Şimdi Ara

PC De sorun var ama nerde ? Donuyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarı normal kullanırken bazı zamanlar pc açılışta donmalar oluoyrdu vebirdenbire başlamıştı. hem xp hem win 7 vardı.2 side açılırken donlamar oluyordu resetleyince geçiyordu.Son zamanda okadar arttıki pc yi hiç açamıyorum açıncada resetliyordu.birde sürekli aynı yerde donmuyor bzen açılır açılmaz bazen biraz daha sonra

hdd yi tamamen biçimlendirdim xp kurmaya çalışıyorum 30 dk kalada donuyor resliyom .Bida deniyom 20 dk da resliyor sürekli değişiyor. bazende kuruluma başlamadan donuyor.
    başka cd denedim olmadı win7 denedim olmadı

PC nin Ram slotlarını temizledim aynı.Acaba sorun nerede donanımsal bir sorun olduğu kesin bence ve nasıl çözebilim

• Pardon ama siz ne içtiniz? Bu sıcakta pc donuyorsa battaniye ile filan sarın ne diyelim?

Bileşenlerin sıcaklıklarını kontrol etmeniz gerek. Bunun için internetten, Everest veya herhangi bir sıcaklık ölçen program indirin ve sıcaklık diğerlerini kontrol edin. Yazılımsal odaklı kilitlenme de olabiliyor fakat yazın böyle bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Ayrıca bios'dan da sıcaklık değerlerine bakabilirsiniz. Sıcaklık değerlerini buraya yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.
  • Bu sorunun nedeni psu veya bios pili olabilir. Sana tavsiyem sıcaklıkları düşürmek için işlemci ram ekran kartı bu parçaları biostan en düşük hıza getir öyle kullan. Sorun çözülebilir aynı sorun bende de vardı.

Orijinalden alıntı: rakimalar

bilgisayarı normal kullanırken bazı zamanlar pc açılışta donmalar oluoyrdu vebirdenbire başlamıştı. hem xp hem win 7 vardı.2 side açılırken donlamar oluyordu resetleyince geçiyordu.Son zamanda okadar arttıki pc yi hiç açamıyorum açıncada resetliyordu.birde sürekli aynı yerde donmuyor bzen açılır açılmaz bazen biraz daha sonra

hdd yi tamamen biçimlendirdim xp kurmaya çalışıyorum 30 dk kalada donuyor resliyom .Bida deniyom 20 dk da resliyor sürekli değişiyor. bazende kuruluma başlamadan donuyor.

PC nin Ram slotlarını temizledim aynı.Acaba sorun nerede donanımsal bir sorun olduğu kesin bence ve nasıl çözebilim

AIDA64 Extreme Edition programıyla sıcaklıklara bakın ve sonuçları SS olarak atın.

HD Tune programıyla Error Scan yaptırın ve Health sekmesiyle birlikte sonuçları SS olarak atın bakalım HDD üzerinde Bad Sactor sorunu var mı ?

Sistem özelliklerinizi zahmet olmazsa yazın..

• quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

quote:

bilgisayarı normal kullanırken bazı zamanlar pc açılışta donmalar oluoyrdu vebirdenbire başlamıştı. hem xp hem win 7 vardı.2 side açılırken donlamar oluyordu resetleyince geçiyordu.Son zamanda okadar arttıki pc yi hiç açamıyorum açıncada resetliyordu.birde sürekli aynı yerde donmuyor bzen açılır açılmaz bazen biraz daha sonra

AIDA64 Extreme Edition programıyla sıcaklıklara bakın ve sonuçları SS olarak atın.

HD Tune programıyla Error Scan yaptırın ve Health sekmesiyle birlikte sonuçları SS olarak atın bakalım HDD üzerinde Bad Sactor sorunu var mı ?

Sistem özelliklerinizi zahmet olmazsa yazın..

Bilgisayara işletim sistemi kurabilsem deneyeceğimde :D
    Sıcaklıklardan bir sıkıntı yok gayet ideal ölçüde .

yanlız anakartta bulunan kondaksatörler şişmiş ve biri delinmiş bi alakası olabilirmi

• ayrıca anakartım : m2v-mx
    5 yıllık pc

ayrıca anakartım : m2v-mx
    5 yıllık pc

quote:

yanlız anakartta bulunan kondaksatörler şişmiş ve biri delinmiş bi alakası olabilirmi

Tabi hocam bunlar donmaya denen olur. Anakart değiştirmek zorundasın yada çok iyi bir serviste anakartı tamir ettirebilirsin..
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tabi hocam bunlar donmaya denen olur. Anakart değiştirmek zorundasın yada çok iyi bir serviste anakartı tamir ettirebilirsin..

Teşekkürler.Şişmiz gözüken3-4 tane parça var şimdi bunların bozulması diğer kısımlarıda bozmuşmudur ? ve kendim değiştirmem mümkünmü 3-4 parça gözüküyor.
    Ayrıca Anakartın bozuk olup olmadığını test etmenin dahakolay yolu var mı? ben bozulduğuna emininim ama başkası için bozulduğunu gösteren kesin bir gösterge mevcutmu.

quote:

Teşekkürler.Şişmiz gözüken3-4 tane parça var şimdi bunların bozulması diğer kısımlarıda bozmuşmudur ? ve kendim değiştirmem mümkünmü 3-4 parça gözüküyor.
    Ayrıca Anakartın bozuk olup olmadığını test etmenin dahakolay yolu var mı? ben bozulduğuna emininim ama başkası için bozulduğunu gösteren kesin bir gösterge mevcutmu.

Teknik servislerde PCI Masaüstü Anakart Arıza Test Cihazı POST KART var. Bunu takarak sorunlu parçayı buluyorlar.

Yani size tavsiyem servise götürün. Başka parçalara zarar vermemiştir sadece sorun anakart üzerinde olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 25 Temmuz 2012; 0:31:57 >

• teşekkürler servise verelim bakalım
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.