Şimdi Ara

PC'yi Topladım Görüntü yok.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistem ofis içindir. 3er tane aldım sistem kontrol paneli diye gecen anakarta hdd led, reset sw, m/b sw girislerini anakartin sag alt kosesine taktim. Spkrout gibi kablolari baglamadim. Ama goruntu gelmedi. Sistem yanlış mı sizce? Nerede hata yapıyorum.

İntel Pentium G4400
    Asus H110M-D
    Hi-Level 4GB DDR4 2133mhz
    Sanddisk SSD Plus 120GB
    350W Psu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam su an kotu bir telefondayim arastirma yapamiyorum. Sorun anakartin islemciyi desteklemesinden, anakartin ram hizini desteklemesinden, ram da sorun olmasindan , anakartta bir sorun olmasindan veya islemcide bir sorun olmasindan kaynakli olabilir. Ekran karri yazmamissiniz ama ufak bir ihtimal de ekran karti takip goruntu cikisini anakart uzerinde ki vga cikisindan almaya calisiyorsaniz yine goeuntu gelmez. Anakart sitesinden veya kullanma kilavuzundan destekledigi islemci pin numaralarini gorebilirsiniz. Bu pin numarasi ile islemcinizin pin numarasi birbirini tutuyor mu bir bakin. Ve bir de dwstekledigi ram hizina bir bakin her anakartin max destekledigi ram hizi vardir. Sistem toplama rehberlerinin birinden yardim aldiysaniz, normalde o hzii desteklemeyen bios update ile desteklemeye baslayan bir anakart almis olabilirsiniz. Eger boyle bir durum var ise oncelikle bios update yapmaniz gerekir.

Psu da yetmiyor olabilir fakat ekran karti takili olmayan bir sisteme 350w yeterli olur yine de bu da ihtimaller icerisinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flemenkero -- 3 Şubat 2017; 23:49:20 >

• Anakart işlemci ok. Son zamanlarda toplanan sistemlerde kullanılan işlemciler güncel olduğundan anakart bios desteklemez ve kullanmış olduğunu anakartın bios versiyonunu önceki nesil işlemci ile update etmeniz gerekiyor. Aksi halde tekrar görüntü gelmiyor ise ram bellekleri kontrol ediniz.

• anakartın işlemciyi son çıkan bioslardan birisi ile destekliyor.
    https://www.asus.com/Motherboards/H110M-D/HelpDesk_CPU/

önce bu bios yüklenmesi lazım sonra seninn işlemci takılması lazım.
    bunun için anakartın ilk biosu ile çalışan bi işlemci lazım sana
  • Evde i7 6700 işlemci var hocam onu takıp netten en son surun Biosu indirip Biosdan kuracağım. Böyle mi olacaka? i7 işlemci taksam olur mu?

• Evet hocam arkadas sorunu bulmus. Elinizde ki islemciyi destekliyor anakart takin ve bios update yapin sonrasinda aldiginiz islemciyi kullanabilirsiniz. Zeki1981 hocamin attigi linkte bios guncellemesini indirip flashlayabilirsiniz.

• Flemenkero F kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece flasha atip Biostan guncelle mi yapacagiz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'de ekran gelmiyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bios dosyasını flash belleğe at anakart bios ayarlarından m flash yada bios update yazan yerden güncellemeyi başlatabilirsin. Güncellemeden sonra sistem hazır

• 74serkan78 kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam verilen linkten en usttekini indirdim yoksa CPU dan G4400 ı mı bulmam lazim

• Bulmanıza gerek Yok güncel bios en üstteki indirip yüklemeyi yapın

• erkamacar kullanıcısına yanıt
    Hocam linkte driver and tools bolumu var. Oraya tiklayip windows 10 64 biti secin. Orada bios var ona tiklayip en son cikan dosyayi indirin flash diske atip bios menusunden update edin.

• i7 işlemciyi takınca çalıştı mı?
  • @sonersec çalıştı hocam update yapıp G4400 ı taktim.@Flemenkero @74serkan78@zeki1981

Update leri yaptım fakat bir anakartta 1 2 pin yamuk ortalarda bir yerde. Buna ragmen update yaptim oldu. Yamukluk benden mi kaynakli boyle mi geldi bilmiyorum. Sizce ne yapmaliyim garantiye vereyim mi yoksa boyle dursun mu sizce?

• Hocam oncelikle olmasina sevindim. Yamukluk var ise garantiye gonderebilirsiniz su an cikmayan bir sikinti ilerleyen gunlerde cikabilir. Essegi saglam kaziga baglamak gerek cok aciliyeti yok ise bu bilgisayarin verin bi servise derim. Elinizi surmediyseniz sizin yamultma ihtimaliniz zor. Veya izlemci elinizden kayip koseleri ignelere carpmadiysa. Yamukken calismasi da garip. Fabrika cikisi oyleydi de siz mi yamuk olarak gordunuz acaba

• Flemenkero F kullanıcısına yanıt
    Hersey icin cok tesekkur ederim hocam bende cok sevindim. Daha da onemlisi i7 li pcye birsey olmadi 😊. Valla hocam inanin hatirlamiyorum. Ama bu islerden anliyorum az cok islemcinin nasil koyulacagini da biliyorum ama bilsek de olabilir yani ben yapmis da olabilirim yapmamis da olabilirim. Yamukken calismasina bende sasirdim hocam i7 yi taktim calisti Biosdan guncelledim sonra cikardim i7yi. Olmadi verelim servise hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkamacar -- 4 Şubat 2017; 16:35:24 >
  • İçim rahat olsun gönder firmaya firmalar çoğunlukla tek sefere mahsus işlemci soketini değiştiriyor. Şansını bi dene derim ben . Bizim gönderdiğimiz ana kartı öyle yaptılar mesela :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.