Şimdi Ara

Sessiz ve akü değişimi kolay UPS tavsiyesi (5090’lı sistem için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yakında uzun zamandır hayalini kurduğum RTX 5090lı bir sistem alma niyetim var. Ancak bölgemde sık sık elektrik kesintisi oluyor ve cihazın başına bir şey gelmesinden ciddi şekilde endişe ediyorum. Bu yüzden bir UPS de almak istiyorum.

Önceliklerim şunlar:

• Saf sinüs çıkışlı olması (1200W+ gibi yüksek güçlü PSU için sorun çıkarmasın),
    • Fan sesi olmaması / sessiz çalışması benim için çok önemli,
    • Akü değişiminin kolay bulunabilir ve uygun fiyatlı olması,
    • Yalnızca kısa süreli kesintilerde güvenle kapatma için olacak (kesinti durumunda uzun süreli kullanım niyetim yok).

Bu kriterlere uygun, Türkiye’de internetten kolayca bulunabilecek UPS tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim 🙏

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByKryL -- 19 Eylül 2025; 14:25:20 >

|| Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279QE5A || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||

• LEON-X kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim hocam. bu önderdiğiniz ups'in fanı sürekli olarak çalışıyor mu yoksa sadece elektrik kesildikten sonra, geri geldiğinde şarjı yeniden doldurmak gerekince mi fan devreye giriyor? ev kullanımı için uygun olur mı normal zamanda sesi var mıdır?

Detaylı bakmadım ama muhtemelen ups devreye girince çalışması lazım sistemin güç çekimi bakımından yüklü olduğu için önerdim biraz yüksek olsun diye, firmayı istersen direkt arayıp öğrenebilirsin bende oradan almıştım gayet ilgililer.

|| Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279QE5A || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • ByKryL kullanıcısına yanıt

Line interactive bu UPS. Ben bu UPS in aynısından kullandım. Fan çalışmıyor hatta yükü %50 lere gelse bile elektrik yokken bile çalışmıyor. Baya zorlanması lazım çalışması için. Saf sinüs çıkışlı olması demişsiniz ama bu ups saf sinüs değil. Bunu yalnızca bunun apc nin gaming modelinde veya kaliteli online ups lerde bulabilirsiniz. Gaming modeli normalde sessiz ama batarya modundayken veya voltaj fazla düşük veya yüksekken avr moduna geçerse fanı sürekli çalışıyor. Online UPS lerde ise fan hep çalışıyor ve online ups lerin fanları aşırı sesli. Ya garantisini yok sayıp fanı kaliteli ve sessiz bir modelle değiştireceksiniz yada bir şekilde tahammül etmeniz gerekecek.

5090 lı sistem için online değil Line interactive olan ve saf sinüs olmayan yani daha uygun fiyatlı ve sessiz fanı normalde çalışmayan Ups kullanmak yeterli olur mu hocam? (Amaç sadece elektrik kesintileri durumlarında bilgisayarı korumak hemen kapanmasını sağlamak)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yeterli olabilir ama buradaki paylaşılan ups te ben psu mu degisince sorun yaşamıştım. Yeni psu msi ai1300p elektrik gidince ups in verdiği sinüs dalgasini begenmeyip sesler çıkartıyordu. Böyle bir sorun olursa iade edip başka ups e geçmeniz gerekecektir. Onun dışında memnundum. 2 senede bir bataryalarini yenilemeniz gerekecektir. Bunları göz önünde tutarak ups alın. Online ups ler boşta 30w civarinda kendi kendine tüketiyor. Line interactive lerde böyle birşey yok ama her iki tip ups de de verimlilik kaybı var. 500 watt gercekte çekiyorsanız ups ile 550-575 watt prizden çekiyorsunuz genelde. Apc , Schneider electric, Eaton ve FPS bakabilirsiniz. FPS servisi berbattir ona göre alın. Türkiye de adam yerine konmadigimiz için 1 senede ölen aküyü garantiden degistirmek için fps ye gidince 2 li seri bağlı akü nün yalnızca birini değiştiren adi bir servise sahiptir. Açıkçası powercom, tuncmatik önermem. Bunlarin ozellikle online olanlarinin yazilim desteği kötü ve demode sistemler. Saçma sapan mühendislik hatalarıyla dolu. Mesela mobil ups i vardi tuncmatik in. Elektrik gidince modem veya router u 3-4 saat idare etsin diye yapılmış küçük bir ups. Fikir güzel ama 4 saat sonra aküsü bitince ve elektrik geri gelince dugmesine basmadan cihaz calismiyor ve dolayısıyla cihazın dugmesine basana kadar modem e elektrik gitmiyordu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 26 Eylül 2025; 13:24:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.