Şimdi Ara

PC İçin TV Mi Projektör Mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar herkese. 3 ay kadar sonra askerden gelip kasayı bi tv'ye veya projektöre bağlamak istiyorum. Bu şekilde kullananlar var mı, ne tavsiye edersiniz? PC'nin kullanım amacı oyun, film, dizi...

Yaklaşık 4-5 metreden ekrana veya perdeye baksam baş ağrısı, yorgunluk yapar mı?

Projektör veya büyük ekran TV ile bilgisayar kullananların tavsiyeleri neler? Ayrıca hangi marka veya modelleri tavsiye edersiniz arkadaşlar?

• Ben HDMI üzerinden 42 Plazmaya bağlı olarak kullanıyorum. Oyunlar için çok ideal. Monitör yerine büyük ekranda oyun oynamak daha keyifli. Tabi TV Full HD olmalı ki değsin. Sadece kablosuz bir klavye ve Xbox gamepad'i alman lazım. Sana tavsiyem Logitech'in PS3 için yaptığı klavyelerden al, çünkü üstünde mouse da var, ekstra bir mouse'a gerek kalmıyor.
    Projektore gelecek olursak, eğer kullanacağınız yer müsaitse olabilir ancak projektör filimler için daha mantıklı bir seçim olacaktır. Onu da 720P bir LED almanızı tavsiye ederim, en azından çok uzun lamba ömürleri var, rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak iyi bir perde de almanız lazım, çünkü duvarda duvarınızın rengine bağlı olarak renk kaybı yaşayabilirsiniz. Ancak şu da var, projektörler bir Plazma TV'nin renk canlılığını veremezler, dolayısı ile oyunlarda bu durum çok daha belirgin bir hal alır ve TV bu konuda Projektörlerden daha performanslıdır.

• 22'' üstü ekranlarda oyun oynaman zor olur. Ekrana uzaktan bakman gerekir, o da aynı tadı vermez. İlla büyük ekran olsun diyorsan bir konsol al, onu kullan.
  • oyun için arkadaşa katılıyorum 22" üstündekilerde oyun sıkıntılı olur özellikle fps,strateji oyunlarında ayrıntıları yakalamak istersin ve sinir bozucu bir hâl alır ama film amacıyla kullanacak isen tabiki full hd bir oanel almanı tavsiye ederim projeksiyon cihazları da tercih edilebilie ama bu daha çok ticari olan yerlerde gerek duyulur ki yeterince büyük bir ekran olsun yani demem oki sen full hd bir tv al özellikle tv full led olursa daha bir güzel olur, paraya kıyarım diyorsan 3D alman oyunlar için konsolla beraber şahane seyir zevki verir ama halen ülkemizde 3d-full led olan tvlerin sayısı çk az ve pahalı ama LG evcinema sistemlerine bak WL serilerinde olacak tı sanırım .
  • cevap veren herkese teşekkürler. kasayı konsol gibi kullanarak uzaktan bağlayarak kullanmayı düşünüyorum. 4-5 metreden kullanmayı düşünüyorum, hemen yakınından ayrıntıları yakalayamam zaten, en önden sinema izlemek gibi bi şey olur.

Salvatuon 42' ile kullanıyorum demişsin, göz yorulması oluyor mu?
  • Ben de 42'' full HD 3D LED TV kullanıyorum. 3D fonksiyonu önemli olduğu için LED TV tercih ettim. Boyut olarak şimdi şimdi aslında 47''de olabilirmiş diye hayıflanıyyorum. Bir süre sonra gözünüz alışıyor. Forumda pek çok marka ve modelden PC bağlantısıyla monitör olarak TV kullananlar mevcut. Projeksiyon size film izlerken ya da çok kişi PES, FIFA gibi futbol oyunları oynarken keyif verebilir ama günlük PC kullanımında ve FPR, RPG türü oyunlarda bir yerden sonra canınızı sıkar. Eğer ki monitörüm var, ben alternatif süşünüyorum derseniz tavsiye edebilirim ama size masrafı iyi olur projeksiyonun.
  • Dostum 42 değil bir daha TV alsam kesinlikle 50'nin altına düşmem. Ben yaklaşık 3.5 metreden izliyorum ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Bu aralar ben de LG'nin 3D Cinema modellerini araştırıyorum, 3D olması ve de ucuz pasif ve hafif gözlüklerle çalışması hoşuma gitti. Yalnız 3D modunda tam 1080P görüntü veriyor mu TV o konu biraz tartışmalı gibi. O kadar para veriyoruz, iyi araştırmamız lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör mü tv mi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben 42''i genelde 2 metreden maksimum kullanıyorum. Bu şekilde bile herhangi bir yorgunluk, odaklanma sorunu,, göz bozukluğu yaşamıyorum. Ben de eepey araştırdım PC kullanımı için TV alacakken. Öncelikli olarak lag değerlerini gözden geçirdim. Yola zaten 3D alacağım diye çıkmıştım. LG'nin pasif FPR teknolojisi benim için en iyi seçimdi. Ben panelimi alırken aynı segmentte başka muadil de yoktu. Philip sonradan FPR serisi çıkardı ve şimdi şimdi 23" boyutlu monitörler de piyasaya çıktı. Bir kere büyük ekranın tadını alınca vazgeçmem bir daha da. Benim de bundan sonra tenoloji değiştirme değil, boyut büyütme fikrim var.

3D modunda 1080p görüntü verdiğini, hatta bu konuda setfikalı olduğunu iddia ediyor LG. Her iki göze de aynı anda 540 görüntü verdiği için toplamda 1080p'ye ulaşıyor gibi bir hikayesi vardı bu işin. Gözümle gördüğümü söylersem 3D filmlerde aydınlık ve yüksek çözünürlüklü bir 3D görüntü kalitesi alıyorum. 1080p filmi, kısa bir demo videoyu USB'ye atıp, gidip deneyin bence size de.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

3D modunda 1080p görüntü verdiğini, hatta bu konuda setfikalı olduğunu iddia ediyor LG. Her iki göze de aynı anda 540 görüntü verdiği için toplamda 1080p'ye ulaşıyor gibi bir hikayesi vardı bu işin. Gözümle gördüğümü söylersem 3D filmlerde aydınlık ve yüksek çözünürlüklü bir 3D görüntü kalitesi alıyorum. 1080p filmi, kısa bir demo videoyu USB'ye atıp, gidip deneyin bence size de.

Evet aslında iyi fikir bir USB alıp denemek. Sonuçta kendi gözümüzle gördüğümüze inanırız 1080P oyun oynayacağım için benim için daha önemli bir ayrıntı bu konu.

• Ben almadan önce kolumun altına aldım PS3'ümü ve Şişli Cevahir'deki Teknosa'ya gittim. TV ile HDMI bağlantı kurup, 3D Craysis 2 denedim orada. O zaman karar verdim valla benim istediklerim doğrultusunda doğru panelin 4500 olduğuna. Daha sonra bu forumda bir arkadaş Adana'da PC kasasını alıp gitti mağazaya. O şekilde bile test etti.

Her koşulda denemeden, görmeden, bakılmadan satın alınmaz. Ne olursa olsun fiyatlar hiç düşük değil. Beğenmeyeceğimiz ürünü alıp da başımızı ağrıtmaya gerek yok.
  • evet hocam o kadar para vereceksek denemek mantıklı. şu anda kullandığınız ürün şu mu acaba?

http://www.bimeks.com.tr/urun/118228/lg-42lw4500-106-ekran-3d-led-tv.aspx#specs

bi sorum daha var, kusura bakmazsanız: ben öncelikle pc için kullanacağım için plazma düşünüyordum ama forumda baktığım kadarıyla bu ürün iyi gibi, 3d oyun oynadınız mı hiç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metabor -- 7 Aralık 2011; 17:56:38 >
  • Evet, benim kullandığım model o. Yaklaşık 6 ayı geçti. Elektronik şans işi derler ya, ben şanslıydım. Bir kez bile servis yüzü görmedim üstelik. Benim için FPR olması ve düşük lag değeri büyük referans oldu. Kendi gözümle de deneyip, görünce hiç beklemeden aldım piyasaya ilk çıktığı zamanlarda.

Merak ettikleriniz olursa sorabilirsiniz. İstanbul'daysanız gelip, deneyebilirsiniz bile derim hatta. O kadar memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Evet, benim kullandığım model o. Yaklaşık 6 ayı geçti. Elektronik şans işi derler ya, ben şanslıydım. Bir kez bile servis yüzü görmedim üstelik. Benim için FPR olması ve düşük lag değeri büyük referans oldu. Kendi gözümle de deneyip, görünce hiç beklemeden aldım piyasaya ilk çıktığı zamanlarda.

Merak ettikleriniz olursa sorabilirsiniz. İstanbul'daysanız gelip, deneyebilirsiniz bile derim hatta. O kadar memnunum

sağolun istanbul'da değilim ama teklif için teşekkür ederim, rahatça 3d oyun oynanır mı bu tv ile sizce?
  • 3D ya da 2D ilk etapta boyuta alışana kadar garip geliyor. Odaklanma sıkıntısı falan yaşıyorsunuz ama alıştıktan sonra bu sefer daha büyüğü de olabilirdi demeye başlıyorsunuz. 3D düşünmesem plasma isterdim ancak genel anlamda çizim amaçlı kullandığım için PC'yi plasma üzerinde görüntü yanığı bırakmaktan korktum. LED'lere yöneldim ve bu 3D LED'i tercih ettim. Oyun performansından da memnunum.

En son Assassin's Creed: Revelations bitirdim 3D olarak, gerçekten çok başarılıydı. Oyunun kendi içindeki optimizasyon sorununu ekran kartımın güncellemesini yaparak hallettim ve lag sorunu yaşamadan iyi bir performansla bitirdim oyunu. Keza aynı şekilde FPS oyunlariçin de aynı referansı verebilirim size.

Yukarıda da dediğim gibi, gidip kendiniz denedikten sonra daha rahat olacaksınız karar aşamasında.
  • bugün 4500'ü de 5500'ü de görme fırsatım oldu, gerçekten tatmin edici ikisi de. farklarını da anlayabilmiş değilim.

ancak nette 2000 tl civarı birkaç model daha gördüm.

pc için kullanacağım için önceliğim ne olmalıdır? bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim:

http://www.vatanbilgisayar.com/Televizyon/panasonic-tx-p42st30e-3d-full-hd-106cm-neoplazma-tv,1920x1080,-600-hz,-4xhdmi,-5mil:1,dlna,tx-p42st30e/productdetails.aspx?I_ID=57729

http://www.vatanbilgisayar.com/Televizyon/samsung-ps51d550-3d-full-hd-130cm-plazma-tv,-ultra-clear,1920x1080,-600-hz,-4xhdmi,-usb,-ps51d550/productdetails.aspx?I_ID=54480

• PC için kullandığınız TV'nin smart TV olmasına, eksta codec desteklemesine hiç gerek yok. Tüm bu fonksiyonları PC gerçekleştiriyor zaten. O yüzden LW4500 satın alın derim ben. Farkları yukarıda saydıklarım işte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.