Şimdi Ara

Pc den monitör ve tv ye görüntü aktarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, şuan elimde rtx3060 kart mevcut fiyatlar makul seviyeye geldiğinde 3080ti ye geçiş yapmayı düşünüyorum. Elimde iki ekranım var 1.ekran 240hz monitor 2. ekran 4k 120hz tv. Amacım online oyunlarda 1080p de, hikayeli single oyunlarda 4k tvde oyun oynamak istiyorum.

    Ekranların kablolarını tek taktığımda istediğim görüntüyü alabiliyorum. Sorun aynı anda tv ve monitörü bağladığımda çözünürlük farkı var ve oyunu istediğim ekranda oynatamıyorum. Oyunlar 1. Ekranda yani 1080pde çalışıyor. istediğim oyunu istediğim çözünürlükteki ekranda kablo sök tak yapmadan nasıl ayarlayabilirim. Youtube videosu veya yabancı kaynakta kabulümdür. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam ben bunu şansına yapmıştım ve hangisinde görüntü açıksa onun ayarlarına otomatik alıyordu ve görüntüyü yinele ayarı hep sabitti. ancak format atmak zorunda kaldım ve gitti. kısacası konu takip

  • Displayporttan monitörü bağlıyorsunuz değil mi?

    HDMI kablosu ile (Paugge 2.1 versiyon olmalı yoksa 4k 120HZ alamazsınız) TV yi bağlarsınız. İlk ekran olarak monitör seçili olur, 2. ekran olarak TV seçersiniz.

    Win + P klavye kısayolu ile "Sadece bilgisayar ekranı" seçerseniz monitör aktif olur.

    "Sadece ikinci ekran" seçerseniz sadece TV den görüntü alırsınız.

    Her ikisinden de görüntü almak isterseniz monitör çözünürlüğünüz 1080p olduğu için TV de 1080 P ye düşer, yineleme hızları her ikisi de 120HZ olur.

    TV niz muhtemelen LG Oled ya da Samsung Qled. Tv de giriş modunu PC olarak değiştirmeniz gerekir.


    Monitör ve TV arası geçişlerde yineleme hızları otomatik olarak en yüksek seviyeye ayarlanmayabilir. Gelişmiş grafik ayarlarından manuel seçersiniz.


    Edit: İmla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CueMaker -- 4 Haziran 2021; 19:14:33 >
  • Detaylı bilgi veren arkadaşa ek olarak eğer PC ile birlikte tv arası mesafe 5 mt’den uzun ise Hdmi kabloyu fiber optik almanızı öneririm. Çünkü klasik bakır telli Hdmi kablolar 7 mt’den sonra belirtilen değerleri tam olarak veremiyor.

    10 mt’lik olan stokta kalmamış. Altta 15 mt’liğin linkini paylaşıyorum. Firma sahibi İbrahim bey ilgili biridir. Forumdan olduğunuzu söylerseniz %10 kadar da indirim yapabilir.

    https://www.entepeteknoloji.com/paugge-fiber-hdmi21-kablolar/Paugge-hdmi21-8K-60Hz-15-Metre-Fiber-HDMI-Kablo

    Bu arada bendeki PC ile tv arasındaki fiber Hdmi kablo 2.0 (eski versiyon) olduğu için 4K 60 hz’i ancak 4:2:0 ile iletebiliyor
    4K 120 hz ve 4:4:4 renk gamı için mutlaka Hdmi 2.1 kablo lazım.

    Bir de fiber Hdmi kablo alırsanız kablonun yönünün olduğunu unutmayın. Bir uçta source (kaynak) yazar, o taraf ekran kartına takılacak. Display (görüntü cihazı) yazan uç da tv’ye bağlanacak. Diğer türlü görüntü alamazsınız.
    Ama klasik bakır kablolardan alırsanız yön ayrımı olmuyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.