Şimdi Ara

PC FANLARI İÇERİ Mİ? DIŞARI MI? HAVA ÜFLEMELİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
18.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DIŞARIDAN İÇERİYE DOĞRU ÜFLEYECEK ŞEKİLDE TAKTIM SES YAPIYOR FAN...ORJİNALİNİDE UNUTTUM...İÇERDEKİ SICAK HAVAYI DIŞARI ÜFLEMESİ DAHA MANTIKLI DEĞİL Mİ? YOKSA DIŞARIDAN SOĞUK HAVAMI (DIŞARISI SICAKSA NOLACAK) ÜFLEMELİ İÇERİYE??

ELİMDE TORNAVİDA CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemturk -- 14 Ocak 2009; 20:33:49 >

• Sence ?
  • Dışarı üfler normalde

Ama adam gibi hava sirkülasyonu yapcam diyorsan ve boyle bir kasam var diyorsan(CM,TT,AC v.b.) öndeki fanlar içeri üfler arkadakiler dışarı boylece devir daim olur
  • işlemci,ekran kartı,anakart fanları gibi fanlar içeri doğru üfler.
    kasa üzerindeki(eksoz fanları) ve power supply fanı ise dışarı üfler.
  • dışarı üflemesi gerekiyor tabiiki de
  • BENİM TAKMAYA ÇALIŞTIĞIM FAN KASANIN YANINDA YANİ KAPAKTAKİ.....
  • Allah allah birden sorunca aklıma gelmedi ama eğer dışarı üflicekse ne anlamı kalır? Tek yapacağı şey sıcak havayı uzaklaştırmak olur. Amacıda sıcağı soğutmaktır. Dışardan içeri yani...

edit: pardon kasa fanından bahsediyormuşsun. Onlar egsoz fan olduğundan haliyle dışarı üfler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Awesome -- 15 Ocak 2009; 20:37:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kasanın önündeki, yan kapağındaki ve üsteki fanalr içeri, arkadaki fanlar dışarı üfler.En mantıklı ve verimli hava sirkülasyonu böyle sağlanır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS

Allah allah birden sorunca aklıma gelmedi ama eğer dışarı üflicekse ne anlamı kalır? Tek yapacağı şey sıcak havayı uzaklaştırmak olur. Amacıda sıcağı soğutmaktır. Dışardan içeri yani...

ozaman kasanın içi 1 ay içinde elektirik süpürgesi torbası gibi olur ve ayrıca o şekilde ses de fazla olur ve pek faydası olmaz filtreli önden girişli fanlar içeriye üfleyebilir bunların 12cm olması daha iyi olur daha sessiz ve etkilidir içerdeki sıcak havanın atılması daha faydalıdır

• BİR KISIM İÇERİ BİR KISIM DIŞARI DİYOR...AMA ÇOĞUNLUĞA BAKARAK YAN KAPAKTAKİ FANIMI İÇERİ DOĞRU ÜFLEYECEK ŞEKİLDE TAKIYORUM ARTIK YALAMA OLDU VİDALAR BAŞKA FİKİR DEĞİŞİKLİĞİ OLMAZ İNŞ....

İÇERİ HAVA ÜFLEYECEK ŞEKİLDE TAKTIM..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemturk -- 14 Ocak 2009; 20:46:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: satoyama

quote:

Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS

Allah allah birden sorunca aklıma gelmedi ama eğer dışarı üflicekse ne anlamı kalır? Tek yapacağı şey sıcak havayı uzaklaştırmak olur. Amacıda sıcağı soğutmaktır. Dışardan içeri yani...

ozaman kasanın içi 1 ay içinde elektirik süpürgesi torbası gibi olur ve ayrıca o şekilde ses de fazla olur ve pek faydası olmaz filtreli önden girişli fanlar içeriye üfleyebilir bunların 12cm olması daha iyi olur daha sessiz ve etkilidir içerdeki sıcak havanın atılması daha faydalıdır

Arkadaş haklı + ben daha önce denemiştim eski bilgisayarımda içerisini daha çok ısıtıyor çünkü sıcak hava çıkışı azalıyor, fan yeterince hava çekemiyor, gürültü ve sıcaklık artıyor... (normalde 5derece oyunda 15derece)

• quote:

Orjinalden alıntı: cemturk

BİR KISIM İÇERİ BİR KISIM DIŞARI DİYOR...AMA ÇOĞUNLUĞA BAKARAK YAN KAPAKTAKİ FANIMI İÇERİ DOĞRU ÜFLEYECEK ŞEKİLDE TAKIYORUM ARTIK YALAMA OLDU VİDALAR BAŞKA FİKİR DEĞİŞİKLİĞİ OLMAZ İNŞ....

İÇERİ HAVA ÜFLEYECEK ŞEKİLDE TAKTIM..

Doğru yaptın.Zaten kasa fanları dışarı üflemez saçmalığın daniskasıdır.O biçim hava üfleme yeteneği olan fanları gidip dışarımı üflettireceksiniz.Komik.Dediğim gibi yan, ön ve üsttekiler içeri üfler.Sadece arkadaki fan dışarı üfler ve sıcak havanın atılması için yeterlidirki adıda zaten egzost fandır.
  • ön ve yan panellerdeki fanlar içeri üfler arkadaki fanda dışarı üfler genelde
  • Bu konuda önerilen hava akış tasarımı ile ilgili daha detaylı bilgi için Intel'in Thermal Avantajlı tasarım Kılavuzu'na göz atabilirsiniz:
    http://cache-www.intel.com/cd/00/00/38/71/387155_387155.pdf

Özellikle 2.2 numaralı kısımda sorunuzun yanıtı veriliyor.
  • o kadar kuram yaptınız..intel mühendislerinin önerisi bu..

PC FANLARI İÇERİ Mİ? DIŞARI MI? HAVA ÜFLEMELİ?
  • Kasanızın yan kapağındaki gözenekli kısmı tek kat süngerimsi bir bezle kapatıp içeriden bantlayınız. İnanın bir ay sonra biriken toza inanamazsınız, donanımın direkt olarak bünyesine aldığı pis havayı bu şekilde tozlardan arındırmanız fanlarınızın ömrü ve soğutma kapasitesi açısından büyük yarar sağlar.
  • barisdogg kullanıcısına yanıt
    işlemci,ekran kartı,anakart fanları gibi fanlar içeri doğru üfler.bu cümlede kasa fanlarından mı bahsediyosun yoksa ekran kartının ve işlemcinin üzerindeki kendi fanından mı?
  • Yanlar ve üstler sıcak havayı dışarıya, öndekiler ve yan egzos fanı varsa soğuk havayı içeriye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 25 Mart 2017; 8:54:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhtiyacına göre istediğin fan istediğin yere üfler hocam. Öyle şu yerdeki fan buraya oradaki buraya denmez ezbere. Fanın tipine ve boyutuna göre, ertrafındaki hava akışına göre kendin şekillendirirsin.

Misal üste istersen 2 egzoz 1 intake takarsın. Yüksek statik basınçlı küçük çaplı fan olur 120mm falan akışı çok doğrusaldır hava türbülansa uğramaz.

Bu konuya özel olarak ekran kartının direkt üzerine gelecek fanın içeri temiz hava alması daha mantıklı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.