Şimdi Ara

PCB için matkap önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

gecen sene adaptörsüz 10 tl ye alabildiğim mini driller bu sene 20-25 liradan aşağı değil. üstelikte buna ek olarak eski adaptörüme uygun bulma sıkıntısından dolayı bu fiyata sağlam bir adaptörde eklersek fiyatı bayağı artıyor.

önerebileceğiniz adaptörsüz mini matkaplar varmıdır. resimlerini eklediğim iki ürün var bu ürünler hakkında bilgisi olanlarda kullanışı hakkında bilgi verirse sevinirim. baskı devre için bu hafta muhakkak alabilirim önerilerinizi bekliyorum. 1mm uç kullanılabilirliğide önerilerizde mecut olursa sevinir.

69 TL

41 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zisplak -- 11 Mart 2012; 20:14:26 >

• Ben Dremel 300 kullanıyorum.
    Pcb delme , kesme , zımparalama , kutu hazırlama vs işlerini rahatlıkla yapıyorum.Ayarlı mandren de aldım , 0.4-3.6mm arası millere sahip uçları takabiliyorum.
    Gösterdiğin ürünler Dremel'in kopyası , düşük kaliteli versiyonlarıdır ama ağır işlerde kullanmadığın sürece sorun çıkmaz.Ayarlı mandren ya da boy boy mandrenleri varsa alabilirsin.
  • Hocam ben ilk başta teyp motoru kullanıyordum güçsüz geldi, sonra yazıcıdan çıkardığım motoru kullandım oda güçsüz geldi, en son büyük bir oyuncak motoru buldum. 3 volt la çalışıyor normalde, ben 12 volt veriyorum. Al hocam fotoğrafda çektim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcan12

Hocam ben ilk başta teyp motoru kullanıyordum güçsüz geldi, sonra yazıcıdan çıkardığım motoru kullandım oda güçsüz geldi, en son büyük bir oyuncak motoru buldum. 3 volt la çalışıyor normalde, ben 12 volt veriyorum. Al hocam fotoğrafda çektim.

• Birde küçük sutunlu matkap önerebilirim.Okulda küçük bir tane var, hem seri deliyor hem de bazı yollar birleşik çıktığında freeze olarak kullanıp yolları ayırıyorum.
  • ilginiz ve cevaplarınız için hepiniz çok sağolun. geçen sene kullandığım hobby drillde(adaptörle çalışan) bahsettiğiniz çıkma motorlarla aynı. arkadaşım bilmediğinden pcb yi delerken bastırdı ve motorunu yaktı. bende bunlarla uğraşmak istemiyorum sağlam olsun direkt fişle çalışsın istiyorum. resimlerini verdiğim ürünler hakkında net bilgi de alamadım sitelerde yüzeysel olarak değinikmiş. kullanan arkadaşlar bilgi verirse de sevinirim. ayrıca koçtas da mini hobi makinesi var. 89.90 a tüm elemanları var. ayrıca kendi ürünleri pp. forumlarda da bu ürünü kullananlar biraz şikayetçi gibi uç fırlattığını bile söleyen olmuş. bende fazla para harcamaktansa resimdeki 41 tl lik olanı almayı düşünüyorum ama 1 mm lik mendren olmasa bile piyadan alıp o alatte kullanabilirmiyim. makinaların uçları standart mıdır?
  • ben proxxon 28512 aldım. 0,3 ile 3 mm arası tutabilen ayarlı mandren var ucunda. 12 Volt ile çalışıyor. kendi adaptörü çok pahalı olduğundan adaptör işini kendim uydurdum. çok kalite bir cihaz tavsiye ederim. çok da küçük.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o firmanın modellerini çok inceledim acıkcası adaptörsüz fiyatlarına başka fiemalardan tam tesisat alınabiliyor. çok para verceksem daha uzun ömürlü almak iisterimde mekatronik bölümünde ünide idare edecek bişey istiyoru.

birde aklıma vidalama makinaları geliyor onlardan verim alabilir miyim sizce?
  • Vidalama makineleri sadece idare eder.
    Kesim , delim işlemleri için yüksek hız şart.
    Bu yüksek hızlı aletlerde mandren ve uç kaliteyi belirliyor.Üstteki 40TL'lik cihazın ucuna kaliteli uç alırsan uzun bir süre idare edebilir.Ama zorladığın anda yanabilir de.
  • geçen sene 20 liralık matkat bile bana yetmişti ama forumlarda bu setlerin plakayı kesmede de kullanılabildiği yazıyordu mini matkaplar elektronikçilerde 30 lira. bnde ona 30 vereceğime buna 40 verip labaratuar dersınde kendi plakamı istediğim oranda keserim diye düşündüm. aradaki farkı çıkarır. ama tek endişem dirençler için 0.8 , 1 mm lik mandrenleri piyasada bulabilirmiyim ya da kutusunda mevcutmu. o kadar arastırdım bulamadım kullanan var mı acaba?
  • plaketi öyle testereyle motorla falan kesmeye çalışıp, hem kendine hem çevredekilere işkence etme. kesilecek yeri maket bıçağı ile iki-üç kere çiz ocakta bakırlı taraftan hafif ısıt. düz kenarlı bir yüzeye kesilecek kısa kısım dışa gelecek şekilde yerleştir elinle bastırıp kır. arzu edersen plaketin kenarını zımparalarsın. o testereyle 10 dakikada yapacağın iş bu yöntemle 2 dakika.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.