Şimdi Ara

PCI Express 3.0 çalışıyormu nasıl anlarım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
4.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Musdi42

yani arkadaşlar şimdi bende i5 2500k işlemci var anakartım yandı garantiye gönderecem değişim veya iade gelirse P8Z77-V PRO almayı düşünüyorum yani P8Z77-V PRO pci express 3.0 destekli bir kart
    pci express 2.0 destekli ekran kartımı pci express 3.0 slotuna taksam çalışmazmı olayı tam anlamadım yani işlemciyi değiştirmekmi lazım

Evet Ivy Bridge işlemci, PCI-E 3 destekli anakart ve PCI-E 3 destekli ekran kartı gerekiyor, PCI E 2.0 ekran kartınızı PCI E 3 e takarsanız yine 2 olarak çalışır
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

quote:

yani arkadaşlar şimdi bende i5 2500k işlemci var anakartım yandı garantiye gönderecem değişim veya iade gelirse P8Z77-V PRO almayı düşünüyorum yani P8Z77-V PRO pci express 3.0 destekli bir kart
    pci express 2.0 destekli ekran kartımı pci express 3.0 slotuna taksam çalışmazmı olayı tam anlamadım yani işlemciyi değiştirmekmi lazım

Evet Ivy Bridge işlemci, PCI-E 3 destekli anakart ve PCI-E 3 destekli ekran kartı gerekiyor, PCI E 2.0 ekran kartınızı PCI E 3 e takarsanız yine 2 olarak çalışır

yani sonuçda çalışır dimi geriye dönük PCI-E 3 slotuna PCI-E 2 ekran kartımı takdığım zaman P8Z77-V PRO anakartı ve i5 2500 işlemcmi ile çalışır fakat PCI-E 3 performansını alamam dimi yanlış anlamadıysam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musdi42 -- 2 Ağustos 2012; 1:01:39 >

• quote:

quote:

quote:

yani sonuçda çalışır dimi geriye dönük PCI-E 3 slotuna PCI-E 2 ekran kartımı takdığım zaman P8Z77-V PRO anakartı ve i5 2500 işlemcmi ile çalışır fakat PCI-E 3 performansını alamam dimi yanlış anlamadıysam.

Evet 2500k ile çalışır ama PCI-E 2 olarak çalışır kartınız PCı-E 3 olsa bile.

• quote:

quote:

quote:

SA beyler aynı sorun bendede var yanlız bende pcı-3 goruyor ama x16 @x4 olarak gosterıyo ve performans dusuklugu var sıstem ı7 3770k asrock fatalıty z77 profesyonel anakart zotac gtx680 amp ekran kartı 1200 wat psu 8 rem 128 ssd 1 tb hdd ne yaptıysam bıostanda ayarları kurcala kurcala aynı slt ta en uste takılı yanı pcı3 sltuna otekılerde pcı 2 onlar da yıne x16 x 4 e dusuyo guc seceneklerı ve nıvıda ayarlarından en yuksek guclere ayarlı tek ekran performans vs vs aynı bı turlu duzelmedı yardım ltf ?? drıverler hepsı guncel bıos dahıl

• SELAMIN ALEYKÜM BEYLER BENDE BİR RİCADA BULANACAKTIM

Benim anakart PCI-E x16= PCI-E Sürümü=v1.1
    Alacağım ekran kartı PCI-E=v3.00
    ekran kartını alırsam sıknıtısız çalısırmı lütfen cevaplayın acill yardım gerekli
  • beyler şimdi benim anakart x16 pcı-e sürümü :1.11--
    benim alacağım ekran kartı PCI-E: v3.00
    bunu alıp takarsam eğer çalışır mı lütfen yardım edin bana bir fark olurmu yani fps bakımında falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozaN12131

SELAMIN ALEYKÜM BEYLER BENDE BİR RİCADA BULANACAKTIM

Benim anakart PCI-E x16= PCI-E Sürümü=v1.1
    Alacağım ekran kartı PCI-E=v3.00
    ekran kartını alırsam sıknıtısız çalısırmı lütfen cevaplayın acill yardım gerekli

tam olarak model isimlerini yazabilir misin ekran kartı ve anakartın
  • TABİKİSİ ANAKART : G31MV/G31MV-K
    PCI-E 1.1
    X16
    alacağım ekran kartı modeli ise MSI R7 240 2 GB GDRR3
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozaN12131

TABİKİSİ ANAKART : G31MV/G31MV-K
    PCI-E 1.1
    X16
    alacağım ekran kartı modeli ise MSI R7 240 2 GB GDRR3

Çalışır ama çokta bir performans bekleme. İşlemci nedir.
  • intel pentium DUAL CORE E5300 2.60 GHZ
  • Kardesım bıraz gec cevap yazdım kusura bakma sehır dısındaydım. Calısır merak etme. Pci e surumlerı farklı oldugu ıcın anakartın detekledıgı surume uygun yanı 1.1 olarak çalışır ancak zaten aradakı fark ortalama 5 fps olur 3.0 anakartla. bu da çok onemsenecek bi fark degıl.Yani alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AskN0More -- 19 Haziran 2016; 2:54:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • pci express 3.0 olayında

işlemcinin de etkin olması çok ilginç

bu yüzden mi acaba amd anakartlar hiç biri pci express 3.0 desteklemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthyrr1976fy -- 19 Haziran 2016; 9:05:26 >
  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    Amd 3.0 a gecmeyı gerekli gormuyor çünkü

3.0 da bant genişliği teorik olarak 2.0 dan oldukca fazla. (5gbps / 8 gbps)

Ancak şuana kadar pcie 2.0 slot tek grafik kartların gayet yeterli derecede üstesinden gelebildiği için 3.0 ile arasındaki fark 3-5 fps oluyor.
    İlerleyen dönemde kartlar dahada da güclendikce ve bant genişliği ihtiyacı arttıkça önem kazanacaktır.
    Kısacası vy bridge ile birlikte gelen slot erken br slot güncellemesidir esasında.

pci e 2.0 ve 3.0 arasında ikilemde kalan arkadaslar tereddüt etmeden 2.0 alabilirler şuan için.

• AskN0More A kullanıcısına yanıt
    peki

bu benim anakartta durum nasıl tam olarak nedir ikili ekran kartıı kullanımın da

.MSI Z97A gaming7
  • EYW ALLAH RAZI OLSUN COK SAOL <3 <3 <3
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

peki

bu benim anakartta durum nasıl tam olarak nedir ikili ekran kartıı kullanımın da

.MSI Z97A gaming7

Kartın sli yada crossfire sistem için gayet yeterli ancak ikili kart yapılarını kimseye önermiyorum şartlar bunu zorlamadıkça. İmkan varsa eskisini elden iyi bi fiyata çıkarıp yeni mimari yada aynı mimari ama daha üst model bir karta geçmek çok daha avantajlı bir seçenek çünkü;

-Yeni mimari ise son teknolojileri geliştirmeleri destekler.
    -Tek kart daha az enerji tüketimi demektir. Bu kullanılan kasa ve sogutma sistemine bağlı olarak daha az sistem ısısı anlamına da gelebilir.
    - ikili kart kullanımında her oyun destek vermez yada profillerde sıkıntı çıkabilir. Optimizasyon problemleri ile karşılaşma riski yüksektir.
    -Eski kart ihtiyacı olan birinin işini görür

çok teşekkür ederim zahmet oldu..

şimdi nasipse 2k +144 hz monitör almayı düşünüyorum
    nvidia gysncli veya amd fresencyli alabilir

amd olanlar daha ucuz

herkes dediği gibi amd serisi ucuz gelir veya olursa

2 adet 480 sistem 2 k yeterli olurmu veya elimdeki 980ti 2k yeterli olurmu
  • quote:

çok teşekkür ederim zahmet oldu..

şimdi nasipse 2k +144 hz monitör almayı düşünüyorum
    nvidia gysncli veya amd fresencyli alabilir

amd olanlar daha ucuz

herkes dediği gibi amd serisi ucuz gelir veya olursa

2 adet 480 sistem 2 k yeterli olurmu veya elimdeki 980ti 2k yeterli olurmu

Rica ederim
    monitör olarak bütçen izin veriyorsa asus pg279Q öneririm. Fiyatı gibi kendiside başarılı bir cihaz :)

Ekran kartı meselesine gelince, şuana kadar çok sayıda amd ve nvidia kart kullandım. Nvidia kart önereceğim maalesef. Ti'yi daha fazla ucuzlamadan satabilir ve gtx 1080 e geçebilirsin yada Elinde ki Ti ile bir süre daha idare edebilir onumuzdeki yıl 1080 Ti'ye geçebilirsin. Sonuç olarak elinde ki kart hala oldukça başarılı. 2k çözünürlükte 980ti fena performans vermez. Ornegin witcherda hairworks u kapatırsan 60 fps alırsın. Bu durumda 165 hz bi monıtorun lke onemı kalmaz tabi :)
    O yüzden sımdılık monıtor ihtiyacını karşılayıp kartı saklayıp 1080ti yi beklemekte fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AskN0More -- 22 Haziran 2016; 15:37:51 >

teşekkür ederim

amd freesncy başarılı değilmi önerdiğiniz asusun tek giriş portu var..... ve aynısı amd tarafında da var

bu sıkıntısı varmı tabi bu 144hz 2k yı destekleyecek amd kart varmı orası ayrı

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-mg278q-1ms-144hz-2k-hdmi-dp-freesync-gaming-monitor.html

Nvidia kart önereceğim maalesef.

bi sıkıntımı oldu acaba
  • quote:

teşekkür ederim

amd freesncy başarılı değilmi önerdiğiniz asusun tek giriş portu var..... ve aynısı amd tarafında da var

bu sıkıntısı varmı tabi bu 144hz 2k yı destekleyecek amd kart varmı orası ayrı

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-mg278q-1ms-144hz-2k-hdmi-dp-freesync-gaming-monitor.html

Nvidia kart önereceğim maalesef.

bi sıkıntımı oldu acaba

Nvidia önereceğim malesef dedim cünkü fiyatları bir tık daha pahalı ve siz bu yüzden amd alma fikrine sıcak bakıyorsunuz.
    Ancak yazılım kalitesi, elektrik tüketim değerleri ve buna baglı olarak ısıl tasarım başarısı ayrıca piyasdaki oyun desteği olarak düşünüldüğünde Nvidia aradaki ödediğiniz fiyat farkını size performans olarak veriyor zaten.

Sizin yerinizde olsam amd kart ve freesync monıtor konfigürasyonu oluşturma fikri yerine nvidia kart + gsync bir konfigürasyon düşünürüm.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.