Şimdi Ara

PC ELEKTRİK GİTMİŞ GİBİ KAPANIYOR (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
2
Favori
3.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • dün gece kasayı dağıtıp temizledim anakart ekran kartı psu hdd vs hepsini söktüm tekrar topladım açmadan yatmıstım.
    sabah powere bastım masaüstü gelir gelmez sanki elektrikler kesilmiş gibi pc kapandı.
    güvenli moddan acmaya calıstığımda ise sanki bilgisayar zorlanıyor yine kapanıyodu.
    uğraşmalardan sonra pc yi açabildim ama en ufak bi tarayıcı calıstırdığımda bile işlemci fanı deli gibi calısıyor arada normal calısıyor sonra fazlalasıyor kafasına esince yine kapanıyor speed fan dan verileri yazıyım
    system 40 c
    cpu 68 c
    aux 50 c
    hdd 45 c

kasanın yan kapağı genelde açık durur sıcaklığada bağlı olabilir bilmiyorum daha sonra lanet olası mavi ekranı gördüm bu sorunu hep formatla düzelttim yine öylemi yapıyım yardımcı olun lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadence_fxs -- 2 Aralık 2011; 17:38:12 >

• beyler bi yardımcı olun
    ekran kartı 36 c
    anakart 49 c
    Harddisk 26 c
    2-) Muhtemelen PC yi Bir yere dayiyorsun ve Fan Hava Almadgi icin kapaniyor. PC yi Birde Acik Ortamda Acarak Dene Acik Ortamada da ayniysa Format attiginda duzelmesi lazim ya da temizledim soktum dedin. Birseyleri eksik takmis olabilirsin. Butun Cozumler Bunlar. Baska Varsa da Bilmiyorrum.
  • işlemcinin oynamasndan olabilir.ama sıcaklk degerlerin bana yüksek geldi.bnm ekran kartında 1 fan var Nvidia 6600GT.anakarttaki fanda normal fan ama güçlü.pcde 4 tane fan var.bn anakartn 49 C olmasndan bile menmun değilim.

işlemcinin 4 tarafında çevirmeli tutucular var bi ara çıkarmaya çalışmıştım çıkmamıştı.
    işlemciyi söküp oturtsak sorun düzelir mi acaba ? bi de nasıl sökecez ?
    az önce ek olarak bi fan daha taktım 10-15 saniye calıstı pc otomatik olarak kapandı açtım yine aynısı oldu fanı söktüm suan pc calısıyor.
    psu yetmiyor die düşünebilirsiniz ama önceden ben neler neler bağladım hiç bişey olmamıştı
  • işlemcide problem var o zmn.oynattgn icindir.cıkar tekrar tak bak oluyomu.
    msn acık olduğu zaman winampı veya başka bi programı çalıştırdığım da pc kapanıyor
    yüklenmezsem bi sorun olmuyor
  • 1.soğutucunu yerine sabitleyememiş olabilirsin.
    2.işlemcinin üzerinde yeterli bi miktar termal macun yoksa bile ısınmadan olayı kapanabilir makina.
    3.power suply yeterli gücü sağlayamayıp enerjiyi kesmiş olabilir.
    4.bilgisayarında olan yazılımsal problem olmuş olabilir.
    5.örnek:başlat, çalıştır, msconfig, başlangıç sekmesine tıklayıp işine yaramayan yazılımların çalışmasını kaldır
    6.fanında oluşan oksitlenme ve fanın kuruyup zorla dönmesinden (dediğin gibi fanın kafasına göre hızlanıyorsa nalbura git WD-40 Sprey istiyorum de 6-7 tl civarında fanın içine sık ve öle çalıştırmayı dene)
    7.güvenli kipte bilgisayarını aç virüs programıyla tarat.
    8.eğer bilgisayarın yeniden başlıyosa Bilgisayarım`ın üstüne sağ tıkla, Özellikler`e gir. Daha sonra Gelişmiş`e tıkla. Aşağıda Başlangıç ve Kurtarma başlığındaki Ayarlar sekmesine tıkla. Orada "Otomatik Olarak Yeniden Başlat" sekmesinin okey işaretini kaldır. Bu İşaret seçili oldukça sistem oyun anında veya belli belirsiz hata oluştuğunda kendini yeniden başlatır...

• quote:

Orijinalden alıntı: alpay86

yaklaşık 5-6 aydır işlemcim çok ısındığı için günde 4-5 defa pc reset atıyordu kendi kendine.Aslında suçlusu benım pc temizlerken işlemciyi yerinden kaç def çıkarıp fanını temizledim hatırlamıyorum.Bu yüzden aradaki termal macun işe yaramaz oldu.Bende belle aralıklarla işlemci arasına onu soğutabileceğini düşündüğüm sıvı benzeri şeyler koyardım( diş macunu gibi) ama hiç birinden 2 günü geçen bir randıman alamadım.ancak 2 hafta önce öyle bir sıvı kullandım ki işlemcim canavar gibi çalışıyor :)
    annemin eklemleri ağrıdığı için doktor anneme bir merhem yazmıştı.ancak merhem mentollü( Herkes hayatında en bir kere görmüş yada kullanmıştır) ve ele alıp ağrıyan bölgeye sürdüğünüz acayip bir serinlik verir.Ben o merhemi işlemci ile fan arasına sürdüm .İşin ilginç yanı acayip bir performans artışı sağladı.böyle sıkıntı çeken varsa tavsiye ederim.

https://forum.donanimhaber.com/islemciyi-sogutan-ilginc-yontem--48502492 alpay86 arkadaşın dediğini eğer elinde termal macun yoksa yapabilirsin

• bugün bilgisayarcıdan biraz termal macun alıp az önce işlemciye sürüp kapattım ve speedfanı çalıştırdığımda şok oldum acayip faydası oldu yarıdanda fazla sıcaklık düştü ve pc gözle görülebilir derecede hızlandı. yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim
  • aynı sorun bende de var gibi ama benim ki macunluk iş değil benimde bilgisayarım kapanıyor.Bende buna son vermek için tamirciye götürdüm ve tamirde bir sıkıntı çıkmamış test yapmışlar ve bir sorunla karşılaşmamışlar.Bana dedikleri senin evindeki ara kabloda sıkıntı olabilir dedi. ara kablo değiştirdim farklı prizlere taktım sorunum çözülmedi bir fikri yada çözümünü bilen varsa yaza bilirmi? artık dayanamıyorum lütfen yardım edin
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.