Arkadaşlar download pc'im 7/24 açık kalıyor.400 watt güç kaynağı var.Yaklaşık 350 watt harcıyor.
Ben bu güç tüketimini nasıl düşürebilirim?
ya
Sistemle ilgili bir durum bu.
cevap yok mu yani
benim makinada
- Asus striker extreme -nvidia Geforce 9800 gtx 1gb ddr3 -4 gb ddr3 ocz ram -thermaltake 500 watt güç kaynağı mevcut
boş konumda iken yani normal dururken 200 watt sistem yük altında iken 400-450 watt arasında değişiyor senin sistemi bilmiyorum ama sistem parçalarını düşürürsen yani alt sistem yaparsan az çeker benim eski makina 150 nin üstüne çıkmazdı
Daha az güç harcayan parçaları takarsın olur biter.
quote:
Orijinalden alıntı: The End Baba
Arkadaşlar download pc'im 7/24 açık kalıyor.400 watt güç kaynağı var.Yaklaşık 350 watt harcıyor.
Selam Sanırım elektrik tüketiminden söz ediliyor burada. Eğer doğruysa, bence hiç gerek yok. Çünkü bilgisayar tükettiği kadar elektrik harcayacaktır. İsterseniz 1000 Wattlık bir PSU takın. Ama bilgisayar 300 Watt güç tüketiyorsa, bu kadar elektrik harcayacaktır. Yani; 1000 Watt karşılığı elektrik tüketmeyecektir.
Anladığım doğrultudaki fikrim budur. Kolay gelsin..
Selam Sanırım elektrik tüketiminden söz ediliyor burada. Eğer doğruysa, bence hiç gerek yok. Çünkü bilgisayar tükettiği kadar elektrik harcayacaktır. İsterseniz 1000 Wattlık bir PSU takın. Ama bilgisayar 300 Watt güç tüketiyorsa, bu kadar elektrik harcayacaktır. Yani; 1000 Watt karşılığı elektrik tüketmeyecektir.
yok beyim onu biliyorum da.Daha düşürmek istiyorum saatte 70-100 watt'a düşürmek için çalışıyorum nasıl yapabilirim?
Nasıl bir sistem kursam bu seviyeye getirebilirim?
sadece download için kullanıyorsan ucuz bir 2. el bir netbook alabilirsin. masaüstüne göre güç tüketimi oldukça azdır.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Bay_KG
quote:
yok beyim onu biliyorum da.Daha düşürmek istiyorum saatte 70-100 watt'a düşürmek için çalışıyorum nasıl yapabilirim?
Nasıl bir sistem kursam bu seviyeye getirebilirim?
Voltajı düşürmek veya çoğaltmak için ayarlanabilen bir regülatör işinizi görecektir sanırım. Yurt dışında iken bizim tamir atölyesinde, TV veya çeşitli elekrikli cihaz tamirlerinde bu tür regülatörlerden kullanıyorduk. Sanırım 127 Volt ile bilgisayarın PSU'su kendini açar. Açmazsa biraz daha voltaj vererek, açılmasını sağlayabilirsiniz.
Watt düşürmek için isterseniz google amcaya bir sorun derim.. Kolay gelsin.
70 ila 100 watt a dusurmek oldukca zor bir işlem. islemciler tek baslarina 25w harcayandan baslar. illa hem download yapacam hemde az elektrik harcayacagim diyorsaniz zyxel nsa210 oneririm. saatte 30w guc tuketir kendisi.
Anakartinizin Biosuna girin, Green Power vb. bir seçenek varsa aktif edin.
İlk önce windowsun güç tasarrufu seçeneklerinden yararlanın. Bu seçenekler işlemci saatlerini düşük tutarak fanları yavaş çalıştırarak büyük ölçüde tasarruf sağlıyor.
Kasanın içindeki gereksiz ekipmanı çıkarın, gereksiz disk sürücüleri, aydınlatma ürünleri fazla ve eski fanlar.
Bios'ta seçenekleri mevcut ise tasarruf moduna geçirin bilgisayarı.
özellikle ata326 yazmış çoğunu ama ben de fikirlerimi yazayım.
Biosda varsa enerji tasarrufu ile alakalı bir seçenek ondan başlayabilirsiniz.. Sonra kasa içi ile alakalı, gereksiz kullanılmayan donanımların güç bağlantılarını iptal etmek bir seçenek olabilir.
bunun yanında aklıma gelen usbleri kullanmıuyorsanız iptal edebilirsiniz biosdan ama çok fazla bir enerji harcamazlar diğer bileşenlere göre..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme