Şimdi Ara

Pcden gelen tuhaf ses ve aşırı kasma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi günler zamanınızı ayırıp yazıyı okudunuz için teşekkür ederim.

PC ile lol vb oyunları kusursuz oynuyordum, youtube den güzel güzel videolarımı izliyordum.
    fakat dün gece pc açtığımda pc den cırcır böceği benzeri kısık bir ses geliyor ve en ufak flahs oyunlarda chrome de youtube de donmalar hatta bunu yazarken bile kasmalar oluyor comfix kullandım düzelmedi format attım düzelmedi pc kullanılamaz hale geldi yardım eder misiniz ? (en ufak bir işlemde cpu%100 buluyor)

(PC özellikleri)
    İşlemci: Intel Pentium 4 3.40GHz 3,42GHz
    Ekran kartı: nvidia geforce 8400GS 512 MB
    Ram: 3,25GB ram
    win 7 32bit

• Mirzalp M kullanıcısına yanıt
    bir kaç ihtimal olabilir bu durumda.
    1. Bir bitcoin virüsü yemiş olabilirsiniz Çalıştır>msconfig yazıp başlatma sekmesinde başlamasını istemediğiniz şüpheli dosyaları kapatın.(eğer win 10 ve ya 8.1 kullanıyorsanız bu görev yöneticisinde arayacağınız bir sekmedir ctrl+shift +esc ile ulaşın.)
    2. Cihazınızın ısınma sorunu olabilir temel sebepleri.
    A. Cihazınızın tozdan kaynaklı nefes alamaması durumu.
    B. Cihazınızın olası fan devresi kopması durumu.
    3.Ekran kartınızın yazılımının güncel olduğundan emin olun.

Son bir öneri sisteminizi malwarebytes anti-malware yazılımı ile koruyun temizleyin . Saygılarımla
  • Öncelikle çok teşekkür ederim.
    ısınma veya toz sorunu yok bende virüsten şüpheleniyorum acaba daha detaylı yardımcı olur musunuz bitcoin virüsü nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mirzalp

Öncelikle herkese iyi günler zamanınızı ayırıp yazıyı okudunuz için teşekkür ederim.

PC ile lol vb oyunları kusursuz oynuyordum, youtube den güzel güzel videolarımı izliyordum.
    fakat dün gece pc açtığımda pc den cırcır böceği benzeri kısık bir ses geliyor ve en ufak flahs oyunlarda chrome de youtube de donmalar hatta bunu yazarken bile kasmalar oluyor comfix kullandım düzelmedi format attım düzelmedi pc kullanılamaz hale geldi yardım eder misiniz ? (en ufak bir işlemde cpu%100 buluyor)

(PC özellikleri)
    win 7 32bit

bilgisayarın işlemci fanının oturmaması haline aynen söylediginiz gibi cır cır ses çıkar ve kasma olur bu işlemcinizin aşırı ısınmasından dolayıdır.işlemci fanınızı doğru şekilde yerine oturtmayı deneiniz aksi takdirde işlemciye kalıcı hasar verebilirsiniz işlemci fanı takma diye youtube da aratın ve gerekn işlemi yapın.

aynı sorun çok eskiden pentiumd 830 da başıma gelmişti pc aşırı ısındıgını anlamamıstım baslarda cok anormal kasııyordu ve ses cıkarmaya basladı bende işlemci fanını sokup tam dogru sekilde yerine otuttum ve her şey normal eskisine dondu ..

aksi takdirde bu şekilde kullanmaya devam ederseniz işlemciniz için geri dönülmeyecek sorunlar çıkarabilir

sene olmuş 2015 hala p4 mü kullanyıon abicim :) en azından al bi core 2 duo veya pentium dual core :)

bitcoin internette karmaşık matematiksel algoritmalarla keşfedilen para birimidir güncel olarak ekrankartı işlemcisini en yüksek verimle kullanır veri işlemek için ve bilgisayarınız olduğundan çok güç tüketir , kısa bir deyimle bir başkası sizin bilgisayarınızda izniniz olmadan bitmining yapar ve algoritma havuzu işler. elektrik faturasını da siz ödersiniz. 2006 yılında çok modaydı güçlü bir ekran kartıyla aylık 250 dolara yakın kişisel bir bilgisayarda para kazanılabiliyordu , ama günümüzde bu algoritmalar daha da değerlendi ve bitcoini mining yapmak daha da zorlaştı , halen yapılabilse de aya ve yıla döküldüğünde elde edilen kar oranı ödenilen elektrik faturasından az olduğu için özel birleşenlerle profesyonel olarak az sayıda kişiler yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: pchostdogan

quote:

Öncelikle herkese iyi günler zamanınızı ayırıp yazıyı okudunuz için teşekkür ederim.

(PC özellikleri)
    win 7 32bit

bilgisayarın işlemci fanının oturmaması haline aynen söylediginiz gibi cır cır ses çıkar ve kasma olur bu işlemcinizin aşırı ısınmasından dolayıdır.işlemci fanınızı doğru şekilde yerine oturtmayı deneiniz aksi takdirde işlemciye kalıcı hasar verebilirsiniz işlemci fanı takma diye youtube da aratın ve gerekn işlemi yapın.

aynı sorun çok eskiden pentiumd 830 da başıma gelmişti pc aşırı ısındıgını anlamamıstım baslarda cok anormal kasııyordu ve ses cıkarmaya basladı bende işlemci fanını sokup tam dogru sekilde yerine otuttum ve her şey normal eskisine dondu ..

aksi takdirde bu şekilde kullanmaya devam ederseniz işlemciniz için geri dönülmeyecek sorunlar çıkarabilir

sene olmuş 2015 hala p4 mü kullanyıon abicim :) en azından al bi core 2 duo veya pentium dual core :)

kasa biraz eski olduğu için hala p4 :) ama işlemcinin fanıyla hiç oynamadım intelin kendi klasik fanı sizce fanı çıkartıp takayımmı ? ayrıca sistemimi
    hala dewam ediyor tarama halbuki dün formatladım sistemi. (kendi dosyalarını tehdit olarak gösteriyor nekadar mütevazi :) edit: format atınca tüm virüsler siliniyor sanıyorum yanılıyormuşum taramanın son hali (http://i.hizliresim.com/1kZXn5.png )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirzalp -- 3 Eylül 2015; 14:28:44 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pchostdogan

quote:

(PC özellikleri)
    win 7 32bit

kasa biraz eski olduğu için hala p4 :) ama işlemcinin fanıyla hiç oynamadım intelin kendi klasik fanı sizce fanı çıkartıp takayımmı ? ayrıca sistemimi
    hala dewam ediyor tarama halbuki dün formatladım sistemi. (kendi dosyalarını tehdit olarak gösteriyor nekadar mütevazi :) edit: format atınca tüm virüsler siliniyor sanıyorum yanılıyormuşum taramanın son hali (http://i.hizliresim.com/1kZXn5.png )

TORJAN LARI TEMİZLESİN AYRICA O KULLANDIGINIZ PROGRAMI SİLİN KENDİSİ VİRUS ZATEN

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kediside dahil tüm virüsleri sildim ve pc reset attım şimdi chromede forumda gezerken rahatladı pc srekli %100 değil cpu ama oyunlarda kasmalar donmalar ve garip ses devam ediyor. (tüm driverler en güncel halinde) ek olarak:http://i.hizliresim.com/b2EWpm.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirzalp -- 3 Eylül 2015; 14:53:03 >
    Nvidia grafik kartının güncel olduğuna eminmisin ? sürümü 341.81 olarak görünüyor ama en son sürüm 355.82 ?

Garip ses derken neyi kastediyorsun açabilirmisin ?

Nvidia Denetim masasından sol taraftaki 3D ayarlar > 3d ayarların yönetilmesi kısmına gelip genel ayarlar sekmesinin altından yüksek performanslı Nvidia işlemcisinin Tercih edilen grafik işlemci olduğuna emin olurmusunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tricore -- 3 Eylül 2015; 15:34:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tricore

Nvidia grafik kartının güncel olduğuna eminmisin ? sürümü 341.81 olarak görünüyor ama en son sürüm 355.82 ?

Garip ses derken neyi kastediyorsun açabilirmisin ?

biraz araştırdım sanırım o sizin kullandığınız Windows sürümüne göre değişiyormuş ben win 7 ultimate 32 bit kullandığım için bende en güncel driver olarak 341.81 var. (eğer sizde benle aynı windows sürümünü kullandığız halde 355.82 olarak gösteriyorsa sitesinde dosyayı upload ederek bana ulaştırabilirmisiniz? )
    Doğrudur siz 32 bit sürümün en son güncellemesini kullanıyorsunuz.
    Nvidia Denetim masasından sol taraftaki 3D ayarlar > 3d ayarların yönetilmesi kısmına gelip genel ayarlar sekmesinin altından yüksek performanslı Nvidia işlemcisinin Tercih edilen grafik işlemci olduğuna emin olurmusunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tricore -- 3 Eylül 2015; 15:35:46 >
  • tricore kullanıcısına yanıt
    nvidia control panel çalışmayı durdurdu hatası alıyorum. (garip ses derken cırcır böceğinin çıakrdığı sesin çok kısık hali ve pc kasarken çıkıyor mesala bu yazıyı yazarken sürekli çıktığı gibi :) aam fare hiç bişeyle uğraşmadan ölece bırakınca sesde gidiyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tricore

Doğrudur siz 32 bit sürümün en son güncellemesini kullanıyorsunuz.

denetim masasını açmayı becerdim kast ettiğiniz physx işlemcisi ise otamatik deydi 8400 gs yaniş ekran kartımı seçtim.
    physx değil o otomatikte kalsın bahsettiğim yer 3d ayarların yönetilmesi, ses hakkında bir çözüm önerim ancak cihazı açmanızla sonuçlanabilir fan kaynaklı bir ses mi aldığınızı tam olarak kestiremedim duymadan malumunuz onun dışında pıt pıt pıt diye ard arda gelen sesler led sesidir normaldir .. performans kayıplarının birçok sebebi olabilir bunlardan birisi ısı artışı bir diğeri yazılımsal yığıntı gereksiz birden fazla yazılımın sürekli açık kalıp bilgisayarı yorma durumu. Oyunları Nvidia kartınızla açtığınızdan emin olmalısınız . belkide onboard kullanıyorsunuz ? monutorun ekran kartınıza bağlı olduğundan emin olup (ana karttaki slot değil) tekrar bilgilendirirseniz sevinirim
  • tricore kullanıcısına yanıt
    oyunları nvida kartımdan açıyorum onboard değil.
    HDD konusuna kimse değinmemiş hdtune programını kurup test eder misiniz?
    Öncelikle bencmark bölümünden grafik testi yapın hiçbir uygulama açık olmasın okuma yazma kafalarının grafik testidir.Programın healt sekmesine bakın hiç hata var mı varsa hatanın durumuna göre sizden error scan testi yapmanızı da isteyeceğim.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    bu sabah farklı bir hdd kullandım sorun devam etti.(ses de devam etti) Bir arkadaş bu programı kullanarak sıcaklık değerine bak dedi cpu gözüme inanamadım 80c gösteriyor cpu. Bu sabah kalktım pc açtım 2 dakika olmadı açalı 70c gösteriyor sıcaklığı oysaki sıcaklık sorunu yoktu. (cpu fanı sorunsuz çalışıyor ayrıyetten kasada fazladan 3 fanda var kasa yerde yer soğuk)http://i.hizliresim.com/8bW2ZW.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirzalp -- 4 Eylül 2015; 9:11:48 >
    Merhaba Mirzalp,

Sıcaklık sorunu yoktu demişsiniz, ne kadar zaman önce yoktu? Uzun süre bilgisayarı kullanmadıysanız, sorunu farketmemiş de olabilirsiniz.

Biraz bilgi vermek gerekirse;

Kasanın üstündeki fanlar, içeride oluşan sıcak havanın dışarıya atılması için gereklidir. Ancak işlemcinin üzerindeki fan ve soğutucu blok yeterince iyi şekilde işlerini yapmazlarsa, çok aşırı etkisi olmaz. Hava, iyi bir yalıtkandır, ısı iletimi iyi değildir. İşlemci bloğuna elinizi dokunduğunuzda sıcak iken, 1-2 cm uzağında o sıcaklığı hissetmezsiniz bile. İşlemci bloğu ile işlemci arasına sürülen termal macunun görevi de arada hava bırakmayarak, ısı iletimini olabildiğince iyileştirmektir. İşlemcinin üzerindeki blok, ısı iletimi iyi olsun diye metalden yapılır, ancak metallerin de ısı kapasitesi düşük olduğundan üzerlerinde biriken ısının başka biryere aktarılması gerekir. Blok üzerindeki fan da, çevresindeki havayı blok üzerinden geçirerek, bu istenmeyen enerjiyi blok üzerinden geçen havaya yükler. Her ne kadar ısı iletimi kötü olsa da, elimizde bolca olduğundan bu fazla ısıyı havaya yükleyip, kasa üzerindeki diğer fanlar ile ısı yüklenmiş havayı dışarı atarız.

Bilgisayarınızın işlemcisinin P4 olduğunu belirtmişsiniz. Aldığınızdan beri hiç fan temizliği, macun yenileme işlemi yaptınız mı? İşlemci fanının üstünden ya a kenarlarından yaptığınız temizlik yeterli gelmemiş olabilir. Eğer kendim yaparım derseniz, fan, soğutma bloğu temizleme ve işlemci termal macunu yenileme ile ilgili videoları izleyip kendiniz yapabilirsiniz. Diğer türlü, risk almak istemezseniz, bir bilgisayarcıda bu işlemi yaptırabilirsiniz.

Kasma problemi günün her saatinde yaşanıyor mu? Eğer öyle ise, bir üst paragrafta söylediğim temizleme ve macun yenileme işlemini tavsiye ederim.

Ayrıca, kasanızın bulunduğu yer de önemli. Özellikle sıcak yaz günlerinde (her ne kadar yazın sonuna yaklaşsak da, havalar halâ sıcak), havalandırma sıkıntısı olan, bulunduğu yerde kendini soğutmak için yeterli hava bulunmayan kasalarda ısınma problemi ne kadar temizlik yaparsanız yapın, biraz fazla yük altında kaldığında kaçınılmazdır. Temizlik sonrası problemde fazla bir değişiklik olmazsa, kasanızın yerini değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Masanın altında ise, daha açık bir yere alarak, daha rahat hava çevrimi yapabilmesini, daha rahat soğumasını sağlayabilirsiniz.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meraklı_gözlük -- 4 Eylül 2015; 10:08:38 >

• meraklı_gözlük kullanıcısına yanıt
    öncelikle bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.

hiç termal macun yenilemesi yapmadım, ısı 3 gündür var sanırsam 3 gün önce başladı. ama bu sesin nerden geldiğini bir türlü çıkaramıyorum cırcır böceğinin çıkardığı sesin aynısı fakat kısık bir şekilde sanki hardiskten geliyor yazım sesi gibi ama hard disk değiştim gene ses devam etti. ve pc kasarken cpu %100 bulduğudne geliyor bu ses. ek olarak: hd tune ssleri http://i.hizliresim.com/95WqPZ.png
    http://i.hizliresim.com/5kEm15.png

• Merhaba,

Maalesef HD Tune programını henüz kendim kullanmadığımdan grafikler ve verdiği uyarılar ile ilgili yorum yapamayacağım.

HDD'lerin içinde mekanik parçalar da olduğundan, uzun süreli kullanımdan sonra bazı sesler çıkarmaya başlaması normal denilebilir. Yine de dikkat edilmesi gerekir, HDD içindeki okuyucu kafalar içindeki disklere çarptığında fiziksel zarar verip, bad sector adı verilen, düzeltilemeyen zararlara sebep olabilmektedir. Çalışmakta olan kasa hareket ettirilmediği sürece normalde çok fazla olmaz ama yine de zaman içinde kullanıma bağlı olarak oluşabilir. HDD'den gelen sesler fazlalıştığında artık o HDD'ye yavaş yavaş elveda demeye hazırlanmanız gerekir.

Kasma problemleri genel olarak ısınma kaynaklıdır. Dikkatli bir temizlik yapmanızı tekrar öneriyorum.

Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.