Şimdi Ara

Pc güç kaynağını adaptöre çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar az önce izlediğim bir video'nun gazına gelerek 12 senelik eski bilgisayarımı dağıttım ve güç kaynağını aldım. Videoda yapılan devrede bilgisayar güç kaynağı'nın düğmesini açınca direkt olarak kablolara güç gidiyor. Ama benim güç kaynağım olmuyor sebebinide biliyorum normalde bilgisayarın başlat düğmesiyle sistem açıkken çalışır ben bu güç kaynağını adaptör gibi bilgisayara bağlamadan nasıl güç alabilirim?
    https://www.youtube.com/watch?v=zDVJT5fvVRE

• Çoklu soketteki yeşil renkli kablo ile siyah renk kabloyu kısa devre edince direk elektrik verir.
  • Hocam gözler sıkıntılı benim biraz renkleri fazla ayırt edemiyorum siyahla hepsini sürttüm kontrol kalemiyle baktım elektrik karta kadar geliyo ama hiç biriyle kısa devre yapıp çalışmadı :D. nası halledecez lütfen yardım et
  • BerkBKK B kullanıcısına yanıt
    Aletin kapağını aç. Board üzerinde PS_ON yazan yerden çıkan kablo ile GND yazan yerden çıkan herhangi bir kablo ile kısa devre ettir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akşam deneyip tekrar bilgi veririm teşekkürler
  • Hocam bulunduğun ortamda başka kimse yokmu sorsaydınya hangisi yeşil hangisi siyah diye :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeşil ile siyah kabloyu anahtar ile bağlayın . Böylece açıp kapatırken rahat edersiniz yoksa güç kaynağı kendini korumaya aldığında yeşil ve siyah kabloyu yeniden kısa devre etmeniz gerekir. Anahtar bağlardanız çok rahat bir şekilde kullanırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben tam olarak bu projeyi yaptım, eski ama düzgün çalışan 200 watt bir güç kaynağını açtım, yeşil power on kablo ile ground arasına bir anahtar koydum, kabloları voltajlarına göre ayırıp yeterli uzunluklarda kesip güç kaynağının kasasına delikler açıp banana plug koydum 12 -12 5 3.3 volt ve 2 tane ground girişi yaptım. Ayrıca psu boşta çalışırken voltaj çok sapıtacağı için taş direnç alıp dummy load olarak koyacaksın, ohm hesabı senin psu na kalmış, ben 12 volta 100 ohm koydum, 5 volta ise 22 ohm. Benim psu bu değerlerde stabil voltaj veriyor, belki seninki daha düşük ohm lu direnç isteyebilir. Ben başta koymayacaktım, ama örneğin 12volt a 3 amper yük binince 5 volt sapıtıyordu mesela, 5.3 ile 5.5 arası değişip duruyor. Bu da istenen bir durum değil. Bir de 3.3 volt için şöyle bir durum var, 3.3 sense diye bir kablo var, bu kabloyu 3.3 volt çıkışına direkt bağlayacaksın, bu kablo 3.3 voltu düzgün verilip verilmediğini kontrol ediyor, düzgün değilse düzeltiyor.

Google a atx psu to bench power supply yazarsan onlarca farklı döküman, video bulabilirsin bu konu hakkında. Örnek olsun diye foto koymak isterim kendi projemden ama şehir dışındayım malesef ve hiç fotosu yok telefonumda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.