Şimdi Ara

PC'de ekran gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
54
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SAPPHİRE RX 5500 XT 8GB FABRİKASYON OC

    RYZEN 3 3100 OC YOK

    B450M S2H V2

    GSKILL RIPJAWS 8+8 3200 MHZ OC YOK

    ZALMAN MEGAMAX 700W 80+ EU ( 80+ EN ALT SERTİFİKA )


    2-3 ay önce bios güncelledikten veya smart access memory (sam) ayarını açtıktan sonra zaman zaman ortaya çıkan bu 1 uzun 2 kısa bip ses sorunu , az önce pc ye 8-10 kere reset atmama neden oldu. Pc'nin power tuşuna basıyorum bu bip dizesi ortaya çıkıyor , bilgisayar açılıyor ekran gelmiyor. Bu sefer güç tuşuna 5 saniye basılı tutup kapatıyorum tekrar açıyorum yine aynı sorun. HDMI kablosunu çıkarıp takıyorum , yer değiştiriyorum ( genellikle bu sorunu ayda bir aldığım zamanlar bu şekilde çözerdim direk ekran gelirdi ) yine de değişen bir şey yok. Pc'nin power kablosunu çıkartıp taktım, açma kapama düğmesini 3-4 kere aç kapa yapıp elektrik dağılsın diye bekledim , ve 2 dakika elektrik vermedim ve sonuç değişmedi. Artık 8. denememde ekran geldi. Önceden wattmanla boğuşurdum , onu kısmen çözdüm bide bu çıktı başımıza.Sorun ekran kartının driver'ında mı yoksa kartın kendisi mi bozuk anlamadım. Bu hatayı amd ekran kartı kullanıp alan var mı? Sorunu nasıl çözerim ?









  • Hocam öncelikle size tavsiyem ekran kartınızın anakartınızın tüm bileşenlerin driverlarının doğru yüklenip yüklenmediğini kontrol ediniz...

    İmkan varsa bileşenleri başka bir PC de test etmeniz sizi doğrudan çözüme kavuşturacaktır. Arıza basit gibi görünüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parçaları başka pc de test etmek oldukça zor görünüyor. Arkadaşlarımın bu konuda rızası olur mu bilemiyorum. Bilgisayar tamircisine de sıcak bakmıyorum. Gidip parçaları denetebilirim fakat bu sorun her zaman ortaya çıkmıyor. Zaman zaman olduğu için tamirciye laf anlatıp sorunu çözmesini beklemek zor olacağa benziyor. Driverları tekrardan kontrol edeceğim. Anakartta bios driver'ı , ekran kartındaki driver hariç başka driver kurmadım şimdiye kadar. Acaba chipset driverları mı eksik ? Yoksa aldığım günden beri başımı ağrıtan wattman hatalarından fenalık geçirten daha sonra core clock -50 mhz kısarak kısmen çözdüğüm ekran kartımı değiştirmem mi gerekiyor ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.