bus interface kısmında pci 3.0 yazıyor ancak bu ekran kartının pci 3.0 destekli oldugunu mu gosterıyor yoksa suan anakartımda pci 3.0 hızında calıstıgını mı gosterıyor. yani baska bir deyisle suan calıstıgı hızımı yoksa ekran kartının destekledigi hızı mı gosterıyor?

merak etme arkadaşım, anakartta, işlemcide, ekran kartıda pci 3.0'ı destekliyor ve kartın şu an 3.0 da çalışıyor.
  • peki pci 3.0 x32 gostermesı gerekmiyor mu? x16 diyor :)

• quote:

peki pci 3.0 x32 gostermesı gerekmiyor mu? x16 diyor :)

şuan en fazla x16 var x32 daha çıkmadı xD
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Şuan sisteminiz PCI-E 3.0 şeklinde çalışıyor. Bunun olabilmesi için de zaten hem ekran kartının hem de anakartın PCI-E 3.0 destekli olması gerekir. İkisi de destekliyor ve çalışmasında bir sıkıntı yok.

Ancak PCI-E sürümüne çok takılmayın. Henüz farkı yalnızca GTX680 SLI seviyesinde kurulumlarda hissedebiliyoruz.

PCI-E 3.0 ile ilgili Test linki verebilir misin ?
  • Bildiğim kadarıyla henüz professiyonel bir inceleme yok ama GTX Klübünde @disorderpunk'ın paylaştığı kullanıcı testleri var.

quote:

Orijinalden alıntı: disorderpunk

Pci-e 2.0 3.0 kullanıcı incelemeleri var. X79 sistemde testler , z77 yok henüz sanırım.

i7-3820 , asus R4F x79, EVGA GTX680 SLi (psikeiro nın sistemi > TIK)
    >http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=226569&view=findpost&p=1393552

3960X , Asus Rampage IV Extreme , (4)x EVGA GTX 680
    http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=226569&view=findpost&p=1392983

Driver x79 pci-e 3.0 2.0 sorunları
    http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=226569&st=0

• full hd de 680 slı da bıle cok az fark var.demekkı 5000 kusurlu cozunurluklerde anca farkını hıssettırıyor.o yuzden yuksek sevıye dusunmeyenler ıcın gereksız bır teknolojı.
  • Abi sistemi alalı 3 gun old yapmayın etmeyin 680 sli aldırmayın:))
  • Şimdi baktım da benim Asus Maximus IV Gene Z/Gen3 anakartım PCI 3.0 destekli olmasına ve ekran kartım da GTX680 olmasına rağmen GPU Z'de PCI 2.0 olarak gözüküyor. İşlemcim i5 2500K, acaba ivy bridge olmas şart mı işlemcinin PCI 3.0 olması için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Şimdi baktım da benim Asus Maximus IV Gene Z/Gen3 anakartım PCI 3.0 destekli olmasına ve ekran kartım da GTX680 olmasına rağmen GPU Z'de PCI 2.0 olarak gözüküyor. İşlemcim i5 2500K, acaba ivy bridge olmas şart mı işlemcinin PCI 3.0 olması için?

aynen oyle dostum. 22nm işlemci gerek
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Şimdi baktım da benim Asus Maximus IV Gene Z/Gen3 anakartım PCI 3.0 destekli olmasına ve ekran kartım da GTX680 olmasına rağmen GPU Z'de PCI 2.0 olarak gözüküyor. İşlemcim i5 2500K, acaba ivy bridge olmas şart mı işlemcinin PCI 3.0 olması için?

aynen oyle dostum. 22nm işlemci gerek

Harbiden Öylemi Boşamı Aldık i5 2500 K. ? Msı Z68A Gd65 G3 Var Bendede :S
  • işlemci ile alakası olmaz o işin, fazla sallamayın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

işlemci ile alakası olmaz o işin, fazla sallamayın...

İşlemci ile alakalı evet. PCI Express 3.0 kullanmak için destekli anakart+ekran kartı+ işlemci (ivy) üçlüsünü sağlamak gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

işlemci ile alakası olmaz o işin, fazla sallamayın...

Yanılıyorsun kardesım arkadaslarımızıda yanlıs bilgilendirmeyelim. 22Nm islemci gerek. ancak sunu soyleyebiliriz ki pci 3.0 ile 2.0 arasında cok performans farkı yok. Kendim test ettim istersenız sonucları screenshot olarak elimde mevcuttur. Yani 2500k kullannların allah gitti pci 3.0 diye yakınmalarına sebep yoktur:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Askn0more
    Kusura bakmayinama arkadasin dedigiyle sizin cevabinizin alakasi yok. Siz pci3.0 gerekliligini arkadasta neler gerektigini tartisiyor. Ayrica arkadas hakli pci3.0 icin ivy+pci3.0 anakart+pci3.0 ekran karti gerekir. Ha gel gelelim cok mu gereklidir su seviyede tabiko de degil. Eger en son teknolojiye sahip olmaliyim gibi bi takintiniz yoksa cokta gereksiz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinalsurgeon

@Askn0more
    Kusura bakmayinama arkadasin dedigiyle sizin cevabinizin alakasi yok. Siz pci3.0 gerekliligini arkadasta neler gerektigini tartisiyor. Ayrica arkadas hakli pci3.0 icin ivy+pci3.0 anakart+pci3.0 ekran karti gerekir. Ha gel gelelim cok mu gereklidir su seviyede tabiko de degil. Eger en son teknolojiye sahip olmaliyim gibi bi takintiniz yoksa cokta gereksiz...

Dostum konuyu bastan asagı okursan benımde senınle aynı noktada oldugumu gorebilirsin. Bir arkadaşımız ivy bridge pci 3.0 için gereklimidir diye sordu bende evet dedim. Başka bir arkadaşımızda işlemciyle alakası olmadıgını soylemıs. o yanlısı duzelttik. bir üst mesajda bahsettigim 2nm işlemci = ivy bridge olduguna gore.. :) Ayrıca ek bilgi olsun diye pci 3 .0 gerekli degil destekleyen donanımı olmayan arkadaslar üzülmesin dedim. hatta konuyla ilgili test yaptım. Kısacası konuyu bastan asagı okumakta fayda var ;) teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AskN0More -- 7 Mayıs 2012; 11:22:29 >

• Çalışsa bile anca %1 fark oluyor kapalı olsa da olur
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.