Şimdi Ara

laptop açıkken güç kablosunu takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar laptopu açıkken güç kablosunu takarak laptopu kullanmanın laptopun sağlığı açısından bi sakıncası varmıdır?
    birde casper nirvana laptopa sahibim şarj ettikten sonra dengeli modda ancak 1 saat kadar kullanabiliyorum ondan sonra şarjı bitiyor sizce bu normalmidir?

• Batarya türünü söyleyebilir misin ? Pilden pilde değişiyor çünkü . Li ion pillerin kullanımı : Batarya doluyken fişi çıkarttıysan bataryayı tam boşalttıktan sonra tekrar şarja takmalısın. Açık ya da kapalı şarj etmen birşeyi değiştirmez. Diyelim ki yarısına kadar şarj oldu ve sen fişi çektin o bataryayı bitirmeden tekrar prize takma. %100 şarj olduktan sonra istediğin kadar adaptöre bağlı kalabilirsin tek şart var. haftada bir pili boşaltmak ve tekrar şarj etmek .

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Batarya türünü söyleyebilir misin ? Pilden pilde değişiyor çünkü . Li ion pillerin kullanımı : Batarya doluyken fişi çıkarttıysan bataryayı tam boşalttıktan sonra tekrar şarja takmalısın. Açık ya da kapalı şarj etmen birşeyi değiştirmez. Diyelim ki yarısına kadar şarj oldu ve sen fişi çektin o bataryayı bitirmeden tekrar prize takma. %100 şarj olduktan sonra istediğin kadar adaptöre bağlı kalabilirsin tek şart var. haftada bir pili boşaltmak ve tekrar şarj etmek .

bu pili boşaltmak tam olarak yüzde kaça kadar indirmek manasına geliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: proteo

Şarj işlemi sırasında ise notebook'u kullanmamak gerekiyor.

Bunun teknik açıklamasını yapabilir misin?
    Laptoplarımı yıllardır şarjda iken kullanıyorum şarjı yarıda iken şarja takıp çıkarıyorum .

Orijinalden alıntı: guesss

quote:

Şarj işlemi sırasında ise notebook'u kullanmamak gerekiyor.

Laptoplarımı yıllardır şarjda iken kullanıyorum şarjı yarıda iken şarja takıp çıkarıyorum .

evet bende bunu merak ettim, arkadaşın dediği şey telefonlar için söyleniyordu ama laptoplar için geçerli değil diye biliyorum
    Bilgisayar Güç Kablosu Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Asgari %10 ya da %5 civarına düşmemesine dikkat edilmeli. Şarj işlemi sırasında ise notebook'u kullanmamak gerekiyor.

şarjı %100 dolu iken şarjdan yememek için güç kablosunu takıp kullansam sorun olur mu?

Orijinalden alıntı: xtasahax

quote:

Asgari %10 ya da %5 civarına düşmemesine dikkat edilmeli. Şarj işlemi sırasında ise notebook'u kullanmamak gerekiyor.

şarjı %100 dolu iken şarjdan yememek için güç kablosunu takıp kullansam sorun olur mu?

olmaz sadece pil fazla sıcaklığa maruz kalmasın yeter
  • Pillerin belli bir derecenin üstündeki sıcaklık ve soğuktan etkilendiğini hepimiz az çok biliyoruz. Şarj olurken notebook üzerindeki pil belli bir sıcaklığa erişiyor bu esnada açık tutulup kullanılan notebook pilin ısısının daha da artmasına sebep oluyor. Sonuçta pili daha çok ısıya maruz bırakıp ömrünü kısaltıyoruz.

Cep telefonlarında bu şekilde kullanılmamasının tek sebebi güvenlik amaçlı pil ömrü ile alakalı değil. Eminim kimse pili şarda tutulup kullanılan bir telefonun suratında patlamasını istemez.

quote:

Orijinalden alıntı: guesss

• Sorun olmaz. Doğru olanıda bu zaten. %95've altına düştüğünde AC modundan çıkıp pili %10 değerlerine kadar bitirip tekrar tam doldurup yine AC modunda çalıştırmak en doğrusu. Bu işlemi alışkanlık haline getirdiğinizde pil ömrü bakımından siz elinizden geleni yapmış oluyorsunuz.

quote:

Orijinalden alıntı: xtasahax

quote:

/mühendis
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.