Şimdi Ara

pc kitleniyor yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar bilgisayarım durduk yerde kitleniyor mause hareket etmiyor işletim sistemi değiştirilip defalarca formatlanmıştır. Ekran kartı fanı çalışmaktadır acaba arızayı nasıl tesbit edebilirim soru nerede olabilir? şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için....

hammer_x
  • Büyük ihtimal öyle bişey yaşamadık hocam bana oluyodu servise verdim tozlanmış dediler geri verdiler temizleyip 50 kağıt almışlardı ama
  • Bilgisayarının durduk yere kitlenmesi ile ilgili;

> Bios'unu güncellemeyi denemiş miydin?
    > Yeni soğutucu satın almayı denemiş miydin?
    > Sistem dosyaların zarar görmüş olabilir
    > Bilgisayar parçalarında sorunlar olabilir, kontrol edersen iyi olacaktır.
    > Bu sorun donanımsal bir sorunda olabilir. Kasa içerisini açıp Ekran kartı + RAM + İşlemci soğutucusunu hepsini çıkart. Temizle ve yeniden tak. İşlemci soğutucusuna gerekirse termal macun ilave et. HDD Bağlantı kablosu ve PSU Kablolarını gözden geçir.
    > Kasayı açıp HDD, DVD ve CDROM veri kablolarını kontrol et. Bazı veri kabloları tam oturmayıp titreşimde yerinden oynayabiliyor. Bu esnada PC Donar. Elinle yoklarsan sağlam tutup tutmadığı belli olacaktır. Ayrıca büyük ihtimal HDD Arızalı olabilir.
    > Sisteminin yeterli olmadığı bi program yüklediysen o durumdan kaynaklanıyor olabilir.

Mouse'un hareket etmemesiyle ilgili;

> Hiç bilgisayar'ında güncellenmiş bi AntiVirüs programıyla tarama yapmış mıydın?
    > Mouse girişinin sağlam olduğuna emin misin?
    > Yeni mouse satın almayı denemiş miydin?

Eğer bu çözümlerden hiç biri işe yaramazsa yeni bir bilgisayar satın almanı tavsiye ederim...

• teşekkür ederim ram ve işlemcide arıza olsa hiç bir işlem yapamam sanırım ben normal olarak ps yi açıp kullanıyorum ama ne zaman olacağı belli olmadan sistem kitleniyor bende reset atarak çalıştırıyorum . cevabınız için teşekkür ederim....

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.