Şimdi Ara

pcb cikaramiyorum.lutfen yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar cok sikildim artik.cok da sinirleniyorum.surekli bir sorun cikiyor.10 larca kez denedim.mesela simdide resimdeki gibi bakir kalkti
    Halbuki daha yollar dogru duzgun cikmamisken.4 dakika utuleme sonucu
    [simage]http://imgur.com/7M5PzL1.jpg [/simage]
    [simage]http://imgur.com/5GxpQvs.jpg [/simage]
    Allah askina sorunum nerde? Yemin ederim biktim artik.mahvolan 20.plaket alinan 20.cikti bu.olmuyor neden olmuyor.plaketin ustune kagidi koyup firinda isitmayi bile denedim.dosya kagidi bile denedim.kuseyi saymiyorum bile.nedir bu isin puf noktasi.veya onerebileceginiz baska ucuz ve kolay yol var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bakin bir yol tasmis. 2mm yanindaki yol cikmamis [simage]imgur.com/oGMqiVg.jpg [/simage]

• 0. Epoxy plaket al
    1. Plaketi bulaşık süngerinin yeşil kısmıyla güzelce ov kesinlikle zımpara kullanma
    2. Plaketi kurula
    3. Elişi kağıdına yazıcıdan "maximum kalitede" baskı al
    4. Ütüyle bir güzel ütüle
    5. Kağıdı çekip çıkartma, suya at elinle ovalayarak parçalanmasını sağla
    6. Bunları yaparken sabırlı ol
    7. Plakete şöyle bir bak çıkmamış yerler varsa asetat kalemiyle üstünden git
    8. 3 ölçek tuzruhu, 1 ölçek perhidrol kullan (perhidrol sıvı olsun, kuaförlerden ucuza alınır, eczanelerden pahallı)
    9. Asitte yatay çalkalamayla çözünmeyi hızlandır
    10. Bulaşık eldiveni ve mümkünse maske tak ve balkonda bu işleri yap.
    11 Asit yeşil mavi gibi garip bi renk alıyorsa doğru yoldasın
    12. Ne kadar güzel koktuğunu düşünsende gazı koklama balkonda yap
    13. İşin bitince asiti lavaboya dökme. Pet şişeye dök çöpe at.

• Hocam plaket zaten epoxy.temizlerken silgi bulasik sungeri ve bulasik teli kullandim ama hepsi nafile. En sonunda gitcem hazir yaptircam.ondada gonlum rahat etmiyor

• Bu arada eritmeyle aram iyi. Ama transferi yapamiuorum

• Up

• quote:

Orijinalden alıntı: du riechst so gut

Arkadaslar cok sikildim artik.cok da sinirleniyorum.surekli bir sorun cikiyor.10 larca kez denedim.mesela simdide resimdeki gibi bakir kalkti
    Allah askina sorunum nerde? Yemin ederim biktim artik.mahvolan 20.plaket alinan 20.cikti bu.olmuyor neden olmuyor.plaketin ustune kagidi koyup firinda isitmayi bile denedim.dosya kagidi bile denedim.kuseyi saymiyorum bile.nedir bu isin puf noktasi.veya onerebileceginiz baska ucuz ve kolay yol var mi?

imzamdaki konuyu okumanı tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben utuledikten sonra maket bicagiyla kagidi kaldiriyorum.acaba sorun bu mu? Cok da rahat geliyor kalinti kalmiyor hic.birde suya atarak deniyim mi?

• quote:

Ben utuledikten sonra maket bicagiyla kagidi kaldiriyorum.acaba sorun bu mu? Cok da rahat geliyor kalinti kalmiyor hic.birde suya atarak deniyim mi?

konuyu okuduysan orda da direk kaldırmayın suya atın diyorum.
    İyice oku konuyu sonra bir deneme daha yap.
  • kalın kağıt kullanma elişi kağıdı uygun. ütüyü çok fazla bastırma. bi de burası çok önemli ütülemeye geçmeden önce bakır plaketi bir miktar ısıt üzerinde nem oluşup buğu yapmasın, aynı sorun benim de başıma gelmişti.
  • Ben 2 sene once falan gayeg iyi basabiliyordum.2 sene ara verdim.simdi basamiyorum.oncedende kuse kagit kullaniyodum.bu arada yazicim yok.copy centerdan cikti aliyorum.onlarda el isi kagidina basmiyor.yarin tekrar denicem.bu sefet kagitla birlikte suya atcam.ama bir sorun daha var.utum kuse kagit uzerinde kaymiyor. Utu hareket ettirince kagiti bantlamis dahi olsam kagitta hareket ediyor.dolayisiyla isiyi esit dagitamiyorum.bunun icinde kuse kagitla utu arasina firin kagidi koymayi dusunuyorum.baska oneriniz var mi acaba?

• Dostum bende bir kaç kez bu sorunla karşılaşınca ütünün ısısını azaltıp ütülemeyi denedim.Ve bir daha bu sorun olmadı.

Ayrıca ısıyı iyice dağıtıyorum.Ütünün ısısını max yapmak yerine biraz kısıp denesene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdogan80 -- 28 Mart 2013; 17:23:08 >
  • hocam tonerle ilgili sorun olabilir mi?
  • Bakır ile epoksinin ısıl genleşmeleri farklı. Yüksek sıcaklığa maruz kaldığında bakır daha fazla uzadığından epoksi ile arasındaki yapışma kayboluyor. herdogan80'ın dediği gibi ütüyü biraz daha düşük ısılarda deneyin.
  • Arkadaslar sonunda yaptim.onceden utu kaymadigi icin isiyi esit dagitamiyordum. Bu yuzden hem bazen plakette.bakir kalkiyordu hemde tonerin bazi yerleri plakete geciyor bazi yerleri gecmiyordu.bu sefer kuse kuse kagitla utu arasina yagli firin kagidi koydum.utu bitincede hemen kagidi kaldirmadim.suya attim.10 saat falan durdu.az tutunca deliklerin icinde falan kagit kalintisi kaliyordu.onlarla ugrasmamak icin fazla tuttum suda.
    Kagidi cekince geldi hemen.kosede cikmayan bit kisim vardi orayida kalemle cizdim.belki yapamam diye 2 tane cikti
    almistim.ikincisi artti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi du riechst so gut -- 31 Mart 2013; 16:11:53 >

• Transfer kağıdını kullan 1dk kadar ütülüyorum ( kağıt hafif sarılaşana kadar.) , kalem kullanmadan sonuç %99
  • Resimlerin koyman iyi olmuş ilk baskı devresini yaparken aynısı benimde başıma geldi.inkjet yazıcılar ile baskı devresi olmuyor!
    Yazıcın lazer değil.Bu yüzden olmuyor..Ben internet kafelere gitip çıkartıyordum.

ve kağıt olarak normal kağıt kullanma. Git kırtansiyeye beyaz el işi kağıdı al tanesi. 10 kuruştur.

ütülemeyide yaklaşık 3 dk yapıyorum. ütüleme bittikten sonra plaketi suyun içine at, kağıdı parmağınla ovalayarak kazı.

Dediklerimi yap sorun çıkmayacaktır.
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliusta -- 31 Mart 2013; 17:23:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

0. Epoxy plaket al
    1. Plaketi bulaşık süngerinin yeşil kısmıyla güzelce ov kesinlikle zımpara kullanma
    2. Plaketi kurula
    3. Elişi kağıdına yazıcıdan "maximum kalitede" baskı al
    4. Ütüyle bir güzel ütüle
    5. Kağıdı çekip çıkartma, suya at elinle ovalayarak parçalanmasını sağla
    6. Bunları yaparken sabırlı ol
    7. Plakete şöyle bir bak çıkmamış yerler varsa asetat kalemiyle üstünden git
    8. 3 ölçek tuzruhu, 1 ölçek perhidrol kullan (perhidrol sıvı olsun, kuaförlerden ucuza alınır, eczanelerden pahallı)
    9. Asitte yatay çalkalamayla çözünmeyi hızlandır
    10. Bulaşık eldiveni ve mümkünse maske tak ve balkonda bu işleri yap.
    11 Asit yeşil mavi gibi garip bi renk alıyorsa doğru yoldasın
    12. Ne kadar güzel koktuğunu düşünsende gazı koklama balkonda yap
    13. İşin bitince asiti lavaboya dökme. Pet şişeye dök çöpe at.

Evet harfi harfine bende bu arkadaşın dediklerini yapıyorum. ve sonuç mükemmel.

Yazıcın lazer olması gerekiyor. ve yazdırırken en kaliteli baskıda çıkartacaksın.

• quote:

Arkadaslar cok sikildim artik.cok da sinirleniyorum.surekli bir sorun cikiyor.10 larca kez denedim.mesela simdide resimdeki gibi bakir kalkti

Dostum gördüğüm fotoğraflara göre çıkardığım sonuç ütünden buhar kaçıyor plakete doğru.Kabarmanın sebebi genelde nemden kaynaklanır.Ütünün buharsız ve 3 kademeliyse 2. kademede çalıştır.10 dakica civarında ütüle.Yolların tam çıkmamasının sebebi ise tonerden kaynaklanıyor.Lazer yazıcıdan en yüksek kalitede çıktı al.Kağıdın kueş kağıt türevlerinden olsun.

• Evet deliklerimizde delindi
    http://imgur.com/5tQ0Ixe.jpg

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.