|
Aşırı ısınma ve batarya sorunu (Laptop)

-
-
Laptopun model nedir?
Birde laptopu alalı ne kadar oluyor. Uzun süre oluyorsa batarya bitmiş olabilir.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Monster Abra A5 V6.1.3
2 Yıl+ -
Hocam 2 yıl geçtiği için garantisi bitmiştir. Eğer bitmesiyse garantiye göndermen en doğrusu olur. Bilgisayar normal derecenin çok üstünde ısınıyorsa biran önce yaptırsan iyi olur zira donanıma zarar verebilirsin. Isınma konusunda bu dediklerini yaptıysan zaten elinden başka birşey gelmez monster ömür boyu bakım garantisi veriyor. İstersen onlara ver birde onlar baksınlar
Pil ısıdan dolayı zarar görmüş gibi duruyor. Servise verin detaylı temizlik yapsınlar. Fana ve fan ızgarasına yapışan tozlar zamanla katılaşıp hava akışını bozabiliyor.
merhaba asus marka laptop var henüz 1 yıllık sayılır yaklaşık 1 ay önce 1 defa olmuştu ısınma oldu ve şarjı hızlı bitti ve şimdi iki gündür aynı durum var neden olabilir wın 11 yüklü herhangi ayar veya güncelleştirme kontrol etmem gerekir mi veya kaldırmam gereken bir program var mı ?
aynı zamanda farklı laptop samsung marka wın 10 yüklü eski laptop en az 7 yıllık kapatma tuşuna basınca kapanıyor fakat maus ile kapatma menüsünden kapatamıyorum mause ile kapatma tuşuna basınca kapanmıyor yeniden başlıyor
-
Her hangi bir zararlı yazılım yüklenmemiş ise, bilgisayarınızda windows güncellemeleri yada farklı bir güncelleme yüzünden bu durumu yaşıyor olabilirsiniz. Büyük boyutlu güncellemeler sunucu kaynaklı yavaş indirme yüzünden uzun sürebiliyor. Leptoplarda windows sunucularından güncelleme işi zaten baya uzun sürüyor genelde. Ki çoğu leptopta gördüğüm güncelleme sırasında bilgisayar sanki oyun açmışsınız gibi fanları çalışmaya ve ısınmaya başlıyor. Pilde kullanıyorsanız hızlı bir şekilde şajı tüketiyor. Ek olarak zaten her ne kadar çıkalı uzun süre olsa da, gelen güncellemeler ile kendini baya toplamış olsa da windows 11 hala bir çok sorunu var. Sorun yaşamayan insanlarda var tabi ama genel olarak gördüğüm çoğu kişinin windows 11 yüzünden sorunları var. O yüzden windows güncellemelerini bir kontrol edin. Windows güncellemeleri dışında uygulama açıldığında arka planda güncelleme yapan steam epic gibi oyun ya da farklı programların güncelleme durumunu kontrol edin. Güncellemelerin tamamen bittiğinden emin olana kadar bilgisayarı iyice kontrol edin.
Güç tuşundan kapanmama durumu içinde güç seçeneklerinden güç tuşlarının davranışlarını değiştirdiğimiz menüden güç tuşu için pilde ve prize takılı kısımları kapat olarak ayarlayın. Uyku tuşu ve leptop kapağı kapandığında yapılacakları hiçbir şey yapma olarak ayarlayıp uygula ve tamam deyip çıkın. Leptop kapağı kapandığında bilgisayarın uyku moduna geçmesini istiyorsanız, o kısmı uyku olarak değiştirin. Ben genelde tavsiye etmiyorum. Bazı leptoplarda uyku'dan çıkarken sorun olabiliyor. Hiçbir şey yapmayı seçerseniz zaten kapağı kapattığınızda sadece panelin gücü kesiliyor. Bence en iyisi bu. Son olarak güç tuşuna basarak bilgisayarın kapanıp kapanmadığını kontrol edin. Kapatma menüsünden kapanmama sorunu ise yazılımsal olabilir. Tuşun işlevinin düzgün çalışmasını engelleyen bir durum. Zararlı bir yazılım yoksa güncellemeler ile sonradan düzelir. Daha yeni gördüğüm arkadaşın windows 11 yüklü bir bilgisayarında mevcut wifi bağlantısını kesip, başka bir wifi'ye bağlanmak için wifi ağlarını görmek üzere başlat çubuğunun sağ alt tarafına basıldığında wifi ağların açılmaması gibi bir tuhaf sorun ortaya çıkmış. Mevcut kullanıcı oturumunu kapatmadan yada bilgisayarı yeniden başlatmadan wifi ağlarını göremiyor arkadaş. Hoş geldiniz windows 11'e :)
Kolay gelsin.
-
teşekkürler emeğinize sağlık
-
Arkadaşlar benim de laptop ile ilgili bir sorum olacak, ben asus tuf gaming a15 kullanıyorum (rtx4050 ve r7 7. nesil) ve bazen sadece video edit programını açtığım zamanda bile fanlar yüksek seviyelerde çalışıp cpu 80 derecelere çıkıyordu. Bunun sebebi nedir. Bir de bu ısınmayı önlemek için (ya da bilgisayarımın ömrünü uzatabilmek için) bir soğutma yöntemi ya da havalandırma için küçük bir tüyonuz var mıdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X