Şimdi Ara

PC ısınma problemi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımda ısınma problemi yaşıyorum güçlü bir sıvı soğutma olmasına rağmen boşta 65, oyun vs oynarken 95 bazense çok daha ısınıp kapanıyor sistemim.

Fanların yönünü kontrol ettim, temal macun çözüm olmadı, soruna dair neler deneyebiliim bilgisi olanlar destek verirse çok sevinirim.

Sistem Bilgilerim;

İşlemci : AMD Ryzen 5 7600X

Ekran Kartı : Asus TUF Gaming Radeon RX 6800 OC

Anakart : GIGABYTE B650M GAMING X AX

Ram : XPG 32GB (2x16GB) Lancer Siyah DDR5 5600MHz CL36

M2 Ssd : Kingston SKC3000S/1024G KC3000 1TB

Sıvı Soğutma :Corsair H150 RGB 360 mm

Kasa : Corsair iCUE 4000X

Psu : Corsair CX750F RGB 750W 80+ Bronze

• 7000 serisinin kalın üst kapaktan (IHS) ve sıkışık yerlesimden dolayı sıcak çalıştığı (95 civarı) halihazırda biliniyor. Bunun dışında kullanılan termal macunun kalitesi, sürme metodu, (düşük ihtimal) yeni toplandıysa soğutucu üzerindeki plastik korumanın çıkarılmasının unutulması veya sıvı soğutma pompasının bozulması, el ile hız yükseltme yapıldıysa voltaj ayarı, otomatik ise sıcaklık limitinin ve voltaj offsetin bios üzerinde yüksek olması gibi çeşitli nedenler sorun olabilir. Hatta fabrikasyon sorun bile olabilir. Sistemi kapatacak kadar ısınıyorsa bios ayarlarını kontrol edin. El ile hız yükseltme varsa voltaj ve saat hızını düşürün veya otomatiğe alın. Zaten otomatikteyse voltaj offset gibi bios ayarlarını değiştirin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • JrGrendel kullanıcısına yanıt

Selamlar hocam ilgin için teşekkür ederim öncelikle,

Boşta 80 derece üzerine çıkıyor, Soğutucu geliyor aklıma benim ama şöyle bir durum var cpu fan fişten çıkarıp kontrol ettim çektiğimde 110 olup kapandı elimi borularına dokunduğumda anlıyorum suyun döndüğünü ama radyatörler gayet soğuk emin olmaya çalışıyorum soğutucudan olduğuna. Diğer durumlarda işlemci ve anakart veya psu kaynaklı olsa makinenin açılmaması lazım diye düşünüyorum. Sizce soğutucu haricinde bir olasılık olabilir mi ? Yazdıklarınızı dikkate aldım otoda manuelde değerlendirdim voltaj ve saat hızı konularınıda kontrol edeceğim.

• Bana kalırsa soğutucu temas problemi var. Soğuksa bilin ki işlemci temas etmiyordur, sıcaksa ısı dağıtmakta yetersizdir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • su seviyesi düşük olabilir...

pompa çalışmıyor olabilir...

su tesisatın bir yerine tıkanıklık olabilir...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.